Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

13 Haziran 1932 tarih 2123 sayili resmi gazetede yayinlanan teblig ile basibos sokak kopeklerinin itlafi emrini veren Mustafa Kemal Ataturk hakkinda fikirlerini alabilir miyiz?
Meali: "Mustafa Kemal Atatürk köpek itlafı emri vermiş. Demek ki itlaf karşıtlarını "Mustafa Kemal karşıtı/düşmanı" olarak empoze edebilirim".

200 IQ mantık bro.

• Beğen
Tepkiler: ajann
Scudo
@PuncherZ Ben sadece size dünyada yaşadığımızı ve dünyanın parçası olan calilarla gecinebilmenin yolları olduğumu farkettirmeye çalıştım. Artık duygularımızla mı egonuzla mı masteabasyon yaparsınız onu bilemiyorum ama anlattıklarımdan birsey anlamadığınız belli bence sokak hayvanlarına değil ülkenin haline ve sokakta gezen suçlu insanların rahat rahat adaletsiz şekilde gezebilmelerine odaklanmanız daha doğru sonuçlar doğuracaktır. Sokak hayvanlarına karşı kendi önleminizi alın oyun oynamak amaçlı havlayan köpekleri korkup kacarsaniz saldırgan olarak algılamaya devam edebilirsiniz.

Yaptınız şey karşınızdakini işi gücü olmayan tek derdi sokak köpeklerini yok etmiş gibi göstermek. Konunun başlığı sokak köpekleri olduğu için burada sokak köpeklerini tartışıyoruz. Konu adalet sisteminin kokuşmuşluğu olsaydı onu konuşurduk. Belki de mutabık kalırdık.

Kızıl geyiklerin veya boz ayıların avlanmasını içeren bir konu olsaydı sokak köpeği konuşmak anlamsız olurdu.
Küresel ısınmanın doğal yaşam lokal ekosistem üzerindeki sorunlarını konuşsaydık sokak köpeği konuşmak anlamsız olurdu.

Doğanın bir düzeni vardır. Bir bölgede geyik popülasyonu artarsa takip eden yıllarda kurt ve benzeri avcı hayvan popülasyonu artar. Artmıyorsa geyikler hastalık ve açlık sıkıntılarıyla ani popülasyon kayıpları yaşarlar.

Bu gün sokak köpeği probleminin sebebi köpeklerin kendisi değil insanlardır. Yukarıda bunların hepsi konuşuldu. Sizin özelinizde birini belirteyim ki önemli bir sebeptir. İnsanların köpekleri onunda canı var deyip beslemesi. Siz köpeğe vahşi bir hayvan gibi bakamazsınız. Köpeğin avcısı yok, avı yok. O nedenle doğal akışına bırakamazsınız.

Siz hayvan sevginiz için o hayvanın yaşama hakkını savunacaksınız, diğeri hayvan sevgisi için besleyecek. Kaynaklar kesilmediği ve sayı kısırlaştırma ile kısa sürede müdahale edilebilir hali aştığı için durum git gide daha kötü olacak. Birileri sizin gibi bu köpeklerle duygu bağı kurarken, birilerinde bu köpekler yüzünden evlatları sakat kalacak, ölecek.

Herkes kendi etki alanında empati yapıyor, deneyim oluşturuyor fakat siz köpeklerle duygu bağı kurarken bir yerlerde de birileri köpek dehşeti yaşıyor.
Söz konusu bir hayvan olduğunda da siz dahil hiç kimse davranışı konusunda garanti veremez.

Ve olay bir kişinin hayatımı yoksa sizin vicdan eğlemeniz mi sorusuna geliyor.

