Scudo Sports

Bedelli Askerlik Çıktı! 28 Yaş, 18 bin TL

Beyler kusura bakmayın ama burada bedelli askerlik yapanlara giydiriliyor peki o imkan kendilerinde olsaydı ne yapacaklardı? Askerde nöbette vatan millet sövenler burada milliyetçilikten dem vurmuyordur şimdi inşallah.

Ben 15 ay yaptım çavuştum.Fakat oğlum olursa ve imkan olursa göndermem para vermem gerekirsede veririm.

Zorunuza gidiyor diye debelenmeyin bedelli askerlik mantıklı olandır.Savaş mı çıktı? Gitmeyen namert oğlu namerttir gidilir çok güzel ölünür ve inancıma göre şehit olunur. Ama askere gidilecek ve askerlik adı altında üst devrelere hizmet edilecekse imkanlar dahilinde karşı çıkarım oğluma bunu reva görmem.Yanımda ticaretle uğraşsın vatanına orada olduğundan daha çok hizmet etmiş olur bir faydası dokunur.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
@OmerKa
Ne demek istiyorsun ? İte köpeğe hizmet ne demek ? İt köpek kim ? Açık konuş

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
uzun dönem topçu çvş olarak yaptım bitirdim ben bitirdim arkadaş gerisi beni ilgilendirmez bir şekilde halletsinler :)

Mehmet (Kısa Dönem Er ve Yedeksubay )
Mehmetçik (Uzun Dönem Er ve Yedeksubay)
Mehmet Ağa ( Bedelliler)

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@Oxsy

İtten kastım kimdir biliyormusun habercisine "laaan çay söyle bana!" deyip 30 sn sonra da haykırarak "noldu lan çay a... a.... kaçtı" diyecek kadar şerefsiz modellerdir.. Komutan öylemi ? ?

@OmerKa

Valla burda bedelli askerlige gidenlerin hic biri imkan kendilerinde olsa da gitmeyeceklerini acik acik soyluyorlar.

-Benim gibi- imkani olsa gidecek ama uygulamayi yanlis bulanlar ise, gidenlere giydirmiyor ancak parasizlik yuzunden bedelli yapamayan, uzun donem yapmak zorunda kalan insanlarin uyguladigi haksizligi sorguluyorlar. Henuz de bedelliyi can siparene savunanlardan buna net bir cevap alamadim.

It, kopek kismi biraz talihsiz olmus. Ben askerde bulundugum 158 gun (5 ay 5 gun) boyunca sivildeki hayatimi geride biraktim ve yaptigim seyi devletime ve Turk Devleti'nin ordusuna gururla yapilacak bir hizmet olarak gordum. Zor gecirdigim gun oldu, 27 yasinda kufur de yedim, kulagimin kepcesinin icine tukuruk girecek yakinlikta anlamsiz komutan azari da isittim. Ancak benim icin iyi bir tecrube oldu; ki ben ortaokul ve liseyi yatili okudum, gorece hazirlikliydim, ana kuzusu bir suru arkadasimi cidden hayata hazirladi askerlik. Ama oyle ama boyle. Uzun donemler icin daha da fenaydi durum. Revirciydim, yirmi defa copten buldugu seyleri yeyip icmemesini soyledigim cope cikan cocugun dudagini kola kutusundan cikan ari sokunca ulkenin kapasitesini de daha iyi algiliyorsunuz. Izole ve rafine hayatimdan gercek hayata turistik gezi gibiydi benim icin.

Velhasil, askerdeyken bile ben 158 gun yaparken 15 ay uzun donem yapan 20 yasindaki cocuklara mahcup oluyordum. Sagolsunlar bize saygida hic kusur etmediler, comez muamelesi yapmadilar, "abi" dediler. Yalniz ben gun sayarken uzun donem bir cocugun soyledigini hic unutmam: Senden oncekiler gordum, gelip gittiler, sen geldin, gideceksin; artik dogdugumdan beri burdaymisim gibi geliyor" Yazik degil mi bu insanlara? Hadi onlar okul okuduk diye bir saygi duyuyorlardi. Simdi parayla cozuyorsun isi. Nerede firsat esitligi ilkesi? Hani her vatandas esit idi?

O yuzden askerlik olacaksa herkese olsun, olmayacaksa kimseye olmasin. Illa orduya adam lazimsa sozlesmeli er alimlarini arttirsin devlet; butceyse diyanette var, aktariversinler ordan.

