Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Mersin'de 3 hafta önce köpeğe çarpmamak için direksiyon kırarak takla atan araçta hayatını kaybeden 12 yaşındaki kızın babası kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

edit bu arada ne bu baba ne de kızı köpek terörünün kurbanı olarak istatistiklere geçmeyecekler, kız trafik kazası babası ise eceliyle öldüğü sanılacak ilerki dönemde.

Varın siz düşünün bu sorunun aslında sanılandan ne kadar daha büyük olduğunu.
(link)
Köpek yüzünden kaza yaptıkları kesin o konuda çok haklısınız ancak babası sağ kız ölmüşse muhtemelen kızın emniyet kemeri bağlı değildir. o da önemli bir sorun ülkemizde

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Scudo
Takla atan bir araba söz konusu ise hayatta kalmak veya ölmek eğer otomobil biraz da vasat ise, ki ülkemizin ekonomik koşulları belli, oldukça şansa bağlı, ayrıca bizim konumuz burada başıboş köpek sorunu elbette kemer takmak hem önde, hem arkada hayati önem taşıyor ama otoyola çıkan sahipsiz bir köpek kazaya sebep olacaktır.

Sadece köpeklerin hayatı önemli insanı geçtik onu umursayan yok zaten de hayvan sever olduğunu iddia edenler başıboş köpeklerin carrettadan, flamingolara, kedilerden, ördeklere kadar her türlü hayvanı öldürdüklerini görmüyor olabilirler mi?

Yoksa görmezden gelmek işlerine mi geliyor?

Adana'da Seyhan Nehrinde anneleriyle beraber yüzen ördek sürüsüne başıboş köpekler saldırdı. Anne ördeğin yavrularını korumak için köpekler ile yavruları arasında durması gözleri yaşarttı.

(link)

Buyrun burada da kediyi yiyor.

(link)

Bir uçak düşürmedikleri kalmıştı, bu gidişle o da olacak gibi.

(link)

Son düzenleme:
Bayramda Antalya, Ege ve Marmara bölgelerinde, otoyol kenarında o kadar çok hayvan ölüsü gördüm ki, hayvanseverlerin "öldürmeyelim bir yolunu bulalım" mantığını kavrayamıyorum. Sonuç itibariyle bu kedi ve köpekler sahipsiz hayvanlar. Bu ne demek, yeri yurdu olmayan, kimsenin sorumluluğunu almadığı ve sorumlu tutulmayacağı vahşi hayvanlar. Köpeğin otoyolda işi ne? Birkaç araç gördüm, aracın arkasında sticker yapıştırmış, "sokak hayvanlarını yaşat, sahipsiz değiller". T.... geçiyorlar herhalde.

Barınakların kapasitesi ve işletme maliyetlerini önemsemeden, "bir şekilde hallederiz, yeter ki bilimsel ve vicdanlı bir yol olsun" demesi kolay. Çok istiyorsanız, bütçelerini ölmesin isteyenlerin oluşturacağı ve bağışlayacağı fondan karşılayalım. Bakalım kaç kişi bağış yapacak görelim. Mama dağıtanlar, bir süre sonra maliyetlerin sokakta yaşatmaktan daha fazla olduğunu görecekler ve diyecekler ki "benim elimden gelen bu, herkes katkıda bulunsa böyle olmaz". Kardeşim, ben sokaktaki köpeği beslemek veya tedavi masraflarını karşılamak, barınak giderini karşılamak zorunda değilim. Hele ki senin kontrolsüz yaptığın işin sonucunu sırtlanmak zorunda hiç değilim. Trafikte giderken, aracımla çarparsam, gider tedavi ettiririm. Ancak benim önüme bu hayvanın çıkmasına müsaade eden "sokak hayvanı olmalı" kafasıyla gelirsen, diyeceğim tek şey var: bu köpekler eninde sonunda ortadan kaldırılacak. İster zehirle, ister tüfekle, ister kısırlaştırmayla.

