Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

O duruma geldiğinde köpeği öldürmek istemem çocuğumu iyileştirmeye odaklanırım. Sen anlamadığımı düşünmeye devam et konu köpeklerin toplanması ve toplanırsa da zalimce katliamları yapılacağından şüphem yok. Bundan öncede buna benzer bir durum olmuştu sosyal medyada barınakta kafalarına kürek ile vurarak öldürülen köpeklerin görüntüleri yayılmıştı ondan haberiniz bile yok demek ki. Adı farklı koymaları (uyutmak, itlaf etmek vs) onları öldürmedikleri anlamına gelmiyor. Devletin onları toplamaya veya barinaklara yerleştirme gücüde yoksa artık ne bileyim biz nerede yaşıyoruz. Ayrıca papağan yazmaz öter tekrar eder ben her gönderimde sizlerin söylediklerine karşılık yazdım papağan gibi aynı şeyleri görüp aynı anlayan sensin
@Jingim

Son düzenleme:
Scudo
2 yıl önce bisiklet sürerken yerde yatan itin kalkıp arkamdan koşturduğu yere ben gidemiyorum, tekrar karşıma çıkar bu sefer ısırır diye. İlçe belediyesine durumu ilettim, dönüş olarak kuduz aşısı yazıyoruz işte efendim, sonra rehabilitasyon merkezlerine alıyoruz köpeklerimizi sonra salıyoruz. Kardeş benim arkamdan kovalayan köpeğe noldu??? Senin belediyenin pr çalışmasını öğrenmek istemiyorum. Yasa tasarının linki aşağıda mevzut. AKLI olup okuyan ve VİCDAN sahibi her birey bu yasaya evet der. Ha eğer gözünüzde sokaktaki itin değeri küçücük çocuklardan daha değerliyse, o zaman Allah size yardım etsin. Tedavi olmanız şart...

(link)

Son derece faydalı, inek ve koyunları neden kesip yiyorsunuz peki. Neden avcılık sporu var. Ülkedeki tüm yaban hayat yok edildi. Yurt dışından avcı turizmi var. Bunlara tepki var mı. Yok.

Gelişmiş ülkelerin hiç birinde sokakta köpek başı boş yok. Neden? İnsanına değer veriyor. Ben neden belli saatlerde elimde sopayla yada köpek kovucuyla dışarı çıkmak zorundayım ki. Doğaya gitsen , her yer köpek sürüsü. Hiç bir ülkede yok bu. Sadece geri kalmış ülkelerin tablosu bu.

Katliam katliam öyle birşey yok. Sadece sürü halinde gezenler tehlike arz eden barınaklara alınacak. Mahallelinin baktığına dokunmayacaklar. Saldırgan olduğu tespit edilen ve hastalık taşıyanlar uyutulacak, o kadar. Katliam algısı sadece, ki bu ülkede son 20 senedir yegane yapılan şey. Algı operasyonu.

@Teyyare Makinisti kardeş gidemiyorsan korkuyorsan gitme geçme oradan orada bir köpek var ve yaşıyor orası ona göre onun kendi bölgesi doğası bu. Benimde arkamdan kopek koşuyor havlıyor doğası bu insanım bende kopek mi döver ben mi sorusunun cevabı basit tek tekmelik durumu var eğer seni ısırmaya kalkarsa. Tek hamlede seni boğma ısırığı yapabilen bir canlı çeşidi değil köpekler. Kaldı ki kopek varsa bisiklet ile geçiyorsun yavaşlayıp bisikletten inerek ona sus diyerek geçmen zaten olayın şifresi hiç bir havlayan köpek ısırmaz bu doğru. Sen kaçarsan veya korkar paniklersen o zaman saldırır bunu yapamıyorsan başka yerden geç sen oradan rahat geçeceksin diye o hayvanın öldürülmesi hiç bir medeni yanı yok. Küçük çocuklarda saldırgan köpeklerin olduğu alanda nasıl tek başlarına olurlar ? Asıl soru bu. Herseyin önlemi var herseyin çözümü var ölümden başka. O bir çözüm çeşidi kesinlikle değildir. Bizden hayvanlar ile anlaşamayan bir kaç kişi isirilmasin veya korkutulmasın köpekler tarafından diye binlerce canı yok etmenin hiç bir medeni ve kabul edilebilir yani yoktur.
@myjourney kardeş sen avlanma sporu ile katliamı karıştırma. DOGANIN COK BASIT BIR KANUNU. Karnını doyuracaksan öldür avcı bir tane avlıyor ve onu yiyor senin savunduğun nokta ise sen sokaktan elinde sopa ile geçmek zorunda kalma diye masum olan binlerce canın katledilmesi. Senin mantığın ile doğa sever ve hayvan seversek aç kalalım sebze meyvede yemeyelim ağaçları kesip ahşaptan faydalanmayalım. Böyle bir mantık yok hepsini bir amaç uğruna yapabilirsin ama sadece kendi rahatlığın için masum olan canlar ölemez

