Scudo Sports

Basit bir soru?

Burak Şimşek

Aktif Üye
Tepki
55
İsim
Burak Simsek
Bisiklet
Cesur
10lu aynakol ile 11li sistemin calismasinda bir sorun olur mu ?

Scudo
düz mantık bir cevap.
bence olmaz.
niye bilmiyom ama olmaz gibi geliyo bana

@Motomoto 10lu aynakol derken 10 yaprakli mi

Yoksa ruble mi

@Motomoto bence olmaz. çünkü 10lu sisteme uygun aynakol 9lu sistem ruble zincir ve arka vitesle kullanılabiliyor

Ama mesela 10 speed (53 39) aynakolla 11 speed (53 39 ) arasinda ne fark oluyor

En basiti 10lu zincir alisan 11li rubleye uymayacak, 11li zincir alirsan 10lu aynakola uymayacak. Yani uyum saglamiyor, bosuna paranizi harcamayin.

uyar uyar ama 11 için yapılmıs ayna kol kadar stabil olmaz şurası var ki bi dunya para veriyoruz değişim sonucu eski sistemle farkı hissedemezsen iyi olmaz mantık olarak cevapladım bilgim yok yoksa :D ha bide uydugu kadar kullanmak var uymasada uyduguna inanmak var :D insanlar cok para verince öyle yapıyo :D

Performansı düşse de çalışmasında bir sıkıntı çıkmaz.
11'li sistem zincirinin (yol setleri için konuşuyorum), dış genişliği 0.4mm daha geniş ancak iç genişlik aynı.

Ancak zinciri seçerken ruble sayısına göre seçmeniz gerekiyor. Yani 11'li bir zincir almanız gerekiyor.
Yine kollar için de arkayı 11'liye uyumlu kol ile, önü 10'luya uyumlu kol ile kullanmanız gerekiyor. Çünkü Shimano çekiş oranlarını x800 serisinde yine değiştirmiş. Büyük ihtimalle 11'li sistem ön vites kolu da sıkıntı çıkarmaz ama performansı bir nebze düşer.

• Beğen
Tepkiler: evrenozbilen
Geri