@Can Çelik iki elinizi bir Terazi gibi acin ve bir insanı sevip sevmemeye karar vermek için sağ elinize yaptığı olumlu davranışları sol elinize yaptığı olumsuz davranışları koyun hangisi ağır basarsa sonucu ona göre verebilirsiniz iq 200 uzeride bu olsa gerek.
@PuncherZ Bende zaten kendi düşüncemi belirttim bence onlara karşı önlem alıp dikkatli olarak birlikte yaşamayı öğrenebiliriz dedim. Konu Atatürk e taşındı. Kapıya çarpıp düşülünce adamın kapıyla kovalamadigi gibi tuhaf örnekler verildi bende ona karşılık diğer örnekleri verdim. Sokak hayvanları sokakta başı boş gezebilirler tıpkı evsiz insanlar gibi. İki canlı türünde de saldırgan olanları yakalanmalıdır. Uyutmak sorun değil kaçış ve katliam barbarlık yoludur 2024 te yaşıyoruz biraz gelişme örneği göstermemiz lazım. Hayvanlar için ayrı yerler yapılabilir daha özenli barinaklar yapılabilir bir ton çözümü var bunun. Saldırdı diye uyutmak ego tatmin etmekten başka birsey değildir
Bu tarz düşünceler icin iyi niyetimizle oluşan görüntüleri göstermek amacı ile bilinclendirebilmek adına yazdım nerelere girdi konu

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: zıpkıncı
@RmzBurak Çok özür dileyerek söylüyorum ama bunlar basit ve yüzeysel düşüncelerdir. Yolda park halinde duran bir arabanın yanından geçtiğinizde bile bir anda kapısı acılıp sizin uçarak dusmenizede sebep doğurabilir. Bu sporu yaparken dikkat etmemiz gereken gerçeklerdir bunlar. 30km hiz ile giderken birden kopek veya bir başka şeyde çıkabilir karşınıza bunu unutmadan tüm dikkat ile ilerlemek gerekiyor. Yola dikkatli bakınca kenarda uyuyan köpekleri görmek bizim dikkatimizde
en son çıktığım sürüşte 3 farklı yerde köpeklerin kovalamasına maruz kaldım köpek sürüsü karşı şeritten atlayıp kamyonun altında kalma pahasına hırsla kovaladılar. Ben köpeklerden kormuyorum köpekleri savuşturabiliyorum ama benim yerimde başka tecrübesiz biri olsa panik yapıp seyir halindeki araçların önüne atlayabilir bu mesele park halindeki araçlar ile karşılaştırılacak kadar basit birşey değil

@ajann akın biraz yukarıda böyle bir konuşma var
https://www.bisikletforum.com/git/mesaj?id=2681156
öldürülme uyutulma yanlıları ve karşıtları diye kutuplaştırılmazsa olayı tartışmak kolaylaşır aslında (ne dediğini bilmeyen emeczupları bir yana bırakıyorum). Ortada bir sorun var sokakta köpek olması ve bu sorun çözlmeli olayın özeti bu aslında. ben de öldürülme uyutma seçeneğini uygun bulmuyorum ama iş insanların ölümüne neden olacaksa o zaman da tek çare ise uyutulma seçeneği devreye girmeli.

korktuğu için saldırıyorsa da insanlar da zarar görüyorsa bu da sorun, çözüm sokakta köpek olmaması bence
Bence insanların %90 sizin gibi düşünüyor. Ama işte yukarıdaki arkadaş gibi, sorumluluğunu almadan bir köpekle duygu mastürbasyonu yapmak için geliyor yazıyor.

Sorun belli bu köpeklerin bu sayılarda sokakta olması.
Çözüm bu köpeklerin başka bir insanın canana zarar gelmeden sokaktan alınması.

Bizim tartışmamız gereken nasılı. Ama biz hala sokakta kalsın diyenler ile tartışıyoruz.

Asıl koşulması gereken bu. Ama siz toplatılmaya da karşısınız.

Onun içinde şunları söyleyeceğim.

Öncelikle bir köpeğin saldırgan olup olmadığını, ne kadar saldırgan olduğunu öğrenmek için bir olay vukuu bulması gerekiyor. Bir köpeği birisini kovaladı diye saldırgan nitelemek pek olası değil. Ya köpek ilk olayında birisine öldürücü şekilde saldırırsa? Toplumsan düzende en öncelikli şey insan canıdır. Bakın olması lazım vs. demiyorum. İnsan canının önceliği insani bir şeydir. Dünya tatlısı dediğiniz köpek, bölgeye gelen dominat bir köpek tarafından başka bir bölgeye sürülebilir ve o dünya tatlısı köpeğiniz, kısırlaştırılmış olduğu için kızgınlık dönemi psikoloji dışında bir sebepten saldırgan bir köpeğe dönüşebilir.