@Mert E.
155 gün askerliğin hafızam beni yanıltmıyorsa geriye kalan 97. günüydü . Öğle yemeğinden erken çıktım güneşli güzel bir gündü.. kantinden çay aldım kamelyaya oturdum bir sigara yaktım gözüm kamuflaj pantolonuma takıldı anasını satayım sanki doğdum doğalı süpermenin kıyafeti gibi üstüme yapıştı sanki doğdum doğalı askerdim nasıl bir psikoloji ise...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Triban
"insanlık tarihi boyunca bu böyle devam etmiş" demişsiniz, o yüzden iddialarınızın aksini kanıtlayan örnekleri Türkiye Cumhuriyeti ile sınırlı tutmayacağım...

Başkan Kennedy'nin babasının çok zengin olduğunu belki biliyorsunuzdur, Kennedy'ler o kadar zengindir ki, JFK "büyük buhran" diye bir şey yaşandığını üniversiteye gittiğinde öğrenmiştir. Bu zengin babanın büyük oğlu ve Boston belediye başkanının torunu olan Joseph Kennedy, II. Dünya Savaşında gönüllü olarak katıldığı tehlikeli bir görevde ölmüştür.

Amerikan politikacılarından devam edelim. Geçen sene ölen senatör McCain'i duymuşsunuzdur herhalde; kendisinin babası da dedesi de amiraldir. 1967 yılında, babası oramiral olarak görevdeyken o da binbaşı rütbesinde savaş uçağı pilotluğu yapmıştır. Uçağının düşürülmesi sonucu yaralı olarak esir düşmüş ve yıllarca işkenceye uğramıştır. Ölmemiştir ama epey yaklaşmıştır.

Savaş zamanı orgeneral/oramiral çoktu, bir üst rütbeye geçelim isterseniz: Alman Deniz Kuvvetleri Komutanı Büyükamiral Karl Dönitz'in iki oğlu da savaş sırasında düşman ateşi sonucu ölmüşlerdir.

Örnekler hep denizci ve pilot oldu, bir tane de karacılardan olsun: II. Dünya Savaşında, Alman Mereşali Erich von Manstein'ın oğlu Gero von Manstein da doğu cephesindeki bir muharebede ölmüştür. Erich von Manstein'ın seçkinler sınıfının ne kadar içinde olduğunu göstermek için soy ağacından biraz bahsedeyim: babası, üvey babası ve her iki dedesi de generaldir, Mareşal Paul von Hindenburg (I. Dünya Savaşında Alman Genel Kurmay Başkanı'ydı, sonra Cumhurbaşkanı oldu) da dayısıdır.

Kendi tarihimizden de örnek verelim: O zaman en seçkin Türk ailelerinin çocuklarının gittiği Galatasaray Lisesi, 1916 yılında hiç mezun vermemiştir, çünkü bütün son sınıf öğrencileri askere gitmiş, pek çoğu şehit olmuştur. Galatasaray Lisesi bu konuda tek de değildir, savaş yıllarında mezun vermemiş veya 1914'e göre çok daha az öğrenciyi mezun etmiş başka liseler de vardır.

Bunlar benim ilk aklıma gelenler, mutlaka daha bir sürü benzer örnek vardır.

Karşı mahalleden bir kaç emsal de ben alıntılayayım .
Stalin; oğlunu feda eden lider
Stalin; oğlunu feda eden lider

