Bel fıtığı ameliyatı olacağım :(

Santibag

Daimi Üye
Kayıt
3 Mayıs 2013
Mesaj
328
Tepki
129
Yaş
26
Şehir
İzmir
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Çok usta doktorlar var. Hastanelerden pek birşey beklememek lazım. Ustalar genelde başkasından duyuluyor. Kimi adamın gözünden okuyor, kimi şöyle elini hastanın sırtında bir gezdirip buluyor. Hastanede mr'ı çek, birşey var ve fizik tedavi doktorları çözmeyi bilmiyor, direk ameliyat. Ben de babamdan tecrübeliyim. Kaç yere gitti anca biri düzeltti. Adam diskleri dirseğiyle oturtuyormuş.
 
  • Beğen
Tepkiler: no76
Scudo

Engin ATAL

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
698
Tepki
364
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Trek
Böyle insanlar çok olmasada gerçekten var. Gitmeyi düşünüyorum.

@Ali Kerimoğlu

Kendisinin numarası var mı sizde? Arayıp görüşmek istiyorum. Bugün , Eskişehir'de bir eczaneye gittim. Kendisinin bazı kişilere yararı olmuş ve tavsiye üzerine gittim , sırtıma baktı ve yavaştan etimi çekti. Pek birşey hissetmedim. Yararı da olmadı.
 

Bilal Öz

Aktif Üye
Kayıt
3 Ağustos 2013
Mesaj
144
Tepki
82
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
Allah acil şifalar versin kardeş fıtık ağrısını çeken bilir, ben de aynı dertten muzdariptim 6 sene önce ama Allah a şükür bendeki sadece fıtık başlangıcıydı fizik tedaviyle atlatmıştım inşallah göreceğin tedaviler yüzünü güldürür.
 

Artık Yok

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2012
Mesaj
1.301
Tepki
1.463
Şehir
Türkiye
Canım kardeşim yaşın daha çok genç sakın ameliyat olmayı ilk çözüm olarak görme gençliğini , hayatını yakarsın yaklaşık olarak 13-14 senedir bel fıtığı ile yaşayan ancak bu sayede bu hastalık ile mücadele etmeyi öğrenmiş biri olarak söylüyorum uzun zamandır elime almadığım raporlarıma yeniden göz attım biraz önce L4 - L5 bölgelerinde sorun yaşıyorum bende çok uzun anlatabilirim ama fazla vaktini almak istemiyorum kime derdimi anlattıysam herkes aynı şeyi söyledi sakın ameliyat olma çünkü daha sonrası çok daha riskli dediler fıtıktan ameliyat olmuş yakınlarım da vardı uzun araştırmalar neticesinde tatmin olmuştum ameliyat olmayacaktım peki ne yapmalıydım ? Fizik tedavi sürecine girdim kısa ama etkiliydi asıl tedaviyi sonradan keşfettim uzun süre ara verdiğim bisiklete yeniden döndüm 2006 yılından bu yanada aralıksız devam ediyorum şimdi kendimi eskisinden daha iyi hissediyorum ağır işlere girmediğim sürece de gayet rahatım kısacası bisiklet bana şifa oldu sanada mutlaka olacaktır kardeşim ağır kaldırmaktan kaçın ani hareketler yapma sert yerlerde uyumayı tercih et ve spordan sakın uzak kalma dilerim bu sayede sende kendini daha iyi hissedeceksin geçmiş olsun
 
  • Beğen
Tepkiler: no76

Engin ATAL

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
698
Tepki
364
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Trek
Geçmiş olsun , evet gerçekten bisiklet sürmek çokk ama çok faydalı. Ben yol bisikleti kullanıyorum , başta sürüş pozisyonundan dolayı beni daha kötü yapabilir diye düşündüm ama ne zaman bisiklet sürsem ağrım kalmıyor ve çok rahat oluyorum.

@Bilal Öz

Çok teşekkür ederim. Amin inşallah şifa bulurum.
 

muratcolakoglu

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Haziran 2012
Mesaj
3.083
Tepki
712
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Colnago
Vücudun ısındığı için ağrın kalmıyor ama ertesi gün yeniden başlıyor. Yol bisikletinde oturuş pozisyonu fıtığı tetikleyen bir pozisyon.
 

