Scudo Sports

Bekçi köpeği tarafından parçalanıyordum!

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Sinirimden kafayi yemek üzereyim arkadaslar.
Konuya geçeyim;

Sehir merkezine 3-4 kilometre uzaklikta tek yönlü asfalt yolda bisiklet sürüyorum. Bu yol daha çok tarlalara ulasim için kullaniliyor.

Herneyse eve dönüs yolundan geliyorum yaklasik 100 metre ilerdede 1 tane bekçi köpegi ila 2 tane kiz yürüyor.

Köpegin saldirma ihtimalini düsündüm ve bunlara yaklasmadan ön frenimle ses yaptim.
Amacim beni duyup köpegi yanlarina almalariydi.
Beni duydularda ama köpegin ipini dahi ellerine almadilar.

Yanlarina kadar geldim ben bunlari geçmek üzereyim köpek bana saldiracak belli etti. Bana yaklasmaya basladi ama bu gerizekalilar birakin köpegi yanlarina almayi yolun ortasindan gidiyorlar.

Tahmini kizin birisi 13-14 digeri 17-18 yasinda ve köpekte bekçi köpegi zaten cinsi belli.
Köpek saldirmasin diye 10-11 kilometre hizla geçiyorum ne olsun bunlar köpegi gene yanina almadi ve köpek bana dogru kosmaya basladi.

Yavaslasama yavaslamaya kalnadan köpek üzerime ziplayacak bende hemen hizimi 17-18 kilometreye çikardim.
Köpek hala ardimdami diye bakiyordumki tam sag ayagimi kapiyordu hemen ayagimi kurtarmak için pedal attim ve hizimi 24-25"e kadar çikmistir. Belki daha fazla.

O sirada önüme bakamadigim için ön teker yolun kiyisindaki çimene saplandi ve bisikletle takla attim. O sirada elimin üzerine takla atip yuvarlanarak asfalta düstüm. Bu gerizekali hala köpegini yanina almamis köpek ben yerden tam üzerime geliyorduki bisiklet yuvarlanarak üstüme uçtu. Çok sinirlendim köpegi gebertecektimki aptal köpegini tuttu.

OLAY BURADAN SONRA BASLIYOR.!!!

Ben yerde yatiyorum bisiklet üzerimde, sag ayakkabim ayagimdan firlamis ve elimi tutuyorum.

Ben aci ile kivarnirken gelip yardim bile etmedi, onu geçtim iyimisin diye bile sormadi geri zekali!!!

Bisikletim bir tarafta ben bir tarafta elimi tutarak aci içinde kivraniyorum daha mal mala bakiyor.
Üstelik yanindaki gerizekalida telefonunu çikarmia ben yerde aci ile kivranirken fotografimi çekmeye çalisiyor.

Nasilsin, bisey oldumu öldünmü kaldinmi diyen YOKKKK!!!
Etrafta hiç kimse yok, hemde bir tane bile insan yok.

Köpegi tutmasa ya köpe beni parçalayacak yaa ben onu öldürecegim.
O kadar çok sinirlendimki bisikletime binip hemen oradan uzaklastim.
Ben bisikletime binerken hala gülüyorlardi.

VE SONUÇLARINA GELEYIM!!!

-Sol avuçimde çok feci agri var ve sisti.

-Sol bilegim çok feci agriyor.

- Sag dirsegim çok feci agriyor.

-Sag vites kolumun kösesi ezildi vitesleri tam atamiyor. 4-5. vitesler disinda çogu vites zor geçiyor bazen geçmiyor bile.

-Arka vites aktaricim köseden darbe aldi, egildi ve vitesleri tam atamiyor.

-Ön jantimda belirgin yamulma var, bisikletim düz yolda giderken bu yüzden yalpaliyor.

-Sag ön frenim yamuldu, düzelttim ama frene basinca tekrar düzelmiyor. Fren basili kaliyor.

