Scudo Sports

Belediyeler!!! yap bisiklet yolunu al bisikletleri...

bkaan

Aktif Üye
Tepki
218
İsim
Fatih Göktürk
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Şehir - Tur
BİSİKLET YOLU YAPAN BELEDİYELERE MÜJDE

Müezzinoğlu, 1 metre bisiklet yolu yapan her belediyeye 1 bisiklet armağan hediye edeceklerini anlatarak şöyle konuştu: “Yani bin metre yapmış bin tane, 10 kilometre yapmış 10 bin bisikleti o belediyemize hediye edeceğiz. Onlara bisiklet parkları yapacak ve bisiklet yolları yapmak şartıyla. Biz yaşamımızı artık medeni koşullara taşımalıyız. Bütün çalışmalarımızı planlarken sağlığımızı da sağlıklı geleceğimizi de planlamalıyız.”

kaynak:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Süleyman Çakır
Scudo
bisiklet yolunu ben kendi imkanlarımla yapsam . harç çimento mavi boya. 10 metre yapsam 10 bisiklet verseler bana ne güzel olurdu :D

ama bakalım belediyeler yapacaklarmı böyle bi iyilik bizlere.

Bisiklet yolu için belediyelere ciddi teşvikler var ama Ankara belediyleri bu durumu pekte umursamıyor... :(

bizde işler kağıt üzerinde işler. göze girmek isteyen "başganlar" hemen sportif ayaklarına yatıp, mavi boya ile "şılap şılap" kaldırım kenarını boyayıp, "başganım belediyemiz halkımızın spor faaliyetlerini layıkıyla........" diye başlayıp bir güzel anlatacak. bisikletleri alıp okullara vb dağıtacak. kağıt üzerinde de bu bisiklet yolu belgelenip ödenekten alınacak pay artacak.

bisiklet yoluna park eden, bisiklet yolunda sürüş eğitimi verilen ülkede yaşıyoruz. en çok makam aracı bizde. çiş yapmaya bile arabayla gidiyoruz, nicelikli çabalar yerine nitelikli ancak az iş yapılsın.

"1 metre bisiklet yolu yap ben de sana 1 bisiklet vereyim" teklifi bizim açımızdan güzel görünse de belediyeler olaya "1 metre yola karşılık 1 bisiklet benim ne işimi görecek? Bana ne katkı sağlayacak?" şeklinde bakıp kendi yararına bir şey elde edemeyeceği için pek umursamayacaktır. Çünkü, seçmenleri arasında bulunan bisikletliler, tüm seçmenlerine oranla devede kulak kıvamında. Sen azınlık sayıdaki bir seçmen grubu yerine tüm seçmenleri ilgilendirecek bir karşılık sunarsan belediyeler ancak o zaman bisiklet yolu projelerine yeşil ışık yakar.

Soran olursa "Biz teşvikimizi yaptık, teklifimizi sunduk. Bundan sonra top belediyelerde, bunun hayata geçirilmesi onlara kalmış" demekten başka bir şey değil bu.

Bisiklet yolu yapmak göründüğü kadar kolay değil maalesef..
Fiziksel olarak kolay olabilir ama öncesindeki prosedür (İstanbul için) biraz çetrefilli..
İlk önce imar planında "yol kesitlerine bisiklet ve yaya yolları dahildir" diye eklenmesi lazım ki bu ancak plan tadilatı ile olabiliyor (bunun da ayrı bir süreci var).
Plan tadilatı yapıldı diyelim, UKOME'den karar çıkması lazım "Buraya bisiklet yolu yapılabilir" diye.
Sonrasında projelendirme süreci var. O projenin onay süreci var. Proje onaylandıktan sonra Aplikasyon süreci var. Eğer kamulaştırma gerekiyorsa bunun süreci var..

Ben Sarıyer Belediyesi'nde çalışıyorum. Yaklaşık 2 senedir Zekeriyaköy'de bisiklet yolu yapılması için uğraşıyoruz ama durum hala aynı..
İzin çıkmıyor.. Bakalım, en son Büyükşehir'e bir rapor yolladık bu konu ile alakalı, sonuç ne olacak bekliyoruz :).

ekleme:
2013 yılının tamamında UKOME'den "bisiklet" konulu 3 karar çıkmış;
- (link)
- (link)
- (link)
Varın sürecin ne kadar hızlı işlediğini siz düşünün :).

