Scudo Sports

Başarılı öğrencilere bisiklet hediye edildi.

legolas99353

Aktif Üye
Tepki
193
Bisiklet
Carraro
BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Sayfalardan Gönlüme Esen Rüzgar Kitap Okuma Projesi kapsamında düzenlenen yıl sonu ödül töreninde sene boyunca projelere katılan ve dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi.
Merzifon Kaymakamlığının organizesiyle yıl boyunca sürdürülen "Sayfalardan Gönlüme Esen Rüzgar" ,"Kalemimden Yansımalar", "Geleceğin Yıldızları" Projesine etkin katılarak en fazla kitap okuyan, Toplum Sağlığı Başkanlığınca " Tuz, Şeker ve Beyaz Un'un Aşırı Tüketiminin Azaltıması" ile " Akılcı İlaç Kullanımı" Proje yarışmasında dereceye giren çocuklarımıza ve Hayati İncekul Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ile Sevinç Orhan Erzengin Özel Eğitim Okulunda eğitim görmekte olan engelli öğrencilere Merzifon İlçe Stadyumunda düzenlenen törenle Bisiklet hediye edildi.
Öğrenciler yer aldıkları projeler ve okudukları kitaplar sayesinde yine hediyelere boğuldu. En çok kitap okuyan öğrenciler teker teker isimleri okunarak onure edildi. Hediye edilen bisikletlerin yanı sıra Kaymakam Ozan Balcı, öğrencilere kol saati ve yeni kitaplar da hediye etti.
Öğrenciler kadar velilerin heyecanı da görülmeye değerdi. Evlatlarının başarısına ortak olan anne ve babalar çocukları için yapılan projelerden ve verilen hediyelerden ötürü emeği geçenlere teşekkür etti.
Yıl sonu ödül törenine Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Belediye Başkanı Alp Kargı, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Ergül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, İlçe Müftüsü Mustafa Altun, Siyasi Partilerden temsilciler, Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Gökçe, İlçe Spor Müdürü Fatih Torun, okul müdürleri, öğretmenler, veliler, öğrenciler tüm proje paydaşları katıldı.

Not: Bu konuyu daha önce açsaydım herkes müthiş uygulama diyecekti. İş namaz kılanlara olunca nedense bisikleti buna alet etmeyin oluyor.

Scudo
O konunun sorunu buydu işte. Şimdi arkadaşları bekliyorum başarısızlar çocuk degilmi belki yakını öldü başarısız oldu?
Sonuna kadar tebrik ediyorum.

Ne guzel uygulama Ovacık belediyesi 1 saat kitap okuyana 1 saat bisiklet surduruyor.
Sabah namazina gelen çocuğa bisiklet hediye ediliyor.
Merzifonda başarılı cocuga bisiklet hediye ediliyor.
Daha niceleri.Burada önemli olan hangi belediye,valilik,kuruluşun organizasyonu yapması degil,bisikletin giderek yaygınlaşması için yapılan guzel çalışmalar.
Tebrik ederim.Hangi siyasi olusum gurup yaparsa yapsın bunlar güzel şeyler.Yarın rum ortodoks kilisesi de yapabilir.
Bisikletin yaygınlaşması adına sevinirim.

Bir dinin ritueli ile kitap okumayı karsilastirmak dahiyane gerçekten.

Kurban bayramında koyun kesen çocuga bisiklet hediye edecegim ben de. Bakalım kaç kişi gönderecek. O da dini rituel bu da? Dinini ögrensin çocuk, hem sevap kazanır.

Haydi hayirli günler.

Ne kadar anlatırsak anlatalım herkes dünya görüşüne göre bakmaktan bir tık öteye gitmiyor boşuna uğraşıyoruz.

