Scudo Sports

Bel fıtığı ve bisiklet

Scudo
Hem sağlıkçısın hem de uzak dur bu yöntemden diyorsun :)

Yav insan bir araştırır falan yani :)

Sonuçta 10 dk da fıtığı yok ediyoruz diyorlar..

Birileri çıkıp kansere vereme aids e falan çare bulabilmişlerse birileri de bel fıtığını 10 dk halledebilecek çözümler neden bulamasınlar :)

Teknolojiyi tıbbi gelişmeleri takip eden bir doktor tanıdığınız falan varsa sorabilirseniz sevinirim bu konuyu.

sn. optimistic;

pardon !!!
kime hitap ettiğinizi daha açık belirtirmisiniz?

Vagus un şu cümlesi üzerine : "kuçuk bir tavsiye bir yöntem inanılmayacak kada iyi ise ona inanmayacaksın
"

ona hitap etmiştim. Bir de sağlıkçıyım dediği için.

Ama sorum genel bir soruydu aslında.
Yani sorumun cevabını bilen herkese hitap ettim.

Doktorların bazıları yerinde sayıyor. Bazıları da gelişmeleri çok yakından takip ediyor. Gelişmeleri yakından takip eden bir doktor arkadaşınız varsa sorar mısınız demiştim genel olarak :) Sorulacak şey bu yeni yöntem nasıldır TR de nerelerde yapılmaktadır.. vs.

cevabınız için teşekkür ederim.
ancak kendi namı hesabıma fikrimi beyan etmem gerekirse, sizin sorunuzun öncelikle bisikletle ilgili bir forumda çok spesifiğe kaçmış bir tıp uzmanlığı sorusu olduğunu yani tıpla ilgili bir ortamda(forum vb) bu soruyu sormuş olsanız size daha çok faydası olacağını düşünüyorum.

tabi bu benim fikrim. başka diyeceği olan varsa ona da saygımız sonsuz.
iyi geceler..

• Beğen
Tepkiler: izmirli36
merhaba arkadaşlar bu konuyu açmamın nedeni bende biraz ileri derecede bel fıtığı var fakat her ne kadar her sürüşten sonra belimde ağrı oluşsada bisikletten vazgeçemiyorum öyleki 2 hafta evvel bi 60 km sürüşten sonra 2 gün işe zor gittim ama neyseki geçti bu sorunu olan arkadaşlar bisiklete binmeden evvel ne tür önlemler alıyorlar ve bunun için özel olarak seçtikleri bisikletler var mı benim bisikletim trek su 200 şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
Bence seleyi iyice düşük kullanın ayrıca uzun süre sele üstünde oturmayın. Arasıra dinlenin ve bir banka oturup manzarayı izleyin derim cunku ben bunu hep yapıyorum ve çok faydası oluyor :)
Neden seleyi düşürün dedigim nokta ise şu; Eger sele yüksekte olursa gidona daha sıkı sıkıya kavrama davranışı sergilenir bu yüzden de kollardaki oluşan stres ve gerilim bende belime vuruyo. o yüzden dedim:eek:
Bence dikkat edilmesi gerekn bir konuya değinidiniz teşekkürler

Öncelikle geçmiş olsun. Bel fıtığı ciddi bir hastalık. Bu nedenle ihmal etmeyip bir doktora görünmeli ve bisiklete binme konusunda doktorunuza danışmalısınız. Doktordan bisiklete binme onayı çıkarsa , bisikletinizi kendi ölçünüze uygun olarak seçmelisiniz. Sele borusu yüksekliği bacak boyunuza uygun olmalı ayrıca amortisör şaft borusu biraz daha uzun bırakılırsa ve açısı ayarlanabilen gidon boğazlarından kullanırsanız belinize binen yük azalabilir. Kendi vücudunuza ergonomik ayarları bulmanız şart. Sele borusundaki 1-2 cmlik bir değişiklik bile konfor ve sağlık açısından çok şey değiştirebiliyor.

Burada alacağınız tavsiyelerden önce doktor tavsiyesi almanız en doğrusu. Size buradan tavsiyeyi verecek olan kişiler doktor bile olsa, sizi muayene etmeden net birşey söyleyemez. Sağlığınız için öncelikle bir doktorla görüşün.

• Beğen
Tepkiler: BülentBayraktar
"bel fıtığı ve bisiklet" konusu "bisiklet"ten bağımsız olarak devam ediyor sanki.