Salih Eroğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Haziran 2012
Mesaj
765
Tepki
290
Şehir
İstanbul
Bisiklet
b'Twin
Bütün sayfaları okuyamadım ancak valideyi ameliyat ettirdik özel hastanede eğer ki ameliyat olmazsa felç olma ihtimali vardı yani seninki gibi değil 15 senelik ağrı en sonunda ameliyatlık oldu. Neyse ameliyat oldu ancak eski o ağır ağrılar olmasa da müzmin bir ağrı bırakmış bazen çok yorulunca artıyor. Doktora gittik açıklaması şu ameliyat ağrılar için kesin çözüm değil ancak daha kötü olmaması için yapılması gerektiğinde yapılmalıdır felç olmaktan iyidir. Ancak oradan nihayetinde bir doku alınıyor dedi doktor yani eski o fıtık hiç olmamışkenki sağlığını bekleyemezsin dedi. Velhasılı ameliyat olduktan sonra ilk seferki yani bu hastalık hiç olmamışken olduğu gibi değil beli bir ağrı sürekli var. Mesela ev işlerinde yorulduğunda artıyor işte o zaman düz bir zemine yatıp bacaklarını da kanepeye kaldırıp dinlendiriyor biraz hafifliyormuş. Geçmiş olsun şimdiden.
 

Engin ATAL

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
698
Tepki
364
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Trek
Peki tamamiyle bırakmam mı gerekiyor bisikleti?

@Salih Eroğlu

Çok geçmiş olsun , gerçekten çok kötü bir hastalık. Ameliyat bile tam çözüm olmuyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Salih Eroğlu

muratcolakoglu

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Haziran 2012
Mesaj
3.083
Tepki
712
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Colnago
Bırakman gerekmiyor ama tedavi sürecinde binmemelisin. Ben sana binme diyorum ama kendim ne yapıyorum? Biniyorum. Belim ağrıya ağrıya biniyorum. Bu bir tutkudur seni anlıyorum.
 

Şadan K

Üye
Kayıt
27 Ağustos 2014
Mesaj
1
Tepki
0
Şehir
istanbul
Bisiklet
Bisan
15 gün öncesine kadar ben de sağ ayağımı sürüye sürüye yürüyüp, bisikletimi de rahat kullanamıyordum.. Şimdi ise bisikletime atlayıp hem saatlerce gezip dolaşabiliyorum, hem de rahat rahat yürüyüp ve hatta koşabiliyorum.. Bu bel fıtığı çok ciddi bir konu arkadaşlar.. Bu ameliyatı olmadan çok araştırdım.. Ameliyatımı tam endoskopik oldum ve 2 saat içinde doktorum Ali Güven Yörükoğlu beni ayağı kaldırıp yürüttü.. Açıkçası ilk adımları atarken yine ağrı olacak diye kendimi hazırladım ama yeniden doğmuş gibi hissettim kendimi.. Arkadaşlar nolur çok iyi araştırın bu ameliyatı olurken.. Ben çok araştırdım ve faydasını şuan bisikletime rahatça binerek görüyorum.. Hepinize geçmiş olsun..
 

SerkanH

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2014
Mesaj
3.494
Tepki
2.334
Yaş
44
Çok geçmiş olsun. Ömür boyu sağlıklı günler dilerim..
 

Çetin Güzel

Daimi Üye
Kayıt
6 Eylül 2013
Mesaj
331
Tepki
197
Şehir
istanbul
Geçmiş olsun, ameliyatı hemen düşünme daha yaşın genç, ayrıca ameliyat kesin çözüm değil. Belim ağrıdığı için bende devlet hastanesine gitmiştim banada bel fıtığı tanısı kondu. Doktor ameliyat olmazsam düzelmez dedi. Bende arkadaşımın babasının yanına gidip konuştum. Doktorlar uğraşmamak için herkese ameliyat sunuyorlarmış. Arkadaşımın babası arabadan inmek istediğinde 10dk beklemesi gerekiyormuş; ameliyat olmuş ama fıtığı hala duruyor. Bende fıtığımın olduğu yere kas gevşetici ile masaj yaptırdım tabii bunlar hafif masajlar. Zamanla ağrı azaldı ayağım eski haline döndü ama hayatın boyunca beline çok dikkat etmen gerekiyor bunu bil. Bir kerede ağır çanta taşımandan fıtığım tekrar attı bu sefer ayağa kalkamıyordum. Dikkat ede ede ve bisiklete hafif hafif bine bine şuan çok daha iyiyim. O yüzden biraz sabret belini dinlendir, kendini daha iyi hissedince zorlanmıyorsan bisiklete hafif şekilde binmeye devam et ama bunları doktora danışarak yap. Bende işe yaradı başkasında da işe yarayabilir ama belki sende işe yaramaz, kötü sonuçlar verebilir. Saygılarla!....
 

muratcolakoglu

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Haziran 2012
Mesaj
3.083
Tepki
712
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Colnago
Bel sorunları için ameliyattan önce Kayropraktik deneyin. Beni ayağa kaldırdı.
 

