Scudo Sports

Batı Karadeniz (Sinop-Kastamonu-Karabük-Bolu) Turu

felixyakuza

Daimi Üye
Tepki
2.755
İsim
Yaşar Kemal
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
1. Gün

Herkese merhaba sevgili arkadaşlar. Ben part-time turcu. Bir süredir eşim Sümeyye ile planladığımız, yazıp çizdiğimiz ve üzerine konuştuğumuz turu eylül ayında hayata geçirmeye karar verdik. Sümeyye'nin ilk uzun soluklu turu olacaktı. Daha önce 2-3 günlük kısa kamplı turlar yapmıştık. Ancak bu sefer hikaye farklıydı. Önümüzde gidilecek 500 küsur km yol ve aşılacak dağlar vardı. Turu olabildiğince otoyollardan uzak olacak şekilde oluşturduk. Yol trafiğinden, gürültüsünden ve tehlikesinden uzak olup köylere doğaya insanlara yakın olmak istedik. Bu yolculuğumuzda bize daha önce karadeniz turunda birlikte pedal çevirdiğimiz rizeli yiğit Erol eşlik etti. İşlerden yıllık izinler alındı. Hazırlıklar yapıldı. Bisikletlerin son kontrolleri, eşyalar, ekipmanlar derken kendimizi 3 eylül sabahı 06.00 da güneş doğarken Ayancık a doğru yolda bulduk.
20220903_060020.jpg20220903_060026(0).jpg20220903_060318.jpg

Sinop-Ayancık karayolu tek şerit ve soğuk asfalt. Hastane yokuşunu inip çevremiz ormanlarla kaplı yola koyulduk. Sabahın serinliğini sis süslüyordu. Öğle vaktine kadar sıcaklık artmadan ne kadar yol alırsak o kadar iyi.
20220903_062627.jpg20220903_063205.jpg20220903_063246.jpg
20220903_062455.jpg

Güneş sağımızda denizin üzerinden yükselmeye başladı. Yolun her iki yanında bolca böğürtlen vardı. Köylerden geçtik. Sabahın ilk ışığı ile çalışmaya başlayan amcalara teyzelere el salladık. Sarıkumu incirpınarını geride bıraktık ve batı karadenizin in-çık yokuşları başladı. Yol epey sakindi. Normal saatlerde zamanlarda bile araç trafiği çok çok azdır bu yollarda. Arabalardan çok inekleri ağaçlarda sincapları görürsünüz. 5 sene önce aynı yoldan geçtiğimizde sohbet ettiğimiz amcayı yine görmek istedik. Hanımı karşıladı bizi. Amcayı 6 ay evvel kaybetmişler. Teyze bizi hatırladı. Amcayı güzel dileklerle andık. Amca için yapılan hayrattan sularımızı tazeledik. Ölümlü dünya işte. Amcadan geriye bizde bir hoş seda kaldı. Toprağı bol olsun.
20220903_063347.jpg
20220903_081526.jpg
20220903_141359.jpg
Akşam olmadan Ayancık a vardık. Ayancık girişinde yol yapım çalışmaları vardı. Geçtiğimiz yıl meydana gelen sel felaketinin izleri her yerdeydi. Heyelan dolayısıyla yıkılan köprüler, denize kayan yollar. Ayancık girişinde yol yapım çalışması devam ediyordu. Sahil dolduruluyor. İlerleyen yıllarda doğu karadeniz sahil yolu gibi olabilir bu bölge. Umarım doğal koşullar göz önüne alınır, dayanıklı yollar yapılır. Her ne kadar fayda sağlayacak olsa da bu manzaranın kaybolacak olması üzücü.
20220903_143619.jpg
Akşam olmadan Ayancık'a vardık. Sahilde vakit geçirdik. Sinop un kendisi kadar küçük bir ilçesi. Az insan az problem. Şehir kendi yağında kavrulan tipten. Kerestecilik orman mamüllleri eh işte biraz da deniz ürünleri. İlk gece için Erol'un da katkısı ile henüz öğrenci olmayan KYK yurdunda konakladık. Ertesi gün bizi yağmur bekliyor.

Strava verileri.

strava8014497762482703510.jpg

(link)

Scudo
Ama bir dakika "part-time turcu" bendim. :)

Şaka bir yana, part-time turculuk bir felsefedir. (Bu da şaka tabi :)) Part-time turculuk şartlara uymaktır.

