Scudo Sports

Başkent Granfondo - 24-25 Ağustos 2024

Katılımcı listesi oluştur.Sonra Gençlik Spor İl Müdürüne gidin.Servis isteyin.Sağlayabilir ! Kaymakama gidin yardımcı olabilir ! Şundan söylüyorum daha önce biz bu gibi durumlarda yardım aldık.Eski Atakum Kaymakamımız öğrenciler için servi sağlamıştı.Çocukları eşim ve iki arkadaşı yarışa götürdüler getirdiler.Şansınızı deneyin.Anlatın durumları.

Olabilir evet, bi organize olmak lazım.

Scudo
Granfondolara bir turlu isinamadim kaza riskinden dolayi. 24saat tarzi yarislar yapilsa trafige kapali yerlerde çok daha guvenli ve eglenceli. Usa da bunun çok örnekleri var. Çok fazla kritertum yarisi var ve bunlari yerel yönetimler organize ediyor. Organizasyon firmalarina birakmiyorlar isi. Bizde yerel yönetimler pek bu islerle alakali olmadiklari icin organizasyon firmasinin insafina kaliyor millet. Ama arkadasinda dedigi gibi katilim ucretleri devede kulak.

Granfondolara bir turlu isinamadim kaza riskinden dolayi. 24saat tarzi yarislar yapilsa trafige kapali yerlerde çok daha guvenli ve eglenceli. Usa da bunun çok örnekleri var. Çok fazla kritertum yarisi var ve bunlari yerel yönetimler organize ediyor. Organizasyon firmalarina birakmiyorlar isi. Bizde yerel yönetimler pek bu islerle alakali olmadiklari icin organizasyon firmasinin insafina kaliyor millet. Ama arkadasinda dedigi gibi katilim ucretleri devede kulak.

Her şehri geçtim sadece büyükşehirlere bile açık veledrom yapılsa çok büyük katkı sağlar.

Her şehri geçtim sadece büyükşehirlere bile açık veledrom yapılsa çok büyük katkı sağlar.
Konya'ya veledrom yapıldı. Biz de sevindik yararlanabiliriz diye ama bugünlerde orada eskimeye devam ediyor yapı. Tamam, kapalı veledroma her bisikleti almasınlar ama uygun pist ekipmanıyla bari alın. O da yok. Ancak tanıdık falan olması lazım. Kapalı veledromu sadece müsabakalar için ve birkaç sporcu için yaptın, tamam anlıyorum ama yanına bir de asfalt açık veledrom yap ki biz faniler de yararlansın. O büyük bölge bisiklet antrenman bölgesi olsun mesela. Kapıda güvenlik var, alan kapalı ve çok güzel dekore edilmiş ama işlevsellik çok az maalesef. Sahi, zaten yaptıkları en iyi iş bu değil mi? Göz boyayıp işlevselliğin esamesinin bile okunmaması.

Küçük bir serzenişti. Konuya dönecek olursak son mesajlarda bahsedildiği gibi diğer maliyet kalemlerinin yanında devede kulak kalıyor gerçekten. Bizim ihtiyacımız olan tek bir şey var o da hepimiz tarafından biliniyor. Sonumuz ne olacak çok merak ediyorum. Yediğimiz içtiğimiz zehir olmuş, kontrol ve denetim sıfır. Sokakta yürümeye korkar olmuşuz, kafası bozuk birinin tek bir mermisine veya bıçak darbesine bakıyor hayatımızın son bulması. Bu kafası bozuk kişi bir mülteci de olabilir 25 suç kaydı olan potansiyel bir katil de. Hiçbir elle tutulur yan yok maalesef. Buradan benim çıkardığım sonuç mevcut düzen ve yöneticilerin değişmesi gerektiğidir. Yoksa bırak bisiklet yarışlarına katılmak için zorluk çekmeyi hayatta kalmak ve insanca yaşamak için dua eder hale geleceğiz. Yine dolmuşum anlaşılan laf kabalığı yaptım özür dilerim.

