Scudo Sports

Bebek

Tepki
1
Herkese merhaba,

İsmim Serdar, 25 yaşındayım, yarışmaya İstanbul, Bebek'ten katılıyorum :)

Beş yıldır boğaz hattında aktif biniyorum. Bu kadar çok grup halinde gezen bisikletli görünce, kesin bir platform dahilinde buluşuyorlardır diye düşündüm, ve sanırım doğru yerdeyim.

Beraber pedallayabilmek dileklerimle,
Herkese kazasız belasız yolculuklar

Scudo
evet o karsılastıgın gruplardan bırıne dahıl bırısı de ben olabılırım...
bende 23 yasındayım mecıdıyekoyde oturuyorum .
turlayacagın zaman burdan haberlesebılırız.

• Beğen
Tepkiler: Serdar Sönmez
Teşekkür ederim Berat. Ben genelde her haftasonu çıkmaya özen gösteriyorum, Sarıyer, Rumeli Feneri, Kilyos uğrak rotalarım.

Dağ bisikletime ince lastik takanlardan olduğum için Belgrat ormanına biraz ara verdim, ama çok özlüyorum o dalları, çamuru, yeşilliği.

Neyse önce bir gruba katılayım da, sonra orman ya da yol mu karar veririz. ;)

• Beğen
Tepkiler: berat cansız
Banada bu forumu hocam tavsıye etmıstı. sizde hoşgeldınız emınımkı sizde baglanacaksınız bu foruma :)

Merhaba,

Sanırım İstanbullu olan çoğumuz, 'Küçük Bebek Cd.'ni biliyor olmalı. Ama benim gibi hep Anadolu Yakası'nda takılanlar bilmiyor olabilir; oysa çocukluğum Beşiktaş-Sarıyer arasında geçmişti...:rolleyes:

Yazıda bu cadde için "Baba Bebek Yokuşu" diyeceğim. Her ne kadar baba ile bebek çok absürt dursa da yokuş da en az bu kadar extreme...:)

İstanbul'da sahil yolunu kullanan herkesin en az bir kere denemesini tavsiye ederim. Tabi bunun için tıpkı benim gibi Hisarüstü'nde işiniz olması gerekebilir. Ha keza Baba Bebek Yokuşu ile tanışmamız da bu vesile ile oldu. Tabi bu yokuş Küçük Bebek'den başlıyor ve Nispetiye Caddesine kadar devam ediyor. Caddenin ismi tıpkı Küçük&Büyük Çekmece gibi Bebek'in bu semtinden almış. Gerçekten de mesafe olarak (~ 1 km.) küçük ama en az 5 km. bedel büyük bir eğime sahip. Eğimi ölçmedim (çünkü nefes almaktan vakit bulamadım!) ama yarısından sonra %30'dan yüksek olduğu aşikar.

İstanbul'da uzun baba rampa yok diyenlere duyurulur. İşte en uzun baba rampa budur. Gerçi Anadolu Yakası'nda Kayışdağı eteklerinde başlayan ve mahallesine doğru uzanan (Yeditepe Üniversitesi'nin arka kapısı) bir baba yokuş daha var ama kısa. Üstelik Bebek bir başka yahu. Konu hakkında şu başlıkta küçük bir yorumum oldu:

İstanbul'un sağlam rampaları nerededir?

pazar gunleri yeni baslayanlar icin bebek sahilinde yapılacak tur arıyorum

istanbul bebek sahili pazar günü bisiklet arkadaşı arıyourum

watsapp: 05359864515 bende yeniköydeyim :')

Herkese Selamlar,

Bebek'te yaşıyorum. Sadece sahil hattından Sarıyer'e git gel sıkıldım veya yukarı Nispetiye üzerinden İstinye rotasından da. Son zamanlarda Belgrad'ı zorluyorum. Çokta güzel oluyor ama 5-6 saati bulan bir aktiviteye dönüşüyor. Rota toplamda 60 km civarı. Haliyle Hacıosman'a kadar metroyla gitmeyi tercih ediyorum. Böylelikle 15 km'yi egale etmiş oluyorum :)) Yol sorun değilde çevreyolu zaten tehlikeli ve albenisi olmayan bir yol. Onu atlamak güzel oluyor. Metroyu kullanabilmek içinde malum aktiviteyi Pazarları yapmak gerekiyor. Diğer günler sıkıntı. Diyeceğim o ki civarda ikamet eden arkadaşlar da havanın güzel olduğu - biliyorum kış ayındayız ama en azından kar ve yağmurun olmadığı - zamanlarda bana katılabilirler. Sarıyer sahile Kilyos Caddesi üzerinden iniyorum. Yokuş aşağı inmenin zevkine varıyorsunuz. Rotanın en zevkli bacaklarından. Ben sabah çıkmayı tercih ederim (9-10 gibi) ama zifiri karanlıkta da Belgrad yaptığım oldu. Farketmez Pazar olduktan sonra. İlgilenen arkadaşlar irtibata geçerse sevinirim.

Altını çizeyim profesyonel bisikletçi değilim, bunu bir spor aktivitesinden ziyade rahatlamak için keyfine yaptığımı belirteyim. Tur bisikletimle yer yer 5'er - 10'ar dakkalık 2-3 mola vererek bitiriyorum genelde

Geri