Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Kayseri Büyükşehir Belediyemiz köpek konusunu tamamen çözmüş durumda. Bir çok yerde hatta şehir çıkışlarında bile başıboş köpek çok rastlamıyorum. Sık kullandığım dağ yolları rotalarında dahi karşılaşmıyorum köpüşlere.. :) Evimin bulunduğu sokakta 3 tane haylaz köpek antrenmana gidiş ve gelişlerde sürekli korkuturlardı beni; bisikletsiz olduğumda da garip bir şekilde kıllarını bile kıpırtdatmıyorlardı. Öyle sanıyorum ki bisiklet kıyafeti, ; kask, gözlük vesaire artı olarak da bisiklet onlara tehlike arz ediyordu. Yaklaşık 1 aydır yoklar keratalar. Sordum, belediye ekipleri götürmüş barınağa. Çok mutlu oldum bir tık da üzüldüm tabi ..Köpeklerle karşılaşmamak bir bisikletçinin en büyük arzusudur.:kyfmyrn: (Umarım orada da mutludurlar, iyi besleniyorlardır..!)
Kayseri, Konya belediyecilikte çok ileri şehirler, her anlamıyla hemde

Scudo
Mesele korkmak ya da korkmamak değil. Hayvanları severim. Köpeklerden de korkmam. Zarar görmelerini de istemem.
Ne olur ne olmaz diye Amerika'da en çok satan köpek kovucuyu aldım. Gayet de işe yarıyor. Alma sebebim ne ben zarar göreyim ne de hayvanın tacizine maruz kalayım diye. Geçende Boğaz'da sürüyorum. Bebek'te fırlamanın biri kenardan saldırdı. Sağda park etmiş arabalar olduğu için geldiğini hiç görmedim. O sırada da hızımı azaltmış yol bilgisayarına bakıyordum. Dikkatim de yol bilgisayarında olunca gayri ihtiyari gidonu yola kırdım refleks olarak. O sırada beni bir araba geçiyor olsa altına girmiştim. Yani böyle bir durumda ne köpek kovucu işe yarıyor ne de siz refleksiniz dışı bir tepki verebiliyorsunuz. Elbette canlara bir şey olmasın ama ben kendi canımın güvenliğini nasıl sağlayacağım? Asıl mesele bu...

@FlighT kesinlikle! olay Korkmak yada korkmamak değil.
Tek bisiklet için de değil otomobil, motorsiklet her araç için tehlike. 2 tekerler için ayrı bir tehlike.

İlk gören araç ani fren yapıyor yada ani direksiyon kırıyor tamam. Ya arkadaki araç? Motorlar için ölümcül bile olabiliyor.

Şu bir gerçek , kabul ediyorum, sokak hayvanlarının sayısının azalması bu sorunun çömez.
Ama bu olayların yaşanma olasılığını çok ciddi anlamda düşürür.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Kayseri Büyükşehir Belediyemiz köpek konusunu tamamen çözmüş durumda. Bir çok yerde hatta şehir çıkışlarında bile başıboş köpek çok rastlamıyorum. Sık kullandığım dağ yolları rotalarında dahi karşılaşmıyorum köpüşlere.. :) Evimin bulunduğu sokakta 3 tane haylaz köpek antrenmana gidiş ve gelişlerde sürekli korkuturlardı beni; bisikletsiz olduğumda da garip bir şekilde kıllarını bile kıpırtdatmıyorlardı. Öyle sanıyorum ki bisiklet kıyafeti, ; kask, gözlük vesaire artı olarak da bisiklet onlara tehlike arz ediyordu. Yaklaşık 1 aydır yoklar keratalar. Sordum, belediye ekipleri götürmüş barınağa. Çok mutlu oldum bir tık da üzüldüm tabi ..Köpeklerle karşılaşmamak bir bisikletçinin en büyük arzusudur.:kyfmyrn: (Umarım orada da mutludurlar, iyi besleniyorlardır..!)
Köpek dönen tekerleğe saldırır. Kaskla işi olmaz. :)

izmirde çiğli, sasalı taraflarında kuş cenneti arka kısımlarında çok dikkatli olun. bir kısım tarafından çiğ et ile beslenen köpek orduları mevcut.
korkunç. çocuğu ısırsa, tırmalasa bir dert bin tane hastalık bulaşır. kaçiyim dese yola atlasan araba çarpabilir. köpeği korkutsa yola kaçırsa yoldan geçen adama takla attırabilir... hertürlü zarar

