1. Alanyada o kadar büyük bir yatak kapasitesi var ki bayram doluluğu hiç sorun olmaz.
2. Bayrama gelmesi daha iyi, 2 gün tatil + 2 gün yarış formülü uygulanabilir.
Bayram denince biz dünyayı duruyor zannetiğimizden bize uzak geliyor. Bayram ya, başka hiç bişi yapılmaz. Spor aktivitesi olmaz, sinemaya gidilmez, pikniğe gidilmez vs...
Fethiye yarışı için Muğlalı'ların el atması gerekecek gibi görünüyor. Bildiğiniz gibi Fethiye tırmanmasının takvimde olmasıiçin çabalayan kişi benim. İlkini de büyük bir heyecanla organize etmiştik. Ancak geçtiğimiz sene çalışma şartlarımdan (neredeyse günde 24 saat haftada 7 gün çalışmaktaydım) dolayı ben oraya gidemedim, federasyondan kimse takip edemeyince de kolay seçilip yarış iptal oldu. Bu sene de yarış benzer durumla karşı karşıya. Avrupa şampiyonası sonrası federasyondaki görevimden ayrıldım. Federasyonda görevliolmasam da Baba Dağı Tırmanmasının organizasyonuna yardım ederdim. Bu bir engel olmasa da o tarihlerde iş icabı yurt dışında olacağımdan ötürü Fethiye ye gitmeme imkan yok. Geçen hafta Emre (Yıldırım) ile görüşmemde onun da meşgul olacağını öğrendim. Eğer Birol hocam gitmezse yarış yine ortada kalacak. Bu durumda en kolay çözüm iptal edilmesi.
Bunu Muğlalı arkadaşlarımız ele alırsa iptalini de önlemiş olurlar. Aslında Fethiye yarışı organizesi en kolay yarış. Parkurda işaret koyulması gereken çok az nokta var. Yol zaten zirveye çıkıyor. Bitişi çok kolay çünkü sporcular zaten yürüme hızı ile varıyorlar. Start da çok kolay herkesi birden salıyorsunuz gidiyor.
Sorumluluğu almak isterseniz ayrıntılı olarak nasıl hazırlık yapılacağını bildirebilirim.
Ben de o yarışın iptal edilmesini istemem. Aybarsın dediği gibi orası "Epic Climb", nasıl diyeyim, şiir gibi bir tırmanma. Üstüne düşülse ve yeterli tanıtımı yapılsa binlerce sporcunun katılımı olası.