İnandığı ideolojiye, davaya ihanet etmemek için, halkına haksızlık yapmamak için öz oğlunu bile feda edebilecek kaç lider vardır acaba dünyada? Peki tarihte böyle bir lider yaşamış mıdır?
İktidardaki babaları tarafından kayırılıp, askerlikten muaf edilip, genç yaşta patron yapılıp zengin edilen çocuklar Türkiye'de çok görülmüştür. Başbakanından, belediye başkanına kadar pek çok siyasinin oğlu imtiyaz sahibi olmuş, trilyonlarla oynayan işadamı olmuştur. Dünya genelinde babalarının siyasi konumundan faydalanan çocuklar çoktur.
Peki çocuklarını üstün tutan bu tip liderler tarafından sürekli eleştirilen Stalin'in II.Dünya Savaşı'nda öz oğlunu Nazilerden kurtarma imkanı varken eşitliği ihlal etmemek, Komünist ideolojiye aykırı düşmemek için onu feda ettiğini biliyor musunuz? Daha en başta oğlunu üst rütbeli bir subay, general yapma imkanı varken, O'nu doğuda Nazilerden uzak emniyetli bir yerde görevlendirme imkanı verken onbaşı rütbesiyle batı cephesine gönderen Stalin ne kadar adil ve eşitlikçi olduğunu kanıtlamıştı. Dahası oğlu zorunlu olarak değil, gönüllü olarak orduya yazılmıştı.
Nazilere esir düşen Yakov Cugaşvili, Hitler tarafından önce Sovyet karşıtı propaganda yapması için kullanılmak istendi. Babası aleyhine konuşması, radyoda ve basında Stalin'i aşağılayıcı sözler sarf etmesi durumunda kendisine zarar verilmeyeceği vaad edildi. Yakov daha önce babasıyla kişisel anlaşmazlıkları olmasına rağmen babası aleyhine konuşmayı reddetti. Onu ikna etmeyi başaramayan Hitler bu defa takas yoluyla bazı Nazi generallerini kurtarmak istedi. Ancak Stalin'den şu cevabı aldı; " bir onbaşı ancak onbaşıyla takas edilir".
Hitler bu defa Stalingrad Muharebesi'nde esir düşen mareşal Paulus'un iadesi karşılığında Stalin'e oğlunu serbest bırakmayı vaad eder. Ancak Stalin ona hiç beklemediği bir cevabı verir; "size esir düşen bir oğlum değil, yüzbinlerce oğlum var. Hepsini serbest bırakırsanız teklifinizi kabul ederim". İşte öz oğlunu yönettiği halkıyla eşit gören, ona ayrıcalık tanımayan bir lider.
Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu Mao Zedung'un oğlu da Çin Halk Gönüllüleri'ne katılarak Kore Savaşı'nda bulunmuş ve ABD bombardımanında hayatını kaybetmişti. Mao oğlunun bulunduğu birliğin komutanına "bunu özel bir durum olarak algılamayın, zira o binlerce gönüllüden biriydi" demiştir.
Lenin'in kardeşleri ve yeğenleri de Bolşevik Devrimi'nden sonra hiçbir ayrıcalık kazanmamışlar ve kendi çabalarıyla bilimsel çalışmalar veya askerlikle meşgul olmuşlardır.
İşte doğruya, hakka, adalete inanan liderler Lenin, Stalin, Mao. Dünyada çoğu siyasetçinin, basının, tarihçinin tüm safsatalarına, hakkındaki yalanlara rağmen anketlerde ortaya çıkan sonuca göre Stalin'in bugün Rus halkı tarafından Lenin'den sonra en çok sevilen lider olması O'nun davasına ve halkına ihanet etmemesindendir.
(link)

Devleti tanımlayan şeyler belli. Para basma,vergi toplama , askerlik. Milletin tanımı da kabaca aynı kaderi paylaşan tasa, sevinçte ortak ...... şeklinde .
Ama ülkenin sefasını kabullenilmis az birkaç kişi , cezasını geri kalanı çekip , bazilari da sefa tarafina kaynamaya çalışınca isler iyice şirazesinden çıkıyor.
Sorun askerliğin zor, saçma, az ,çok, zor kolay, muaf, zorunlu olması değil. En basit şekli ile emniyet şeridinden giden makas atan ,vergi vermeyen, başkalarından faydalanan bir kesimin etrafına yaydığı hastalık.
Vergi veren enayi, askere giden sahipsiz hissediyor.
Nolcak sonra ?
Eskiden birkaç ....... askerligi muaf ,bedelli ,çürük bahanesiyle yada gençlik kampındaymış gibi gecistiriyordu. Şimdi ise paydaşlara da biraz faydalandirilacak bu" işini bilme " durumu .
Padişah sormuş "- Devleti ne yıkar ? " diye cevap vermiş alimlerden biri :" -Adam sen de "
Zaten bana en ters gelen niye zenginlerden subay-assubay olmuyor da, orta ve düşük gelirlilerin çocuklarından oluyor ? Haliyle bir sorun gorduklerinde istifayı basamıyorlar. Emir komuta altındayız diye sicil derdine düşüyorlar.
Asker öldüren ve ölendir. Memur zihniyeti ve burokrasi bunun önüne geçmemeli.
Sonra kendi öz işini ,sorumlu olduğu işi askere yaptıramaz. Hele hele askerin özel hizmette çalıştırılması tam skandal.
Şu ekmek parası denilen şey çoğu şeyi yozlastiriyor. Belki askeri ücret 5000 tl falan olur. Insanlar düz işçi bile olsa güven içinde ve güvenceli, insanca şartlar altında çalışır da doktor, öğretmen, mühendis, asker ,polis .... olmak isteyenler olur. Mecburiyetten yapmak zorunda kalmaz.

