Scudo Sports

Bel ağrısının bir diğer nedeni

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.312
Arkadaşlar, bel ağrılarının bir diğer nedeni de çok düşük kadansla çevirmekten kaynaklanmaktadır. Bu özellikle yokuşlarda kadansın düştüğünde ortaya daha çok çıkabilmektedir. Bu yüzden beliniz ağrıyor ve düşük kadans (ağır) pedal çeviriyorsanız bunu daha hafif vitesle daha seri çevirerek aşabilirsiniz, yine bu konuda ayrıntılar için üstteki sabit konulardan yüksek kadans ile ilgili yazıma başvurabilirsiniz.
Elbette diğer nedenler arasında bozuk yol, konforsuz sele / bisiklet, yanlış bisiklet ayarları, yanlış sele ayarları da gelebilmektedir.

Scudo
Teşekkürler Hakan abey. ben şehir içindeki normal yokuşları 2x3 veya 2x4 te ayakta çıkmaya çalışıyorum. Hem daha az yoruluyorum hem daha hızlı çıkıyorum. ayakta çıkıncada bel ağrısı yaparmı? Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Barış TOPÇU
@Eren AYDIN

bende aynı şekilde kullanıyorum bende bir bel ağrısı sorunu oluşturmadı.bel ağrısını oluşturan önemli diğer etkenlerdende belin üşümesi.bisiklet sürerken açıkta kalması veya eve geldiğimizde çok soğuması beli kötü etkiliyor

• Beğen
Tepkiler: Eren AYDIN
başlangıçta sele borusu mesafesini alçak kullanıyordum, bel ağrılarıyla karşılaşınca bir bilene danıştım. boyuma göre yükselttiğimizde ağrılarım dahada arttı. Fakat eski seviyeden azar azar çıkınca ideal sele boyuna ulaştım. Ağrı duymamaktayım. Paylaşım için teşekkürler. AYrıca beldeki kasları güçlendirerek vede ani hareketlerden kaçınarakda bu ağrılardan kurtulabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
@Eren AYDIN

Eren yapabilir, yazı ağrısı olanlar için, senin sorunun yoksa değiştirmen gerekmez bir şeyi.

• Beğen
Tepkiler: sadana
Başlarda bel ağrısından baya sıkıntı çekiyordum. Yüksek kadans ve sele boyunu ayarlamanın cok faydası oldu. Zamanla büyük ölçüde aştım. Teşekkürler bilgiler için :)

• Beğen
Bende de bisiklet sürmemi etkileyecek şekilde rahatsız edici bir bel ağrısı oluyor.Önceleri çoğu arkadaş gibi uygun sele ayarı yapmamı önerdiler ancak bu ayarları yapmam da birşey değiştirmedi.Şimdi de bu kadans meselesini denemeliyim sanırım, zaten özellikle yokuşlarda artıyor bu ağrı sonraları ise devam ediyor.
Bilgilendirme için teşekkürler.

• Beğen
Abi ben Oturmakdan ve bisikletden mi ? Bilmem.Kamburlaşıyorum sanırım.
Ve sürekli belim ağrıyor.Bu söylediklerini bisiklet sürerken denicem.
Bilgi için sağ ol...

Benim de oturmaktan olabilir. Bisiklete binince kendime geliyorum, bilgisayar başına geçince belim ağrıyor. :)

Kadans olayında ise hala sorunum var, yokuş çıkışlarında yeterince arttıramadım hala.

Yazı için teşekkürler.

Ayrıca bel kaslarını güçlendirici fitness hareketleri yapmakta fayda var .Internette bolca bulabilirsiniz yada Ebru Şallı'yı izlerseniz iyi olur .Basit ve güzel hareketler bunlar

www.exrx.net e girip bel bölgesini güçlendiricek evde yapabiliceğiniz haraketleri grörebilirsiniz.Bel çok önemlidir tabi sırtta bu kaslarınızın güçlü olması lazım bütün yaptıgımız eylemlerde destekleyicidir bu kaslar.Bu arada not hayatımda ayakta yokuş çıkmadım hep oturdum ne keyif adamıyım :)

• Beğen
Tepkiler: Kıvanç ERTÜRK
Geri