• Beğen
Tepkiler: Süleyman Çakır
kadıköy belediyesi nasıl başarmış peki bunu, istanbulun belkide türkiyenin en uzun bisiklet yolunu yapmışlar, kadıköyden kartala kadar gittim ben daha da ileri gidilebilir belki bilmiyorum ama çok iyi iş çıkarmışlar tebrik ediyorum mavi şeridi izleyerek gidiyorsunuz, şehir içine parka bile girseniz hiç inmeden devam edebiliyorsunuz

Haber metninde Istanbul ici belediyeler icin mi, yoksa Turkiye genelinde bir proje mi oldugu biraz belirsiz kalmis. Ama sanirim aciklamayi yapan yerel yetkili degil, saglik bakani olunca Turkiye geneli olarak anlayabiliriz.

Tutun ve alkol konusunda sagligi oncelik edindigini iddia eden bir hukumet icin, ayni ciddiyetle hayata gecirilmesi gereken bir proje.

Hadi bakalım inşallah Malatya'yada yaparlar.Ama yine kekolar işgal eder :( :( nedir bu malatyanın çilesi tura giderim serseriler laf atar.

@Fırat Y.
Burada ufak bir algı karışıklığı var sanırım.
Kadıköy belediyesinin yaptığı yol, Yoğurtçu Parkı'nın Moda tarafındaki girişinden başlıyor ve Dalyan sahilinin sonundaki, Caddebostan Migros'a kadar uzanıyor (mavi zeminli yol). Sahil boyunca Pendik marinaya kadar devam eden kiremit renkli zemine sahip yol ise Kadıköy belediyesine değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait durumda. Bisiklet yolunun renginden yerel belediyelere mi yoksa Büyükşehir belediyesine mi ait olduğunu ayırt edebilirsiniz.

@Sefa
o zaman büyükşehir belediyesinin hakkını yemeyelim, emeği geçen herkesin eline sağlık,ama bu mavi şeritli yolun şehir içine de girip araba yollarından alıp bisiklet yolu yapması da taktir edilecek bir durum,ben daha önce rastlamadım hiçbiryerde

@Sefa

evet kadıkoyde çoğu bölge, kadıköy belediyesinin sorumluluğu altında değil.

çoğu yere büyükşehir bakıyor. örnek olarak özgürlük parkı istanbulun en büyük yeşil alanı olan parkı, büyükşehir bir çok kez parkın sorumluluğunu kadıköy belediyesinden alıp avm ve otopark yapmaya çalışmıştı.

büyükşehir belediyesinin yaptığı bisiklet yolunun hali ortada zaten caddebostandan sonra. kadıköy belediyesine verilen dilekçeler ile caddebostana kadar olan sahil yoluna dalyan özel güvenlik tutuldu. nedei sürekli motorsikletlerin bisiklet yolunda hız yapmaları ve mangalcıların o taraflara gelmesi. güvenlikler motosiklet görünce hemen uyarıyor mangal yapanları da yapmaya çalışanları ateş yakanları da şikayet edilmeden gelip uyarıyor tabi caddebostandan sonra pek güvenlik olmadığından herşey serbest o taraflarda bir çok kez caddebostan tarafında motosikletli bisiklet yolunda güvenlikle tartışan kişileri görüyorum ısrarla çıkmayanları da var bisiklet yolunda hızla motosiklet kullananlar da. özgürlük parkında ki o parktakı bısıklet yoluda sonradan yapıldı, gerçi yayalar yuruyor pek bısıklete bınebılen yok. çoğu kısı bısıkletlılere bağırıp çağırıyor, geçen kızın bırı bısıkletı ıle gıderken bır adama yanında çocukları da vardı burası bısıklet yolu dıye uyarınca, adam ''burası bisiklet yolu değil dört tekerlekli taşıt yolu'' diye bağırdı.

insanlar her an tartışma kavga çıkarmak için yer arıyor... saygı sevgi tahammül diye bir şey kalmamış insanlarda. bunun kadıköyü ataşehiri yok istanbul tamamen bitmiş.

@Cem Ç.

Bir bisikletci olarak kendime düşen görevi bulunduğum ildeki valilik kaymakamlık ve belediyelere bu haberin mesajını atarak yaptım, sizlerinde bu konuda duyarlı olmasını diliyorum

Geri