Scudo Sports

Başlangıç için fikir edinme

Sizce en uygunu nedir ?

• Yol Bisikleti

• Hibrit Bisiklet

• Toplam katılım
    30
  • Anket kapanışı .

ichinichi

Üye
Tepki
80
İsim
Hakan E.
Bisiklet
Mosso
Selamlar,

Adım Hakan ve İstanbul'da yaşıyorum. Çocukluğumda bile pek bisiklet sürmezken şu an bu büyük bir heves oldu. Yaklaşık 2 hafta kadardır bisiklet alma düşüncesi içerisindeyim ve almaya karar verdim. Tabi 2 haftadır bisiklet tipleri ve kadrolarının basit olarak özelliklerini araştırdım.

İlk olarak MTB almamaya karar verdim. Bilen birkaç abim bana birkaç fikir sundu. Şöyleki; eğer uzun turlara çıkmayacak öyle şehir içi kısa sürelerde bisiklet süreceksem şehir bisikleti, uzun yollara çıkacaksam yol bisikleti almamı önerdi. Ama şunu da ekledi eğer yol bisikleti alırsan bulunduğun şehirdeki yollardaki her tümseği, çukuru hissedersin ve rahat kullanımın pek olmaz dedi.

Açıkçası yol bisikletinin güzelliği beni kendine daha çok çekiyor ama yanlış karar vererek pişman olmak istemem.

Bu forumdaki benzer konulardan anladığım kadarıyla yol bisikletinde, yol durumuyla alakalı konularda genel olarak düşünce; "eğer dikkat edersen yol bisikletinde büyük sıkıntı yaşamazsın" şeklinde sanırım.

En son yol yada hybrid bisikletten birini almayı planladım. Bu kararı şuradaki (link)'ya bakarak verdim.

Sormak istediklerim :

1. Yol bisikletinde anladığım üzere gidon daha yatık ve onu kullanırken oturuş pozisyonumuz belden daha eğik bir şekilde, aynı şekilde selesinin de gidondan yüksekte oluşu sanırım bu posizyonu gerektiriyor. Bu pozisyon aerodinamik ile alakalı onu anlayabiliyorum. Bu şekilde oturmak çok rahatsız edici midir ? Ayrıca kiloluyum. 1.78 boyundayım ve 100 kiloyum. Kilom yol bisikleti kullanmamda sıkıntı teşkil eder mi ?

2. 2000 liraya kadar bütçem var. Yol ya da hybrid bisikletlerden hangisinin bana uygun olduğunu düşünüyorsanız, onun için fiyata bağlı olarak bir öneride bulunabilir misiniz ?

3. İstanbul içerisinde böyle gerçekten ilgili ve müşterisini kazıklamaya çalışmayan bir bisiklet mağazası var mıdır ? Böyle bisikletleri deneyebileceğim falan. Eğer bu sorunun cevabı reklama giriyor ve forum kurallarını ihlal ediyorsa cevap vermeyin lütfen. 2. el konusuna anlamadığım bir konu olduğu için pek sıcak bakmıyorum.

Bu kadar üstüne düşmemin sebebi, muhtemelen alacağım bisiklete bir zeval gelmeden yenisini alamayacağım içindir. Ayrıca eski zamanlardan kimseye danışmadan yaptığım işlerden çekmişliğim var. :) Uzun yazılar ve belki kimilerine saçma gelebilecek sorular ile sizi yorduğum için kusura bakmayın.

Teşekkür ederim.

Scudo
Bende pek bilmiyorum açıkçası ama şehir ve tur için araştırma yaptığım da sedona 410 ve 420 karşıma çıktı. Forumda sedona 410 ile ilgili konuda mevcut isterseniz oradan yorumlara da bakabilirsiniz. Benim anladığım kadarıyla fiyat-performans bakımından gayet iyi bir bisiklet. Elime para geçtiğinde almayı düşünüyorum bir bakın derim.