• Beğen
Tepkiler: zıpkıncı
Kendi rahatlığın ve ihtiyaçların için, hayvan öldürüyorsun, doğayı katlediyorsun. Ama kendi güvenliğim için saldırgan köpeklere el süremem. Bu nasıl iş. Köpeklerin inek koyun geyikten üstünlüğü ne? Ben anlamıyorum. Tekrar yukarıda paylaşılan yasayı oku. Katliam algısı yapıyorsun. Orada açıkça saldırganlar, ve hastalıklılar ve yasaklı cinsler uyutulacak diyor. Katliam yok. Tüm köpekler uyutulmayacak.

@Teyyare Makinisti kardeş gidemiyorsan korkuyorsan gitme geçme oradan orada bir köpek var ve yaşıyor orası ona göre onun kendi bölgesi doğası bu. Benimde arkamdan kopek koşuyor havlıyor doğası bu insanım bende kopek mi döver ben mi sorusunun cevabı basit tek tekmelik durumu var eğer seni ısırmaya kalkarsa. Tek hamlede seni boğma ısırığı yapabilen bir canlı çeşidi değil köpekler. Kaldı ki kopek varsa bisiklet ile geçiyorsun yavaşlayıp bisikletten inerek ona sus diyerek geçmen zaten olayın şifresi hiç bir havlayan köpek ısırmaz bu doğru. Sen kaçarsan veya korkar paniklersen o zaman saldırır bunu yapamıyorsan başka yerden geç sen oradan rahat geçeceksin diye o hayvanın öldürülmesi hiç bir medeni yanı yok. Küçük çocuklarda saldırgan köpeklerin olduğu alanda nasıl tek başlarına olurlar ? Asıl soru bu. Herseyin önlemi var herseyin çözümü var ölümden başka. O bir çözüm çeşidi kesinlikle değildir. Bizden hayvanlar ile anlaşamayan bir kaç kişi isirilmasin veya korkutulmasın köpekler tarafından diye binlerce canı yok etmenin hiç bir medeni ve kabul edilebilir yani yoktur.
@myjourney kardeş sen avlanma sporu ile katliamı karıştırma. DOGANIN COK BASIT BIR KANUNU. Karnını doyuracaksan öldür avcı bir tane avlıyor ve onu yiyor senin savunduğun nokta ise sen sokaktan elinde sopa ile geçmek zorunda kalma diye masum olan binlerce canın katledilmesi. Senin mantığın ile doğa sever ve hayvan seversek aç kalalım sebze meyvede yemeyelim ağaçları kesip ahşaptan faydalanmayalım. Böyle bir mantık yok hepsini bir amaç uğruna yapabilirsin ama sadece kendi rahatlığın için masum olan canlar ölemez
Oradan geçme derken? Pardon, olay köyün içinde oluyor. İnsan yerleşiminin olduğu, belediye otobüsünün geçtiği bir yer. Hızın 30km/h di. Köpeği görünce 10 km/h kadar düştüm ama ne hikmetse AKILSIZ, BEYNİ OLMAYAN (BAK ANLAMAN İÇİN YAZIYORUM Kİ ANLA ARTIK ŞUNU, İTLERDE, HAYVANLARDA BEYİN YOKKKKK, BİZ İNSANLAR GİBİ DÜŞÜNEMİYORLARRRR, SEN GİDİP İNSAN ÖLDÜRÜRSEN CEZANI BİLİYORSUN. BAŞINA NELER GELECEĞİNİ BİLİYORSUN, HAYVANLARDA BUNLAR YOKKKKK) İT gelip arkamdan kovalamaya ve havlamaya başladı. Ama doğru suç bendeydi, keşke formamda iki parça mama taşıyıp sokağa atsaydım. İT onu belki yerdi, yemezse de nolacak doğa kirlenir, orası LEŞ gibi kokardı. Küçük çocukların saldırgan köpeklerin olduğu yerde işi ne mi? Kardeş çocuklar olması gereken yerde ama İT ler olmaması gereken yerde. Şunu bir anlasanız zaten olay çözülecek ama. Neyse... Benim tavsiyem sen git bir doktora görün. Ciddiyim bu konuda. Bak bütün masraflarını ben karşılayacağım. İlaç, hastane, yol vs. Tedavi olman lazım. Yoksa başlığa yazdıklarını aklı selim bir insan evladı yazmaz. Ha trollsen orası ayrı.