2 sene önce bel fıtığı teşhisi konulduktan sonra gerekli hassasiyeti göstererek
yoğun acılardan kurtulmak nasip oldu. düşük yükseklikli ayrıca geniş sele ile bisiklet kullanmaya
gayret ettiğimden bisiklet belim için bir sorun oluşturmadı, hatta faydalı
olduğunu bile düşünüyorum.
yalnız geçen yaz biraz fazla yüklendiğimden olsa gerek dizimde
menisküs yırtığı oluştu.
bir tarafa dikkat ederken başka yerden patlak verdik yani
(hemoroid mevzuuna hiç girmiyorum, o apayrı bir konu :)

bel fıtığı için düşük sele, dizim için ise bacağımı tam olarak açabileceğim kadar
yüksek bir sele kullanmam gerekiyor sanırım.
tüm bunları hayalimde canlandırmaya çalışınca şöyle bir şey aklıma geliyor:

özellikle bele binen yük düşünülürse, sele, gidon... ayarları ve sürüş tekniği
konusunda uygulayabileceğimiz önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

benimde bel fıtığı sorunum var. doktor belimin 50 yaşındaki bi adamın beliyle aynı bel olduğunu söylüyor. tedavisi ise yüzme. özellikle sırtüstü. ben bu yüzden triatlona geçtim.

Merhaba bende bikaç senedir bel fıtığı hastasıyım ve yaşım 21

bu yaşta kendimi spordan alıkoymamam lazım ve bunun için yüzme ve bisiklet sporu yapıyorum

yüzme bu hastalık için bence en iyi yöntem çünkü gerçekten hissedilir bi rahatlık veriyo, ayrıca bisiklete de daha yeni başladım ve bisiklet üzerinde kaslarımı çok çalıştırdığımdan belirgin bir ağrı hissetmiyorum.

tavsiyem sabit kadrolu ön süspansiyonlu bir bisiklet almanız

@victory

Ya abicim hiç bakmıyor musunuz konunun tarihine ya. 4 yıl olmuş konu açılalı. :rolleyes: Alan almış satan satmış. Haksız mıyım? :sigaraici

Çok geçmiş olsun bendede bel fıtığı başlangıcı var.ama henüz başlangıç olduğun için bacağıma çok vurmuyor sadece kalça,bel fln.ama doktorların bana söylediği şu sana yüzme iyi gelir ama bisiklet çok binersen zararını görürsün.sanırım doğru söylüyolar.ben bisikleti kullanırken biraz zorlarsam kendimi ağrılar hissediyorum.bu bel fıtığı çok lanet bi hastalık.

geçmiş olsun bend eaynı dertten muzdarip biriyim:( bel fıtığı başlangıcı var bendede.
sizin amacınız daha çok sağlık amaçlı kullnaım oldyuğu için sıfır bi bisiklet alırsanız işinizi görür. nasılsa uzun turlara çıkmayacaksın sanırım.

Konu 2006'da açılmış, bisikleti alan almış, belki de almaktan vazgeçmiş, bisiklet seçiminden bel fıtığına gelip konu bayağı sapmış. Bel fıtığından muzdarip olan arkadaşlara geçmiş olsun aynı dert bende de var.

@Saim Deveci

evt biz biraz sapmışız sanırım.şu bel fıtığı çok lanet bişeyya.bisiklete binip biraz zorlayınca(rampa fln çıkınca) kuyruk sokumumdaki ağrılardan düzügnce hareket bile edemiyorum.bide doktor bel fıtığı başlangıcı dedi ilerlerde kim bilir neler olcak.bisikleti bırakma durumuna bile gelebilirmişim ilerde...

Arkadaşlar ben 2007 yılında bel fıtığı ameliyatı oldum. Geçen yıl bisikletimi aldım 1 yıldır haftada 1-2 kez 30ar km bisiklet biniyorum. Zaman zaman ağrılarım oluyor ancak. Bu ağrılar bisiklet sürmekten mi yoksa başka bir nedenden mi bilemiyorum?

Forumda bu konuyla ilgili bilgi sahibi ya da tecrübe sahibi arkadaşlar var ise önerilerini bekliyorum.

Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Emirhan Kılıç
doktrora sorabilirsin benimde ensemde çok b isiklet kullanınca ağrıma oluyor.

Geri