• Beğen
Tepkiler: ichinichi
@sametkoyuncu
Hocam evet söylediğiniz gibi ben de araştırınca, benim bulunduğum durum için en çok önerilenler Sedona 410,420 ve Carraro Sportive oldu. Aslında Sedona'lar ile alakalı pek kötü yorum görmedim. Carraro şikayetleri daha fazla sanırım. Foruma bakıyorum, herkes imkanınız varsa yol bisikleti alın diye yorum yapmış insanlara. Çok kararsız kaldım yahu. Bir ara dedim Carraro alıyorum tamam, sonra Sedona'ya döndüm. Tamam dedim artık bu 410 ya da 420 alıyorum. Sonra yine vazgeçtim, güzel ikinci el bir yol bisikleti mi alsam diye düşündüm :D Şimdi ne yapıcam bilmiyorum. Yahu bu forumlardan çektiğim nedir benim ? :D En son gitar alacaktım, onda da böyle araştırdım, kafam şişti gittim direk aldım. Gayet de memnunum :D Bence insanları bu kadar kararsız bırakan satıcılara güvenememe duygusu, gittiğim her yer beni yanlış yönlendirecek ve kazıklayacak korkusu yaşıyorum :D

En Son Edit :

İlk mesajı editleyemediğimden dolayı son kararımla alakalı bilgi vermek istedim. Şu an aşağıda arkadaşların yazdıkları beni yol bisikletine yönelmeye sevk etti. Bugün bir tane denedim ve gerçekten hoşuma gitti. Sanırım biraz para biriktirerek biraz daha iyi bir yol bisikleti alacak para çıkarmaya çalışacağım.

Kilomun çok yol bisikleti için çok yüksek olmadığını öğrendim. Aşağıda yol bisikletiyle zıplayan arkadaşların videolaırı var bakabilirsiniz :D

Ama yine de diğer yaklaşımları da aşağıya belirteyim.

Bir arkadaşım yol bisikleti pozisyonu seni zorlayabilir diyerek, ilk önce hibrit ile kondisyon tutmamı ve biraz deneyim kazanmayı önerdi. Bunları yaptıktan sonra yol bisikletine geçmemi tavsiye etti. Bence makul bir fikir fakat bu şekilde gitmeyeceğim.

Başka bir arkadaşım görüşü de şu yönde :

Yol bisikletlerinin sanırım "Endurance" adı verilen türleri de varmış. Bunlar daha konforluymuş. Şu an bunlar ile alakalı bir bilgi edinmeye çalışıp tekrar buraya yazarım.

@ichinichi hocam yol bisikleti hakkında pek bir ilmim yok ama forumda şehir ve yol bisikleti karşılaştırmasıyla ilgili konular mevcut ben bir konu atıyorum arama yaparak daha fazlasına ulaşabilirsiniz. Şehir Bisikleti mi Yol Bisikleti mi?. Şu kazıklamayacak esnaf konusunda da geçen günlerde sanki öyle bir konu vardı forumda tam hatırlayamıyorum ama.. ( naçizane tavsiyem çokta fazla araştırmayın bende çok fazla araştırır daldan dala atlarım ama bazen kararsız kalıp sıkılıp soğuyabiliyorum aman dikkat ⚠) wp_ss_20160311_0002.png

• Beğen
forum bu konularla dolu herkes bir kararsız bende kararsız kalan ve araştırma yapanlardanım işe gidip gelmek için araştırma yapıyorum yolumun çoğu yokuş hafif eğimler olsa da uzun mesafe 3-4 km civarı yokuş olduğu için arada eğim artan arada düzleşen yaklaşık 15 km yol mesafede iş ile evin arası bu kondisyonla yol bisikleti beni yokuşta bırakacağını anladım o yüzden şehir bisikleti bakıyordum ancak fitness bisikletlerinde de gözüme takılanlar oldu şimdilik düşük bütçeli bir şeyler bakıyorum kondisyonu kazanınca ileride yol bisikletine geçeceğimden eminim iyi bütçe toplarsam tabiki cyclocross alacağımdır konu hakkında fikir almak için forumda konu arıyordum sizce sedona 410 mu TRIBAN 500 FB YOL BİSİKLETİ B'TWIN arasında kaldım şehir tur bisikletimi yoksa fitness bisikletimi almalıyım 3 lü ayna kollu şimdi eğer yardımcı olursanız konu hakkında sevinirim uzun yıllardır bisiklet kullanmıyorum ilk bisikletim çalındığından beri hep tekrar almak istemişimdir iş üniversite askerlik derken baya uzak kaldık şimdi tekrar başlamaya kararlıyım bu arada boy 1.75 kilo 100 kondisyon baya düşük ona göre öneri yaparsanız sevinirim başka marka model önerirseniz de inceleye bilirim 1200-1300 tl civarı amortisörsüz bakıyorum yokuş çok olduğundan yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