Onlar ne zaman söylediklerini söyledikleri gibi yaptılar? Bundan önce buna benzer bir durum daha oldu barinaklarda kafalarına kürekle vurularak öldürülen köpeklerin görüntüleri vardı. Anlamadığın şey güvenliğin için bir sürü can yok edilmesi hiç bir medeni yani yok. Derlerse barinaklara toplayacağız onlara hayatları sonuna kadar uygun şartlarda bakacağız o zaman güvenliğini sağlamanın çözümü olmuş olur. Kendi ihtiyaçların için doğada hayvan öldürmek ağaç kesmek zorundasın zaten yaşam bunun üzerine kurulu. Beslenmen lazım beslemenin yolu doğadan geçer ilk okul bilgilerini mi hatırlatalım? Doğayı katledenler yaşam ihtiyaçlarını sağlamak için gerekenleri yapanlar değil aç gözlü büyük firmalar yağmur ormanlarını palm yağı için katledenler onlara karşıda hayvan ve doğa severlerin çok büyük kampanyaları var nurtella yüzünden nesli tehlike altına giren maymunların bölgelerini koruma altına alabilmek adına hepsi elinden geleni yaptı. Sonuç ne oldu nurtella en pahalı fındık kremasiyken şimdi en ucuzu oldu. Yani demek istediğim sandığının aksine diğerleri içinde uğraşıyor hayvan ve doğa severler
@Teyyare Makinisti hani diyorsun ya ben insanım o köpek kafası yok düşünemiyor diye , senin düşünen halin bu mu ? Oradan geçmek için bir yol bulamadı mi saksın ben sana söylüyorum in bisikletten yürüyerek geç bakalım saldirabilecek mi zaten bir tekmelik canı olan şeyden mi kaçıyorsun ? Başka yöntem istersen kardeş onların koku duyusu bizden 100 kat daha gelişmiş olduğu için havaya deodorant sık kafası karışıyor orayı kokladığı ile kalıyor. Başka çözüm mü istiyorsun ? Elektro şok aleti al çıkarttığı ses onları kaçırıyor Başka yöntem yerden taş alıp atıyor gibi yap yine kaçıyor. Ama sen ben bunlar ile uğraşamam diyorsan o zaman barbarca yaklaştığını anlaman lazım
Onların beyni yok sanmanizda ne kadar sığ düşünceli olduğunuzun kanıtıdır onların hisleri o kadar gelişmiş ki besleseniz anlarsınız bir çoğunuzdan daha akıllı olduklarını

• Beğen
Yav şu herifi engelledim. Şimdi de habire bu herife cevaplar çıkıyor karşıma. Karşınızda konuşabileceğiniz biri yok. Zaten öyle bir amacı da yok. Ne anlama kapasitesi ne mantık hala cevap yazıyorsunuz. Engelleyin geçin ürüsün kendi başına.