"İstanbul’un butik Portofinosu Kuzguncuk’ta bir kahve içmeye gitmiştim. İki aracın arasından bi anda bir sokak köpeği çıktı ve sol yanımı ısırdı dişlerini geçirdi. Hemen hastaneye. Kuduz aşısını vuran Hemşire “bugün 80 kişi geldi 30-40’ı Kuzguncuk’tan” dedi"

(link)

Kimsesiz birakilmis kopeklerin (sokak kopegi yerine bunu demek daha dogru) hicbir sucu yok. Herseyde oldugu gibi plansiz/programsiz/zayif politikalarla bu zamanlara geldik. Tabii ki cozulmeli ve cozum var da ve hatta cok basit ama kesinlikle katliam degil. Buna izin vermeyecegiz insallah :)

Screenshot_20240626_101908_Gmail.jpg
Bu ülkeden bi halt olmaz saldırgan köpek var toplayın diyoruz yerleri belli hergün aynı bölgedeler gelen cevaba bak illa çoluk çocuk mu parçalanması lazım 😡😡😡

Şanlıurfa daki karantina bölgesinden 35 Kuduz ihtimali taşıyan köpeği Ankara’ya getiren kadın,kirasını bile ödemeyip, 9 daire sahibi emlak zengini olduğu ortaya çıktı.

aslında karantina bölgesinden ( hayvan giriş çıkışı yasak bölge) bu kuduz hayvanları başkente getirerek onların diğer hayvanları bulaştırması ve kuduzun yayılması, sonrasında topluma yayılma ihtimali nedeniyle çok ciddi suç işlemiş görünüyor.
yani kuduz olmayan başkente kuduz getirip insanımızın ölümüne sebebiyet sözkonusu.

söz konusu şahıs tutuklandı.

(link)

kadın uyutulsun.!

Bir kaç mesajı okudum ve bende yorum yapmak istedim. Evet sokakta başı boş gezen köpekler bir anda karşına çıkıp korkutabiliyor ama empati özelliğini her canlı için yapmamız gerekiyor. Onun yaşadığı bölgeden geçen bir yabancı olarak hareket halinde ki bizlerden korkmaları ve bölgelerini korumak için yaptıkları davranış onların doğasıdır. İnsanlar olarak yani düşünebilme yeteneği olan canlılar olarak bunu anlamak bizler için zor olmasa gerek. Havlayan köpeğin yanından geçmekle uğraşırsan tabi ki bir sorun ile karşılaşırsın. Havlayan köpeği görünce bisikletten inerek yanlarından onlara bakmadan yürüyerek geçtiğinde zaten susuyorlar. Hatta arkadaş bile oluyorlar. Sehirler arasi köy yollarından ilerleyerek kamp gezileri yapıyorum. Sayisizkez köpekler ile karşılaştım. 10km boyunca Peşime takılan yavru köpekler bile oldu. Onların dili yok ve korkuyorlar tek dertleri bu yolda onlara çarpan arabalarıda düşünecek olursak yoldan geçen taşıtlara neden havlama isteği duydukları anlaması zor birsey değil. Kendilerini korumaya çalışıyorlar bizim yapabileceğimiz en güzel seçim onlara tehdit olmadığımızı belli edebilmek. İnin bisikletten yürüyerek geçin. Yeri geliyor kamp yaptığınızda yanınızda arkadaşlık ediyor sizi koruyorlar. Yolda köpekler ile karşılaşma anlarını merak edenler varsa youtube da Murat La Turat kanalımda çeşit çeşit kopek karşılaşmalarını görebilirsiniz. Extra birsey yapmaya gerek yok Havlayan köpeklerin şifresi bisikletten inerek geçmektir.

• Beğen
Tepkiler: zıpkıncı
Havlayan köpeği görünce bisikletten inerek yanlarından onlara bakmadan yürüyerek geçtiğinde zaten susuyorlar. Hatta arkadaş bile oluyorlar.

Her köpek için geçerli değil bunlar, öyle bilgiler veriliyor ki her köpek aynı davranışı sergiliyor anlamı çıkıyor.. Tedbiri elden bırakmamak lazım. Ben bisikletten indiğimde hala havlayan peşimi bırakmayan köpeklerde oluyor ve ne kadar çok seversem seveyim onları o anda korkuyorum.. Bu nedenle tur sayım bile azaldı, daha az bisiklete çıkıyorum ya da rotamı köpeklere göre belirliyorum..