@sezar07 al bendende o kadar. Bugun gittim triban 500fb ye baktim begendim sira geldi sedona 410 modeline ikisinin arasindayim ama cok kararsizim

Merhaba, daha önce yol bisikleti denediniz mi? Kilonuz biraz fazla olduğundan eğik pozisyon pek uygun olmayabilir sizin için.

@Berke Merhaba btwin yol yazıyor ama düz gidon (link) o yüzden tercih ettim.

@honeybadger bende 2 gündür bakıyorum triban 500 fb yi yarın deneyeceğim yakından bakacağım internetten bakınca pek hoşuma gitmedi ancak canlısını görmek lazım =)

@sezar07 @honeybadger

Hocam Merhabalar, söylediğiniz B'Twin bisiklete ben de Decathlon'da baktım. Hatta beni bisiklet alma işine sürükleyen, bu bisikletleri görmek oldu. Açıkçası bende aynı modelin yol bisikleti versiyonu olanını beğenmiştim. Sonra işte forumlar falan derken kendimi kaybettim :D Benim anlamadığım şimdi kadrolara bakıyorum; Shimano Altus için kötü diyorlar, ama TREK bir bisikletin üzerinde bu model var. Kimisi Shimano Sora'ya çok iyi diyor, kimisi en berbat modeli diyor.

@Berke

Hiç kullanmadım, ondan tereddütteyim :D

Canlisi guzel hafif bir bisiklet asagi yukari 410 ile ayni oldugu soyleniyor. Triban 11.4 bana medium oldu. Sedona 12 kg diyolar

@ichinichi

Bence hybrid bir bisiklet ile başlasanız daha iyi olacak.
Bu sezon bol bol sürüp hem kondisyon kazanırsınız hem forma girersiniz hem de İstanbul trafiğiyle baş etmeyi öğrenirsiniz. Bunlardan sonra yol bisikletine geçmek daha mantıklı olacaktır bence.

@ichinichi valla vites sistemi daha sonra yol sistemlerde claris sora tiegra ultegra diye gidiyor bildiğim kadarı ile şehir sistemlerde tourney altus acera deore vs diye ilerliyor yanlış bilmiyorsam

@ichinichi hoşgeldin :)

http://francisc.org/wp-content/uploads/2015/08/gras.jpg

Kilonu dert etme :)
Zaten giriş seviyesi çoğu yol bisikleti modeli 32 tel jantlarla gelir. Bu, 200 kiloyu bile çekmeleri anlamına geliyor :D
Yol bisikletini tam adamlarına sorumuşsun anlaşılan :) "kaldırıma çıkma, arnavut kaldırımlı yolda in bisikleti eline al, merdivenden inme, hatalı sollama diye abarta abarta anlatmışlar :) Hemen videolarımız gelsin ozaman. Bunları o arkadaşlara da izletebilirsin :)

Doyamadıysan "%100 Brumotti" olarak aratıp daha fazla atlamalı zıplamalı video izleyebilirsin :)

