Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

diyanet işleri başkanı olsam bu kurban bayramında köpek kurban etmek de kurbandan sayılıyor yemeseniz de der 9 günde çözerim başıboş köpek sorununu.

bu kaçıncı Zihni Sinir projesi oldu?
THK Köpek kürklerini de alacak mı acaba 🤣 ?

Son düzenleme:
Scudo
çözüm: saldıran köpekler tespit edilip barınaklara alınmalı, barınaklara alınması geciktiriliyorsa eziyetsiz bir şekilde acilen itlaf edilmeli

bu kadar basit ve faydası kesin bir çözüm varken başka sözde çözümler tavsiye etmek insan düşmanlığıdır

insan düşmanları vatan hainidir, bunların PKK ve FETÖ’den farkları yoktur, bebeğe tecavüz etmek de insanlık suçudur, insanların ölümüne göz yummak da insanlık suçudur

öldürülmeye müstehak olan suçluların bile eziyetsiz bir şekilde öldürülmesi gerekirken masum insanların İTLER tarafından parçalanmasını ciddiye almamak insanlık dışıdır

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
dostum saldıran köpek diye bir şey yok, her köpeğin saldırma potansiyeli var kaniş, cocker değil bunlar havladığında tekme atıp kendi koruyabileceğin hangisinin ne zaman eşref saatinin tutacağı belli de değil, dolayısıyla sokakta köpek kalmayana kadar devam etmeli itlaf ayrıca en önemli mevzu besleyenlere ceza uygulanmalı.

Ben Türkiye'de sokağa atılmış cins köpek sadece adalarda gördüm (sanırım geri gelemesin diye oraya bırakmışlar) onun dışındaki hiçbir köpeği insanlar apartman dairesine almaz. Deprem sonrası Van'da apartman dairesi bağışlanan bir ailenin buzağıyı asansörle balkonlarına taşımaları geldi aklıma, ancak bu şekilde birkaç uçuk tip bizdeki sokak köpeklerini sahiplenir.

Sokak köpeklerinin asıl kaynağı sokağa atılan sahipli köpekler değil. Elbette bu da bir kaynak ama sokağa atılan cins köpekler bir hastalıkları vs. yoksa çok hızlı bir şekilde yeni sahip buluyor. Çip sistemi sonrası bunların takibinin yapılmasının olanağı var ve yanılmıyorsam az ama 30 bin tl gibi bir cezası da var. Uygulanıyor mu bilgim yok. Asıl sokak köpeği kaynağı kırsal ve kısırlaştırılmadığı için sokakta çoğalma. Öncelikle kırsalda bu sorun çözülmeli, kaynak kurutulmalı. Mevcut sokak köpekleri ise artık kısırlaştırmayla baş edilecek seviyeyi geçti. Sayısı 4 milyonsa sırf bu ay 5 milyonu, 10 milyonsa 12 milyonu geçti sayısı. Kırsalda her yer yavru köpek dolu şu an. Sistematik köpek uyutulmasını ben de istemem ama bugünkü sayılar ile popülasyon kontrolü için şu an uyutma şart. En azından bir defa da olsa artık sayının düzenli kısırlaştırmayla kontrol altına alınabilecek seviyeye inmesi gerekiyor.

Sokak köpeklerinin asıl kaynağı sokağa atılan sahipli köpekler değil. Elbette bu da bir kaynak ama sokağa atılan cins köpekler bir hastalıkları vs. yoksa çok hızlı bir şekilde yeni sahip buluyor. Çip sistemi sonrası bunların takibinin yapılmasının olanağı var ve yanılmıyorsam az ama 30 bin tl gibi bir cezası da var. Uygulanıyor mu bilgim yok. Asıl sokak köpeği kaynağı kırsal ve kısırlaştırılmadığı için sokakta çoğalma. Öncelikle kırsalda bu sorun çözülmeli, kaynak kurutulmalı. Mevcut sokak köpekleri ise artık kısırlaştırmayla baş edilecek seviyeyi geçti. Sayısı 4 milyonsa sırf bu ay 5 milyonu, 10 milyonsa 12 milyonu geçti sayısı. Kırsalda her yer yavru köpek dolu şu an. Sistematik köpek uyutulmasını ben de istemem ama bugünkü sayılar ile popülasyon kontrolü için şu an uyutma şart. En azından bir defa da olsa artık sayının düzenli kısırlaştırmayla kontrol altına alınabilecek seviyeye inmesi gerekiyor.