Konya'ya veledrom yapıldı. Biz de sevindik yararlanabiliriz diye ama bugünlerde orada eskimeye devam ediyor yapı. Tamam, kapalı veledroma her bisikleti almasınlar ama uygun pist ekipmanıyla bari alın. O da yok. Ancak tanıdık falan olması lazım. Kapalı veledromu sadece müsabakalar için ve birkaç sporcu için yaptın, tamam anlıyorum ama yanına bir de asfalt açık veledrom yap ki biz faniler de yararlansın. O büyük bölge bisiklet antrenman bölgesi olsun mesela. Kapıda güvenlik var, alan kapalı ve çok güzel dekore edilmiş ama işlevsellik çok az maalesef. Sahi, zaten yaptıkları en iyi iş bu değil mi? Göz boyayıp işlevselliğin esamesinin bile okunmaması.

Konya'daki veledrom olimpik veledrom dünyanın çoğu yerinde kullanım şekli aşağı yukarı aynı, takımlara açık. Yapım maliyeti çok daha düşük olan açık veledromlar asıl halk için. Açık veledrom dediğin basit bir yapı, kolaylıkla her şehre yapılabilir.

Konya'daki veledrom olimpik veledrom dünyanın çoğu yerinde kullanım şekli aşağı yukarı aynı, takımlara açık. Yapım maliyeti çok daha düşük olan açık veledromlar asıl halk için. Açık veledrom dediğin basit bir yapı, kolaylıkla her şehre yapılabilir.
...Kapalı veledromu sadece müsabakalar için ve birkaç sporcu için yaptın, tamam anlıyorum ama yanına bir de asfalt açık veledrom yap ki biz faniler de yararlansın. O büyük bölge bisiklet antrenman bölgesi olsun mesela. Kapıda güvenlik var, alan kapalı ve çok güzel dekore edilmiş...

Veledromun amacının farkındayım hatta mesajımda da bunu belirttim. Benim fikrim bu alanın bir bisiklet kompleksi şeklinde planlanması gerektiğiydi. Mesela olimpik müsabakalar için kapalı veledrom var zaten. Bunun yanına halka açık(tabii ki sporcuya yönelik) Maltepe'dekine benzer bir veledrom inşa etmek çok daha mantıklı. Alan oldukça korunaklı ve sakin. Güvenlik de var. Bence müthiş olurdu. Veledromla ilgili yorumlarım bunlar, farklı anlaşılmasın.

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Şu da var, velodroma normalde yol bisikleti girmez, ayna kol uzunluğu limiti var, ahşap zemine çarpma durumundan, keza dışarıda yere değmiş lastik velodroma girmez.... gibi durumlar ;)

Velodromda halen yüklenici firmanın davası devam ediyor, o yüzden resmi devri yapılamadı. İşi uzun, bu gidişle güreşçiler ve jimnastikçiler kapacak bizden orayı

herkezin gözünden kaçan bir etkinliği burda dile getireyim.

1717268233289.png

20 ağustos 2023 de bu yarış gerçekleştirildi,toplam 15 katagorinin ilk dört yarışçısına nakit paralar ödendi.kartepe belediyesi adapazarı belediyeye bağlıdır,sporcuyu düşünmek bence budur ,ikinci en can alıcı nokta ise kartepe belediyesi katılım ücreti almamıştır sadece tırmanış yarışı olduğu için çipe gerek görülmemiş ufak tefek hatalar yarış sonu halledilmiştir.bu yılda adapazarı bisiklet federasyon başkanı sayın mehmet bozdemirin dediğine göre kartepe 25 ağustosda yapılacaktır, bilare ayrıyeten bu konuyu açacağım .henüz mehmet bozdemir adapazarı belediyesi ile kurban bayramı sonrası görüşecektir.bu forumdan kartepe yarışına katılanlar herhalde olmuştur,bir gezi bisikletçisi olarak pek yarışlara katılmadım ama gran fondoları takip etmekteyim,benim düşüncem tüm belediyelerin geçen yılki kartepe belediyesini örnek alması ,geçen yıl başkentte dekatlon vardı bu yıl dekatlon adı geçmiyor geçen yıl bire 2000 ikiye 1500 üçe 1000 tl ödendi.bu yıl neden bundan vazgeçildi,amatör sporculara organizatörler para ödülünü çok görmemeli ,aşağıda link veriyorum ilgilenenler olabilir

(link)

377338955_826480832278242_8991597385024719212_n.jpg

geçen yıl gran fondo dekatlon başkent ,mastır 65 de dede kurtcebe iki olurken 69 yaşındaki eski milli dede ahmet hidayette bir olmuştu dedeler paraları cukkaladı kısaya 500 tl verdiler ,dede kurtcebe 1500 kazandı hidayet dede de 2000 tl kazandı ,gördüğünüz gibi arkada dekatlon başkent yazıyor galba dekatlon verdi para ödülünü ,verdi ise ,sporcular adına sevindim ,tam dokuz katagoride kürsüyü alanlara para ödülü vardı

Son düzenleme:
herkezin gözünden kaçan bir etkinliği burda dile getireyim.

