Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Amerika'da insan ısıran köpek kuduzdur, uyutulur.
Bu cumleden "Amerika'da kuduz olmayan kopekler asla insan isirmaz" gibi sacma bir anlam cikiyor. Acil hekimisin, ama daha dogru duzgun cumle kuramiyorsun?

Scudo
Bu cumleden "Amerika'da kuduz olmayan kopekler asla insan isirmaz" gibi sacma bir anlam cikiyor. Acil hekimisin, ama daha dogru duzgun cumle kuramiyorsun?
Sizin anlayacağınız dilde konuşuyorum. Önemli olan seviyeyi koruyarak sizinle meseleyi paylaşmak.
Isıran köpek kuduzdur, uyutulur cümlesinin tersi tek olumsuz eklidir, "ısırmayan köpek kuduz değildir," aynı anlama gelmez, çift olumsuzluk eki var.
Arkadaşlar, Amerika orada. Sizin köpek sevginiz Amerikalıların çeyreği bile etmez ama bu adamlar bile belli kurallar çerçevesinde bunu hayata koymuş; çünkü bizdeki gibi birşey - anlamayanlar için ne olduğunu sahipsiz köpek - akıllarına gelmez. Amerikada uyutma yoktur diyin de hep beraber gülelim, bal gibi de vardır.
Lafı anlamamakta inat ediyorsunuz, anlamadığınız herşey yazıyor. Ben tercüman olmayayım, nesi zor? Para ödememek için hastaneye gitmeyen insanın hapis yatmamak için köpeğini uyutmaktan çekinmeyeceğine mi inanmıyorsunuz? Herşey parayla Amerika'da, alışsanız iyi olur. Buradaki gibi insan hayatı bedava değil.

Sizin anlayacağınız dilde konuşuyorum. Önemli olan seviyeyi koruyarak sizinle meseleyi paylaşmak.
Isıran köpek kuduzdur, uyutulur cümlesinin tersi tek olumsuz eklidir, "ısırmayan köpek kuduz değildir," aynı anlama gelmez, çift olumsuzluk eki var.
Arkadaşlar, Amerika orada. Sizin köpek sevginiz Amerikalıların çeyreği bile etmez ama bu adamlar bile belli kurallar çerçevesinde bunu hayata koymuş; çünkü bizdeki gibi birşey akıllarına gelmez. Amerikada uyutma yoktur diyin de hep beraber gülelim, bal gibi de vardır.
Lafı anlamamakta inat ediyorsunuz, anlamadığınız herşey yazıyor. Ben tercüman olmayayım, nesi zor. Para ödememek için hastaneye gitmeyen insan hapis yatmamak için köpeğini uyutacağına mı inanmıyorsunuz? Herşey parayla Amerika'da, alışsanız iyi olur. Buradaki gibi insan hayatı bedava değil.
Bizim anlayacağımız dilde derken? Sen kendini nerede, diğer insanları nerede görüyorsun? Çok önceden seni engellemiştim. İyi ki engellemişim. Nasıl bir hata yaptıysam "engelli içeriği göster" üzerine tıklayıp yazdıklarına cevap verme gafletinde bulundum. Zaten bu son mesajın ile durumu çok güzel netleştirdin.

Son düzenleme:
Bizim anlayacağımız dilde derken? Sen kendini nerede, diğer insanları nerede görüyorsun? Çok önceden seni engellemiştim. İyi ki engellemişim. Nasıl bir hata yaptıysan "engelli içeriği göster" üzerine tıklayıp yazdıklarına cevap verme gafletinde bulundum. Zaten bu son mesajın ile durumu çok güzel netleştirdin.
Siz anlamadığınız bir konuda
Orası beni alakadar etmez.
Diyebiliyorsunuz, bu size dokunmuyorken kimin ne yapacağını müsaade edin size sormayalım. Köpek ısırığına kuduz aşısı nasıl yapılıyorsa bu konuda da bana güvenebilirsiniz çünkü ben bilmem keyfim bilir demiyorum kimseye. Bu çok ciddi bir konu benim için, siz de ciddiye aldığınız zaman örnekleriyle konuşabilirim ama kanıtları es geçerek ben bilmem keyfim bilir diyemezsiniz, onu da hatırlatırım.

Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum.

Demek istediğin şey, "Amerika'da insan ısıran köpek kuduz ise, uyutulur".

Ama söylediğin şey, "Amerika'da kuduz olmayan köpekler asla ısırmaz" anlamına gelen, "Amerika'da insan ısıran köpek kuduzdur, uyutulur".

Daha kafandakini düzgün ifade eden cümleleri bile seçemiyorsun. Senden hekim olsa ne olur, olmasa ne olur...

@Adil ÜNALDI Yazık la kimin çocuğuysa...

Amerikalıların gerekçelerinin farklı olduğunu anlattım, anlamayanlar neticeye baksın.

Beyler üslubu koruyalım. Hakarete varan tanımlamalara girmeyelim. Sonuçta durumdan herkes rahatsız.