Şehirlerde sokaktan toplanan köpekler kırsala atılıyor, belediyeler tarafından. Yoksa kırsalda köpek çoğalmaz. Köylü işine yaramayan köpeği elinde tutmaz öldürür. Kırsalda köpek sevildiği veya hobi için tutulmaz bir iş yapması gerek ya bekçilik, koruma ya da avcılık yapacak.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Şehirlerde sokaktan toplanan köpekler kırsala atılıyor, belediyeler tarafından. Yoksa kırsalda köpek çoğalmaz. Köylü işine yaramayan köpeği elinde tutmaz öldürür. Kırsalda köpek sevildiği veya hobi için tutulmaz bir iş yapması gerek ya bekçilik, koruma ya da avcılık yapacak.

İç Anadolu, özellikle Eskişehir'in köylerini gezmenizi tavsiye ederim. Sizin mantığınızla köylü işine yaramadığı için köyüne belediye tarafından bırakılan köpeği de öldürmesi gerekiyor. Sokak köpeklerinin cinsleri kırmaları bile bu durumu ele veriyor. Kendi yaşadığım bölgede sokak köpekleri %90 diyebilirim Akbaş ve Anadolu çoban köpeği melezleri. Şehir merkezine gelindiğinde Husky, Alman kurdu, Golden ve ufak köpeklerin azınlıkta bir melezlenmesi görünüyor. Çaba sarf etsem şehirdeki Akbaş ve Anadolu çoban köpeği dışındaki sokak köpekleri sayabilirim.

diyanet işleri başkanı olsam bu kurban bayramında köpek kurban etmek de kurbandan sayılıyor yemeseniz de der 9 günde çözerim başıboş köpek sorununu.

bu kaçıncı Zihni Sinir projesi oldu?
Bizim insanımız kurbandan sayılıyor hadi yiyelim der.😅(Bu arada çeşitli şekillerde yiyorda olabiliriz. Hazır yemek veya kasap aracılığıyla)

İslam'da çareler tükenmez yeter ki sorununuzun bilincinde olun.

(link)

Bu sabah sağlık ocağındaydım, az ötede 3 tane daha yatıyordu poz verir misiniz deyip üçünün birden rahatını bozmayım belki ters tepki verirler dedim.

Nasıl köpek ama tam sahiplenilmelik 3+1'in üçünü kaplar.

IMG_20240610_104539.jpg

Bu tartışma çok garip ve komik bir hal almaya başladı. Karşıt görüşler tabii ki var, mesela yukarıda PuncherZ nickli arkadaş ile aynı şeyi savunmuyoruz ama saygı çerçevesinde konuşuyor, mantıklı yanlarını öne çıkarıyor, saatlerce tartışılabilir biri olduğunu düşünüyorum. Öte yandan da sürekli ucuz galeyana getirme numaraları peşinde olan farklı bir güruh var. Yok domuzların bile haddini bildiren yoğun erkekler :d yok kendi halinde yatan köpeğin fotoğrafını atıp ne anlatmak istediğini kendi de bilmeyenler. Ve bu arkadaşlar bu konunun aşağılara düşmesine ve soğumasına asla izin vermiyorlar, saçma mesajlar atmak pahasına yukarıda tutmak istiyorlar. Enteresan bir çaba ama freudian bir açıklaması vardır diye düşünüyorum. Araştırayım.

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Siz yorulmayın ben yardımcı olayım konunun gündemde olmasını isteyenler hazır konu hararetlenmişken bu soruna çözüm bulunmasını isteyenler. Kendi halinde bugün oturan köpek yarın bir yerlerden kuduz mikrobu kapıp birilerini ısırabilir, kuduz olmasına gerek yok kolayca biri ısırarak öldürebilir, sokağa pisleyip mikrop saçması bir başka bela.

Yani çok bilimsel derin araştırmalara girmeye gerek yok, farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Şifa dağıtması ve hijyenik olması gereken bir devlet kurumunun kapısının önünde koç kadar sahipsiz köpek yatıyor. Isırmayacağına dair siz bir garanti verebilir misiniz, ısırırsa hastalık bulaşmayacağına dair bir garantiniz var mı?

Sanki her gün birkaç kişi ısırılmıyor, sanki ülkede şu anda çok sayıda ilçede kuduz karantinası yokmuş gibi konunun yukarıda tutulma çabasını sorguluyorsunuz. Bence araştırılması gereken durum aslında sizin bu tavrınız.

