Scudo Sports

Başarılı bir sporcu nasıl olunur?

@d.berkay

İnşallah . Manisaspor'dan umudumu kestim . UCI Continental takım listesinde yoklar çünkü . Yeni avatarımı da Trabzon Gençlik Oyunlarından seçtim .

Aslında yeni takımların kurulmasından ziyade mevcut takımların çaplarını , vizyonlarını geliştirmeleri daha önemli . Baksanıza yeni kurulan takımlar hep oy endişesiyle kuruluyor. Biz millet olarak her işin tezgahını düzmeye ne kadar meraklıyız. Şu kafayı yurtdışındaki alanlarda da kullanabilsek . Hep birbirimizi kazıklayalım.

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Scudo
UCI Continental takım listesini açıkladı mı ki? En son Procontinentaller açıklandı ama Continentallerin açıklandığını bilmiyordum..

Maddi duruma bakar.Bisiklet binmekten çok malzeme almak için çalışırsanız sporcu olamıyorsunuz.Yarışlara gideceksiniz orada bedava yaşamayacaksınız hepsi maddiyata bakıyor.

Azim yetmiyor.Azimle bir insan 3-5 yıl dayanır eğer sonuç boş çıkarsa, sonrası ciddi çöküş durumu oluyor.O yüzden bazı şeyleri ciddi ciddi düşünmek gerekiyor.Eğer güveniyorsanız kendinize sporcu olmanız çok güzel bir şey ama antreman yapıp ta,bir yerlere gidemiyorsanız çok kötü çok.Mental çöküntü hayattan zevk almanızı engeller buradan söylüyorum.

Acı ama hayatın gerçekleri.İdealist olmak karın doyurmuyor bazen.

Başarılı sporcu nasıl mı olunur?

Şöyle kendimce maddeleri sıralayayım
1. Para
2. Para
3. Para
4.Yaşadığınız ülkede o spora ait kültür seviyesi ve aile
5.Antreman ve iyi bir antrenör . Gelişiminizin her seviyesinde daha üst kalite antrenörle çalışma imkanı
6.Geleceğe ait kaygılar olmaması
7.Rekabet

Şimdi bizim ülkemizde hangileri var ona bakalım .
1.Bizim memlekette para var . Dünyanın en iyi spor organizasyonlarını yapabiliyoruz.
2.Spor kültürü yok . İspanya , İtalya gibi 20.yüzyılın başında çok zengin olmayan ülkelerde zamanında binlerce bisiklet klübü kurulmuş

3. Aileler . Herkes çocuğu okusun doktor , avukat vs olsun istiyor . Benim çocuğum mutlu olsun diyen yok . Oysa bir insan işini gerçekten severse çöpçü bile olsa hayatta başarılı olur . Bugün çöpçü olur , yarın katı atık toplama tesisi kurar .(Tanıdığım bir kişi buna örnektir)

4.Antrenör . Bizde klüp kursan antrenör bulmakda mesele . Hadi gelin bisiklet klübü kuralım . Nerede antrenör ?

5.Geleceğe ait kaygılar . Ne yazık ki memlekette paşa da olsan kimsenin garantisi yok . Bir strestir gidiyoruz.

6.Rekabet yok . Futbolda bile halimiz belli . Avrupa'da en çok para harcanan 6.-7.lige sahibiz ama halimiz ortada

İşin özü bizde spor kültürü yoktur . Olmazda

Bizde ancak Şakkıdı şakkıdı kültürü olur ; kutuyu aç ,parayı kap kültürü olur ; Oynama Şıkıdım Şıkıdım , Çakkıdı Çakkıdı , Kurtlar Vadisi , Arka Sokaklar , FB , GS, BJK kültürü olur , İddia kültürü olur , SBS , ÖSS , dershaneden okula , okuldan özel hocaya , oradan yine dershaneye kültürü olur . Cep telefonu , Ipod , facebook kültürü olur

Rakı , şiş kebab , çevir kazı yanmasın kültürü olur . Futbolculuk kültürü olmaz , futbol seyirciliği kültürü olur , maçlarda eşşek gibi bağırıp ana avrat küfretme kültürü olur , baharda çimenlerin üzerinde pijamayla mangal yapma kültürü olur , Rus kızlarına gidip Rus milletinin hepsine Nataşa deme kültürü olur . Bizim memleketimiz aslında cennet diye başlayıp , yerlere tükürme , çöp atma , bilimum yerlere küçük ,büyük abdest bozma kültürü olur.

Yine dellendim , kusura bakmayın

@Cem Unden

unuttuklarını ekleyim.
Fatmagülün suçu ne var.
bihter var.
Yaprak dökümü var.
Bu gibi dizilerlede halkımıza ve milletimize ırza geçmeyi, onun eşiyle yatıp bunun kızıyla kalkmayı normal birşey gibi gösterip TV de yayınlıyorlar ve Bizim halkımızda bunu oturup saatlerce izliyor.
O zaman hiç gocunmadan gurur duyarak bu dizileri izleyip zevk alan vatandaşlarımı ALKIŞLIYORUM.... :boese157:

Geri