Scudo Sports

Bel fıtığı ve bisiklet

bence bu soruya en doğru cevabı sizi ameliyat eden doktorunuz verir burada bir başlık açmışsınız ama en net cevabı doktorunuzdan alırsınız omurilik şakaya gelmez, hata kaldırmaz

Scudo
Evet öncelikle elbette doktorunuza danışmalısınız. Ama benim bildiğim kadarı ile bisiklete binmek bel fıtığı olanlar için özellikle doktorların salık verdiği bir yöntemdir ama ameliyat olanlar için bilmiyorum tabiki benim dediğim derecesi az olan bel fıtığı hastaları içindir.

Selam . daha önce bu konu hakkıdna konuşuldumu emin bilmiyorum fakat bel fıtıgı rahatsızlıgı olanlar olmayanlar konu ile ilgisi olan bilinçli herkezin sorunları ve yaşantılarında nelere dikkat ettiklerinden bahsedebilirmi?

bende bu rahatsızlıgın yeni oldugunu yapılan araştırmala mr emg vs. sonucu başladıgını ögrendim ve ilk tedavi yöntemi olarak fizik tedavi ve ilaç tedavisiyle başladım bisikletime eskisinden daha cok ilgi duymaya başladım ve en rahat oldugum zaman bisikletim üzerindeyken bazen ayagımdakı agrılar dayanılmaz oluyo doktorun önerdigi bel ve sırt egzersizleri ve bisikelt sayesinde rahatlıyorum. agrılarım geçiyo ve kendımı daha iyi hissediyorum agrılar ne zamn geri geliyor derseniz yanlış oturuş pozisyonu ve dengesiz agırlık kaldırmalarda . nasıl başladıgı hakkında bi fikrim yok ilk tutulma denen olay bende olmadı fakat artık oturuş yürüş ayakta duruş pozisyonlarına kadar her şeye dikkat etmeyı ögrendim meger ne kadar yanlışımız varmış :) hiç bir zaman karamsarlıga düşmedim bi gun hiç başlamamış gibi saglıklı olacagıma inanıyorum;)

Geçmiş olsun. Bende de bel fıtığı var. Geçen sene ameliyat oldum, kurtuldum. Benim için bel fıtığı bisiklete engel olmadı. Dediğiniz gibi bisiklet üzerinde hiç bir rahatsızlık hissetmiyorum. Ağır kaldırınca, terli terli klima karşısında durunca, belden üşütünce falan biraz ağrı oluyor. Onlara da dikkat edierseniz sorun olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: victory
bel fıtığı yüzünden yürüyemiyorum.bisiklet üzerindeyken (maşallah) tek bir ağrım kalmıyor.bisiklet olmadan nerdeyse tuvalete gidemicek duruma geldim.artık hobim dışında sağlığım içinde bisiklete muhtacım.bunada şükür...

• Beğen
Hayatımda hic sırt ve bel için egzersiz yapmamistim bu rahatsızlık bana bunu yapmayi ögretti. Spor yapmaya muhtaç olmak ne guzelmiş:-D

haha:D

duruma bak , yurdumun güzelliği , parçası olmak hoş:D

Bu konu hakkında en son tedaviden çıkıp yazan herhalde benim, Yaşım 56 yıllar öncesinin hataları ufaktan ufaktan çıkıyor, bu nedenle bazı tavsiyelerim olacak.

a- Gençliğinize bakarak sakın ağır yük altına girmeyiniz.
b- Bilgisayar karşısında kaliyeli ve bel bölgesini koruyan koltukta oturunuz.
c- dik oturmaya dikkat ediniz.
d- Kültür fizik hareketlerini ihmal etmeyiniz.
e- Bir yük taşıyacaksanız eşit ağırlık taşımaya gayret ediniz (2 Kol)

bunlar aklıma gelen tavsiyeler. Bizler malesef evimizin kömür ve diğer ağır işlerini yapamakla mükelleftik ve bu günlere geldik. Fizik tedavimin bitiminde Doktorum bana verilen tüm hareketlerin yapılmasını eğer mümkünse de bisikletle bunu pekiştirmemi tavsiye etti. Bende bu ikaza uyarak pek bilgim olmadan bir bisiklet aldım ve 6 gündür geceleri sakin saatte kendimi fazla zorlamadan çıkıp 5 km olan parkurda pedal çeviriyorum. Belki inanmayacaksınız ağrılarım kalmadı ancak aradaki boşluk beni sıkıntıya sokuyor, bisiklete bineceğim saati iple çekiyorum. Keşke daha önce başlasaymışım diye de hayıflanıyorum.

Sağlıklı kalın.

• Beğen
Merhabalar sedatabi.Öncelıkle hoş geldiniz
deyinmis oldgunuz onemli noktalar ve bisiklete başlamış olmaniz beni cok memnun etti.. Umarım sizin yaşınıza geldigimdede bu gunku heycanla bısıklete bınıyor olurum saglıkla kalalım:)

aslına bakarsanız bisiklet sürmek bel kasları için iyi gelmektedir..uzun yürüyüş yada koşma gibi aktiviteleri yaptıgınızda bacaklar sert zeminle temas ettiginde yük bele biner ve akabinde agrılar oluşur...bisiklet sürerken ise bu durum söz konusu degildir bacakların yerle teması olmadıgından bel kasları güclenirken belede yük binmez sizdeki agrının sebebbi bisiklet sürmekten ziyade bisiklet üzerindeki duruş pozisyonu ile yada sürüş zmanı ile alakalı olabilir..size acizane tavisiyem yavas yavas bu süreyi artırmanız vede duruş pozisyonunuza göre size en uygun pozisyonda durmanızdır..deneme yanılma yöntemi bunu anlamanın en uygun yoludur...