Bir de şöyle bir örnek vereyim "Kiraz", eski ev arkadaşımın dünya tatlısı köpeği yetişkin insanlarla tanımasa bile can ciğer, tanısa bile çocuklara düşman bir köpekti.

Olay sadece saldırma olayı da değil ki. Köpek dışkısını kedi gibi saklayan bir hayvan değil. Orta yere konduruyor. Bunun doğrudan veya dolaylı ortaya çıkarttığı hastalıklar var. Her yere saçılan mamalar başka bir durum.

Ben Eskişehir'de yaşıyorum. Bizim burada köpekler kafelerde, tramvayda dobi dobi yatıyorlar. Seviyoruz falan. Benim kendi adıma bir sokak köpeği problemin doğrudan yok. Ama başka şehre bile gitmeden şehir merkezinden uzaklaştıkça sokak köpekleri insanlar için problem olmaya başlıyor.

Herkes kendi ütopyasında yaşamak ister. Ama kendi çevremiz, etki alanımız dışında da bir dünya var. Ayrıca sizde biliyorsunuzdur ki bu hayvanların da sokakta yaşamları kolay değil.

Ben canı değilim, hepsini toplayalım öldürelim asla istemem. Ama berbat yönetilen bir ülkede, berbat bir ekonomide konforlu, sağlıklı barınaklarda bu hayvanları ömürleri boyunca mutlu yaşatalım da diyemiyorum. Gerçekler var.

Sizin pembe gördüğünüz yönleri herkes pembe görmüyor veya yaşanan hayat tecrübeleri renkleri değiştirebiliyor.

Sokak hayvanlarına karşı kendi önleminizi alın oyun oynamak amaçlı havlayan köpekleri korkup kacarsaniz saldırgan olarak algılamaya devam edebilirsiniz.

Emin olun bir köpeğin oyun oynamak için paytak paytak koşarak havlamasıyla sırt tüylerini dikentip kuyruğunu yere paralel konuma getirip hırlama, havlama karışımı gelişi ayırt edebiliyorum. Ve genelde işim yoksa da dediğiniz gibi gelen köpekle oynarım. Köpekleri sokakta istemiyor olmam köpekleri sevmediğim anlamına gelmez. Ayrıca belki sizin olmamıştır ama uzunca süre ve çokça köpeğe de sahiplik ettim. Onun içinde lütfen burada köpek davranışları uzmanıymış gibi konuşmayın. Yukarıda bu işin profesyonellerinin yorumları da var.

@Wéndigo23 karşılaştırma yapmadık yolda dikkati bırakmamak adına verilen bir örnektir. Köpeklerin çıkmasınada duran arabalarada herseye dikkat etmek lazım. Karşılaştığın zaman bisikletten inerek yürüyerek geç gidiyorlar birsey yapmıyorlar bu kadar basit daha da bir yorum yapmayacağım olduğunuz yerde saymayı benimsemişsiniz
@PuncherZ siz köpeklerin doğanın parçası olduğunu bile unutmuşsunuz sahiplenilmeyen köpekler sokakta yaşamasın mantığı ile ilerliyorsunuz işte halkımızın asıl sorunu budur. Sorunu çözmeyi öğrenmek yapması gerekeni yapabilmek yerine kestirip atmak uyutmak topaltmak. Sizleri tanıdıkça hayvanlara olan sevgim büyüyor

• Beğen
Pandemiden birkaç ay önce İBB'nin Dragos sosyal tesislerindeyim evsiz biri deniz kenarında başıboş bir köpeğin kafasını okşuyor, köpek de kuyruğunu sallıyor sevildiği için mutlu. Bu böyle belki 15 saniye sürdü köpek hiçbir tepki vermedi ters bir şey yapmadı ama evsiz adam aniden olanca kuvvetiyle köpeğin iki gözünün arasına yumruk indirdi hayvan sersemledi, can havliyle kaçtı zaten adam da tutmaya niyetlenmedi ama bu hayvanlar kim bilir nelere maruz kalıyor, bu gibi ne manyaklar, işkence edenler var.