-10 gün önce aldigim kilometre saatim sag alt köseden darbe aldigi için çizildi.

-Kadromdaki çizikleri daha saymadim bile.

-Direksiyonum saga çekiyor kendi kendine.

-Arka V frenim sürtüyor.

-SINIRLERIM BOZULDU.

Ben hasarlarimi kontrol ederken gururuma yediremedim bunlarin gittigi yolu görmüstüm.
Yol çamur oldugu için 2 insan 1 köpek izini takip ettim ama bulamadim.
45 dakika bu mallari aradim ama bulamadim.

Amacim köpegi bana 2. kez saldirtip o bahaneyle intikamimi almakti, iste o zaman köpegi elimden kimse alamazdi.

BEN BU GERIZEKALILARI ARAMAYA DEVAM EDECEGIM, BULACAGIMDAN KIMSRNIN SÜPHESI.OLMASIN.

ADAMI SINIR HASTASI YAPIYORLAR.

Artik kimseye iyi niyetle davranmayacagim, bu güne kadar sokakta önüme kiran adamdan bile özür diledim ama bundan sonra YOK ÖYLE YAGMA.

En yakin zamanda bir tane elektrosok cihazi alacagim.

Manevi ve maddi zararim çok, 2 ay önce sahibinden aldigim gicir gicir bisikletim ne hale geldi.

SAYGILAR...

Scudo
köpeğini bilhassa bana saldırtan biri olmuştu ben bisikletle giderken. usulca indim, bisikleti köpekle kendi aramda tutup havaya yerden 5-10 cm kadar kaldırdım. köpek nerden gelirse ordan tekeri suratına yiyecek hale geldiğimi anlayan köpeğin garip sahibi telaşla köpeğine koştu. ben tekrar bisiklete bindim bir daha üzerime saldı. yine aynı hareketi yaptım bir daha bulaşmadı.

size geçmiş olsun. köpeğin suçu yok maalesef.

Geçmiş olsun. Keşke köpeği gördüğünüzde telaşlanmak yerine dikkatli bir şekilde uzaklaşsaydınız. Genelde bu tür vakalarda meydana gelen hasar köpeğin bisikletçiye doğrudan saldırmasından ziyade, köpeğin bisikletçiye saldığı korku ve telaştan dolayı bisikletçinin düşmesinden kaynaklanıyor. Burada suçlu köpek değil, köpeğin sahibi.

geçmiş olsun...birgün hayalimi gerçekleştirip tura çıkabilirsem yanıma-ulaşması kolay biryere şöyle birşey almayı düşünüyorum(biliyorum hoş değil fakat insanın kendi başına gelebilecekler daha sevimsiz)

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Benzer konulardan herkes şikayetçi. Toplum olarak köpek beslemeyi, köpek psikopatlaştırmayı, kendimize benzetmeyi ve ardından, özellikle şehirdışında bahçemizin dışına bırakmayı çok seviyoruz. Şehiriçinde ise birilerine korku salmayı çok seviyoruz.
Ben çözümden yanayım.
Birine kızarak, bağırarak,terslenerek bir yere varılamaz. Bu insanlara böyle şeyler işlemez. Aksine hoşlarına gider. Rahatsızlık vermeyi çok seviyoruz çünkü.
Bu işlere belediyelerin baktığını biliyorum. Üstelik bildiğim kadarıyla artık eskisi gibi hayvanı zehirleyip öldürmüyorlar. Bu yüzden belediyeyi arayıp bu konuda yardım alabiliriz.
Ancak şehirdışındakilerle ilgilenirler mi bilmiyorum.
Bildiği olan varsa bilgilendirsin. Ben usanmadan aramaya razıyım.
Zira bir bölgeden geçtim. 10 km mesafede 5-6 noktada sayıları 4 ila 8-9 arasında değişen köpek sürüleriyle karşılaştım. Bisikletten inecek cesareti bulup indim fakat sağlı sollu önlü arkalı saldırıyorlar. Bisikleti savura savura 100 metre kadar ilerledikten sonra bıraktılar.
Bu tür olaylarda hayvan sahibinin de ayrıca caydırıcı bir ceza alması gerektiğini düşünüyorum. Köpek sahibi olmak için gerekli şartlar belirlenmeli.
Bu tür köpeklerin de genellikle insan beslemesi olması ve tasma taşıması sorunlu yaratıklar olduğumuzu gösteriyor. Sokak köpekleriyle genellikle böyle durumlar yaşamıyoruz.
Ayrıca ne amaçla olursa olsun her türlü silah ve türevine karşıyım. Özellikle köpeklerin silahlaştırılmasına ayriyeten karşıyım.