@sari_siyah

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Arkadaşlar bakın ne güzel bir uygulama dimi altından kendinize göre aptal aptal sebepler çıkarıp fitne yaymayalım lütfen destek vereceğimiz yerde mtb verileceğine sehir verilseydi ne biliyim lastikleri vitesleri şöyle olmalıydı diye konuşacağımız yerde konuştuğumuz şeylere bakın ya yakışmıyor

@Ahmet Bilge Kaan AKIN burdada tartışma cikarmayalim arkadaşım. Germeyin şu ortamı yapılan işi tebrik edelim bitsin :islik:

bizce hiç birinde sorun yok bisiklet verip teşvik çok güzel ama ,laik efendiler için bu şimdi çok güzel uygulama ,namaza teşvik tü kaka,ama müslümanlığın düşmanı olmuşlar farkındalarmı değillermi bilemem,hiçte umrum değiller

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@mosso ersin

Laik efendiler ? Laikliği aşağılayıcı tabirle dile getirirsen ayrımcılık yaparsan bu kafa yapısına ve saydığın herşeye düşman olabilirler.. Umrunda değilse de boş konuşmamak gerekir.. insanları ötekileştirmeyin yarın siz zararlı çıkarsınız.

Babam bana bisiklet söz vermişti..Aslında biraz da ben zorlamıştım onu..Kuran kursunda derece yapmıştım..Neyse gittik,aldık..Çok sevindiğimi hatırlıyorum..Her çocuk bu anları unutmaz..

Babam bana kitap okuduğum için bir hediye almadı..O zamanlar kitapta okumuyordum..
Bugün babam hayatta değil,o bisikleti eskiciye sattım..Ateistim ve yılda ortalama 40 kitap okuyorum..
Neyse..
Diyeceğim,hediye doğru bir şey değil..Bir taraf namaz kılana,bir taraf kitap okuyana hediye vereceğim diye uğraşıyor..

Başarılı olanlara hediye filan..Başarılı olan zaten başarılı olmaya devam eder genelde..Asıl sen maddi imkansızlılar çeken kişilere ulaşmayı dene..Madem birşeyler yapacaksın,bu ülkede milyonlarca fakir çocuk var..Onlar için birşeyler yap..Onların geleceği için doğru seçimler yap..Anlıyor musun?

Aaa olur mu canım?
Basarisiz olanlar da cocuk degil mi, onlar insan degil mi, onlarin da bisiklete ihtiyaci yok mu?
Çağdışı bir uygulama. Toplumu kutuplastirmaktan baska ise yaramaz.
(Teşvik adı verilen insani faaliyetleri idrak edemeyenlerin icinden gecenleri tahmin amaciyla yazilmistir)

Bana kalirsa baska dallarda da yarismalar yapilmali. Yani diger yetenekleri olan cocuklar da bu sekilde "Basarilarini" gosterebilirler. Basari sadece ders demek degildir. Ama ders konusunda da tesvik tabiki olmalidir. (Bu da benim gorusum)

iste sorun aslinda bu. odul ceza sistemi hayvanin yetistirilmesinde kullanilan bir sistemdir. Insan'a odul cezadan daha cok sonucunda ne olabilecegi ve kendine nasil bir sey yaratabilecegi (consequences) asilamak en onemlisi. Izmir Amerikan Koleji'ne 2. girdim, zamaninda giris sinavinda tam puan almistim. Tam burslu okuyordum bu sene mezun oldum. Hicbir zaman hicbir aile ferti bana bunu yaparsan bunu yaparim gibi bir cumle kurmadi ne odul anlaminda ne de ceza. Hicbir kimseden, takdir aliyim bana bunu alin gibi cumle de ben kurmadim. Bunun basarili olmakla, namaz kilmakla, kitap okumakla alakasi yok. Ben basarili olmaliydim cunku gelecegimi bir tik daha iyi yapmak icin adim atacaktim. Ayni sekilde dinsel kurallara gore namaz kilmalisin ki sonraki hayatinda rahat edesin. Bu dediklerim islam'a uyusmayan seyler farkindayim, dini yapi zaten odul ve ceza uzerine kurulu. Ancak bu yapilan islem, zamaninda mezun oldugum Amerikan Koleji'nde yapilan misyonerlik faaliyetinden farksiz. Cok tartismaya gerek yok diger konu ateist v mumin konusuna donmus durumda zaten.

