Scudo Sports

Beldesan Flamingo'yu Restore Edelim

@mudo77
Bu yillarda genelde cogu bisikletler bagajli genelde. Hos bi bagaj bence bozmaz gorunumunu

• Beğen
Tepkiler: mudo77
Scudo
@caylaksuren
Raleigh-bikes_2011_Record-Ace_White_LG.jpg
buna benzeyecek.

@mariokaldato bilmiyorum hiç düşünmedim ama yukarıdaki resimdeki gibi birşey yapacağım

Bu renk nasil ? Ben acaip begendim432.jpg

@mariokaldato benim bisikletim koyu renk(karaşimşek diyorum) bu bisikletin markası flamingo olduğu için flamingo kuşuna benzeteceğim,bazı yerlerde pembe dokunuşlar olabilir.Yoksa bu renkte güzelmiş gerçekten.
flami.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mudo77
Abi muthis fikir gercekten begendimm
Ayni kusun ustundeki pembelikleri kadroya cok az uygulayabilirsen efsane bisey olur

• Beğen
@mudo77 "Yapalım", "edelim" gibi, içinde naiflik ve mutevazılık barındıran, paylaşmaya yönelik fiillerin hayatımızın her noktasında artması ümidiyle. Umarım hayal ettiğiniz bisikleti bu sürecin sonunda çıkarabilirsiniz.

@Anonim
Katiliyorum belli bir oranda

• Beğen
@Anonim
% 98 orannda size katiliyorum

@mariokaldato

Pembelikleri alt kısımlarda düşünüyorum.Bakalım zaman alacak ama yavaş yavaş ortaya birşeyler çıkarmaya çalışacağım,tabii sizlerinde desteğiyle.

@Anonim

İnşallah çıkar.Paylaşım,imece bizim kültürümüzün öğeleri,bencillik yapmayı sevmiyorum,herkesin fikirlerini tek tek değerlendirip çalışmalara öyle başlayacağım.

• Beğen
Kadroyu pc ortaminda basit bazi peogramlar ile tasarlayabilirsin . Nasil gorunecegine bakma babinda

• Beğen
Siparişlerden bazıları verildi.
Gidon bandı
HTB1gWZxLVXXXXaQXFXXq6xXFXXXC (1).jpg
Fren kabloları beyaz tabii
1pc-mtb-da-yolu-bisiklet-bisiklet-fren-kablo.jpg
ve Flamingo logomuz (Aslında şişe açacağı ;) )
HTB1_w5RLpXXXXXOaXXXq6xXFXXXX.jpg

@mariokaldato
Olabilir ama hayal gücüm çok kuvvetlidir. :hhhhhh:

Kolaygelsin @mudo77 , umarim istediginiz restorasyonu elde edebilirsiniz. Bence Bisikletin üzerin de fazla oynamalar yapmayin ve orjinalligini koruyun, mesela hayal gücünüzdeki son foto dadaki flamingo yapiskanini bisikletin üzerinde kullanmayin. Restorasyon islemleri cok emek ve sabir isteyen bir calismadir.

Fikir istemissiniz, benim fikrimi duymak isterseniz önce ön masanizi kesinlikle degistirin, cünkü darbe almis ve arkaya dogru egilmis. Bu darbenin hafif bir sey olmadigini düsündügümden dolayi bisikletinizin alin borusunun derece ölcümünü de yapmanizi tavsiye ederim. Bu tür ölcüm bicim tasarim isleri bir restorasyonun önde gelenleridir.

En büyük tavsiyem ise, siz yol bisikleti restore etmek istiyorsaniz kadroyu komple degistirmenizi tavsiye ederim cünkü bisikletinizin kadrosu malesef yol kadrosu degil.
Yanlis anlamayin beni, ben sadece yardimci olmak istedim. Ama ben bu kadro üzerinde calismak istiyorum derseniz masanizi kesin degistirmeniz gerekiyor ve alinborusunun kontorlünü unutmayin. Alin borusunun kontrolü gözle görünür sekilde olmaz.

Saygilarimla.:harika:

@Murat Cömez Alin borusunu egecek kadar bi darbeyi nasil tespit edebiliriz Murat baskanim? O bahsettigin açı olcumu nasil yapilir acaba gercekten ciddi bi konu bu ?

@mariokaldato
Simdi kadronun geometrisini bilmedigim icin o kadronun alin borusu kac dereceye sahip bilmiyorum. Önce kadronun geometrisini bulmasi gerekiyor arkadasin.
Alin borusu egilmistir demiyorum ve kolay kolay egilmez ama egilmeyi gectim kirilanini bile gördüm. Yalniz masa baya bir darbe almis, bu tür darbeler cogunlukla bir duvara carpma yada benzeri kazalardan olusan bir sey.

Alinborusunun derecesi su sekilde ölcülüyor. Mesela fotodaki kadronun alinborusu 71° dereceye sahip.
rahmengeometrie.gif

@Murat Cömez Öncelikle teşekkür etmek istiyorum,tavsiyeleriniz özellikle maşa konusundakini kesinlikle değerlendireceğim.2.el uygun bir fiyata yol bisikleti gerçekten çok zor,çok profesyonel çalışacağımı düşünmüyorum ama amatör ve farklılıkları seven ruhumla çalışacağım.Burada ve forum vermiş olduğunuz tecrübe ve teknik bilgilerinizde takibimdedir.Dediğim gibi daha bugün teslim aldım bisikleti,uzun bir çalışma olacağını düşünüyorum.Tekrar teşekkürler.

@Murat Cömez hmmm anladim Murat baskanim. Ama bu açiyi nasil bir alet ölcer o konuda bi.fikrim yok :)

• Beğen
Çabalarınız için şimdiden kolay gelsin, Gidon boğazınız alüminum dan ve üzerini siyaha boyamışlar. 400 zımpara ile boyayı kaldırıp 800 ve sonrasında 1000 ile üzerinden geçerseniz daha iyi bir sonuç elde edersiniz. Maşanız darbe almış, mengenede düzeltilebilir böylece orjinalliği bozulmaz fakat bu ne kadar güvenilir olur tartışılır. Kafanız rahat olsun diyorsanız maşayı değiştirmeniz daha iyi olur tabi. Sert darbeler ilk fotoda bariz belli olan bir şekilde hasara sebep olabilir, şu durumda bu kadronun çöp olması demektir.Sizinkinde böyle bir durum görünmüyor tabi ama incelemek gerekir.ikinci fotoda ise gidon boğazı ile maşa nın açısına dikkat ederseniz hasarı farkedebilirsiniz.
https://i.hizliresim.com/6mELG7.jpg
https://i.hizliresim.com/qEaZOd.jpg

@D.Mustafa Teşekkürler,dediğiniz gibi maşaya bakacağım,yenisini almak istersem hangi maşayı tavsiye edersiniz?(internetten bende maşalara bakıyordum tam)

• Beğen
@mudo77 bence masanin boyasini soktukten sonra bi tornaci yardimiyla duzeltmeyi denesen daha mantikli . En azindan bakarsin catlama matlama var mi diye. Celik maşalar kolaylikla tamir edilebliyor bilirsin

• Beğen
Geri