Turkiyeden gecen bisikletli seyyahlari takip ediyorum.
Turkiyeye girdikleri anda köpeklerden şikayetçi olmaya başlıyorlar.
Halkın %90 ni bu köpeklere karsi ama kasitli olarak çözülmüyor. Ülkede cogu problem aslijda %10 dayatmasindan cikiyor.
Hastanelerde acilde kuduz bölümü var. Grip gibi millet kuduz vurdurmaya gider olmuş.
Bu arada Sokak kedilerine de dokunmayın tirmiginda hastalık olabilir.
sokakta hayvan (kedi köpek) beslemeye karşıyım.bizim müstakil ev. son aylarda bir hayvansever bizim evin çevresine dadandı. kedilere ıslak mama koyuyor eh kedi bu yerken kabı deviriyor, mamalar saçılıyor, kaldırım taşında yağ izleri kalıyor. önceki ay 4 ton balığı konservesi açmış 4'ünün de içindeki sıvı çiçek yağını evin önüne dökmüş. 4 konserve bina duvar dibinde duruyırdu, yağ revan içinde. acele işim için cıkıyordım 4 konserveyi topladım, atacak çöp kutusu yok, en yakın konteyner 50m uzakta. apartman içinde batarya recycle kovası var, mecburen onun içine koydum, akşam geldiğimde oradan alır evdeki çöp kutusuna (daha doğrusu onları yıkayıp geri dönüşüm poşetine) atarım diye. Akşama dek apartman içinde duran ton balığı konserveleri tüm binayı kokutmuştu, erkek kadın herkesten tepki aldım, suçlu ilan edildim.
uzun lafın kısası, bi hayvanseverin keyfi için evimizde rahat kalmadı. bugün arabamı (sokakta güvenli bir köşeye) park ederken yerin üstünde ezilmiş ıslak kedi maması gördüm ancak emin olamadım. köpek dışkısı da olabilirdi. her halukarda üstüne basıp arabaya bindiğimde döşeme pislenecek, arabada evde pis kokular taşınacaktı.
Hastanede kuduz bölümüne gittiğinizde sadece kuduz aşısı değil yanında tetanoz da vuruyorlar. aynı anda 2 aşı vurulunca beyin fizyolojisi kalıcı biçimde bozuluyor Başka bir forumda görmüştüm, kuduz + tetanoz aşısı sonrası beyni korkunç şekilde tinnitus sesi yapmaya başlamış kişiler var.
uzun lafın kısası, dışardaki hayvanları beslemek her açıdan bir sorun. avrupalılar bu sorunları cok önceden çözmüşler. sokakta hayvan yok. kimsenin bilmediği birşeyden bahsederek bitireyim: Almanya'da sokakta güvercin beslemenin 1000 avro düzeyinde para cezası var. cunku güvercinler binaları, kaldırımları vs dışkıları ile sadece kirletmiyorlar, dış cephe korumasını bozuyorlar , otomobilerde de keza boyayı bozuyor güvercin dışkıları. bu da Almanya capında milyarlarca avroluk ek bina, yol, kaldırım bakım maliyeti demek onun olmaması için güvercin beslenmesine yüksek ceza koymuşlar.