@Mert E. hep mi saçmalanır ya? bir kere de mantıklı yazmaz biri. pes.

@Türko

Forum kullanma özrünüz mü var? Mantıksız bulduğunuz saçma gördüğünüz bir kısım varsa yazarsanız tartışılır.

Kişisel başka bir kuyruk acınız var ise özelden yazarsınız, böyle bir fikir, öneri, zeka içermeyen mesajlarla konuyu meşgul etmemiş olursunuz/uz.

Bu ülkede Harvard mezunu olup da çatışmada şehit düşenler de oldu. Galatasaray lisesi 1916'da bütün öğrencilerin gönüllü olarak orduya katılması yüzünden mezun çıkaramadı. Hepsi de zengin çocuğuydu. Mezun olduktan sonra yaşım ve maddi durumum bedelliye el vermesine rağmen askere gittim, bir gün oğlum olursa onu da gönderirim. Bu ülkede zengin fakir sorunu yok. Arapperestlerin ahlak sorunu var. Bununla birlikte bedelli yapanlara da bir garezim yok. Sonuçta oğlunu çatır çatır askere gönderenlerin vatan haini, oğluna sahte çürük raporu alanların kahraman ilan edildiği bir dönemdeyiz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Murat B.
Sn.murat;o kadar eskiye gitmeye,Dünya savaşlarından örnekler vermeye gerek yok..Ben de şimdi tutup antik tarihlerden örnekler vereyim mi?Mesela,Asur imparatorluğu zamanında yapılan savaşlarda şu kadar fakir ölmüş,şu kadarı zenginmiş,bunun istatistiği şuymuş demem mi gerekiyor?
Çok basit bir şey söylüyorum..Şöyle diyeyim bari..
Son 20 yılda,Türkiye'de askerde ölen kaç zengin çocuğu oldu?Ya da o kadar geriye de gitmeyelim..
Son 1 yılda,Türkiye'de kaç asker öldü ve bu ölenlerin maddi durumları neydi?
Türkiye'de veya insanlık tarihi boyunca Dünya'nın her yerinde,söz sahibi olanlar hep zenginlerdir ama asıl söz sahibi olması gerekenler fakirlerdir.Çünkü ayakta olan tüm devletler,fakirlerin sayesinde ayakta durmaktadırlar..Zenginler fakirlere sandık veya adalet gibi şeyler sunarak,onları mutlu etmeye çalışırlar..Fakir insan,böylelikle devletin kendisine değer verdiğini sanarak,canını/malını bu uğurda feda eder..Mesele bu..

@Triban
Daha önce "5000 yıldır bu böyle" ve "insanlık tarihi boyunca bu böyle devam etmiş" demiştiniz, verdiğim en eski örnek 103 yıllık. Ortaçağdan savaşta ölen prens (yani general veya milletvekili değil, kral çocuğu) örneği de verebilirdim aslında... İddianızın savunulacak yeri olmadığını kabul etmek yerine "Son 1 yılda,Türkiye'de" nasıldı diye soruyorsunuz. Bu kıvraklığınız ile politikada çok başarılı olabilirsiniz.

@Murat B.
Ben size örnek veremezsiniz filan demiyorum..Savaşlarda ölen krallardan/imparatorlardan filan da bahsedebilirsiniz ama bu örneklerinizin birer ''istisna'' olduğunu da kabul etmelisiniz..
Belli ki erkeklerden ve zenginlerden yanasınız..:)
Politikaya girmemi söyleyen ikinci kişisiniz..Silivri soğuk diyorlar ve ben de çok üşürüm:)

@Mert E.
Kısım değil yazdıklarının hepsi saçma. Bende bunu söyledim. Zoruna giden ne?

@Türko

Yok sizin zorunuza giden bir şey var ki hepsi saçma olan yazıların tek bir cümlesine bile kendi argümanınızı yazmak yerine bir acayip kıvranıyorsunuz. Nedir kıvrandıran?

Geri