Güzel turunuzun başlangıcını o yolu tersten kat ettiğim zamanları hatırlayarak tebessümle okudum. Eşinizle birlikte olması da ayrı bir güzellik.

Devamını ve güzel fotoğraflarınızı bekliyorum.

Selamlar

five

Ama bir dakika "part-time turcu" bendim. :)

Şaka bir yana, part-time turculuk bir felsefedir. (Bu da şaka tabi :)) Part-time turculuk şartlara uymaktır.

Güzel turunuzun başlangıcını o yolu tersten kat ettiğim zamanları hatırlayarak tebessümle okudum. Eşinizle birlikte olması da ayrı bir güzellik.

Devamını ve güzel fotoğraflarınızı bekliyorum.

Selamlar

five

teşekkür ederim. Yaşasın tam bağımsız part-time turculuk :)

2. Gün

Sabah erkenden Ayancık'tan ayrıldık. Hava kapalı, bulutlu. Babaçay boyunca 15 km kadar yol aldık. Sel dolayısıyla yıkılan köprülerin enkazı hala dere yatağında idi. Babaçay nehrinde ıslah çalışması yapılıyor. Dere yatağı genişletiliyor.
20220904_063656.jpg

Erfelek-türkeli yol ayrımında Babaçay'ı köprüden geçip batıya doğru yöneldik. Tam köprüde müthiş bir düğün salonu-çay bahçesi ilanı gördük. Yorum sizin. :D

20220904_064951.jpg

Yağdı yağacak derken hava patladı. Köy çıkışında bir camii avlusuna sığınıp yağmurluklarımızı giydik. Kahvaltı niyetine atıştırmalıkları çay ile tükettik. Enerjimiz yüksek, rampalara hazırız.
20220904_071841.jpg

Ayancık sahil kenarından ayrıldıktan sonra batıya yönelen kara yolu iç kesimlerden geçiyor. Haliyle 400m irtifalara kadar tırmanıyor. Tırmandık zirveye ulaştık. Orman yolunun tepe noktasında güzel bir hayrat ve üstü kapalı banklar karşıladı bizi. Yolda bu tip alanlar çok güzel oluyor. Hem suları tazeleme hem dinlenme alanı. Yağmurdan korur, üzerini değiştirirsin, yemeği yapar yersin. Duruma göre konaklarsın bile. Ülkemizdeki bu yol üstü hayrat-mescid kültürünü seviyorum, biz bisikletçiler için çok kullanışlı. Yapanlar sağolsun. Tırmanıştan manzara..
20220904_085127.jpg
20220904_110022.jpg

İnişe geçip ilk olarak Türkeli ye vardık. Ayancıktan da küçük bir ilçe. Yağmur şimdilik hafifledi, pıtı pıtı yağış eşliğinde rota çatalzeytindeki balıkçı :) Yolunuz düşerse Çatalzeytin girişinde güllüsu balık lokantasında balık yiyin muhakkak. Sahibi tatlı bir amca. Zamanın behrinde yurtdışında madenlerde çalışmış, kazandığı parayla işletmeyi kurmuş. Tüm çocuklarına torunlarına ekmek kapısı bırakmış. Bizi görünce yanımıza geldi. Güzel balığın yanına güzel sohbet de eklendi. Balıkçılık sektöründen ekonomiye eski zamanların avrupasından çocuklarının tahsil durumuna kadar anlattı da anlattı :) Yol konusunda tavsiyelerde bulundu. Bu sürede powerbank telefon şarjları yenilendi. Yağmurla birlikte dağlara doğru yola devam..

Ciddi bir eğimle tırmanışa başladık. Deniz seviyesinden 1600 lere kadar çıkaracaktı bu yol bizi. Eğim zorlayıcıydı. Yağmur da üzerine eklendi. Tamamen ıslandık. Tırmanırken yağmurluklar olunca terliyoruz. Çıkarınca ıslanıyoruz. 2 arada bir derede hepten ıslandık. :D Kolay olduğunu söyleyemem ama çok keyifliydi.

