Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Turkiyeden gecen bisikletli seyyahlari takip ediyorum.
Turkiyeye girdikleri anda köpeklerden şikayetçi olmaya başlıyorlar.
Halkın %90 ni bu köpeklere karsi ama kasitli olarak çözülmüyor. Ülkede cogu problem aslijda %10 dayatmasindan cikiyor.
Hastanelerde acilde kuduz bölümü var. Grip gibi millet kuduz vurdurmaya gider olmuş.
Bu arada Sokak kedilerine de dokunmayın tirmiginda hastalık olabilir.

Scudo
çalıştığım liman da 20 tane var sürü şeklinde geziyorlar gece devriye atarken her gün 3 4 arkadaşa saldırdılar bunlar yavruyken toplayın dedim kımse sallamadı bile beni.Şimdi ne yapacağız diye düşünüyorlar same Türkiye problems..

• Üzgün
Tepkiler: Victor Osimhen
Günaydın değerli bisikletforumdaşlar :) Forumun tekrar aktif olmasına sevindim, hayırlısı olsun. Geçen paylaşımda izmir liman ile melezdelta bisiklet yolu üzerinde köpekleri besleyen motorcu oldugu yazmıştım. son bir kaç gün işi arşa çıkardı adamımız. Bu sabah yok artık dedirtti, cimer ve him'e yazıcagım. Kemikleri atan adamın bulunması gerek hem oradaki köpekler toplatılıp köpek çadırı vs toplatılması için yazı hazırlayacagım. Köpek düşmani demeyin, can güvenliğimiz çok daha önemlidir. Kemikler bıçak gibi sivri, üzerinden geçmeyi bırak, denge kaybında düşersek saplanır ölüm bile olabilir. Ölüm olmasada hastalık-sakatlık olur.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2025-11-21 at 08.41.36.jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-21 at 08.41.36.jpeg
    179 KB · Okunma: 31
  • WhatsApp Image 2025-11-21 at 08.41.35 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-21 at 08.41.35 (1).jpeg
    99,5 KB · Okunma: 31
  • WhatsApp Image 2025-11-21 at 08.41.35 (4).jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-21 at 08.41.35 (4).jpeg
    107,4 KB · Okunma: 31
Turkiyeden gecen bisikletli seyyahlari takip ediyorum.
Turkiyeye girdikleri anda köpeklerden şikayetçi olmaya başlıyorlar.
Halkın %90 ni bu köpeklere karsi ama kasitli olarak çözülmüyor. Ülkede cogu problem aslijda %10 dayatmasindan cikiyor.
Hastanelerde acilde kuduz bölümü var. Grip gibi millet kuduz vurdurmaya gider olmuş.
Bu arada Sokak kedilerine de dokunmayın tirmiginda hastalık olabilir.
sokakta hayvan (kedi köpek) beslemeye karşıyım.bizim müstakil ev. son aylarda bir hayvansever bizim evin çevresine dadandı. kedilere ıslak mama koyuyor eh kedi bu yerken kabı deviriyor, mamalar saçılıyor, kaldırım taşında yağ izleri kalıyor. önceki ay 4 ton balığı konservesi açmış 4'ünün de içindeki sıvı çiçek yağını evin önüne dökmüş. 4 konserve bina duvar dibinde duruyırdu, yağ revan içinde. acele işim için cıkıyordım 4 konserveyi topladım, atacak çöp kutusu yok, en yakın konteyner 50m uzakta. apartman içinde batarya recycle kovası var, mecburen onun içine koydum, akşam geldiğimde oradan alır evdeki çöp kutusuna (daha doğrusu onları yıkayıp geri dönüşüm poşetine) atarım diye. Akşama dek apartman içinde duran ton balığı konserveleri tüm binayı kokutmuştu, erkek kadın herkesten tepki aldım, suçlu ilan edildim.

uzun lafın kısası, bi hayvanseverin keyfi için evimizde rahat kalmadı. bugün arabamı (sokakta güvenli bir köşeye) park ederken yerin üstünde ezilmiş ıslak kedi maması gördüm ancak emin olamadım. köpek dışkısı da olabilirdi. her halukarda üstüne basıp arabaya bindiğimde döşeme pislenecek, arabada evde pis kokular taşınacaktı.

Hastanede kuduz bölümüne gittiğinizde sadece kuduz aşısı değil yanında tetanoz da vuruyorlar. aynı anda 2 aşı vurulunca beyin fizyolojisi kalıcı biçimde bozuluyor Başka bir forumda görmüştüm, kuduz + tetanoz aşısı sonrası beyni korkunç şekilde tinnitus sesi yapmaya başlamış kişiler var.

uzun lafın kısası, dışardaki hayvanları beslemek her açıdan bir sorun. avrupalılar bu sorunları cok önceden çözmüşler. sokakta hayvan yok. kimsenin bilmediği birşeyden bahsederek bitireyim: Almanya'da sokakta güvercin beslemenin 1000 avro düzeyinde para cezası var. cunku güvercinler binaları, kaldırımları vs dışkıları ile sadece kirletmiyorlar, dış cephe korumasını bozuyorlar , otomobilerde de keza boyayı bozuyor güvercin dışkıları. bu da Almanya capında milyarlarca avroluk ek bina, yol, kaldırım bakım maliyeti demek onun olmaması için güvercin beslenmesine yüksek ceza koymuşlar.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
sokakta hayvan (kedi köpek) beslemeye karşıyım.
Daha önce köpeklerin insan ölümü pahasına yaşatılması gerektiğini savunurken, şimdi bakıyorum "beslenmesinler, böylece açlıktan ölsünler" e geçmişsin.

Ayrıca, ben 2 ikametimde de sürekli kedi besliyorum, ve insan davar değilse, hiç kimseye zarar vermeden, dışarı bulaştırmadan, etrafı batırmadan temiz şekilde besler. Mal insanları örnek göstererek beslemenin yanlış olduğunu göstermeye çalışıyorsun.

Kuduz hayatı tehdit eden bir hastalıktır, bir insan kuduz olduktan sonra tedavisi yoktur, maalesef kudurarak ölür. Ülkemizde de her yıl kuduzdan ölen insanlar maalesef oluyor.
Tetanoz da belli bir aşamayı geçtikten sonra tedavisi çok zor olan, hayatı tehdit eden, insanı yoğun bakımlık eden bir hastalıktır.
Hayvan ısırıkları hem kuduz hem tetanoz için, doktor tarafından riskli olarak görülürse, bu kişilere iki aşı da aynı anda yapılır.
Bütün dünyada bu protokol böyledir.
İki aşının beraber yapılmasına engel olabilecek kalıcı beyin hasarı gibi bir yan etkisi söz konusu değildir.
Aşıların içindeki maddelere allerjisi olan insanlarda bazı istenmeyen etkiler görülebilir. Bunlar önceden tahmin edilemez. Hastalığın kendisinin zararı kıyaslanmayacak kadar büyük olduğu için, bu gibi istenmeyen etkilerin ortaya çıkma riski göze alınır.

Geri