O hayvan o anda tepki veremedi gidip hiçbir alakası olmayan birinden acısının intikamı almaya yeltenebilir. İşin çok köküne inip "sokakta köpek olmasa o evsiz adam bir başkasına saldıracak öfkesini ondan çıkaracaktı" gibi analizler yapıp evsizleri toplayalım, sokak köpekleri şehrimizin rengidir, kalsınlar sonucuna dahi ulaşabilecek bir kitle ile uğraşıyoruz. Bu hayvanlar her türlü şiddete, tecavüze (geçen yine bir köpek tecavüz haberi vardı twitter'da) maruz kalıyor ama ne yazık ki insanlara gücümüz yetmiyor, uyutma, öldürme açısından konuşmuyorum, sokak insanlarını toplama, bir yerde barındırma şansımız yok hatta bu hayvanlara eziyet edenlere dahi çok cüzzi cezalar uygulanıyor.

Ayrıca sadece evsizler değil bazı manyak tipler de içindeki psikopat eğilimleri bu savunmasız canlılardan çıkarıyorlar. Ben toplu itlaf savunuyor olmama rağmen evsiz, it kopuk olmadığı taktirde bir sokak hayvanına eziyet edildiğini görürsem tepki veririm. Hiçbir akli melekesi olmayan birine "sen niye böyle yapıyorsun" deyip kavga etmenin de hiçbir mantığı olmadığını, o kişinin kanunen bile bir sorumluluğu yokken bulaşmanın bir gereği olmadığını da göz önünde bulundurmak lazım.
İşte onu diyorum herkesin kendine göre haklı sebepleri var,senin sebebin sana göre dünyanın en haklı sebebiyken senin karşı düşüncendeki insanında kendini haklı görme sebebi ona göre dünyanın en haklı sebebi,sonuç; sonu gelmeyen tartışma...

• Beğen
@PuncherZ kopek dışkısını toprağı kazarak yapıp üzerini kapattığından bile bir habersiniz bilinçlendirme örnek verebilmek adına iyi niyetle yazdığım yerde ne kadar boş zihniyetli kişiler ile tartışıyorum siz hayvanları anlamayın önce kendinizi anlamayı deneyin
@PuncherZ yaşadığım deneyimler sonucu burada yazmaya karar verdim. Beni kopek ısırmamış sanıyor olsanizda çocukluğumda beni yere düşürmüş saldırgan bir köpek anım var 1 de değil birkaç tane hep kaçardım sonra kacmamayi öğrendim umarım her korkan kişi başarabilir ama deneyimlemekten kaçınma huyumuz olduğu sürece ne desek boş siz görünce kovalayin bende yolda her hayvan kovalayan gördüğümde onu uyarmaya devam edeceğim
@PuncherZ herseyi internet ortamında paylaşıp devletten aksiyon beklemekten başka yapabileceğiniz çok şey var kendinizi değiştirmek gibi ama sizin yaptığınız tek şey sosyal medyadan memleketi kurtarmaya çalışmak. Nasıl geçiliyor nasıl oluyor diye paylaştığım videoyu belirttim daha eminim bakmamissindir bile. Acaba olur mu olmaz mı diye kendine birseyler katmaktan korkma araştır

• Beğen
@PuncherZ kopek dışkısını toprağı kazarak yapıp üzerini kapattığından bile bir habersiniz bilinçlendirme örnek verebilmek adına iyi niyetle yazdığım yerde ne kadar boş zihniyetli kişiler ile tartışıyorum siz hayvanları anlamayın önce kendinizi anlamayı deneyin
@PuncherZ yaşadığım deneyimler sonucu burada yazmaya karar verdim. Beni kopek ısırmamış sanıyor olsanizda çocukluğumda beni yere düşürmüş saldırgan bir köpek anım var 1 de değil birkaç tane hep kaçardım sonra kacmamayi öğrendim umarım her korkan kişi başarabilir ama deneyimlemekten kaçınma huyumuz olduğu sürece ne desek boş siz görünce kovalayin bende yolda her hayvan kovalayan gördüğümde onu uyarmaya devam edeceğim
@PuncherZ herseyi internet ortamında paylaşıp devletten aksiyon beklemekten başka yapabileceğiniz çok şey var kendinizi değiştirmek gibi ama sizin yaptığınız tek şey sosyal medyadan memleketi kurtarmaya çalışmak. Nasıl geçiliyor nasıl oluyor diye paylaştığım videoyu belirttim daha eminim bakmamissindir bile. Acaba olur mu olmaz mı diye kendine birseyler katmaktan korkma araştır

