Scudo Sports

Batum ve mutlu son | bisikletle gürcistan 8.bölüm

Tebrikler ben gori,borjomi,kutaisi,zugdidi tarafından çıkıp geri batuma dönmüştüm.Bu taraf yol daha düzgündü.Fırsatım olursa tekrar tekrar giderim.
Birde 170+70 lari çok fazla para vermişsin.Hostellerde vs bayağı pahalı kalmışsın.Benim en fazla verdiğim 30 lari idi.-15-25 lari arası hostel fiyatları.
Turcu arkadaşlara Svanetiyi şiddetle tavsiye ederim.
Zugdidi tarafı yol daha iyi.Tek şerit çift geliş gidiş yol.

• Beğen
Tepkiler: Murat Kasap
Scudo
Tebrikler ben gori,borjomi,kutaisi,zugdidi tarafından çıkıp geri batuma dönmüştüm.Bu taraf yol daha düzgündü.Fırsatım olursa tekrar tekrar giderim.
Birde 170+70 lari çok fazla para vermişsin.Hostellerde vs bayağı pahalı kalmışsın.Benim en fazla verdiğim 30 lari idi.-15-25 lari arası hostel fiyatları.
Turcu arkadaşlara Svanetiyi şiddetle tavsiye ederim.
Zugdidi tarafı yol daha iyi.Tek şerit çift geliş gidiş yol.

Bir çırpıda okudum eline ayağına sağlık, yazı için teşekkür ederim emek harcamışsın.

@Murat Kasap harika bee mükemmel muhteşem ve daha birçok şey... Mutlu son dedikleri bu olsa gerek... :)

• Beğen
@Metin S.
Teşekkürlerr. Evet fazla para verdiğimi daha sonra daha iyi anladım :)Zugdidi tarafı yol daha iyi dediğiniz gibi, daha güvenli tur için aslında zugdidi tarafından çıkmak daha mantıklı.

@Oğuzhan Çaylak
@Oğuzhan Çaylak
Teşekkürler beğendiğinize sevindim :)

@sadi imren
Ben teşekkür ederim okuduğunuz için beğendiğinize sevindim :)

@Murat Kasap bu arada bisikletinin markasi ,donanimlari , kullandigin ekipmanlar gibi detaylarida paylasirsan cok memnun oluruz dostum

@mariokaldato
Selamlar, tabii ki:
Bisiklet : VSF Fahrrad TX-400,
schwalbe marathon mondial lastikler, Magura fren, shimano deore vites, shimano dinamo, ortlieb arka çantalar, ortlieb ön çanta, tubus arka taşıyıcı

@Murat Kasap
Tam bir alman tankina sahipsin :) Nice ulkeler gormen dilegiyle dostum

Annemin dedesinin dedesi mi neydi işte geriden akrabalarımız Gürcistan'dan göçmüşler Osmanlı yıkılınca(göçtükleri yer eski bir tük vilayeti,öyle tahmin ediyoruz).Keşke orada iletişim içinde olduğumuz akrabalarımız olsa,bu vesileyle değişik yerler görmüş olurdum.Ama böyle şeyler bana denk gelmez zaten :mad:

Çok güzel geçmiş gezileriniz,devamını dilerim dikkatli olmayı da unutmayın :)

O taraftaki ülkelerin halkına (gürcistan, bulgaristan, yugoslavya) hiç ısınamadım. Dini imanı paradır. Ben daha çok yukarıdaki @mariokaldato abinin dediği gibi turistik yerlerden uzak yerlere sürmeyi seviyorum. Birçok farklı ülke, şehir gördüm ve gittiğim yerler genellikle turistik mekanlardı. Hiç haz almadım bu yerleri gördüğümde, insanın çok olduğu yerde duygular genelde ikinci planda kalıyor. Zaten avrupa ülkelerinde insanlarda duygu diye bir kavram yok, aşırı yapay herşey.

Bence maddiyat el veriyorsa uzak doğu taraflarına yönelmek çok mantıklı bir tercih olur. O taraflarda daha iyi yerler var sanırım avrupa/amerika kıtalarına göre.

@TORUKOJİN
Nerelere gittin neler yaptin yazssana okuyak haci

• Beğen
@mariokaldato
Bisikletle değil hacı abi, turistik olarak birkaç tane ülkeye gittim sadece. Nasip olursa bisikletlede gezeriz uzun yıllar.

@TORUKOJİN Özellikle Avrupa kısmına katılıyorum, Avrupa da bisiklet turları çok konforlu, rahat ama tekdüze oluyor. Amsterdam'dan Frankfurt'a yaptığım ren nehri kıyıları turu var, keyifliydi eğlenceliydi ama Gürcistan veya yıllar önce istanbul dan izmir e yaptığım turun bile yerini tutamıyor aslında. En güzel Asya, Orta Asya, Uzakdoğu cesaret edebilene.

@OsmaniyeRehber
Çok teşekkürler, darısı başınıza.

@DurgunDeniz
Çok teşekkürler :)

@Murat Kasap
Kesinlikle hocam, ren nehri yakınlarındaki bir bölgede kısa sayılamayacak kadar bir süre yaşayıp 2000/2500 kilometre pedal çevirdim bahsedilen yerlerde. Nereye gidersem gideyim hep aynı his vardı; yapaylık. Artık bir süre sonra bu yapaylıktan o kadar sıkılmıştımki yaklaşık 3 ay gibi bir süre bisikletimle dışarı çıkma ihtiyacı hissetmedim. Uzak doğu cesaret istiyor, zaten bisikletle binlerce kilometre giden insanlar olarak biraz deli sayılırız hepimiz. :)

@TORUKOJİN

İtalya,İspanya ya da komşumuz yunanistanda insanlar daha sıcak kanlıdır diye düşünüyorum...

• Beğen
@DurgunDeniz Hocam ben tamamen bu farkın kültür odaklı olduğunu düşünüyorum. Genel olarak avrupa ülkelerinde hayattaki herşeyin temeli çıkar ilişkisine dayanıyor, mesela bizden bir arkadaşından hatır, gönül ilişkisiyle yüklü bir miktar borç alabilirsin ama yukarıda bahsettiğim insanlarda temelden öyle bir kültür yok yani bu onlar için çok çok çok üst seviye anormal bir durum.

Aslında bize ilk başta çok anormal geliyor ama bu onlar için çok normal bir durum. Dediğim gibi ben böyle düşünüyorum, tamamen kültür farkı.

Geri