Scudo Sports

Beldeyama alınmaz dediler doğru mu?

Ben bilgi sahibi olarak söyliyim o halde... Kadro boyu seçenekleri yok. Sabit bir model şansınıza olursa oluyor. Şimdi girdim inceledim modellerini de. Çakma downhill kadroları bolca kullanmaya devam ediyorlar. Direk karşılaştırmalar yapmak istemiyorum. Bunu siz de ayırt edebilirsiniz; nasıl kandırıldığınızı. Gidin kapsamlı bilgi için bir Shimano kataloğu edinin.
Cidden üzücü bir ibret tablosu: (link)
Bu da belgesi...
@klavyeci

Scudo
arkadaşım kadrodan bir şikayetim yok açıkçası.Ben alırken dişli grubunun shomano olmasına ve tek amortisörlü olmasına dikkat ederek aldım.kadro seçeneğine hiç dikkat etmedim.26 jant en büyüktü benim aldığım yerde.28 olsaydı onu alırdım.gerçi belki onu da alamazdım.malum kısıtlı bütçe...

@klavyeci

bu 26" 28" gibi ölçüler kadro boyu değildir. tekerleklerin dıştan dışa inch cinsinden çapını verir.

kadro boyları, 14"-17"-18" gibi selenin altından pedallara kadar giden borunun ölçüsüdür.

herkes, bütçesine, kullanım alanına, bisikletler konusundaki bilgisine ve subjektif beğenilerine göre bisiklet alır. siz de bütçenize uygun, yaşadığınız yerde servisi olan, kullanım alanınıza uygun olduğunu düşündüğünüz(tek amortisörlü) ve bilginize göre bir bisiklet seçmişsiniz. arkadaşlar da aslında daha iyisini alabileceğinizi, o fiyatlara o bisikletlerin aslında kalitesine göre pahalı olduğunu, günlük işlerinizi halletmek, kısa geziler yapmak dışındaki kullanım alanlarında zorluk çıkartacağını söylemişler. bu firamanın kadro boyu seçenekleri dahi sunmayarak aslında ciddi bir bisiklet firması imajı vermediğinden bahsetmişler.

siz memnunsanız ve bu fiyat aralığında daha iyi bir seçim yapabileceğinize dair bir şüpheniz yoksa sorun yok demektir ;)

@klavyeci

bazı konularda bana katıldığın için teşekkür ederim.. ama sanırım bir konuda yanlış anlaşıldım beldeyama bisiklet ucuz bir bisiklet evet hiç parası olmayan ya da bisiklet için çok cüzi bir miktar ayırabilen birisi için alınabilir ancak demek istediğimiz eğer sizin bisikletten beklentileriniz varsa ve cüzinin az üstünde paranız varsa hayatta para yatırılmayacak bir bisiklet..

sen demişsinki "arkadaşlar iyi güzel diyorsunuz da o saydığınuz bisikletler parası olana güzel.olmayan veya kısıtlı bütçesi olupta bisiklet almak isteyen adama yok sakın beldeyama,bisan,v.b alma.onları alacağına hiç alma daha iyi mi demek gerekiyor" evet bence alma denmez ama al hiç denmez.. çünkü asla sedonanın borlası vitrsaı, kronun xc500 ü çok pahalı bisikletler değil

bugün bianchinin saçma sapan modelleri bir kıyamet para

mesela 800 ytl ye aldığın bianchi aslında 200 ytl bile etmiyor. ama bianchi 800 ytl olunca sanki pahalıymış çok kaliteliymiş gibi halkın gözünde değeri artıyor... yoooo...

işte sedona borla 350 ytl civarı

e şimdi 200 ytl ye beldeyama alacağına insana az daha biriktir sedona al deriz...çünkü burada internete bağlanıp bilgi almak isteyen insan da birşeylerin farkına varmış demektir...

• Beğen
Tepkiler: klavyeci
@baltazar11
Seviyeli ve bilgilendiri açıklamalar için teşekkürler.Ben bu konudan sıkıldım açıkçası.İyi veya kötü aldık işte.Şu aşamadan sonra ne desek boş.Artık ileride Allah nasip ederse,o sayfdığınız markalardan alırız inşallah.Şimdilik bu bile yetiyor fazlasıyla.Henüz bir yamuk yapmadı.3 ay oldu alalı daha birşeyini görmedim.Gönül isterki bir arızadan veya memnuniyetsizlikten değide sırf sıkıldığım, yenileme ihtiyacı hissettiğim için değiştiriyim ilerde.Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: sgba

Lütfen cümlelerinizi seviyeli ve üyelerimize faydalı olacak şekilde yazınız.

@HaliliOzturk

Eski Beldesan ve Yamaha ortaklığı.

Bisikletleri neden kötü olsunki?

