Scudo Sports

Bel fıtığı ameliyatı olacağım :(

Engin ATAL

Forum Bağımlısı
Tepki
347
Bisiklet
Trek
Merhaba değerli Bisikletforum ailesi ;
Uzun süredir çektiğim bel ağrısı şikayeti nihayetinde sonuçlandı ve bel fıtığı teşhisi koyuldu. Yaşım 20 olmasına rağmen çok erken yaşta fıtık rahatsızlığım çıktı. Doktorların fizik tedavisinden pek umudu yok , düzenli olarak bisiklet biniyorum fakat ağrılarım yinede devam ediyor. Mikrocerrahi yöntemiyle ameliyat olmamı önerdiler. Bugün tekrar doktor ile görüştüm ve eğer istersem 1 hafta içersinde ameliyata alabilceklerini söylediler. Ameliyat olduktan sonra akşam yürütüp , ertesi gün ise taburcu ediyorlarmış. Sizlerle paylaşmak istedim :) Allah kimseye böyle bir rahatsızlık vermesin. İnşallah şifa bulurum. Okuduğunuz için teşekkürler :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: liberte07
Scudo
geçmiş olsun kardeşim. ben de 27 yaşındayken askerde belfıtığı olmuştum. (L4-L5)şuan 41 yaşındayım. belfıtığım epey ilerledi, fıtıklı disk sayısı 2 ye çıktı(L4-L5, L5-L6). bugüne kadar ameliyat olmamı öneren çok doktor çıkmasına rağmen olmadım. hep fiziktedaviyle erteledim. kendime iyi baktım ve çok dikkat ettim. iyikide ameliyat olmadım. birgün olmam gerekirse bile mümkün olduğunca geciktirmek istiyorum ameliyat tarihini. sana tavsiyem iyi bir fiziktedavi uzmanına görünmen ve mümkün mertebe ameliyattan uzak durman. tekrardan geçmiş olsun. şifa dileklerimle :)

• Beğen
Tepkiler: yokgibi
Çevremden ameliyattan çok fizik tedavi yollarını zorlamak gerektiğini duydum hep. Mümkünse başka doktorlara başvurun, ameliyat son seçenek olsun.

Çok teşekkürler kardeşim.

@erphan

Öncelikle Allah şifalar versin. Abi bende ameliyat olma taraftarı değilim fakat mikrocerrahi yöntemi ile hasta kendisini çok çabuk topluyormuş. Ben bu sene sınavlara hazırlanıyorum ve nasipse polis olmak istiyorum. Eğer fizik tedavi yöntemi cevap verecek olsaydı doktorlar bunu söylerdi diye düşünüyorum çünkü üstüne basa basa ısrarla ' fizik tedavi ile kurtaramazmıyım ? ' diye sordum. Gerek beyin cerrahi gerek fizik tedavi doktorlarına sordum fakat aldığım cevap hep aynıydı. Hepsi ameliyat olmam konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Bende istemem bıçak altına yatmayı ama bu gidişle öyle olacak gibi :(

Babamdada 2 tane vardı geçen kış öyle bir ağrısı tuttu ki ayağında ki çorabı biz çıkartıp biz giydiriyorduk ameliyat dediler fakat olmadı şuan allaha şükür iyi bel fıtığında ameliyat yerine fizik tedavi + kendine dikkat ediceksin mesela eğilirken dizlerinin üstüne oturupta eğiliceksin gibisinden yinede siz bilirsiniz annem bel kaymasından oldu ameliyat platin taktılar ağrılar arada bir geliyor yaz kış belim üşüyor diyor ameliyat çözüm değil iş sizde bitiyor kendinize dikkat etmeniz gerekir

Devlet hastahanelerine gittim , ameliyat dendi . Özel hastahanede tanınmış doktorlara gittim onlarda aynı cevabı verdi. Son bir randevum daha var , eğer o doktorda aynı şeyi söylerse kendimi ameliyata hazırlayacağım. Hayatımda daha parmağımı kırmış bir insan değilim , doktorlar ameliyat diyince birden moralim bozuldu. Allah yardımcımız olsun. Amin..