Beyefendi herhangi bir yerde üzerinize ağaç devrilmeyeceğine de garanti veremiyorum. Ya yarın bununla ilgili yeni hezeyanlara kapılırsanız ne olacak? ağaçları mı keseceksiniz?
Yani çok bilimsel derin araştırmalara girmeye gerek yok
demişsiniz. Sorun tam da burası. Sizin bizim halk olarak talebimiz "bu bir sorundur ve çözülmelidir" şeklinde olabilir. Gerisini bırakın tartışması gereken uzmanı yetkilisi kimse o tartışsın. Burada hiç kimse uzman değil. Evet köpekler sorundur, insanlar için olduğu kadar yaşam şekilleri itibarı ile kendileri için de sorundur, zaten kimse bunu tartışmıyor. Ama "bütün hayvanları toplayıp katledelim banane başka çözüm istemem" diye inatlaşmak hem kışkırtıcı hem faydasız hem vicdan yaralayıcı hem de çözüm için fikir belirtebilecek çoğu insan için antipatik bir etki bırakıyor. İnsanlar çözüm tartışmak yerine birtakım başıbozuk eline tüfek, sopa alıp sokaklarda köpek avlamasın derdine düşüyor. Burada saçma sapan laf salatalarıyla sayfalarca katliam savunulması çözüm değil kutuplaşma getiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Kayacik
Sizce ağaç devrilip altında kalma ihtimali ile köpek tarafından ısırılma ihtimali aynı mı? Devrilme ihtimali olan ağaçlar belediye tarafından kesilir budanır devrilme ihtimali ortadan kaldırılır. Ayrıca ben bir başka ülkede "bu ağaçlar insanlar üstüne devrilir bunları keselim" dendiğini hiç duymadım ama sokakta köpek yok.

Ayda 4 kişi ağaç devrilme sebebiyle ölüyor mu, yılda ölüyor mu, belki on yılda bir o da fırtınalı bir havada çıkan olursa.

Umarım farkı anlamışsınızdır.

Geçenlerde de Mehmet Altan'dı sanırım "birkaç kişi korkuyor diye başıboş köpekler itlaf edilecek ise yükseklik korkusu olanlardan dolayı da gökdelenleri yıkalım" dedi. :/

Sizce ağaç devrilip altında kalma ihtimali ile köpek tarafından ısırılma ihtimali aynı mı? Devrilme ihtimali olan ağaçlar belediye tarafından kesilir budanır devrilme ihtimali ortadan kaldırılır. Ayrıca ben bir başka ülkede "bu ağaçlar insanlar üstüne devrilir bunları keselim" dendiğini hiç duymadım ama sokakta köpek yok.

Ayda 4 kişi ağaç devrilme sebebiyle ölüyor mu, yılda ölüyor mu, belki on yılda bir o da fırtınalı bir havada çıkan olursa.

Umarım farkı anlamışsınızdır.

Geçenlerde de Mehmet Altan'dı sanırım "birkaç kişi korkuyor diye başıboş köpekler itlaf edilecek ise yükseklik korkusu olanlardan dolayı da gökdelenleri yıkalım" dedi. :/

Yani şimdi ne diyeyim, inanamıyorum o kadar yazdıktan sonra sadece şu kadarının şu şekilde anlaşıldığına. ilk satırı okuyup geçmişsiniz.

Tartışmaya taraf olmak istemiyorum ama ağaç devrilmesi örneği çok saçma olmuş, eğer öyle bir tehlike de varsa ayrıca ele alınır zaten bu konuyla ne ilgisi var?

Tartışmaya taraf olmak istemiyorum ama ağaç devrilmesi örneği çok saçma olmuş, eğer öyle bir tehlike de varsa ayrıca ele alınır zaten bu konuyla ne ilgisi var?
Tamam ben de aynı şeyden bahsediyorum, sorunun çok yönüyle ele alınıp çözümler üretilmek için düşünülmesi gerektiğini vurgulamak için söyledim. Ağaç yerine yüzlerce örnek koyulabilir, bir başkası gökdelenler demiş mesela, aynı şeyi anlatmaya çalışıyorum aklıma ilk ağaç geldiği için onu yazdım. Ağaca takılmayın.

Tartışmanın sürmesinin sebebi sorunun hangi yolla olursa olsun çözümlenmemesi, düşünecek vakit çok oldu, başıboş köpek sorunu bu hafta, bu ay, bu yıl çıkmadı on yılların kangren olmuş sorunu. 5199 sayılı kanun sanırım 2003 veya 2004'te çıktı. Aşıla, küpe takı aldığın yere bırak tam bir çılgınlık bugünün temeli bu kanunla atıldı.

Sorunumuz herkesi mutlu edecek bir çözüm bulunabileceğini sanmak. Barınağa girip köpek kaçıran insanları hiçbir şekilde mutlu edemeyiz. O sokakta köpek olsun, nüfusu artsın istiyor ben de sokakta köpek olmasın istiyorum.

Edit Buket Özgül'e hakim tutuklama kararı vermiş, şu köpekleri barınaktan kaçıran kadın.

Edit 2 Hatay'da önüne atlayan başıboş köpeğe çarpan motosiklet sürücüsü Taner Soral öldü.

Son düzenleme:
Geri