Dun karsilastigim bi olay arkadaslar sizinde fayda goreceginizi umarak yaziyorum.en az 5 kopek bianda bana dogru havlayarak kosmaya basladilar oldugum yerde kaldim aramizda en fazla 3.4 metre vardi
Zor da olsa kacmadim ve kopekler aniden kosmayi birakip sadece havliyolardi asla goz temasi kurmayin cunku tehdit olarak algiliyolar. Bi sure sonra havlamayi da azalttilar tabi bu surec 10 dakikayi bulmustur aklima cantamdaki borekler geldi bikac tane attim onlara dogru tas sanmis olacaklar ki kosarak uzaklastilar:)
Yani demem o ki kacmak daha da onlari ofkelendirio yada dogalari geregi kovalamak istiyolar bilemiyorum ve goz temasi kurmamak da ise yariyo diye dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: templeos
İki köpek sahibi biri olarak söylüyorum bu başıboş köpek sorunu yüzünden anayollara, trafiğin yoğun olduğu yerlerde bisiklet sürmeye mecbur bırakılıyoruz. Avrupadaki yabancıların tur videolarını izliyorum masal gibi köyler, sakin yollar, temiz güvenli ortam. Bizde ise şehrin stresinden uzaklaşalım biraz yeşillik görelim, kafa dinleyelim diye köy yollarına giriyoruz sırat köprüsünde gider gibi her an bir şey çıkacak diye gerim gerim geriliyoruz . Vallahi yıldım bu ülkede stres atmak bile lüks ya.

İki köpek sahibi biri olarak söylüyorum bu başıboş köpek sorunu yüzünden anayollara, trafiğin yoğun olduğu yerlerde bisiklet sürmeye mecbur bırakılıyoruz. Avrupadaki yabancıların tur videolarını izliyorum masal gibi köyler, sakin yollar, temiz güvenli ortam. Bizde ise şehrin stresinden uzaklaşalım biraz yeşillik görelim, kafa dinleyelim diye köy yollarına giriyoruz sırat köprüsünde gider gibi her an bir şey çıkacak diye gerim gerim geriliyoruz . Vallahi yıldım bu ülkede stres atmak bile lüks ya.
Ben de trafikten etkilenmemek için haftasonları sabah 6da kalkıp sürüyorum. Zaten haftaiçi erken kalkıyorum, bir de haftasonu kalmak zorunda kalıyorum, diğer türlü de hiç süremiyorum. Arada diyorum; medeni bir ülkede olsam da öğleden sonra rahat rahat sürsem.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Erto 1907 ve ag249
Böyle yazınca da "siz bisiklet sürebilesiniz diye hayvanlar mı ölsün?" diye çıkış yapıyorlar, sanki yürümek, okula veya şehrin göbeğindeki AVM'ye gitmek mümkünmüş gibi.

Köpekten sokak hayvanı olmayacağı konusunda toplumu hemfikir hale getirmeliyiz ama çok zor. İngiltere'de yaşayan Türk youtuber Türkiye'de sokak köpeklerinin uyutulmasına karşı çıkıyor, hayatında bir kez yalnız başına iki sokak yürümemiş Tarkan duyar kasıyor, sitelerine hususi arabalarıyla girip, çocuklarını servis getirip götüren tipler duyar kasıyor, sorunun ciddiyeti umurlarında bile değil.

Şöyle eski bir video vardı, orijinalini bulamadım, burada bisikleti sakin kalamayıp, korksa kaçsa bu köpekler adamı orada yer parçalar.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
helal olsun çok iyi sakin kalmış.

Şöyle eski bir video vardı, orijinalini bulamadım, burada bisikleti sakin kalamayıp, korksa kaçsa bu köpekler adamı orada yer parçalar.

Video 7 yıllıkmış tamamını izledim. Arkadaşa helal olsun durumu çok iyi yönetmiş. Sadece yaptığı hata köpeklerle dost olmaya çalışıp onları yanına çekmeye çalışmak olmuş. Gel demesi riskli bir hareket. Köpekleri en uzak tutan ses, "şşşşşşşşşşşşş" sesi. Köpeklere fısıldayan adam'ı izleyen varsa orada da görmüştür. Onlara çıkarmanız gereken tek ses bu. Bu seste mesafelerini koruyorlar. Çocukken "hoşt" derdik, muhtemelen oradaki "ş" sesi orada çalışıyor. Ben de arkadaş gibi hem koşarken hem de bisikletle bu şekilde köpeklerin arasında kaldım ve bu yöntem hep beni kurtardı. Bu kadar çok değillerdi o ayrı.

