Bu arada benim gordugum kadariyla VW'nin Greenpeace ile anlastigi filan yok, tersine VW'nin dusuk emisyon yasalarina karsi olmasi vs'ye Greenpeace'cilerin verdigi bir tepkinin urunu site.
Tema, Greenpeace, WWF vb. kuruluşlar zaten doğanın bu durumda olmasından sorumlu olan kapitalistlerin günah çıkartma yerleridir. Zaten bu konuda da VW'in böyle bir oluşuma sponsor olması da traji-komiktir. Aslında asıl amaç doğa için bir şey yapmak değil sadece doğayı yok eden şirketlerin kendilerini tatmin etmelerini sağlamaktır. Yani 100 ağaç kesip Hidroelektrik santral yapan bir şirketin daha sonra ağaçlandırma için bir vakıfa fon ayırması gibi. Bu tamamen sosyal mastürbasyondur. Marka prestijinin bu denli önemli olduğu bir çağda müzik festivalleri, kültür-sanat etkinlikleri, çevre meselesine duyarlılık gibi sempatik işler yaparak müşterilere daha cazip gelinmeye çalışmaktadırlar. Örnek isteyenlere hemen vereyim. Bakınız; Orya Enerji. Kastamonu Cide Loç vadisinde Hes yapıyorlardı. (Verilen mücadele sonucu şuan yapamıyorlar.) İş makinalarına yol açmak için yüzlerce ağacı kestiler. Ve ne tesadüfdür ki Or-ya enerjinin sahibi ORhan YAvuz, Türkiye'de 'ormanlar' yaratan TEMA'nın onursal üyesi. Bir sonuca bağlamak gerekirse; doğa için yaşam mücadelesi anti-kapitalist olmak zorundadır. Tartışma yaratmak istemiyorum sadece fikrimi belirttim lütfen karşı tez sunmayın. Neye inanmak istiyorsanız saygım var. Buyrun bu da Loç vadisindeki Hes karşıtı mücadelenin bileşenlerinden biri olan Karadeniz İsyandadır Platformu'nun tema hakkındaki yaptığı açıklama: (link)
Dipnot: Greenpeace'in ilk çıkışı çok militan bir tarzda ve kısmı anti-kapitalist denilebilecek bir şekilde olmuştur. Sonralarında bugün ki halini almıştır.