@bünyamin çetinkaya

Allah acil şifalar versin. Bende ayakta uzun süre duramıyorum , uzun süre yürüyemiyorum veya oturamıyorum. Gerçekten çok zor bir hastalık. Allah kimsenin başına vermesin.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
Ameliyattan önce denenmesi gereken başka yöntem var. Kayropraktik denemelisin. Eskişehir'de var mı bilmem ama yoksa bile İstanbul'a gelip öncelikle Kayropraktik tedaviyi denemelisin. Bugüne kadar tavsiye ettiğim, giden herkes çok memnun kaldı. Başarı oranı yüzde yüz diyebilirim. Başlangıçta haftada 2 defa gitmek gerekiyor. Sonra sıklığı azalıyor. Bu aralar ben yeniden gitmeye başladım. Fıtık sürekli nükseden bir hastalık. Ameliyat olsan bile doğru hareket etmeyi öğrenmezsen yine tekrarlar. O yüzden boşuna ameliyat olup paranı sokağa atma. Ayrıca diğer bir alternatif de yüzmek. Yüzmek de fıtığı doğrudan tedavi eden bir spor. Hemen yüzmeye başla fıtık ağrıların azalsın.

Kayropraktik için Anadolu Hastanesi Burak Esendal.

İster devlet olsun ister özel hastane olsun elbette hepsi ameliyat önerirler. Çünkü onlar ameliyat yaparak para kazanıyorlar. Aman dikkat... Önce Kayropraktik deneyin.

İlk defa böyle bir tedavi yöntemi duydum. Biraz araştırma yaptım ve hafif masajı andıran bir yöntem galiba. Eskişehir'de olup olmadığını tam bilmiyorum ama araştıracağım. Öneriniz ve ilginiz için teşekkür ederim.

Eskişehir'de olacağını sanmıyorum. Bu tedavi için İstanbul'a gelmeye değer. Sabah gelip akşam dönersiniz. Değeceğini garantilerim. Ağrıdan sürünen arkadaşlarım şifa buldu.

Allah şifa versin engin bey, sağlığınıza kavuşup bisiklete dönmenizi bekliyoruz :)

Bende bu şekilde düşünüyorum ama artık böyle düşüne düşüne doktorlara olan güvenimde azaldı. Hiç birimi işini , dürüstlük ile yapmıyor ? :(

@Berksan

Çok teşekkürler. Eğer ameliyat olursam uzun bir süre bisikletten uzak kalacağım :( Sağlıcakla hoşçakalın

Dürüst olup olmama değil. Onlar ameliyatla tedavi edebileceklerini düşünüyorlar, başka yöntem bilmedikleri için. Ama başka yöntemler de var.

Kayropraktik tedavi yöntemi tam olarak nasıl oluyor ? Seans olarak mı gidiliyor ? Ücretlendirmesi hakkında bir bilginiz var mı ?

Ücreti hakkında elbette bilgim var. Ameliyattan çok daha ucuza geleceği kesin. Ben 1,5 sene önce yaklaşık 3 aylık bir tedavi aldım. Toplamı 1.000 TL ye mal oldu. İlk seans biraz tuzlu, yaklaşık 450 TL'lik bir harcama oluyor. Film çekiliyor, doktor muayene ücreti alıyor. Sonraki seanslar 115 TL. Benden iki kere ücret almadı. Özel sigortaların bu tedaviyi ödediğini de duydum. Eğer ailenin özel sigortası varsa belki öder.

Daha fazla bilgi için şu videoyu izlemelisin.

Hmm peki siz bir faydasını gördünüz mü? Özel bir hastahane ameliyat için 700 TL fiyat çıkardı.

Ben elbette faydasını gördüm. Tavsiye ettiğim bütün arkadaşlarım da faydasını gördü. Şu ana kadar gidip de faydasını görmeyene rastlamadım. Çünkü vücudun kendi kendini tedavi etme yöntemini kullanıyor. 700 TL'lik ameliyat olmaz.

Doktorlar böyle bir fiyat çıkardı. Hastahaneye talep oldukça fazla ve güvenilir bir hizmet veriyor çünkü uzun yıllardır Eskişehir'de. Önerdiğiniz tedavi yönteminide düşüneceğim. Teşekkürler

700 TL'ye özel hastane'de ameliyat olacağınıza bedavaya gidip devlet hastanesinde ameliyat olun. Bu anlamda devlet hastaneleri daha güvenilir.

Engin kardesim gecmis olsun, allah sifalar versin. Benim yengem de fidik ameliyati oldu ve hic bir faydasini görmedi diye bilirim, agrilari hala devam ediyor. Bence bosuna bicak altina yatma önce fizik tedavisi dene derim. Allah yardimcin olsun.

Geri