İhtiyacın olanın kesinlikle yol bisikleti olduğunu düşünüyorum. İStanbulda olman çok büyük bir avantaj. Hangi yakada olduğunu bilmiyorum fakat ilk işin gidebildiğin tüm bisikletçilere giderek modelleri yerinde, çıplak gözle görmen ve incelemen. Çok teferruata gitmek istemem, beğendiğini al derim :) muhtemelen aluminyum kadro+maşaya sahip, (belki maşa karbon olur, kısmet :)) tourney grupsetli bir bisiklet alacaksın. 10 civarı seçeneğin var. Beğendiğin modelleri buraya yazarsın, birlikte değerlendiririz istersen. Ama dediğim gibi giriş modelleri arasında ciddi bir fark yok..
Metin bisiklet,
aktif pedal,
turkuaz bisiklet,
decathlon,
cadde bisiklet,
bisiklet cumhuriyeti,
aslı bisiklet,
delta bisiklet,
ortaköy trek, (2000in altında model olduğunu sanmam ama)
bunları mutlaka ziyaret et. aklıma gelmeyenler de vardır. her modeli canlı görmeni öneririm. sonuç olarak çok büyük ihtimalle mosso-carraro-kron-sedona-salcano-whistle markalarından birini alacaksın. belkide corratec,trek,specialized gibi modelleri de zorlayabilirsin emin değilim :)
bol şans :)

@Serkan Mıstınoğlu

http://24.media.tumblr.com/085ab6e76c064b8268a202db0bd9058d/tumblr_mm5wk8R0FC1r5xzspo1_500.gif

@Serkan Mıstınoğlu

Kilo sorununu aştığımızı düşünüyorum :D Cevabın için çok teşekkür ederim gayet faydalı oldu benim için. Avrupa yakasındayım, söylediğin yerlere gidip bakacağım. Bir tek yer haric, o da Metin Bisiklet. Forumda bayağı kötülemişler orayı, o yüzden açıkçası oradan almak istemem. Yani memnun kalmam anlamında değil de, arkadaşlara davranışlarından dolayı. Önyargı demek yerine buna forum yardımlaşması diyeceğim :D

@Berke

Hocam çok haklısın, ben de mantık olarak senin söylediğin gözle bakıyorum olaya, alışma,kondisyon ve öğrenme manasında. Ne biliyim, bu yol bisikletlerinin bir albenisi var :D Hani biliyorum, şehir de alsam yol da alsam beni mutlu edecek biliyorum. Benim hatam sanırım çok karıştırmak oldu forumları, @Serkan Mıstınoğlu 'nun söylediği yerlere baktıktan sonra sanırım bir karar verecek duruma gelebileceğim. Çok teşekkürler ilgin için.

• Beğen
Tepkiler: Berke
İyi akşamlar Mtb den ikinci el bir Fuji Sportif 1.3 Endurance kadro yol bisikletine geçen biri olarak alacağın bisiklet Endurance kadrolu olursa çok sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. İkinci el konusuna ben de sıcak bakmıyordum ama aldığım bisiklet konusunda o kadar az problem yaşadımki ikinci ele sıcak bakmaya başladım. Giant Defy tarzı ikinci el bir yol bisikletine bakabilirsin.

• Beğen
Fuji Sportif serisini de öneririm.

arkadaşlar tur bisikleti almayı düşünüyorum,max. bütçem 1000 tl,uzun yollar için mosso legarde 1621 sizce nasıl,başka model önerisi olan varmı?

@ichinichi

1) sürekli öyle durmak zorunda değilsin. gidondan veya hoodlardan (fren kolları da diyebiliriz) tutarak daha relax gidebilirsin. Yarışçılar bile sprint harici böyle tutar. Ben bile molasız 2 saat kullanbildiğime göre sen gençsin kullanbilirsin diye düşünüyorum. Ben 1.72 boy ile en son 103 kiloydum. yol kullanıyorum. 104-105 olmuş olma ihtimalim de var.

ben ilk ön amörtisörlü hidrolik diskli hibrit almıştım. 1 yıl sonra hemen yol aldım. hibride boşuna para vermişim. Neyse ki oğluma da bisiklet lazımdı ona verdim, para o kadar da boşa gitmedi..Bir kişi ne alması gerektiğini ancak tecrübeyle görür. Benim için bisiklet yol demektir, başkası için bisiklet dağ demektir, başka biri için klasiktir, başka b,iri için fixie dir..
Tavsiye soranlara bu komik geliyor hepsi hee diyor ama kimse uygulamıyor. 1 veya 2 gün her iki tipi de ya kiralayın ya birilerinden bulun ve hangisini daha çok sevdiğinizi görün.

Geri