@mariokaldato
Kesinlikle hocam, dünyaya sadece yaşamaya gelmişiz. Maddiyat insanlar için bir güç olmamalı, ben işe, çalışmaya, bisiklete, maddiyata sadece hayatın bir parçası olarak bakıyorum. Maddi olarak çok iyi zamanlarımda oldu çok çok kötü zamanlarımda oldu. Ama ne maddi olarak iyiyken ne de maddi olarak kötüyken ruhsal durumumda bir değişiklik olmadı.
Ne bileyim yaşamın sonunda gireceğimiz 2 metre kare yer, birisinden maddi olarak biraz daha iyi olmak statümü getiriyor? -Tabiki hayır, çünkü getirmiyor.
İnsanların gözü doymuyor maalesef, bugün karbon bir bisiklete sahip olmak beni iyi biri yapmaz. Aynı şekilde çelik bir bisiklete sahip olmakta beni iyi bir insan yapmaz. İyilik insanın içinde olmalı, bilmiyorum sadece bir diğerinden 1 tık daha iyi maddiyata sahip birisi diğerlerini ezmeye çalışıyorsa o insan zavallıdır.
Ayrıca insanların aldıkları pahalı şeyleri başkalarının gözüne sokmasına da anlam veremem, mesela ben beğeniyorsam diğer insanlar umrumda değil sahip olduğum eşyayı. Ki kimseye de düşmez benim eşyam hakkında 'ileri-geri' konuşmak. Hani bazı insanlar vardır 'toplumdaki maddiyat ayrımına göre' çok geniş imkanlara sahiptirler ama kalpleri temizdir. Atıyorum her sanayi ustası bilir böyle insanları, az bulunurlar. Mesela sanayiye pahalı araçlarıyla gelirler ama mütevazi oldukları için sevilirler. Çünkü ego yoktur.
Maddiyat insanların statüsünü belirlememeli, ne bileyim bir ingiliz'in bir hindistanlı ile aşağılayıcı bir şekilde dalga geçmesi.(Duyulmuş bir hikayedir.)