Scudo Sports

Başlıklarla ilgili sorunlar ve öneriler

Anladım Ferhat abi. Söylediğin her şeye katılıyorum tilkiler de çok fazla. Zaten tek tük denk geldiğim birşeydi. Bugün üst üste denk gelince dikkatimi çekti. İlgin için teşekkür ederim :)

O zaman bu daha önceden düşünülmüş birşey. Yani bu konu da kapatılabilir. Saygılar.. :)

Scudo
Merhabalar,

Bazı mesajlar ya da konular kitap gibi basılıp arşivlenmesi gereken oluyor. Bu tip konular ya da mesajlar için bir yazdır/çıktı al butonu yapılabilir mi? Tabii ki bu işin teknik yönüyle ilgili bilgim yok. İnternet sitesi dizayn işinden hiç anlamam ama bazı forumlarda bu buton mevcut. Bizim forum için de bu yapılabilir mi?

Teşekkürler.

@Erdem Ş.

Yapılabilir ve mantıklı gibi ama kopyalayıp word gibi programlara yapıştırabilirken gerekte yok gibi geldi.

Doğrudur. Copy Paste yapıp işi çözebiliriz ama bazen resim,grafik içeren yorumlar oluyor ve genellikle bunların basılması makbul oluyor. O zaman word de sayfa düzeni sağlamak çok zaman alıyor ve yinede mesajın orijinal düzeni gibi olmuyor.

Pdfcreator adlı programı bilgisayarınıza kurup, istediğiniz sayfadayken tarayıcı(browser) özelliği olan kısayol tuşları CTRL+P'ye basarak çıkan menüden yazıcı seçme sekmesinden pdfcreator'ı seçtikten sonra istediğiniz yere PDF formatında kaydedebilirsiniz. Hem metin, hem görsel ne var ne yoksa 2 saniyede tek dosya halinde arşivleyebilirsiniz. Sadece print butonu kullanmanız size yetiyorsa CTRL+P işinizi görecektir...

• Beğen
Tepkiler: sedat_slave
@Halil EROĞLU
Alternatif olarak "do pdf" önerebilirim. Aynı işi görüyor. Bilginiz olsun.

Ben opera da eklenti olarak okuma kolaylaştırıcı kullanıyorum.(cleanpages)
Bazı yazılar düzensiz,karışık,renkli,okunması zor ya da silik derecede gri olan yazıları(reklam bannerları dahil) bunları derleyerek gözü yormadan, sıkıcı olmadan okumanızı sağlayan bir uygulama.

Gayet memnunum, herhangi bir makaleyi yorulmadan rahatlıkla okuyabiliyorsunuz.
Forum olmak zorunda değil. Herhangi bir sitede, herhangi bir yazı olabilir. Viki dahil.

Resimlerle anlatacaktım ama video daha yararlı olur diye video ile anlattım :)

İlgilenenlere detaylı açıklama yapabilirim.
Kolay gelsin :)

Chrome o işi kendiliğinden yapıyor..
Yazdır dediğinizde "PDF olarak kaydet" çıkıyor.. =)

• Beğen
Tepkiler: sedat_slave
Ben şu ana kadar dopdf kullanıyordum. Google Chrome'un bu işi yaptığını öğrendiğim iyi oldu. Bu fikri söylerken ki amacım forumun görsel ve teknik olarak gelişmesiydi. Yazılanlar doğrultusunda son fikrimi söylüyorum. Bende her bir mesaj ve her bir sayfa için yazdır komutu eklenmelidir. Olmasa ne olur? Bir şey olmaz. Ama olsa güzel olur. Saygılar.

Mrn. şehir içi gezilerinde Yeni konu açamıyor ön izleme yapamıyorum? hata veriyor. Hata da aşagıdaki

Your submission could not be processed because the token has expired.

Please push the back button and reload the previous window.
Bisikletforum - Dünya'nın En Büyük Türkçe Bisiklet Forumu

Tşk.

Peki bu sadece orada mı oluyor? Başka bir kategoride test amaçlı dener misiniz? Mesela burada açmışsınız. O kafama takıldı :)

şimdi size yazarken yeni konu açtım bir sorun çıkmadı sadece orada oluyor olabilir. şehirler arasında deneme yapayım birde

Deneme yapın bakalım, tekrar bilgilendirme yaparsanız bakabiliriz.

evet sadece orad yapıyor şehirler arasında denedim bir sorun yok. ön izleme yapıyor. tamam desem konuda açar gibi görünüyor. sorun şehir içi kıskında sanırsam

Peki tarayıcınızın çerezleri (cookies) temizleyip, bir de öyle dener misiniz rica etsem?

Oldu tşk. Sorun çözümü çok ilginçmiş. Birda böyle bir durum olursa böyle yapacagım. tşk bisikletforum.

Merhabalar,aradım fakat bulamadım yada göremedim. Açtığımız konu başlığını değiştirme nasıl oluyor:eek:

@Ekrem Yılmaztürk

Böyle bir değişiklik ancak yöneticilere ulaşılarak yapılabilir, üyelerin böyle bir değişiklik yapma gibi bir imkanı söz konusu değil.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
@Dogukanaksu

Cevap için çok teşekkür ederim ama şaşırdım açıkçası,forumlarda böyle bir imkan oluyor genelde. vardır bir sebebi diyeyim ben. Tekrardan teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Merhabalar

Herhangi bir konuya atılan mesaj sayısı tek sayfa için 9 adet. Bunun arttırılması mümkün mü. Bu şekilde konularda gereksiz sayfalar oluşuyor..

Kullanıcı ayarlarına girip, sayfadaki mesaj sayısını standartını değiştirebiliyorsunuz.

Geri