Scudo Sports

Başıma gelen ilginç hastalık

Evet katkı böyle olur, öyle aşağılayarak inciterek değil.

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
Scudo
@sefaimanci

Bu forum kendini dahi zanneden ve başkalarına hakaret etmeyi marifet zanneden türevlerle dolu. Alışana kadar insan garipsiyor sonra normal geliyor.

@sefaimanci

Bu forum kendini dahi zanneden ve başkalarına hakaret etmeyi marifet zanneden türevlerle dolu. Alışana kadar insan garipsiyor sonra normal geliyor.

Geçmiş olsun 2 hafta once benzer bir olay yaşadım, doktoruma gittim 3 ilaç ile uğurladı beni ilaçları kullandım düzeldi salgın varmış zaten bu sıralar

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
@kutlucan

Şahsım adına rica ederim. Sağlık en değerli şey. Bazı belirtiler enfeksiyon ya da ciddi bir hastalık belirtisi olabilir. İşi sıkı tutup sağlama almak en güzeli. Tedavilerde zaman kaybetmemek önemlidir. Nerden ne çıkacağı hiç belli olmaz. Ciddi bir şey olmaya da bilir. Ama ciddi bir şey olma ihtimalini değerlendirmek kazançtır.

@kutlucan ben de yıllardır ishal çektim.ishali durdurmak için zeytin çekirdeği yutun.yalnız bu ziyah zeytin olmayacak(çünkü sivri).BİM'de kilosu 10.tl olan kavanozda yeşil zeytinler var.günde 2-3 şer olmak üzere 10 tane yutulabilir.dilinizle çekirdeği yoklayın,sivri olmayanlarından yutun.bu durum mikrobik de olabilir tahrişe bağlı da olabilir.turşu,acı,alkol almayın.bir de mide ve bağırsak dostu,balkabağı tatlısını açkarnına deneyin.bu tahriş ve yaraları iyileştirir.prebiyotik olarak,doğal açık sütten,yoğurt yapın.bunu da aç karnına sabahları deneyin.geçmiş olsun.

@soner kalaycıoğlu

Zeytin çekirdeğini yutun, tertemiz mideniz yada bağırsağınız delinsin, ameliyatla alsınlar sonsuza kadar kurtulun. Sonra zaten ağızdan beslenemez hortumla beslenirsiniz ve tuvalete çıkamazsınız karnınıza açılan delikten tuvaletinizi poşete yaparsınız ama olsun sorun olmaz, ishalden kurtulursunuz. Belki bunlar olmaz, apandisit olursunuz, yine ameliyat olursunuz, ishal geçmez ama iyi olur içiniz açılır mis gibi.

Alternatif tıbba saygımız var lakin insan sağlığını tehlikeye atan kocakarı tavsiyelerine asla. Hala düzelmediyse uzman doktora başvurun.

@mtbrhnkc valla ben sivri olmamak şartıyla yeşil zeytin yutuyorum,bana iyi geliyor,belki başkasına iyi gelmez.siyah zeytinler sivri oluyor,şimdiye kadar hiç yutmadım.doktor tavsiyeniz iyi de,onlara ve iyisine ulaşmak zor oluyor.onlar belli hastalıkları biliyorlar.her insan başkadır ve hastalığı karmaşık ve kendine özgüdür.

@soner kalaycıoğlu size iyi geliyor olabilir, ama yine de tavsiye etmiyorum. Literatür bu gibi vakalarla dolu, apandisit en masumu olmakla birlikte mide bağırsak delinmesine neden olabilir ki dönüşü yoktur. Bu gibi tavsiyeleri, sonuçlarını iyice bilmeden umuma açık yerlerde vermemek lazım, insan hayatı şakası olmaz. İyi demediğiniz, beğenmediğiniz doktorlar dahi sonuçlarını kestiremediği tedavileri önermez, siz de yapmayın bence.

Geçmiş olsun...
Kısa ishallerde tuzlu leblebi iyi gelir.

Bir kaç günde geçmeyen ishallerde en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.

Sorun ishal degil, degisik bir durum enerji yaktigim zaman yani disarda yurumek olsun spor olsun mideden gurultular ardindanda wc ihtiyaci geliyor, olayin ozeti bu aslinda bundan baska bir sikinti yok.
Herkese tesekkurler bu arada herkes yardimci olmaya calisti guzel bir forum oldugu bir kez daha kanitlandi.

Kıymetli kardeşim, basit bir ishal de olabilir, irrittabıl barsak sendromu (İBS) da olabilir, inflamaturar barsak hastalıkları (İBH) (ülseratif kolit ya da crohn) da olabilir. Basit bir ishal olma ihtimali çok daha fazla olsa da, ihtiyacın gelince tutamama olayı İBS ve İBH olasılığını düşündür üyor. En ideali bir dahiliye - gastroenteroloji bölmüne muayene olman. Kesin tanı orada koyulur. Acil serviste tanı koyulmaz, acil müdahele gerektiren durumlara acil müdahale yapılır. Sıvı kaybın çok çok fazla olursa bir nebze sıvı takviyesi konusunda yardımcı olur acservisl . Hatta o an yoğunlarsa büyük ihtimalle reçete verilip polikliniğe yönlendirilirsin (Doğal olarak).

Polikliniğe mutlaka muayeneye git. Randevuyu ileri tarihe verseler bile aile hekimine git. Muhtemelen (uygun görürse) öncelikle bir semptomatik tedavi başlayacaktır. (Ki direk dahiliyeye gitsen onlar da önce benzer bir ilaç tedavisi verecektir. 1-2 hafta içinde düzelme olmazsa o İBS veya İBH vs araştırılır.) Bu sürede bol bol sıvı al. Kendini çok yorma. Bisikleti bir süre bir kenara koy. Hiçbirşey sağlığından önemli değil. Rabb'im Şafi ismiyle şifa versin inşaAllah.

Sonucu yazmayi unutma. O kadar karmasa oldu merak ettik (saka). Gecmis olsun. Acil sifalar.

Geri