Picture background

neyse kimseyle tartışmayacağım zaten karar verilmiş.

(link)

• Beğen
Tepkiler: TOOL ve Jingim
@mavibisiklet3 Eger fikir olması adına görmek isterseniz Murat La Turat kanalında frig vadisi oynatma listesinde 8. Bölüm olan navigasyon ile sınavım bölümünde 14.15 e bakın videoda sempatik gibi gözüksede kopek 5-6 tane daha kopek olan (sivas kangallar ile) bir gruptan peşimi bırakmayan bir tanesi indiğim halde devam ediyor havlamaya. O zaman ona karşı ses yapmak onu uzaklaştırır bir arkadaşımdan edindiğim bilgide ise havaya deodorant sıkmak bile kafalarını karıştırmaya yetiyor. Bir diğer videoda son paylaştığım igneada serisi bölüm 18 de 4.55 e bakabilirsin bunun gibi çoğu videoda var karşılaştığım anlar. Evet bir anda karşılaşmak hoş değil ama hepimiz aynı dünyanın canlilariyiz. anlasabilmenin bir yolu vardır onlar bizi anlıyor ben buna inanıyorum

• Beğen
Bir kaç mesajı okudum ve bende yorum yapmak istedim. Evet sokakta başı boş gezen köpekler bir anda karşına çıkıp korkutabiliyor ama empati özelliğini her canlı için yapmamız gerekiyor. Onun yaşadığı bölgeden geçen bir yabancı olarak hareket halinde ki bizlerden korkmaları ve bölgelerini korumak için yaptıkları davranış onların doğasıdır. İnsanlar olarak yani düşünebilme yeteneği olan canlılar olarak bunu anlamak bizler için zor olmasa gerek. Havlayan köpeğin yanından geçmekle uğraşırsan tabi ki bir sorun ile karşılaşırsın. Havlayan köpeği görünce bisikletten inerek yanlarından onlara bakmadan yürüyerek geçtiğinde zaten susuyorlar. Hatta arkadaş bile oluyorlar. Sehirler arasi köy yollarından ilerleyerek kamp gezileri yapıyorum. Sayisizkez köpekler ile karşılaştım. 10km boyunca Peşime takılan yavru köpekler bile oldu. Onların dili yok ve korkuyorlar tek dertleri bu yolda onlara çarpan arabalarıda düşünecek olursak yoldan geçen taşıtlara neden havlama isteği duydukları anlaması zor birsey değil. Kendilerini korumaya çalışıyorlar bizim yapabileceğimiz en güzel seçim onlara tehdit olmadığımızı belli edebilmek. İnin bisikletten yürüyerek geçin. Yeri geliyor kamp yaptığınızda yanınızda arkadaşlık ediyor sizi koruyorlar. Yolda köpekler ile karşılaşma anlarını merak edenler varsa youtube da Murat La Turat kanalımda çeşit çeşit kopek karşılaşmalarını görebilirsiniz. Extra birsey yapmaya gerek yok Havlayan köpeklerin şifresi bisikletten inerek geçmektir.

Hayvanlardan sonra birazda insanlara empati yapmanızı tavsiye ediyorum. Ülkemizde her gün milyonlarca insan binlerce köpeğin yanından gelip geçiyor. Her 1000 karşılaşmanın belki 999 da hiç bir şey olmuyor ama 1 tanesinde bir insan yaralanıyor daha da kötüsü canından oluyor.

Bakın çocuğu köpekler tarafından parçalanan bir anne veya babaya empati yapın diye uç örnek vermiyorum. Bisiklet tutkusu olan ama köpek fobisi olduğu için yol kenarından havlayarak, hırlayarak gelen bir köpek olduğunda kendini istemsizce yola atan sizin, benim gibi bir bisikletçiye empati yapın. 99 kere kendini yola attığında arkadan araç gelmiyor olabilir, 100. de arkadan gelen araç canına mal olabilir. Ve bu, köpek sorunun en basit, masum örneklerinden biri. Ayrıca bunu köpekten korkan değil, köpekleri kovalayan kişi olarak yaptığım empati ile yazıyorum.

