Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Scudo
İki köpek sahibi biri olarak söylüyorum bu başıboş köpek sorunu yüzünden anayollara, trafiğin yoğun olduğu yerlerde bisiklet sürmeye mecbur bırakılıyoruz. Avrupadaki yabancıların tur videolarını izliyorum masal gibi köyler, sakin yollar, temiz güvenli ortam. Bizde ise şehrin stresinden uzaklaşalım biraz yeşillik görelim, kafa dinleyelim diye köy yollarına giriyoruz sırat köprüsünde gider gibi her an bir şey çıkacak diye gerim gerim geriliyoruz . Vallahi yıldım bu ülkede stres atmak bile lüks ya.
Bisikleti alırken en büyük hayalimdi orman yoluna ve sakin güzergahlara gidebilmek. Kağıthane'de bisiklet yolunda bile kovaladılar. bisiklet süren 9 yaşındaki kızım bile tolda tedirgin oluyor. panikle daha zarar göreceğimiz durumlar olabilir. bu konuya ciddi bir çözüm gerekiyor.

kendilerinin hayvansever olduğunu düşünen bir grup denyo yine mağduru oynuyor. ülkedeki nükleer enerji karşıtlarını ve bunları bir türlü anlamıyorum. yanlış anlaşılmasın, hiçbir hayvanın uyutma adı altında vahşice katledilmesini desteklemiyorum. benim bahsettiğim kısım bu garip hayvansever adlı tayfa, değişik bir psikolojileri var.

millet köpek sorununu çözün diye bas bas bağırırken bunlar bir anda sevgi pıtırcığı olup mağdur oluyorlar. köpekler insanları parçalıyormuş, çocukları sakat bırakıyormuş vs hiç umurlarında değil. ben hayvanseverliklerinden de şüpheliyim, daha çok ilgi manyaklığı adına her şeyde mağdur olan tayfadan olduklarını düşünüyorum. elbette içlerinde iyi insanlar vardır, orası ayrı.

ülkedeki sorun işin işten geçmiş olması, artık çözüm çok zor.

belki de bu güzelim kardeşimizden bu acı bir ömür boyu silinmeyecek, belki her zaman hatırlayacak.

Son düzenleme:
kendilerinin hayvansever olduğunu düşünen bir grup denyo yine mağduru oynuyor. ülkedeki nükleer enerji karşıtlarını ve bunları bir türlü anlamıyorum. yanlış anlaşılmasın, hiçbir hayvanın uyutma adı altında vahşice katledilmesini desteklemiyorum. benim bahsettiğim kısım bu garip hayvansever adlı tayfa, değişik bir psikolojileri var.

millet köpek sorununu çözün diye bas bas bağırırken bunlar bir anda sevgi pıtırcığı olup mağdur oluyorlar. köpekler insanları parçalıyormuş, çocukları sakat bırakıyormuş vs hiç umurlarında değil. ben hayvanseverliklerinden de şüpheliyim, daha çok ilgi manyaklığı adına her şeyde mağdur olan tayfadan olduklarını düşünüyorum. elbette içlerinde iyi insanlar vardır, orası ayrı.

ülkedeki sorun işin işten geçmiş olması, artık çözüm çok zor.

belki de bu güzelim kardeşimizden bu acı bir ömür boyu silinmeyecek, belki her zaman hatırlayacak.

yolda bir köpek buluyolla, videosunu çekip sosyal medyada ameliyat ettircez diye para topluyorlar. yalan yok ama, ameliyat yapılıyor ama videoyu çeken kendine estetik ameliyat yaptırıyor o paranın bir kısmı ile. ev araba alan olduğuna dair paylaşımlar var. bunlar ne insanları ne köpekleri seven narsist insanlar.

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16 ve Atasoy
Adam İngiltere'den yola çıktı 90 günde Çin'e gidecek Türkiye'de karşısına çıkan engellere bakın, başıboş köpek sürüleri.

33:40 özellikle bakın köpeğin biri bisikletin önüne geçti gitmesine izin vermedi ve yüzü yara bere içinde.

Dosyalar

• IMG_20250926_153702.jpg
    IMG_20250926_153702.jpg
    90,3 KB · Okunma: 13
Geçen gün Yeşilköy sahilde 2 ayrı köpek kovaladı beni de birinde bildiğin ısıracaktı da arkadan gelen 2 bisikletçi bekçi felan bağırış çağırış durdurdu hayvanı ben de kaçayım derken banka giriyordum o bankta oturan adam da diyor ki; sakin durursan ısırmaz ya bi git dedim şimdi sinirimi senden çıkarmayayım zaten adrenalin salmıştım yeterince salak salak konuşuyor, fight or flightın night moduna geçirme beni akşam akşam. Sosyal medyada da var bu tipler yok şöyle yapacakmışız da böyle yapacakmışız vs vs. Bakırköy belediyesi bu konuda çok yetersiz.

Geri