Son düzenleme:
Çocuklar ölmeye devam etsin yani. Bunu seyredelim sırf bizim yarattığımız ırk serbestçe yaşasın diye. Köpeği doğa yaratmadı. Evrimin bir sonucu değil. İnsan yaptı. Kurttan evcilleştirerek, cinsler yaratarak yaptı. Köpeği doğaya sal aç kalır insan olmazsa. O yüzden doğanın bir parçası değiller. Yerleri yok. Ya evinde bakacan ya barınakta. Başka yer yok. Saldırgansada , devlet insanının güvenliğini sağlaması ilkesiyle hareket edersin. Uyutmak dahil. Sokakta aslan kaplanda besleyelim mi? Gerçi onlar asil hayvanlar duramaz bu çirkin kentlerde.

öncelikle köpeklerin insanlara saldırması taraftarı değilim; yalnız bilmediğiniz gerçekler var; köpekleri katlederek onların sonunu getiremezsiniz zaten köpekler ve kediler insanoğlu kendi menfaati için evcilleştirdiler yıllar önce, çözüm basit; devlet mekanizması çalışacak türünü yok etmeyecek şekilde kısırlaştıracak .. köpekler durduk yere saldırmaz genellikle kötü muameleye maruz kalmış köpekler de bu durumları görürsünüz, insan oğlundan bahsedelim sürekli kötü muamele görse o da aynısını yapar. .. etki / tepki meselesi ... yasaklı ırklar toplatılacak. başka çözümler anca hava da kalır

• Beğen
Gencecik bir insan 24 yaşında hayatının baharında sadece bisiklet sürerken, köpek yüzünden öldü... Ne kadar üzücü bir durum, öğrenince yıkıldım. Köpek sevdalılarında bir damla bile empati kabiliyeti yok, bir vicdan kırıntısı bile yok.

Gencecik bir insan 24 yaşında hayatının baharında sadece bisiklet sürerken, köpek yüzünden öldü... Ne kadar üzücü bir durum, öğrenince yıkıldım. Köpek sevdalılarında bir damla bile empati kabiliyeti yok, bir vicdan kırıntısı bile yok.
Ayni olay bir kez benim basima, bir kez de yegenimin basina geldi. Yegenimin yasi kucuk, onumde bisiklet surerken yol kenarindan bir kopek saldiriya gecti. Cocuk o korkuyla kendini bir anda karsi seride atti. Yatip kalkip Allah'a dua ediyorum o anda arkadan veya karsi seritten bir araba gelmiyordu.
Insani hayvandan daha degersiz goren birkac ruh hastasi yuzunden artik yegenimi bisiklet surmeye goturemiyorum 🤬

dün işe gelirken (bursa gürsu dan inegöl e) 2 farklı yerde ciddi hızlarda iken köpek saldırısına uğradım.
Sabah çok erken vakit olduğu için yollarda pek araç yoktu. Eğer araç trafiği fazla olsaydı ciddi kaza olabilirdi. Çünkü iki saldırıda da direkt üzerime atladılar ve bende refleks olarak tersi istikamete gidonu kırdım. Saldırmayan köpek baş tacı ama saldıran köpeğin yeri sokaklar yollar değil.

• Beğen
Tepkiler: Teyyare Makinisti
Kriz ortamı fırsat ortamıdır, şu an yasanın geri çekilmesi için çalışıyoruz diyip bi kaç heştegle tivitırdır instagramdır (belki bisikletforumdur) ibanlı mibanlı paylaşım yapsam köşe olurum (muhtemelen değil, kesin). Hatta (muhtemelen değil, kesin) bi yerlerde şu an böyle çalışmalar yürütülüyordur :D

Konuyla ilgilenmiyorum, çünkü aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumundayız şu an ve hiç böyle polemiklerle falan uğraşacak enerjim yok ne yalan söyleyeyim. Merak ettim de bi girip bakayım dedim konuya, okunmadıkların arasından çıksın istedim. Baktım ki konuya CIA (sentırıl intelicıns AJANsı) müdahil olmuş, sırf amerikanın oyununu bozmak için sokak hayvanlarının itlafını destekliyorum artık :D