Boş bir yolda ort. hızınız +30 km/h ile giderken bir anda yanımda süren arkadaşın üzerine köpek atladı ve çarpışmak suretiyle kaza yaptık. Ben hafif sıyrık ve maddi hasar yaşarken onun ön iki diş kırığı, dudak üzerinde 5 dikiş ve maddi hasar aldı. Ayağımda normal bir ayakkabı olsaydı o köpeği yakalar ve boğmadan bırakmazdım. Tavrım ortadadır ve nettir.

@PuncherZ Sorunda burada işte köpekleri kovalamaniza korkutmaniza gerek yok. Empatiyi iki taraf içinde yapıyorum biri akıllı canlı diğeri korkak canlı, birine araba çarpsa durmaz diğeri yolda giderken, tabi ki korkunç birsey olmasini istemediğimiz birsey ama kopek havladığı icin araba çarpsa bölgede ki köpekler hepsi uyutulma kararı alınır. Benim dikkat çekmek istediğim nokta hayvanları barınaklara tıkmak veya onları uyutmak gibi önlemler alıp bir canlı için kökten olumsuz çözüm üretmek yerine, biz tehlikeye magruz kalanlar olarak biraz daha bilinçli olmalıyız. Ben bu sporu yapıyorum ve yapıyorsam karşıma çıkabilecek sorunları kabul ettiğim için yapıyorum. Yolda banada araba carpabilir yolda ayıda çıkıp saldirabilir. Bunların hepsi için önlemleri almak bana kalıyor. Hayatın gerçeği arabada carpabilir başka birseyde olabilir. Ben bunu yaparken karşılaştığım sorun ne olursa onu yok etmek mi gerekecek ? Yolculukta bana araba çarparsada çarpan uyutulacak mı? Köpekler kediler dünyada yaşayan canlılar hepsinin yaşamaya hakkı var

• Muhteşem
@RmzBurak Çok özür dileyerek söylüyorum ama bunlar basit ve yüzeysel düşüncelerdir. Yolda park halinde duran bir arabanın yanından geçtiğinizde bile bir anda kapısı acılıp sizin uçarak dusmenizede sebep doğurabilir. Bu sporu yaparken dikkat etmemiz gereken gerçeklerdir bunlar. 30km hiz ile giderken birden kopek veya bir başka şeyde çıkabilir karşınıza bunu unutmadan tüm dikkat ile ilerlemek gerekiyor. Yola dikkatli bakınca kenarda uyuyan köpekleri görmek bizim dikkatimizde

• Beğen
@RmzBurak Çok özür dileyerek söylüyorum ama bunlar basit ve yüzeysel düşüncelerdir. Yolda park halinde duran bir arabanın yanından geçtiğinizde bile bir anda kapısı acılıp sizin uçarak dusmenizede sebep doğurabilir. Bu sporu yaparken dikkat etmemiz gereken gerçeklerdir bunlar. 30km hiz ile giderken birden kopek veya bir başka şeyde çıkabilir karşınıza bunu unutmadan tüm dikkat ile ilerlemek gerekiyor. Yola dikkatli bakınca kenarda uyuyan köpekleri görmek bizim dikkatimizde
13 Haziran 1932 tarih 2123 sayili resmi gazetede yayinlanan teblig ile basibos sokak kopeklerinin itlafi emrini veren Mustafa Kemal Ataturk hakkinda fikirlerini alabilir miyiz?
Kendisinin bir katil, cani, vahsi, barbar oldugunu dusunuyor musun?

biz bu konuda uzlaşamayız. Saygılar

@SlowButProud Her firsatta herhangi bir konuyu mustafa kemale getirenlerin zihniyeti ne olduğu belli. Sana şöyle cevap vereyim ben Atatürkçüyüm o cani dediğin mustafa kemali ben çok seviyorum. Dediğiniz tebliğ ile ilgili bir bilgim yok eğer o dönemde yaşıyor olsaydım olaya tepkimi gösterirdim ama Atatürke olan saygım ülkemize getirmiş olduğu şuan kaybetmek üzere olduğumuz özgürlük haklarımız için seviyorum.

• Beğen
Geri