20220904_161351.jpg20220904_171841.jpg
20220904_173716.jpg20220904_173801.jpg20220904_173849.jpg

600 m rakıma ulaştığımızda hava kararmak üzereydi. En yakın köy Karamanlı idi. Köy camiisinde tadilat vardı orayı kullanamazdık. Camii imamı sağolsun epey yardımcı oldu ve Karamanlı köyünün kullanılmayan sağlık ocağının bahçesine çadırlarımızı kurduk. Tüm akşam ve gece boyunca yağmur durmadı. Ama güzelce uyuduk, dinlendik.

Strava verileri :
strava7939960651215712787.jpg

(link)

devamı gelecek :)

3. Gün

Uzun bir aradan sonra ancak fırsat bulabiliyorum tur anılarını yazmaya. Açıkcası biraz da tembellik var, ha yazdım ha yazacağım derken bu zamana kadar kaldı. Devam edelim biz güzelce.

Karamanlı Köyünün atıl haldeki sağlık ocağının bahçesinde bütün gece yağmur sesiyle birlikte uyuduk. Sabah uyandığımızda yağmur devam ediyor olsa da şiddetini azaltmıştı. Hızlıca toplandık, kahvaltı etmeden yola düştük. Tırmanış ve çok güzel manzaralar sunuyor yol bizlere. Orman ağırlıklı olarak köknar ağaçları ile çevrili. Yerleşkelerden uzak bölgeler olduğu için yol kenarları temiz, çok nadiren araç ve kamyon geçiyor. Eğim zaman zaman artıyor.
Screenshot_20230413_154612_Instagram.jpg

Screenshot_20230413_154619_Instagram.jpg
Screenshot_20230413_154624_Instagram.jpg
Screenshot_20230413_154629_Instagram.jpg
20220905_093730.jpg

Isırganlık köyünü geçtikten sonra ilk geçimiz olan Isırganlık Geçidine ulaşıyoruz, buradan da Abana-Kastamonu yoluna bağlanıp çiçekyaylaya doğru yola devam..
Screenshot_20230413_154638_Instagram.jpg
Screenshot_20230413_154642_Instagram.jpg
20220905_152749.jpg

Yaralıgöz geçidine giden yolun bir kısmı derin vadilere bir kısmı dağ yamaçlarına bakıyor. Sağımız solumuz sonsuz orman. Küre dağları ile ilgili duyduğum veri, bölgenin avrupanın nadir kütle ormanlarından olduğu idi. Yani orman yapısının içinde insan yapısı bir yol bir yerleşke yok kesintisiz orman. Doğal yaşam sekteye kesintiye uğramıyor. Bu alanlar ülkemiz için çok değerli. Sinoptan başlayıp Amasraya kurucaşileye uzanan güneyde kastamonu karabük ve düzceyi içine alan bölge , yani küredağları milli parkı kıymetli bir parça.

Çiçekyaylaya yakın yolda sağlı sollu kestane balı satan semaver bal satan köylüler var. Hemen hepsi bizi görünce davet ettiler çay için. Tabii ki hepsini kabul ettik. Her satıcı kendi balının asıl kestane balı olduğunu iddia etti. Sanırım hepsi de haklıydı çünkü dört farklı yerde ikram edilen balların dürdünün de tadı farklıydı. :D

Gide gide ulaştık rotamızın en yüksek geçidine, burayı geçerek küre dağlarının kuzey yamacını bitirip güney yamaca geçmiş oluyoruz. Geçide varmanın hazzı ve keyfiyle bir fotoğraf alıyoruz hatıra olarak. :)

Screenshot_20230413_154653_Instagram.jpg

Buradan sonra uzun uzun inişler bekliyor bizi, rakım azaldıkça ormanlar da azalıyor. Arada çiftlik evleri ve küçük yerleşkelerin olduğu yerlerden geçiyoruz. Sümeyye ile Erol öndeler. Tırmanıştaki zorluğun acısını çıkarırcasına yaldır yaldır iniyorlar :) Sağa sola bakarak aşağı doğru salınıyorum. Yoldan 200 mt uzaktaki bir çiftlik evinin kapısı açıldı. 5-6 yaşlarında bir çocuk yola doğru tarladan koştuğunu gördüm. Bir taraftan da sesleniyor hello hello diye. Yanıma geldi adını söyledi yanaklar kırmızı elma elma :D Nereden geldiğimi sordu iyi yolculuklar abi dedi aynı hızla koşarak evine doğru yollandı. Suratımda gülümseme ile düştüm bizimkilerin peşine. Derken kendimizi devrekanide bulduk. İlk 2 gün hep tırmandığımız için çok yavaş yol almıştık, bugünse inişte yol akıyordu altımızda. :)

