Scudo Sports

Başka sporla ilgilenen var mı?

bende kick-box---box yapıyodum ama bi antreman maçında çok pis oldum hocayla antreman yapıyoduk bende hırslıyım tabi hocaya doğru şöyle sert bi yumruk çakiim dedim suratına doğru tüm gücümle kendimi ileri attım ve tam suratına bindirecekken hoca bana bi direk çaktı :D uyandığımda ringin öbür tarafında boylu boyuna yatmıştım. O gün 2 dişimi kaybettim :D:D:D:D ve bissürü kanımı sonra ben daha bi sevdim ama ailem bırakmadığı için ne yazıkki artık yapamıyorum

Scudo
Basketbol , satranç , bilardo(amerikan) , masa tenisi(basketbol hariç diğerlerini zevk için yapıyoru m ara sora:):)

bisiklet sporu için kışın ağırlık çalışıyorum ve atletizimden çok zevk alıyorum.

satranç konusuna şöyle bi açıklık getireyim..
eger bi problem çözmek zeka oyunudur,ama bi problem üzerine 6 saat düşünüyorsanız artık ona spor denir..
bu durumda kahvede ya da arkadaşlar arasında oynadıgınız gayrıciddi oyunlarla tabiki 17 kilo veremezsiniz..
1984'teki dünya şampiyonluğu müsabakasında kasparov'un karpov'a karşı oyun stilini değiştirmesi sonucu haftalarca beraberlikle biten maçlardan sonra psikolojik ve kondisyonel olarak çöken karpov 15 kilo kadar kaybetmiş ve hastaneye kaldırılmıştır.
bunun üzerine zaten turnuva iptal edilmişti..

kendi adıma da söyleyim,turnuva esnasında bizi uyarırlar karbonhidrat ağırlıklı beslen diye..
aç girdiğim bi maç sonrası (4 saat kadar sürmüştü) ayağa kalktığımda gözlerim kararmıştı..

basketbol ile ilgileniyorum

galatasaray kürek klubündeydim geçen kışş deil öteki kışş:D

bir kaç ay sonra o ergonometre fıtığımı azdırdı ve sonrasında servis ile bir sorunum oldu ve bıraktım.

@nyx

yarı pro. nsl oluyor :D
msjın gerı kalanı içinde konuya cvp yazdım bir bak istersen

@nyx
verdıgın (enteresan:) ) bılgıler için tesekkurler
ben onu şaka olarak soylemıstım(sonucta saatlerce hareketsız oturuyorsun diye dusunmustum) :D bir cok kışı satrancı zaman kaybı yapan bir oyun olarak goruyor:mad: (benım cevremde)(yani onlara gore satranc spor degıl:boese157:)

bu 17 kg meselesını anlamadım daha once hıc duymadım:) bunu dırek satranca baglamak ne kadar dogru bılmıyorum

yarı pro şöyle oluyo..
benim defalarca istanbul birinciliklerim var,para ödüllü turnuvalarda derece almışlığım war,milli takım havuzuna seçilmişliğim war..
bu yüzden amatör pek sayılamam..
ama kendimi suat atalık gibi, karpov, topalov, morozevich, shirov gibi devlerle ya da türkiyede bu işe yıllarını wermiş,ömrünü adamış ustalarımızla da kıyaslayamam..
bu yüzden yarı pro dedim..
1984 tarihli fide dünya şampiyonası diye ararsan bulursun..
kilo vermenin tek sebebi kalori yakmak deildir..strese bağlı psikolojik sebeplerle de kilo werileblir(sağlıklılığını tartışmıyrum asla!)
satranç beynin kalori yakmasndan çok inanılmaz bir psikolojik savaştır, maçın bazı anlarında adrenalin tavan yapar,ellerin titrer,kızarırsın, sinirlenirsin..üzerinde bi nevi baskı oluşur..
karpov un orda yaşadığı durumda buna paralel..

• Beğen
Tepkiler: Ümit Bozyılan
vücut geliştirme .acık şiştim şimdi definasyondayım :D

Ağırlık çalışıyordum ,bırakmadım ama rolantiye aldım sayılır ağırlık arttırmıyorum
veya fazla yüklenmiyorum.
Onun yerine yüzmeye ve koşuya kaptırdım bu aralar daha sağlıklı diye
Kondisyonu arttırıp bu iki sporu asıl sporumuzla birleştimeyi çok isterim
ama ne olanak nede zamanım yok napalım...
Bir aralar masatenisine kaptırmıştım, malum lisede olanağı en fazla
olan spordu, Butterfly, Tibhar raket yaptık, ne umutlarla üniye geçtik
şimdi kampüste masa bile yok, koydurmak için uğraşıyoruz :)

Bisiklet dışında basketbol oynuyorum ve bir de haftada 2 kere wing tsun idmanlarına katılıyorum ülkemizde çok bilinmeyen bir uzakdoğu dövüş sporu bir de dalmak istiyorum ama daha eğitimini almak nasip olmadı:)

bisiklet dışında, dağcılık, pek nadiren kaya tırmanışı, yüzme, kayak

Yüzme, koşu, tenis. Basketbol oynamaktan da hoşlanırım. Futbol dışındaki bütün spor dallarını, özellikle atletizm, destekliyorum, nasıl olsa futbolun benim ilgime ihtiyacı yok :=).

Geri