Eskiden kullanmıştınız öyleydi.

Peki bugün kullanıyormusunuz? Hala kötümü?

bu tarz bisikletler (beldeyama)cin de sadece tedarikci firma tarafından onerilen piyasa yani market bisikletidir.beldeyama bunu ureten veya arastirma gelistirme ile olusturan bir firma degildir bu yuzden alirken ozelliklerine dikkat etmeniz gerekir
scott trek gibi markalar da cin de uretiliyor ama arastirma gelistirmeye onem veriyorlar hatta bunlar bile son zamanlarda marketlere yoneldiler
onemli olan pratikte donanim bilgisine sahip birilerinin yardimiyla almanizdir
bisikletin sadece arka on aktaricisinin shimano olmasi onemli degildir

• Beğen
Tepkiler: sgba
@Selim Çam

Yamaha & Beldesan ortaklıgı ile üretiliyor arkadasim bende o sirkette bisiklet ureticisi olarak calistim

peki yamaha büyük bir MOTOR markası olması İYİ bir bisiklet markası olması anlamına gelmiyor. beldeyama iyi bir bisiklet markası değil ama bütçeniz ona yeter ona binersiniz bu ayrı bir konu ancak beldeyama bisikletlerinin yamaha firmasıyla ortak yapılması bu bisikletlerin iyi olduğu belirtmez, ki değilde. bunu da göz önüne almak gerekir.

@bratva

kadroları üretiyor olabilirler ama diğer bütün parçalarını harici temin ediyorlar.ve aynı zamanda bisikletleri kalitelerine göre çok çok pahalı en iyi bisikletinde deore var çift amortisörlü ve 1.300 YTLnin üstünde bu bisikletin yarı fiyetına bundan daha iyi bisiklet alabirsin...

(link)
bu kron xc 500(317 YTL)

(link)

buda beldeyama apex(320 YTL)

şimdi bunların ikiside yaklaşık olarak aynı fiyatta.fakat siz olsanız çelik kadrolu çift amortisörlü iç bir kadro boyu seçeneği olmayan bir bisiklet yerine tek amortisörlü aliminyum kadrolu hafif ve boyunuza göre seçermiydiniz...modeller en uygun fiyatta olanlar olarak seçildiki karşılaştırma adil olsun.

@gurkankas

işte kıyas...artık bunun üzerine daha söz söyleyen olursa... boşverin gitsin onu alsın derim...beldeyama boşver yaaa.

bendede beldeyama vardı.tam gidonun üstünde by yamaha yazıyordu.yanlış hatırlamıyorsam.

şunu söyleyeyim Beldeyama kullandım ağır bisiklettir doğru ama çok da sağlam bisiklettir bunuda çok rahat söylerim

• Beğen
Tepkiler: berk ilbay
kardeşlerim bende 1 hafta once beldeyamanın 2008 model magnifico çeşidinden aldım 175 ytlye ama gelin gorunki 3. gun sag pedalı yalama oldu 4. gun gidon cıktı yalama oldu 6.günde carklarda problemcıktı yani ben 1 haftada en fazla 2 gun saglam bınebıldım kımseye tavsiye etmıorum ümit bisiklet alırım yinede beldeyama almam

Bence alma benim arkadaşım beldeyama kullanıyor çık ağır bisiklet ve tabiki o fiyatlara daha kaliteli bisikletler bulabilirsin bu benim görüşüm.

Abicim profesyoneladam gidip de belde... markasina yönelmez. Belli basli markalarla ilgilenir. Saglamlik, performans ve agirlik önplanda, fiyat arka plandadir aslinda. paran varsa alirsin, yoksa da Belde`ye binersin. bu böyledir.
Kimse bu markayi baska bir kategorideki bir markayla kiyaslayamaz. Sinif farkli. Farki da ancak her iki bisiklete bindikten sonra görebilirsin. Üst gruba ait bisiklete binmek de zaten belli bir yastan sonra, belli bir gelire sahip olunca gerceklesebiliyor. Ben mesela hic bir genc arkadasimizda (13-15 yas) "kaliteli" bir makina görmedim. Ha, Baban zengindir, alir, o baska tabiii... saygilar ...

şimdi size bişey soracam babanıza sorsanız en iyi bisiklet diye tek vereceği bisan olur yani eskide kaldı artık bunu yavaş yavaş kaliteli hangisi olduğunu öğrencek

ve dikkatinizi çekerim bisiklet fiyat/kalite olarak zaten bisan,bianchi ve beldeyama çok geride ama bunlar farkında değil sadece bianchi diğerleirnden bir adım onde oda whisle ile olan ortaklığından

inş arkdaşları kendi bildiğim kadarıyla aydınlata bilmişimdir :)

Geri