20220905_180854.jpg

Devrekanide kalacak bir yer yoktu. Hava kararmaya yakın ve kıyafetlerimiz ıslaktı. Marketten atıştırmalık bir şeyler alıp Kastamonuya doğru devam ettik. Oyrak geçini aşıp ışıl ışıl şehir ışıklarına bakarak kastamonuya indik. İl Özel İdaresinin sosyal tesisinde yer bulduk ve 2 gün kastamonuda vakit geçirdik, dinlendik.
20220905_195105.jpg

Strava Verileri : (link)

• 93.72 km
    Distance
  • 8:04:55
    Moving Time
  • 1,572 m
    Elevation

@felixyakuza tebrik etmeye devam ediyorum. :) Ama bu sefer içim cız ederek. Geçen sene yine tersten geçmeyi planladığım ama sağlık sorunları sebebiyle kısa kesmek zorunda kaldığım turun bir etabıydı çünkü. Devrakani'den Çatalzeytine'e inecektik. Kısmet olmadı. Ama sizin güzen anlatım ve fotoğraflarınız, o geçitlere dilimi dışarıda çıkmak için bir motivasyon sağladı. Bu sene (yine) Doğu Karadeniz tarafında olacağım ama Batı Karadeniz'in de yeri başkadır bende. Hele de Küre Dağları.

Bu arada küçük bir katkı yapayım. Küre Dağları ile Küre Dağları'nın Milli Park olarak korunan kısmı alan olarak oldukça farklı. Ben daha büyük bir kısım sanıyordum ama gördüm ki Küre Dağları Milli Parkı çok daha küçük bir alana sıkıştırılmış. Hatta zaman zaman yapılan düzenlemelerle de Milli Park alanı halen farklı amaçlar için tırtıklanmaya devam ediyormuş.

Küre dağları Milli  Parkı.JPG

Devamını merakla bekliyorum.

Selamlar

five

Sevgili Five, katkın için teşekkür ederim. Dediğin gibi farklı amaçlarla milli parklar koruma alanları bu statüden çıkarılıyor. Hala varken hala oradayken gidip görmek gezmek gerek. Doğu karadeniz turunu da muhakkak paylaş. Önümüzdeki hafta çanakkaleye kaz dağlarına gidiyoruz tura. Sevgili @areklim ile irtibat halindeyiz şu an. Rota konusunda paslaşıyoruz.
Sevgiler :)

Çok güzel bir tur yazısı olmuş , elinize sağlık. Önümüzdeki ay Ilgaz'dan başlayıp yine Ilgaz'da biten bir tur yapmayı düşünüyoruz. Sinop'tan Kastamonu'ya kadar olan rotayı aynı şekilde planlamıştım. Fotoğraflar yolun çok keyifli olduğunu doğruluyor , dağ yollarında sürmenin keyfi bir başka oluyor.

Çok güzel bir tur yazısı olmuş , elinize sağlık. Önümüzdeki ay Ilgaz'dan başlayıp yine Ilgaz'da biten bir tur yapmayı düşünüyoruz. Sinop'tan Kastamonu'ya kadar olan rotayı aynı şekilde planlamıştım. Fotoğraflar yolun çok keyifli olduğunu doğruluyor , dağ yollarında sürmenin keyfi bir başka oluyor.

teşekkür ederim hocam, yolunuz açık olsun. Sevgiler :)

4. Gün

İki gün kadar Kastamonuda kaldık. İl özel idaresinin misafirhanesi merkezde ve fiyatı da uygundu. Büyük beklentiniz yoksa kalacak yer için yeterli. Kastamonu merkezda fazlasıyla kahverengi tabelalar var. İçinden geçen Karaçomak çayının iki yanına kurulmuş şehir. Old town benzeri bölgesinde tarihi hamamlar camiiler kümbetler var. Ara sokaklarda gezmek güzeldi. Bir de pidesi tabii :)