Öncelikle geçmiş olsun
ikinci olarak akıl vermek gibi olmasın ama
küçük yada büyük cins yada değil nerde bir köpek görürseniz görün önce yavaşlayın köpek size doğru geliyorsa durun bisikleti aranıza alın
eğerki saldırmaya kalkıyorsa mecburen nevsi müdafa olarak karşılık vermek zorundasınız artık taş sopa ne bulursanız
eğerki kaçmaya kalkarsanız ve köpeğin niyeti ciddiyse sizi mutlaka yakalar ya düşersiniz yada sizi ısırır
insan yada hayvan hiçbir canlının hiçbir canlıya keyfi saldırma hakkı yoktur

@mehmetlevent

Hocam benim gururuma uediremedigim sey ben yerde aciyla kivrinirken aptallardan.birisinin gülerek fotografimi çekmeye kalkmasi.
Aslinda duracaktim ama köpegin niyetini anladim ve artki durmak için geçti.
Köpekten korkmadigim halde saldirdi, yerden kalkinca gebertecektim (Kusura bakmayin içimde köpek sevgisi falan kalmadi) hemen köpegini tuttu. Ama gerizekali köpek bana saldirirken fotograf çekmeye çalisiyor.

Ve iyimisin diyen bile yok. Benim zoruma bu.gidiyor.

@uguryilmaz144

Hocam o gerizekali köpegin tasmasini baglamadi, hadi en azindan köpegi yanina alabilirdi aptal.

Ben bilerek yaptigini düsünüyorum, ama köpegin niyetide belliydi.
Az daha ayagimi kapiyordu, az kaldiki isiriyordu beni.
Umarim ayni kisiler yine denk gelir baska bisey demiyorum...

Keşke sadece "gerizekalılık" olsaydı yaptıkları. Aşağılık pislikler.

@appendix

Hocam bende bundan sonra en azindan yanima 15 cm biçak alirim, ekstra olarakta yanina elekrosok.
Acima duygusu kalmadi içimde.

@uguryilmaz144

Hocam bence hakli, dagin basinda ayi, domuz, kurt, köpek saldirsa döner biçagi bile zor.kurtarir sizi. Bence gerçekten hakli.kesinlikle.

@Eray Gündoğdu

Yok hocam bosuna kimse çabalamasin, bunlar egitimle falan olacak olaylar degil.

E size pitbull, doberman saldirsa silah kullanmadan o hayvana kolunuzu, bacaginizi kurtaramazsiniz.
Bundan sonrada sahibi, egitimi beni ilgilendirmez hocam, kendi basimin çaresine bakarim.

@Godzilla
başına bu vb. bir hayvan saldırısı gelmemiş arkadaşlar humanist tavırlara devam edebilirler ama bu tür saldırılar ölümle bile sonuçlanabilir.

@barış barış

Hocam ben bilerek köpegi biraktigini düsünüyorum, köpeginin ipini tutma istesede bana saldiramazdi.

Hemde ben zaten 100 metre önden köpegin bana saldiracagini anlamistim ve köpek BEKÇI KÖPEGIYDI.
Birde yolun ortasindan gidiyordu daha bu aptal ne yapacak.köpegin bana saldirmasi için.
Birde sol omzum agrimaya basladi.