317778 dosyayı görüntüle

20 ağustos 2023 de bu yarış gerçekleştirildi,toplam 15 katagorinin ilk dört yarışçısına nakit paralar ödendi.kartepe belediyesi adapazarı belediyeye bağlıdır,sporcuyu düşünmek bence budur ,ikinci en can alıcı nokta ise kartepe belediyesi katılım ücreti almamıştır sadece tırmanış yarışı olduğu için çipe gerek görülmemiş ufak tefek hatalar yarış sonu halledilmiştir.bu yılda adapazarı bisiklet federasyon başkanı sayın mehmet bozdemirin dediğine göre kartepe 25 ağustosda yapılacaktır, bilare ayrıyeten bu konuyu açacağım .henüz mehmet bozdemir adapazarı belediyesi ile kurban bayramı sonrası görüşecektir.bu forumdan kartepe yarışına katılanlar herhalde olmuştur,bir gezi bisikletçisi olarak pek yarışlara katılmadım ama gran fondoları takip etmekteyim,benim düşüncem tüm belediyelerin geçen yılki kartepe belediyesini örnek alması ,geçen yıl başkentte dekatlon vardı bu yıl dekatlon adı geçmiyor geçen yıl bire 2000 ikiye 1500 üçe 1000 tl ödendi.bu yıl neden bundan vazgeçildi,amatör sporculara organizatörler para ödülünü çok görmemeli ,aşağıda link veriyorum ilgilenenler olabilir

(link)

317779 dosyayı görüntüle

geçen yıl gran fondo dekatlon başkent ,mastır 65 de dede kurtcebe iki olurken 69 yaşındaki eski milli dede ahmet hidayette bir olmuştu dedeler paraları cukkaladı kısaya 500 tl verdiler ,dede kurtcebe 1500 kazandı hidayet dede de 2000 tl kazandı ,gördüğünüz gibi arkada dekatlon başkent yazıyor galba dekatlon verdi para ödülünü ,verdi ise ,sporcular adına sevindim ,tam dokuz katagoride kürsüyü alanlara para ödülü vardı

Kartepe Belediye Adapazarı Belediye'ye bağlıdır denmiş. Özellikle neden belirtildi bilmiyorum ama Kartepe Kocaeli'nin bir ilçesidir.

Bilenler bilir, eskiden Bursa'da Veledrom vardı. Şu an yeni adı 100.Yıl Atatürk Stadı (Timsah Arena) alanındaydı. Ve fakat Veledrom pisti iş bilmez kişiler tarafından yanlış eğim verildiği için paspartu/çerçeve gibi kalmıştı futbol sahasının çevresinde.
Ne antrenman ne de yarış olmadan beton ziyanlığı olarak ömrünü tamamlamıştı...

Ben de Samsun'dan kendi aracımla gitmeyi planlıyorum ama İsmail abi'nin başlattığı imza kampanyası ses getirir belki diye kayıt olmadım. Emeklerine sağlık abi . Kendi adıma çok teşekkür ederim kim böyle bir şeyin altına elini koyuyorsa.

Asgari ücretle kovalıyorum bu yarışları . Yarışa araçla gidip araçla geleceğim daha mantıklı geldi .Otobüs vs sorunlu ve pahalı . Her şeyden önce böyle bir organizasyona kayıt olunca yarış süresi yaklaşana kadar yaşadığın heyecan, antrenman programlaman mükemmel bir olaymış . Koşu yarışlarına katıldığımda da aynı şey oluyordu. Keşke biraz daha uygun olsa da hep gidebilsek .

Ben de Samsun'dan kendi aracımla gitmeyi planlıyorum ama İsmail abi'nin başlattığı imza kampanyası ses getirir belki diye kayıt olmadım. Emeklerine sağlık abi . Kendi adıma çok teşekkür ederim kim böyle bir şeyin altına elini koyuyorsa.