Screenshot_20230419_115333_Instagram.jpg

Tam dinlenmiş bir şekilde sabah erkenden yola koyulduk. Sanayi sitesi benzeri bir yerden geçip daday yoluna doğru çıktık. Daha yola çıkar çıkmaz yol güzelleşti. Tek şerit sağlı sollu orman ve düzlükler karşımızda artık. Bakınca her iki yanda ufku görebilmek güzel. Daday yolunda bol bol çiftlik var, minik köyler ve kahvaltıcılar
Screenshot_20230419_115340_Instagram.jpg

Yoldan manzaralar...
Screenshot_20230419_115344_Instagram.jpg
Screenshot_20230419_115347_Instagram.jpg
Screenshot_20230419_115358_Instagram.jpg
Screenshot_20230419_115402_Instagram.jpg
Screenshot_20230419_115408_Instagram.jpg

Tırmanışa başlarken suyumuz bitti. Köyleri geçeli de epey olmuştu. Hava sıcaktı. Yoldan da tek tük araba geçiyordu. Elime boş şişeyi alıp yolun kenarına geçtim. Geçen arabalara doğru kaldırdım. Direkt biri durdu. Abi su mu lazım dedi. Bagajdan 2 tane 1.5 lt su verdi. Para vs dedim ama almadı. Sağolsun, işi rast gitsin. Suyu aldık yarım saat daha sürdük yol kenarında hayrat karşıladı bizi :)

Bir geçit daha aşıyoruz...

Screenshot_20230419_115415_Instagram.jpg
Screenshot_20230419_115420_Instagram.jpg

Daday da tatlı ve küçük bir ilçe, Yakınlarda zamanında Tüberküloz hastalarının tedavi edildiği Ballıdağ Hastanesi var. Ama harabe halde ve kaderine terkedilmiş. Bölgenin ormanları öyle sağlıklı ki oksijen seviyesinden dolayı bu bölge seçilmiş hastaların tedavisi için. Kelebeğin Rüyası filmi geliyor aklımıza. Sağlıklı olmanın kıymetini konuşuyoruz tekrar tekrar. Allah ihtiyacı olan tüm hastalara şifa versin..

Yola eflaniye doğru devam ettik. Eflani de de öğretmenevi vardı ve fiyatı çok çok makuldu. Biz de kaldık tabii ki :) Öğretmenevinden sorumlu müdür abi çok ilgiliydi ve bize çok yardımcı oldu. Dinlenceden sonra akşam merkeze yürüdük. bir kaç km mahalle arasından bir yol gidiyor merkeze. Merkez dediğime bakmayın, akşam saatlerinde belediye binasının önünden inek ve koyun sürüleri geçiyor. :) Yemeğimizi merkezde yedik ve dinlenmeye geçtik. 4. Gün mola sürüşü tadındaydı.

Strava verileri : (link)
<div class="strava-embed-placeholder" data-embed-type="activity" data-embed-id="7770129927"></div><script src="(link)"></script>
CancelCopy Embed Code

• 84.69 km
    Distance
  • 7:00:00
    Moving Time
  • 989 m
5. Gün

Bisikletlerimizi hazırlarken öğretmenevinin kedicikleriyle oynuyoruz. Hava açık, gök masmavi, yol güzel. Rotamız Safranbolu...

Screenshot_20230419_124650_Instagram.jpg

Yoldan manzaralar..
Screenshot_20230419_124658_Instagram.jpg
Screenshot_20230419_124702_Instagram.jpg

Eflani safranbolu yolu dün geçtiğimiz yol ile aynı şartlarda. Tek şerit, trafik az , manzara güzel. Ormanlar daha fazlaydı. Safranboluya yaklaştıkça derin vadiyi görmeye başladık. Uzaktan Keltepe dağı seçiliyor. Safranbolu-Bartın yoluna bağlanıyoruz. Bu yolda trafik var ve emniyet şeridinden sürmek hiç de eğlenceli değil :) İnişten önce son mola.
Screenshot_20230419_124706_Instagram.jpg
Screenshot_20230419_124717_Instagram.jpg

Safranbolua-da KYK'ya yerleşiyoruz. Öğrenciler olmadığı için rahatça kalabiliyoruz. 2 gün de Safranboluda geçirdik. Mencılıs Mağarası, Kanyon, Oldtown, Safranlı çay, güzel mahalleler, camiiler...