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Oradan geçme derken? Pardon, olay köyün içinde oluyor. İnsan yerleşiminin olduğu, belediye otobüsünün geçtiği bir yer. Hızın 30km/h di. Köpeği görünce 10 km/h kadar düştüm ama ne hikmetse AKILSIZ, BEYNİ OLMAYAN (BAK ANLAMAN İÇİN YAZIYORUM Kİ ANLA ARTIK ŞUNU, İTLERDE, HAYVANLARDA BEYİN YOKKKKK, BİZ İNSANLAR GİBİ DÜŞÜNEMİYORLARRRR, SEN GİDİP İNSAN ÖLDÜRÜRSEN CEZANI BİLİYORSUN. BAŞINA NELER GELECEĞİNİ BİLİYORSUN, HAYVANLARDA BUNLAR YOKKKKK) İT gelip arkamdan kovalamaya ve havlamaya başladı. Ama doğru suç bendeydi, keşke formamda iki parça mama taşıyıp sokağa atsaydım. İT onu belki yerdi, yemezse de nolacak doğa kirlenir, orası LEŞ gibi kokardı. Küçük çocukların saldırgan köpeklerin olduğu yerde işi ne mi? Kardeş çocuklar olması gereken yerde ama İT ler olmaması gereken yerde. Şunu bir anlasanız zaten olay çözülecek ama. Neyse... Benim tavsiyem sen git bir doktora görün. Ciddiyim bu konuda. Bak bütün masraflarını ben karşılayacağım. İlaç, hastane, yol vs. Tedavi olman lazım. Yoksa başlığa yazdıklarını aklı selim bir insan evladı yazmaz. Ha trollsen orası ayrı.
Bu arkadaşın sessizliğini şiddetle destekliyordum ki kendi öyle yazmıştı ama duramamış yine saçmalamış. Şimdi de sizin tavsiyenizi şiddetle destekliyorum bu arkadaşın tedavi olması için. Eğer ki tedaviyi kabul ederse masraflarına ortağım.

Bu konuda herkesin kendince haklı yönleri olabilir, uyutulmasına karşı çıkanlar, barınağa gitsin diyenler. İsterdim ki ülkem atası kurt olan bu köpeklere güzelce sahip çıksın, onlara yaşama alanı sağlasın, yasalar ile hem insanı hem de hayvanı korusun. İktidara da suç atmayacağım artık 20 yıldır zaten hiç bir şey düzgün yapılmıyor ama bu konuda halkın da pek elle tutulur yanı yok.

Bu konuda herkesin kendince haklı yönleri olabilir, uyutulmasına karşı çıkanlar, barınağa gitsin diyenler. İsterdim ki ülkem atası kurt olan bu köpeklere güzelce sahip çıksın, onlara yaşama alanı sağlasın, yasalar ile hem insanı hem de hayvanı korusun. İktidara da suç atmayacağım artık 20 yıldır zaten hiç bir şey düzgün yapılmıyor ama bu konuda halkın da pek elle tutulur yanı yok.

toplatılsın, it seviciler gidip barınaklarda baksın ve oraların giderlerine ortak olsunlar. Çözüm bu kadar kolay.

Zaten ne çekiyorsak her olaya dıj güçler diyenler ve her olaya AKP diyenler yüzünden çekiyoruz. Bu olayın AKP ile de hiçbir alakası yok. CHP dün açıklama yapmış yasayı uygulamayacağız diye. İyi de siz zaten mevcut yasayı da uygulamıyorsunuz ki. İstanbulun kuzey tarafı itten geçilmiyor. Şehirde bile her yer it. Barınak yaptın kısırlaştırma yaptın da AKP mi karşı çıktı.

• Beğen
Tepkiler: SlowButProud
Köpekler de bir çok hayvanda olduğu gibi bölgeci olduğu için o bölgeyi sahipleniyor ve biz geçtiğimizde üstümüze saldırıyor. Barınak çözüm değil bir nevi hapishane zaten, ama sokaklarda kalmaları da nüfusun bu kadar arttığı kentlerde insanlar için ciddi tehdit oluyor. Köpekleri besleyen insanları ellemeyip bölgeden geçen herhangi birine saldırmaları hep muhtemel zaten. Oturduğum yerde sanayi içinden ulaşım sağlamak zorunda olduğum için bisiklet ile geçerken hep bi köpek saldırısına maruz kalıyorum. Her fabrikanın "kendi" köpeği var ama hepsi sokaklarda.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Geri