Video 7 yıllıkmış tamamını izledim. Arkadaşa helal olsun durumu çok iyi yönetmiş. Sadece yaptığı hata köpeklerle dost olmaya çalışıp onları yanına çekmeye çalışmak olmuş. Gel demesi riskli bir hareket. Köpekleri en uzak tutan ses, "şşşşşşşşşşşşş" sesi. Köpeklere fısıldayan adam'ı izleyen varsa orada da görmüştür. Onlara çıkarmanız gereken tek ses bu. Bu seste mesafelerini koruyorlar. Çocukken "hoşt" derdik, muhtemelen oradaki "ş" sesi orada çalışıyor. Ben de arkadaş gibi hem koşarken hem de bisikletle bu şekilde köpeklerin arasında kaldım ve bu yöntem hep beni kurtardı. Bu kadar çok değillerdi o ayrı.
"Şşşşşşş" sesine ek olarak eli ile boyunlarının arkasına doğru dürtme yapıyordu. Manisa'da çalıştığım dönemlerde gece vardiyası uzadı 1,5 gibi eve doğru dönüşe çıktım. Ev ile iş arası yakın olmasına karşın o bölge belediyenin aşıladığı çiplediği köpekleri bırakma bölgesiydi. Ev ile aramda 150-200metre var ama önümde 50 kadar köpek var. Aklıma köpeklere fısıldayan adamın anlattıkları geldi "şşş" ile dürtmek ve asla köpeklere sırtını dönmemek. her zaman görüş açımda tutarak şşş,höyt möyt derken eve gelmiştim. Daha sonra o gruptan 2 köpekle arkadaş olunca diğerleri de dost bildi bir daha hiç hiç sıkıntım çıkmadı.

Geçenlerde wikiloc üzerinden bir rota çizdim, keza bu rotayı trekking ekibi bile de gitmiştik az uzatıp alttaki köye bağladım. Köye varmadan önce yayla ve bağ evlerinin olduğu toprak yol var oradan gidersem köye 1km oluyor dolambaçlı ana soğuk asfalttan gidersem 5km oluyor. Toprak yolun tarafını düşündüm şimdi köpek vs varsa büyük sıkıntı çıkar diye. Bir arkadaşım rotayı istedi kendisine attım o benim çizdiğim yer yerine 1kmlik kısma girmiş ve bol bol köylünün kangalı ile rast gelmiş. Bu sıcak yaz aylarında insanın aklı kalıyor sakin deresi ağacı olan köy yollarında ama daha sonra ya bölgedeki çoban köpeklerini yada burada örgütlenmiş köpek sürüleri akla gelince insan vazgeçiyor. Sonra tıpkı @mcanerg dediği gibi sabahın 5'inde 6'sında yola çıkmak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Erto 1907
@MakRo sabah erken saatlerde daha bir farklı oluyorlar . Askerde sabah saatlerinde köylere yaya girdiğimizde hep havlar önümüzü keserlerdi.

@munel dediğin çok doğru 2-3 ay barınakta bekletecen sonra .... . Bir türün fazlası maddi ve manevi zarar.

almanya da sokaklarda başı boş köpek olması yasak ama alman vakıfları burada köpekler toplatılmasın diye hergün toplantılar düzenliyorlar

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
almanya da sokaklarda başı boş köpek olması yasak ama alman vakıfları burada köpekler toplatılmasın diye hergün toplantılar düzenliyorlar
Sanırım dünya üzerinde kimi bölgeler deneme bölgesi. Bizim coğrafya hepsinin kesişim kümesinde.

sokaklarda kedi popülasyonu patladı. köpekleri topladılar, kedi sayısı çığrından çıktı. şimdi kedileri toplasalar ortam fareden geçilmeyecek. al sana medeni paris şan zelize ortamı. millet yaban domuzu besler oldu, farelere ses etmezler diye umuyorum.

Dünya düzdür, aşı deneysel sıvıdır, modern tıp aldatmacadır, aya çıkılmadı, kertenkele insanlar dünyayı yönetiyor, vegan beslenme yeterlidir, Almanya bizi kıskanıyor, köpekler candır itlaf edilemez düşünceleri hep aynı çarpık zihniyetin eseri.
Başıboş köpeklerin uyutulması gerektiğinde seninle hemfikirim fakat, sallarken biraz mantığa uygun şekilde sallamanı tavsiye ederim.

"Vegan beslenme yeterlidir" ve "köpekler candır itlaf edilemez" diyen kesim muhalif iken, "Almanya bizi kıskanıyor" diyenler içinde 1 tane bile muhalif kişi yoktur.

(Ayrıca, vegan beslenme gerçekten de yeterlidir ve bir insanın sağlığı için yapacağı en iyi hayat tercihlerinden biridir).

Avustralya, İtalya ve ABD başta olmak üzere birçok ülkede bebeklerini vegan besledikleri için yetersiz beslenmeye sebep oldukları, ebeveynlik görevlerini hakkıyla yerine getirmedikleri için ceza alan birçok aile var.
Çocuklarına yeterli gıdayı vermeyip ölmelerine sebep olan "sapık" anne-baba'lar oluyor bazen, ama bunlar bi de vegansa, "çocuk veganlıktan dolayı öldü" şeklinde veganizm karalama haberleri çıkıyor ana akım medyada. Kastettiğin bunlar. Buradaki vegan başlığında da konusu dönmüştü. Otopsi raporuna göre çocuğun son 1 haftasında hiç su içmediğini görmezden geliyordu veganlığı karalama derdinde olanlar.

Zaten sen "hayvan ölmeyecek diye et keyfimden vazgeçemem" diyen biriysen, önüne hangi araştırmayı koyup getirsek, "vegan uydurması" der geçersin.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Geri