Asgari ücretle kovalıyorum bu yarışları . Yarışa araçla gidip araçla geleceğim daha mantıklı geldi .Otobüs vs sorunlu ve pahalı . Her şeyden önce böyle bir organizasyona kayıt olunca yarış süresi yaklaşana kadar yaşadığın heyecan, antrenman programlaman mükemmel bir olaymış . Koşu yarışlarına katıldığımda da aynı şey oluyordu. Keşke biraz daha uygun olsa da hep gidebilsek .
Sametciğim imza kampanyasını 25 kişi imzalamış.34 Kişi paylaşmış.Ses vs getireceğe benzemiyor maalesef. İnsanlarımızın pek de umrunda değil. Kendi penceresinden
bakan çok insan var.Bu ücretin düşük olduğunu düşünen çok insan var. Diğer harcamaların yanında bir önemi yok diyen çok insan var. Var da var işte.... Çok yerde paylaşmak önemli ama insanların da imzalaması daha da önemli. Herkese saygımız sonsuz.Hayırlısı diyelim. Ben Kulüp sporcularımızı Ankara ya ücretsiz götürüp getirmek için bazı girişimlerde bulunacağım.Seni de dahil edeceğiz tabi ki de. İnşallah herkes katılım gösterebilir.Sırf parası yok diye bu yarışlara giremeyenlere ne diyeceğimi bilemiyorum.Saygılar....

Sametciğim imza kampanyasını 25 kişi imzalamış.34 Kişi paylaşmış.Ses vs getireceğe benzemiyor maalesef. İnsanlarımızın pek de umrunda değil. Kendi penceresinden
bakan çok insan var.Bu ücretin düşük olduğunu düşünen çok insan var. Diğer harcamaların yanında bir önemi yok diyen çok insan var. Var da var işte.... Çok yerde paylaşmak önemli ama insanların da imzalaması daha da önemli. Herkese saygımız sonsuz.Hayırlısı diyelim. Ben Kulüp sporcularımızı Ankara ya ücretsiz götürüp getirmek için bazı girişimlerde bulunacağım.Seni de dahil edeceğiz tabi ki de. İnşallah herkes katılım gösterebilir.Sırf parası yok diye bu yarışlara giremeyenlere ne diyeceğimi bilemiyorum.Saygılar....

Çok teşekkürler abi. Umarım isteyen herkes katılabilir.

Kartepe Belediye Adapazarı Belediye'ye bağlıdır denmiş. Özellikle neden belirtildi bilmiyorum ama Kartepe Kocaeli'nin bir ilçesidir.

teşekkür ederim, bilgi noksanlığımdan ötürü özür dilerim.

• Muhteşem
Tepkiler: sccetin
Keşke en azından öğrenci fiyatı biraz daha uygun olsaydı. Hem daha fazla genç katılırdı hem de genç sporcuların önünü açardı.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Kısa parkuru 900 lira bu granfondonun, pahalı diyoruz haliyle ki pahalı, yalnız geldiğimiz durumu göstermek adına 2 örnek daha paylaşacağım. Birincisi İzmit Körfez Pisti'nde 10 kilometrelik bi koşu yarışı var bu ay sonunda ve katılım 550 TL. İkincisi de Ekim'de Büyükada yarı maraton koşusu olacak Decathlon sponsorluğunda, erken kayıt 520 TL, geç kayıt 650 TL. "Fiyat algımı yitirdim" dediğim her bir günün bi sonraki gününde "yok yav esas şimdi yitirdim" diyorum. Çok acaip çok.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Ankara parkurunu sürmedim ama (uzun parkurun bir kısmını sürdüm yalnızca) şunu söyleyebilirim; hani bir deyim vardır "her çıkışın bir inişi vardır" diye, o deyim Ankara da "her çıkışın iki çıkışı daha vardır" diye kullanılır. Özellikle şehir içi kısımlar bu deyimi destekliyor. Hepimize şimdiden sağlıklı, kazasız belasız, keyifli sürüşler dilerim.

Parkurun şehir içi bölümünü deneme fırsatım oldu. Hoşdere Cd ve Turan Güneş Blv çıkışları çok keyifli. Trafiğin yoğun olduğu ve her kavşakta trafik ışığı bulunan yollar yarış günü rahat olacaktır. Yokuşların antremanlı sürücüleri zorlayacağını düşünmüyorum. Ancak Cevizlidere ve Hoşdere Cd dönüşlerinde saçma rampa bağlantıları var. Bu rampalarda dikkat etmek gerekebilir.

Geri