Teşekkürler arkadaşlar güzel yorumlarınız için...
Bisiklet Bianchi City Comfort diye bir makineydi. 2003'te İstanbul İzmir yapmak için almıştım, o zamandan beri bodrum bekliyordu. 2 ay önce işten ayrılınca, tekrar yollara düşmek için bodrumdan çıkardık kendisini. Aslında şimdi tekrar bir bisiklet almak için araştırma yaparken farkediyorum da, baya bilinçsiz bir seçim yapmışım o zamanlar.
Yol inanılmaz düzdü. Yani İstanbul'da 20 km yol tepseniz, benim tüm gezi boyunca tırmandığımdan daha fazla yokuş tırmanırsınız muhtemelen.
EV6 ile ilgili olarak (link) sitesinde baya ayrıntılı bilgi var. Parkurun "sadece bisiklet" yolu olan bölümleri var. Araç yoluyla çakışan bölümleri var. Ağırlıklı olarak nasıl bilemiyorum ama yolda karşılaştığım vatandaşlardan biri Budapeşte Viyana arasının özel bisiklet yolu olduğunu söylemişti mesela.
Ben EV6'yı komple takip edemedim bu arada, EV6 tabelaları yetersiz, Türkiye'de kaybolmakta sıkıntı yok da, yurtdışında biraz problem özellikle dil bariyerinden ötürü. Tuna ne tarafta diye bile sormayı beceremiyordum, taşrada ingilizce konuşan çok az. Öyle olunca kaybolmak biraz sıkıntılı oluyor. Herkes için farklı olabilir tabi, ama ben kafam ne kadar rahatsa, yolculuktan o kadar çok keyif alıyorum. O yüzden tabelaların bol olduğu, kaybolma ve ekstra kilometre yapma riskinin az olduğu araç yollarından gittim ağırlıkla. Bir gps, bir tablet edinseymişim faydalı olurmuş, hani bunlara para vermeye gerek de yok, eşten dosttan ödünç de alabilirdim de işte tecrübeyle öğreniliyor bazı şeyler.