Bana çok değil, bir tane köpeklerin toprağı kazarak üzerini örtüğü davranışıyla ilgili profesyonel makale, yada 2 tane video iletimisiniz. Keza bu davranışı yapan kediler için bu konuda çokça bilimsel makale, binlerce video varda. Mesela kedilerin bu davranışlarının bölgelerini diğer yırtıcılardan saklama olduğu düşünüyor. Köpeklerde bu işi yapıyorsa illa ki nedenini araştıran araştırmalar ve bunların makaleleri vardır. Ben size köpeklerin orta yere yaptığı gösterir onlarca video paylaşabilirim isterseniz.

Hep kendiniz üzerinden gidiyorsunuz. Ben yaşadım aştım, ben yaptım oldu. Sizin yaşamadığınız sorunları başkasının yaşaması umurunuzda değil. Bir başkasının aşamaması umurunuzda değil. Siz bencil bir insansınız fakat toplumu doğrudan ilgilendiren bir konuda burada gelmiş yorum yapıyorsunuz.

Ayrıca beni ne kadar tanıyorsunuz da benim sadece sosyal medya platformlarında faaliyet gösterdiğimi söylüyorsunuz. Örneğin şimdi size bisiklet sporunun sorunları, topluma ve geçlere ulaşması için yaptığım çalışmaları sıralasam, bölgesel doğal çevre koruma ve temizleme çalışmalarımı sıralasam utanır mısınız. Sanmam.

• Beğen
Tepkiler: ag249
İşte onu diyorum herkesin kendine göre haklı sebepleri var,senin sebebin sana göre dünyanın en haklı sebebiyken senin karşı düşüncendeki insanında kendini haklı görme sebebi ona göre dünyanın en haklı sebebi,sonuç; sonu gelmeyen tartışma...

Katılmakla birlikte köpek meselesinde "katliama gönlüm el vermiyor, hayvanların da yaşamaya hakkı var" diyen tayfanın hiç de gerçek yüzünü gösterdiklerini düşünmüyorum.

DW İngilizce yayın yapan servisi "köpek dışkıları insan sağlığını tehdit ediyor" şeklinde haber yaparken, aynı kanalın Türkçe yayın yapan servisi "sokak köpeklerini öldürmek tek çözüm mü?" diye haber yapıyor.

Bir yanda birkaç 'sahipli' köpeğin kakasından rahatsız olup bunu haber yapıp, çözüm arayan DW, diğer yanda ayda 4 kişinin öldüğü, günde yüzlerce ıssırılma vakasının olduğu, çok sayıda yerde karantina olan hayatın olağan akışını sekteye uğratan bir soruna çözüm bulmaya çalışanların önüne engel çıkaran DW.

Bu sorun hiç sanıldığı gibi masum bir mevzu değil, köpek maması lobisi dahi meselenin küçük bir boyutu olabilir.

Burada yaşayan insanlara hayatı zehir ettiğinizde ülkenin kaymak tabakası daha yaşanılası yerlere göçüyor. On binleri buldu ülkeyi terk eden hekim sayısı.