Herkese bol pedallar diliyorum.

Laikliği ben katmadım bir önceki sabah namazı konusuna bakarsanız o saldırgan tutumlu kişiler kendileri işin içine laikliği soktular,yok laik bir ülkede böyle olmaz şöyle olmaz,insanlar namazı teşvik anlamında çocuklara bisiklet hediye etmişler onu bile namaz diye kaldıramıyanları, tiye almak için söyledim,kim laik olmuş ,olmak istemiş ,müslüman olmuş,olmamış benide kimseyi de ilgilendirmez,zaten demek istediğimiz teşvik etmek çok güzel bir şey burda ki konudada teşvik var hepsi güzel bizde sıkıntı yok,ama namazı teşvik zoruna gidiyo bazılarının bunu söylüyoruz bu kadar...
Biride ödül ceza hayvanı eğitmede kullanılır demiş,demekki bu zamana kadar bu sistemi kullananlar da kafa yokmuş,(biraz sonra gülcem bu laflara) diyor, bence okumuş çocuk yetiştirirken bile ödül verilerek güzel şeyleri yapması yeğlenir

• Beğen
Tepkiler: Akın1984
Beyler tamam unutalım şu önceki tartışmayı. Kin beslemeyelim birbirimize, höşgörülü olalım.

@mosso ersin

O bir önceki konuydu orada kalsın o zaman ne diye buraya sürüklüyorsunuz? Aynı tartışmayı burada da başlatmaktan öteye gitmez.
Evet dini islam olan laik bir ülkede yaşıyoruz sen islamı yaşarsın laik laikliğini ateist kendi bildiğini kime ne zararı var?
iki mesajda da umrumda değil beni ilgilendirmez gibi cümleler kurup tam tersini yapıyorsunuz dışardan görünen bu.

Neyse anlatmak istediğim farklıydı ,en iyisi ben bisiklete binip kendimce bir istanbul turu yapayım,herkese Allah aklını kullanmayı nasip etsin .Bizce teşvik hediye güzel bir şey,ne güzel çocukları sevindirmek,mutlu etmek..

@mosso ersin

insanlar koklerinde hayvandir zaten, hayvani basit duygulardan siyrilmayi bilirsen insan olursun.

herhangi bir konuda tesvige karsiyim dedigim gibi ben.

Kitap okumak : tabiki kitap"lar" okunacak, bir insanin kendini olumsuz kilmak icin dunyaya biraktigi eserlerde baskalarinin ayakkabilarinda yurumek nasil bir hismis ogrenecegiz.
Basarili olmak : Elbette basarili olunacak, kendi hayatini bir nebze de olsa daha rahat gecirmek icin.
Namaz kilmak : Elbette namaz kilinacak, sonraki hayatta rahat etmek icin. (Muminler icin)
Yardim etmek: Elbette yapilacak, kendinin bir gun bu durumda olabilecegi dusunulerek. (Devletlerin yardim kurulusuna bagis yapanlara yaptigi vergi indirimine hitaben)
Pazar Kilisesine gitmek: Elbette gidilecek, tanri oglu ve kutsal ruh tarafindan kurtarilmak icin.

Mesele burada basliyor, bunun gibi olaylarda tesvik adi altinda rusvet vermek cok mantiksiz.

Emin olun konu "Izmir orthodoks kilisesi pazar gunleri kiliseye gelen inananlara bisiklet veriyor" olsa burasi "misyoner" lafindan gecilmezdi.

Sadece kendi mezhup oldugumuzda tesvik'e yol veriyoruz. Gerek yok boyle seylere, cocuk kendi yolunu bulacaktir zaten bu konuda.

%C3%A7ekirdek-de%C4%9Fil-%C3%A7i%C4%9Fdem_1103320.jpg

ben hazırım :)

Geri