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
Arkadaşların söylediklerine aynen katılıyorum .Bel ağrısı için bisiklet sürmenin hemde uzun yollar yapmanın çok faydalı olduğunu bende biliyorum.Ancak sizin ölçülerinize uygun doğru ayarlar (sele,gidon...) olması şartıyla.Sevgiler.

Öncelikle geçmiş olsun..Benimde bel ağrı sorunum vardı özel doktora danışmıştım sırt kaslarımın yeteri kadar güçlü olmadığını söylemişti.Çeşitli egzersiz hareketleri tavsiye etti bir ara onları yaptım sorun çözüldü.şimdi kondisyon kampı içerisindeyim gerekli esneme hareketleri ve kasları güçlendirmek için bazı hareketler yapıyorum.çok şükür şimdi her hangi bir sorun yok ..(yinede bir doktorunuza danışın derim,tekrar geçmiş olsun.. :) )

• Beğen
Tepkiler: Tunç OĞUZ
Geçenlerde Tv deki Doktorum programında izledim.Fizik Tedavi uzmanı bir Prof (Adını hatırlamıyorum)"bel fıtığı için en iyi spor yüzme,yüzme imkanı yoksa bisiklet"dedi.
Ancak tabiiki Bazı arkadaşların da söylediği gibi doktorunuzla konuşsanız çok iyi olur.Ayrıca gene bir arkadaşın dediği gibi sele yüksekliği ve "effective top tube "dedikleri sele -gidon uzaklığı önemli.

• Beğen
Merhabalar. Fitik RahatsizliĞiniz İÇİn GİttİĞİnİz KÜtahyadakİ KİŞİnİn Nerde OlduĞunu SÖyleyebİlİr Mİsİnİz Acaba Sİze Zahmet Olmazsa.
Adresİ Ve İsmİ Lazim Oldu.
Şİmdİden İlgİnİze TeŞekkÜr Ederİm.

özellikle sırt üstü yüzmek bel ağrıları için çok iyidir, prof. yüzücü gibi yüzmek gerekli diil sırt üstü suya yatıp kolları hafif kullanmak yeterli, suyun kaldırma gücü iyi geliyor. Yanlız sudan çıktıkdan sonra bel bölgesi üşütülmemeli.

kardeşim aynı senin sıkıntın bende de vardı iki sene önce yazlık evimden iki büklüm getirdiler ve direk bayındır hastanesine götürdüler ve bel fıtığı olduğumu ve bir kaç hareket bunları yap daha sonra teferruatlı bir şekilde beynimden başlayıp bele kadar filim falan filan sen bunları biliyorsundur ben pek fazla inanmam hani doktor hariç tedavi yapanlara ama benim eşim bulmuş birisini haymana da ali şan isminde bir adam birde oraya gidelim dedi ne kaybederiz ve gittik adam sadece masaj yapıyor ama 1 saat kadar sürüyor sonra koltuğunun altından bir siniri çekiyor ve o anda rahatladığını hissdiyorsun hatta ben filimlerimide göturmemiştim sırtıma baktı 5.6 omurlar da dedi eve gelip baktığımda doğru söylediğini gördüm önce fazla kilolardan kurtuldum yürüyüş yaptım ve iki senedir bisiklete biniyorum şu anda bir sıkıntı yok kartı vardı ama bulamadım tabii senin bileceğin bir şey şayet istersen senin için araştırır telefonunu bulurum sana geçmiş olsun der başarılar dilerim.

ali baba

Arkadaşlar öncelikle önerileriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

İki ayrı üniversitenin; iki ayrı nöroşirurji prof. ile görüştüm. Beklentimin aksine birisi kesinlikle ameliyatlı hastalara bisiklet önermediğini söyledi.
Diğeri ise zorlanmamak kaydı ile bisiklet dahil her sporun yapılabileceğini belirtti.

Yani hiçbirisi bisikleti öneririm demedi.
Ne yapacağım, çok kararsızım, bisikletime binmek istiyorum ama acı dolu günler geri gelsin de istemiyorum.

Bel ağrısı için en iyi spor yüzme, özellikle sırt üstü yüzme, suyun kaldırma gücü bele iyi geliyor.
Benimde boyun ağrılarım oluyor onun için yüzüyorum çok iyi geliyor. Tabi sorun ülkemizde kapalı havuz heryerde yok birde yüzme suyun içinde tek başınıza yapılan sıkıcı bir spordur bisiklete binmek çok daha zevkli.

Öncelikle mesafeyi biraz azaltın derim 30km biraz fazla birde sele gidon ayarlarınızı iyi yapın ama tabi doktorunuza sormanız en doğrusu.

Merhabalar,

Öncelikle çok geçmiş olsun. Konu ile ilgili çok detaylı bir bilgim yok ancak aşağıda vereceğim linkte bisiklet bel fıtığı rahatsızlığı olanlar için önerilen sporlar arasında gösterilmiş.

(link)

• Beğen
arkadaşlar gerçekten bel fıtığı ve bisiklet arasında ne gibi bir bağ olduğunu bilen varsa bilgilerini paylaşabilir mi?
Benim doktorum bisiklet sorun olmaz dedi. Düşmediğin sürece

Geri