@PuncherZ sizi tanıyarak değil burada yaptığınız yorumlarla olan iletişim seklinizden söylüyorum. Köpeğin tuvaletini kapatması konusunda makale aramanıza gerek yok bu bilinen birseydir. Yolda kaldırıma pisleyen köpeğin üzerini kapatamadığı gerçeği ile köpeklerin dışkısını kapatmadigini düşünüp bir makale görmeden inanmayan birisiniz. Benim köpeğim ne zaman çimlerin üzerine pislese arka ayakları ile çimleri üzerine itmeye çalışır doğasında olduğu için bazen kaldırımda bile pisledikten sonra arka ayakları ile onu kapatmaya çalışır içgüdüseldir. Tabi ki kendim üzerimden giderek örnek vereceğim çünkü yaşadığım deneyim sonucunda bildiklerimi aktarmaya çabalıyorum. Benide kopek ısırdı bende çocukluğumda korkuyordum bu korkumu yenince hayvanlar ile aramızda ki bağı hissettim. Bunu yapamayan varsa bunu yapamadığı için diğer canlıları yaşadıkları bölgeden etmek asıl bencillik budur. Alışamıyorsan korkuyorsan yaklaşma geçme onun olduğu yerden. Sen geçeceksin rahat rahat diye o canlıların hayatı hiçe sayılıp hapis edilmesi uyutulmasi benim her zaman karşı çıkacağım birseydir ve bencillik değildir. Bencillik oradan geçmeye kortugu için orada ki canlıları hiçe saymaktır sadece EGO dur
Bu sorunları yaşamadığımı düşündüğünüz için videolarda saniyesine kadar olan görüntülerin bilgisinde paylasmama rağmen hala yaşamadan deneyimlemeden konuşuyormuşum gibi algiliyorsunuz. bisiklet gruplarında neden olmadığımı neden tek gezdiğimi bana bir bisiklet form sitesi olarak hatırlattınız.teşekkürler

• Beğen
@PuncherZ sizi tanıyarak değil burada yaptığınız yorumlarla olan iletişim seklinizden söylüyorum. Köpeğin tuvaletini kapatması konusunda makale aramanıza gerek yok bu bilinen birseydir. Yolda kaldırıma pisleyen köpeğin üzerini kapatamadığı gerçeği ile köpeklerin dışkısını kapatmadigini düşünüp bir makale görmeden inanmayan birisiniz. Benim köpeğim ne zaman çimlerin üzerine pislese arka ayakları ile çimleri üzerine itmeye çalışır doğasında olduğu için bazen kaldırımda bile pisledikten sonra arka ayakları ile onu kapatmaya çalışır içgüdüseldir. Tabi ki kendim üzerimden giderek örnek vereceğim çünkü yaşadığım deneyim sonucunda bildiklerimi aktarmaya çabalıyorum. Benide kopek ısırdı bende çocukluğumda korkuyordum bu korkumu yenince hayvanlar ile aramızda ki bağı hissettim. Bunu yapamayan varsa bunu yapamadığı için diğer canlıları yaşadıkları bölgeden etmek asıl bencillik budur. Alışamıyorsan korkuyorsan yaklaşma geçme onun olduğu yerden. Sen geçeceksin rahat rahat diye o canlıların hayatı hiçe sayılıp hapis edilmesi uyutulmasi benim her zaman karşı çıkacağım birseydir ve bencillik değildir. Bencillik oradan geçmeye kortugu için orada ki canlıları hiçe saymaktır sadece EGO dur
Bu sorunları yaşamadığımı düşündüğünüz için videolarda saniyesine kadar olan görüntülerin bilgisinde paylasmama rağmen hala yaşamadan deneyimlemeden konuşuyormuşum gibi algiliyorsunuz. bisiklet gruplarında neden olmadığımı neden tek gezdiğimi bana bir bisiklet form sitesi olarak hatırlattınız.teşekkürler

(link)

@PuncherZ eyvah kopek dışkısını kapatmiyorsa kesin dinimizde de haramdır. Size birsey söyleyeceğim doğaya sıçtığım zaman bende üzerini kapatmıyorum benide toplayın çevreyi kirletiyorum collesmeye kadar gider bu konu

• Hahaha
@PuncherZ eyvah kopek dışkısını kapatmiyorsa kesin dinimizde de haramdır. Size birsey söyleyeceğim doğaya sıçtığım zaman bende üzerini kapatmıyorum benide toplayın çevreyi kirletiyorum collesmeye kadar gider bu konu

O yetmez her gün 4 milyon kişi sokağa sıçalım...