@Godzilla o zaman o köpeklerin de seni tehdit olarak algılayıp saldırması normal.
Umarım öyle yaptığın için hayvan diğer insanlara da zarar vermez.
Bence siz önce sakin olun. Doğanın kralı insan degil. Zaten vahşi doğada da değiliz.
Daha insancıl çözümleri denemenizi tavsiye ediyorum.

@sonselim16

Hocam içimde insan sevgisi kalmadi bunlar yüzünden, bundan sonra hergün ayni yolda sürecegim bisikletimi.

Umarim yine ayni srkilde bu yaratiklar bana denk gelirler.
Ben yapacagimi çok iyi biliyorum.

[
QUOTE="Godzilla, post: 2091483, member: 70600"]

Hocam bence hakli, dagin basinda ayi, domuz, kurt, köpek saldirsa döner biçagi bile zor.kurtarir sizi. Bence gerçekten hakli.kesinlikle.

.

tek ateş edilmeyecek hayvan bu coğrafyada ayıdır, kimseye tavsiye etmem...domuzu koltukaltı veya boyun kısmından uygun fişekle indirebilirsiniz(bilgi olması bakımından yazdım)...köpek sahipleri kadar sevimli-sevimsiz bir hayvandır

• Beğen
@Eray Gündoğdu

Hocam beni parçalamak üzere olan köpeklere karsi nasil bir çözüm önerirsiniz.

Ne diyeyim kusura bakma köpekcigim, saldirmak senin doganda var. Ben evime uçarak gideyim. Zaten ben sen bana saldir diye varim, bunlar senin doganda var nede olsami diyeyim.

Yapmayin hocam, o aptal tutmasa beni PARÇALAYACAKTI diyorum.

Peki bu konuda sizin tavsiyeleriniz neler, ciddi soruyorum hocam.
Tavsiye verirseniz çok sevinirim.

herzaman mümkün olmasa da ya da tercih edilmese de grup ile dolaşmak ... 1-2 kişi ile geçerken saldıran köpek grup ile geçerken pek saldırgan davranmıyor (sadece uzaktan havlama)

• Beğen
@appendix

tek ateş edilmeyecek hayvan bu coğrafyada ayıdır, kimseye tavsiye etmem...domuzu koltukaltı veya boyun kısmından uygun fişekle indirebilirsiniz(bilgi olması bakımından yazdım)...köpek sahipleri kadar sevimli-sevimsiz bir hayvandır

Hocam ayidan kurtulmak imkansiz sayilir aslinda.

Turcular ayi ile karsilastiginda zaten düsünemiyorum. Ölümle.kalim arasindaki o ince çizgi adamin gözünün önüne gelir.

Düsüncesi bile kötü.

bencede kızlar bilerek yapmışlar ve siz sonuna kadar haklısınız

keşke polisi arayıp şikayetçi olsaydınız

@Godzilla diyorum ki durup köpekle aramıza bisikleti koyup yavaş yavaş ilerliyoruz. Gerekirse bisikleti savurarak kendimizi savunuyoruz.
Köpek peşimizi bıraktığında da bisikletimize binip yolumuza devam ediyoruz. Ardından da ilgili birimlere bilgi veriyoruz.
Sen o anı canlandır şimdi kafanda. Bir silahın vardı yanında diyelim. Köpek saldırısında o silahı nasıl kullanabilirdin bunu düşün.
Ayrıca biz insanız ve aklımız var. Aklımızı kullanarak çözümler üretebiliriz.
Can yakmadan bir çözüm varsa bunu uygulamalıyız.
İnsanın insan özelliğini kullanalım lütfen. Beden ve silah kullanmak, kavga, saldırı, öldürmek ve saldırmak ise insanın hayvan özellikleridir ve sadece mantık içeren başka bir çözüm yoksa hayatta kalmak amaçlı kullanılmalıdırm

Geri