Rehavet

Daimi Üye
Kayıt
1 Eylül 2013
Mesaj
303
Tepki
102
Şehir
istanbul
ilk mesajında doktor adı vererek fıtık sorununu anlatman manidar geldi bana sevgili şadan kardeş
 
  • Beğen
Tepkiler: kelebek.28

levent koç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Haziran 2013
Mesaj
1.339
Tepki
108
Şehir
mersin
İsim
levent koç
Bisiklet
Sedona
engin bey en az 2-3 (o da uzmanına) doktora görünmeden.. muayene olmadan.. ameliyat kesinlikle olmayın.. bel fıtığında ameliyat en son.. en son... en son.. çaredir unutmayın geçmiş olsun.. selamlar...
 

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mart 2011
Mesaj
3.874
Tepki
4.683
Şehir
Altındağ, Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
Çok geçmiş olsun. bu hastalıkta son çare ameliyat... İnşallah tamamen düzelir...
 

Ali Ç.

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ağustos 2012
Mesaj
670
Tepki
145
Şehir
istanbul
Belfıtığı amelliyatı piyangodur ya ananı beller (ağır bi ifade ama önceki halinden bile kötü olabilirsin) ya da 10 numara 5 yıldız hiç sorun olmaz düzelir
 

Furkan BOZKUR

Aktif Üye
Kayıt
2 Haziran 2014
Mesaj
160
Tepki
46
Yaş
32
Şehir
Tekirdağ
Merhaba Arkadaşım.. Benimde yaşım 23 ve benimde bel fıtığım vardı 2 sene kadar ağrılarını çektim çok sıkıntılı dönemler oldu ilaçlar ve fizik tedavinin pek etkisi olduğunu söyleyemem başlarda yaşım ufak diye ameliyat olmak istemiyordum ama ağrılar katlanılacak gibi değildi.. Derin bir araştırma sonucu bizim burda Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde Microcerrahi yöntemi ile ameliyat yapan "Tamer Tunçkale" adında bir doktor vardı herkezde memnundu. Olmaya kadar verdim gittim doktora ameliyat olmak istiyorum dedim o haftaki ameliyat gününde hemen yapalım dedi. Genel Anestezi ile oldum (Local Olmanı Tavsiye Etmem) sabah 10 gibi girdim, Öğlen 12:10 geçe falan ameliyat bitti odaya getirdiler. Akşam üstü 6:00 gibi yemeğimi yedim ufak ufak yürümeye başladım. Ertesi gün öğlen saatlerine doğru taburcu oldum yürüyerek hastaneden çıktım arabaya bindim eve gittim. ilk 10 gün evden çıkmadım uzun süre oturmak yasaktı daha sonra ufak ufak dışar gezmeleri 20 günden sonra 1 - 2 saat gezmek derken 6 Ay geçti ve olduğuma hiç pişman değilim aksine çok memnun kaldım.. 6 ay ve 1 sene arası tamamen iyileşme süresi verdi. Şimdi ise sadece gündüz uyandığımda Vücut ham olduğu için başımı öne falan eğince biraz kasma yapıyor bide eğilirken falan ama 1 - 2 saat içinde vücut ısınınca o ağrılar gidiyor vücut normale dönüyor. Şuan Yol bisikleti kullanıyorum ve gördüğünde bu çocuk hiç bel fıtığı ameliyatı olmamış dersin.
 
Kayıt
24 Mayıs 2014
Mesaj
64
Tepki
0
Şehir
eskişehir
Geçmiş olsun...Furkan bey
1-Ne kadar oldu ameliyat olalı?
2-Gece uyandıran ağrı varmı?
3-Hamlıktan kaynaklandığını düşündüğünüz bir ağrı anlatmışsınız...Bu ağrı sabah kalkıncamı oluyor?
4-Sabah uyanınca belde tutukluk varmı?

Tekrar geçmiş olsun.....