Katılmakla birlikte köpek meselesinde "katliama gönlüm el vermiyor, hayvanların da yaşamaya hakkı var" diyen tayfanın hiç de gerçek yüzünü gösterdiklerini düşünmüyorum.

DW İngilizce yayın yapan servisi "köpek dışkıları insan sağlığını tehdit ediyor" şeklinde haber yaparken, aynı kanalın Türkçe yayın yapan servisi "sokak köpeklerini öldürmek tek çözüm mü?" diye haber yapıyor.

Bir yanda birkaç 'sahipli' köpeğin kakasından rahatsız olup bunu haber yapıp, çözüm arayan DW, diğer yanda ayda 4 kişinin öldüğü, günde yüzlerce ıssırılma vakasının olduğu, çok sayıda yerde karantina olan hayatın olağan akışını sekteye uğratan bir soruna çözüm bulmaya çalışanların önüne engel çıkaran DW.

Bu sorun hiç sanıldığı gibi masum bir mevzu değil, köpek maması lobisi dahi meselenin küçük bir boyutu olabilir.

Burada yaşayan insanlara hayatı zehir ettiğinizde ülkenin kaymak tabakası daha yaşanılası yerlere göçüyor. On binleri buldu ülkeyi terk eden hekim sayısı.
Sen belliki çok dolusun bu konuda,ama bunu burada istediğin kadar dile getir belli bir kitleye ulaşacaksın,karşıt görüşteki kitleyide ikna edemeyeceğine göre bu kadar efor harcamana gerek yok demek istemiştim ama neyse,bu arada yanlış anlama bende itlaf edilmelerinden başka çözüm olduğunu düşünmüyorum ve sürekli bisiklet sürerken köpek tacizlerine maruz kalan biriyim,ama burada bu kadar tartışmanın çözüm olacağını düşünmüyorum.

@ajann Youtube'da kendi kanalınızdaki bahsettiğiniz videoların söylediğiniz dakikalarını izledim. Söylediklerinizde haklıymışsınız, aklımı kullanamadığım için köpeklerden kendimi koruyamıyormuşum, bu yaşa kadar nasıl gelmişim üzüldüm, bundan sonra bisiklet üstündeyken hemen ineceğim ve yanlarından yürüyerek geçeceğim, ısırırlar veya saldırırlarsa da suçu kendimde arayacağım, çok teşekkür ederim beni bu konuda oldukça aydınlattınız. (!)

@seko35.50 daha rahat yaşam için veya korkular ile yuzlesmemek için yapılabilecek farklı yöntemler uygulamak yerine canlının canını almayı bile sorun görmeyen zihniyeti bende hiç bir zaman anlamayacağım üzülmekten başka birsey kalmıyor doğa bilincinde olanlara
@mavibisiklet3 evet siz korkmayın diye onlar ölsün siz çok yaşayın

• Beğen
@mavibisiklet3 bu konunun çözümü köpeklerin uyutulmasini savunmuyor mu? Yapılabilecek neler olabilir sorusunun cevabını kendi fikrime göre söyledim linç yemediğim kaldı. Saldırgan olanları insanında saldırganı kapatıldığı gibi barınağa alınmalı diyorum. O zamanda bir vukuat yaşanması gerekiyor yani illa biri zarar mı görecek deniliyor ? Siz anlamadınız galiba ama çözümü uyutmak hepsini yok etmekte görüyorlar. Atatürkün daha önceden aldığı karar hakkında ki düşüncemi soruyorlar ben o haberin gerçekliğine bile inanmıyorum. Bu kadar siyaset uğruna gözünü karartıp bizlerin yakarislarini bile umursamadan sadece kendi isteklerini yapabilmek adına üretilen sahte paylaşımlar olduğuna inanıyorum. Benim bu konuya verdiğim tek cevap inip yürüdüğünüzde hayvanların tepkisinin değiştiği hatta havaya deodorant sıkmak bile onların aklını karıştırmaya yetiyor. Ben bunları söylerken saçma sapan örnekler sorular biraz çözümü kendiniz yaratmaya çalışın

• Beğen
Hala anlamadınız mı adam trollüyor sizi, neden cevap verip de kendinizi yoruyorsunuz?

• Beğen
Geri