Screenshot_20230419_124722_Instagram.jpg

Screenshot_20230419_124735_Instagram.jpg
Screenshot_20230419_124726_Instagram.jpg
Screenshot_20230419_124751_Instagram.jpg
Screenshot_20230419_124756_Instagram.jpg
Screenshot_20230419_124802_Instagram.jpg

Strava Verileri : (link)

• 44.31 km
    Distance
  • 3:11:48
    Moving Time
  • 456 m-Elevation

Son düzenleme:
sokaklarda gezmek güzeldi. Bir de pidesi tabii :)
Tur yazınızı ilgiyle ve hayranlıkla takip ediyorum. Çok güzel anılar biriktirmişsiniz. Ama bir Kastamonulu olarak acizane bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Pide diye tabir ettiğiniz yiyecek halk ağzıyla "et ekmeği" veya "etli ekmek" diye geçer. Bu konuda biraz hassasız. 😀😀😀 Şakası bir tarafa nerde yediniz bilmiyorum ama keşke Daday'da yeseydiniz daha efsane olurdu

Tur yazınızı ilgiyle ve hayranlıkla takip ediyorum. Çok güzel anılar biriktirmişsiniz. Ama bir Kastamonulu olarak acizane bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Pide diye tabir ettiğiniz yiyecek halk ağzıyla "et ekmeği" veya "etli ekmek" diye geçer. Bu konuda biraz hassasız. 😀😀😀 Şakası bir tarafa nerde yediniz bilmiyorum ama keşke Daday'da yeseydiniz daha efsane olurdu

Hocam madem Kastamonulusunuz sorayım. Yaz için oğlumla birlikte yapmayı planladığım turun bir kısmı Zonguldak-Safranbolu-Araç-Kastamonu-Ilgaz. Bu güzergahta dikkat etmem gereken bir husus ya da tehlike var mı? Önerir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Hocam Zonguldak Safranbolu yolunu ne araçla ne de bisikletle hiç kullanmadım. Safranbolu Araç arası emniyet şeridi var çok sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum ama biraz rampa mevcut bayağı efor sarf edeceksiniz. Yaktığınız kaloriyi geri almak için Safranbolu Araç arasında yolun sağında kuyu kebapçılar var kesinlikle tavsiye ederim. (Biraz pahalı ama peşinen söyleyeyim.) Araç Kastamonu arası sıkıntı yaşamazsınız. Eğer vaktiniz olursa Kastamonu kalesi (Yolun büyük kısmını bisikletler elinizde götürebilirsiniz) Yakup Ağa Külliyesi( burada taze yapılmış çekme helva şiddetle tavsiyemdir.) ve Nasrullah meydanında bulunan el sanatları çarşısını gezmenizi tavsiye ederim. Nasrullah caminin kuzeyinde küçük bir kır pidesi dükkanı var oradan kır pidesi yiyebilirsiniz. Et ekmeği yemek isterseniz yine Nasrullah cami yakınlarında Etçi Restoran var orayı tavsiye ederim. Kastamonu Ilgaz arası yolun en sıkıntılı yeri, hem dik rampalar hem de tünel mevcut. Ayrıca seçtiğiniz güzergahın her tarafında yabani hayvan riski var ama en riskli olanı Kastamonu Ilgaz arası olan yer. Umarım yardımcı olmuşumdur. Ayrıca aklınıza takılan veya sormak istediğiniz olursa arkadaşın konusunu baltalamamak adına özelden sorabilirsiniz. Not: Bahsettiğim lokantalarla hiç bir akrabalık veya gönül bağım yoktur.

• Beğen
Tepkiler: S.Koca

Ağzına sağlık hemşerim; etli ekmeği ben düzelteyim diye okumaya devam ederken senin iletini görünce ferahladım :)
Kastamonu da yaşamasam da her geldiğimde tekrar tekrar hayran olduğum enfes bir doğa nefis bir coğrafya, özellikle de köyleri, insanları..

Tur yazınız tadı damakta kalan cinsten, hem imrendim hemde keyiflendim okurken. Şansınız cebinizde yolunuz açık olsun @felixyakuza

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Pedalınıza sağlık, güzel ve keyifli bir tur olmuş. Rotanız da fotoğraflarda harika :harika:

Geri