Hadi milletin maruz kaldığı saldırı travmalarını geçtim, ha bire çoluk çocuk yetişkin demeden köpekten kaçarken araç çarpması sonucu ölüyor, sakat kalıyor.
Bunu anlayamayıp başka şeyleri anlatmaya çalışıyorsunuz.
İdrak edebilmeniz için kendi çocuğunuzun mu ölmesi lazım?

Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum.

Demek istediğin şey, "Amerika'da insan ısıran köpek kuduz ise, uyutulur".

Ama söylediğin şey, "Amerika'da kuduz olmayan köpekler asla ısırmaz" anlamına gelen, "Amerika'da insan ısıran köpek kuduzdur, uyutulur".

Daha kafandakini düzgün ifade eden cümleleri bile seçemiyorsun. Senden hekim olsa ne olur, olmasa ne olur...

@Adil ÜNALDI Yazık la kimin çocuğuysa...
Sen kendisine " sayın Çelik" diye hitap ettiğim için triplere giren kişi değil misin? Sana selam veren adamın suratına tükürmekten farksızdı o yaptığın hareket. Bu tür başlıklarda böyle ukalaca tavırlarına sık sık şahit oluyorum. Bırak şu küstah şu kibirli üslubu .

• Beğen
Tepkiler: Plsty
Forumdaki bazı üyeler, nedenini bilmiyorum. Başlıkları provoke edip tartışmayı alevlendirmek için mi yapıyorlar bilmiyorum.

Bu durumda tartışmalar tatsızlaşıyor.

Bu sadece bu başlığa özgü bir durum değil, bisikletforum un genel tarzı.

Dolayısıyla, forum isteyenin istediği gibi yazabileceği kadar özgür bir ortam sunuyor.

Bana da istediğim üyeyi okuyup okumama seçeneği veriyor.

Aynı sorun arabayla trafiktede yaşanıyor. Forum farklı değil.

Tüm forumdaşlara daha fazla hoşgörü dilerim.

Forumdaki beyanımız, yazdıklarımızdır haliyle. Bir kullanıcı, veri olarak gösterdiği görselde olmayan, uydurma bilgiler ileri sürdüğü zaman bunu belirtme hakkımız vardır sanırım? Buraya çalakalem yalan dolan bilgi yazmak serbest, ama yanlışa yanlış deyince suç, öyle mi?

İlgili şahsı bozan kişileri "başıboş köpek varlığının devamını isteyenler" olarak yorumlayanlar olmuş. Onlara ne desem bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
İlgili şahsı bozan kişileri "başıboş köpek varlığının devamını isteyenler" olarak yorumlayanlar olmuş.
Bozsanız birşey demiycem, sizinkisi işbilmezlik. Cevap yazdığım arkadaş beni ilgilendirmez dedikten sonra hâlâ kendisini ilgilendirmeyen o konuda devam ediyor söylediklerine.
Uyutulur. Siz bu amerikalıların nasıl düşündüğünü bilmiyorsunuz. Bunlar her haltı yiyip mazeretini uydururlar.
Alın size köpek ötenazi filmi, köpek ölmüyor çünkü Hollywood filmi. Adam yaşadığı şehri, arkadaşlarını tüm yaşantısını bırakıp pasifik okyanusuna gidiyor. Tüm hayatınızı bırakacaksınız ya da hayvanı uyutacaksınız mesajı veriliyor filmde.
Siz nasıl yaşar toplum içinde diye biraz mantık yürütün peki? Saldırgan köpekleri hikayeye konu etseniz farklı bir sonuca varabilecek misiniz? Yukarıdaki filmin konusu da bu.
Saldırgan köpeklerle ama kanıtlarımı incelersiniz, ama filmi izlersiniz, netice yine aynı - saldırgan köpek insan içinde "kesinkes" yaşayamaz.

Merhaba konudaki tartışma çok vahşi olmuş. Genel olarak bir sorun varsa sebebi sistemdir. Yok hayvan severler şunu bunu yaptı diye insanların bir birine düşman olması çok mantıksız.
Şu şartlar altında başı boş köpekler havlarsa saldırırsa ne yapmak gerektiğini araştırıp öğrenmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı köpek saldırısı olabilecek yerlerde tek bırakmamamız lazım. Çünkü birşey olsa isterse tüm sokak köpeklerini uyutalım giden gelmiyor.

Sokaklardan toplanması gereken hayvanlara bir örnek, elbette insanlar gelince kaçıyorlar.
(link)

Gözümün önünde bir motorcuyu tehdit ettiler yine, motorcu durdu, "Ben köpekleri öldürmek istemiyorum ama iki tane sıkardım şu an elimde olsa" dedi. Benim de üstümü başımı çamur yaptılar. Yol boyu ya birbirlerini boğazlıyorlar ya da kaçırıp kovalıyorlar. Bunlara illa ki bir çözüm getirilecek siz hiç merak etmeyin...

Geri