Başarılı sporcu nasıl mı olunur?
Şöyle kendimce maddeleri sıralayayım
1. Para
2. Para
3. Para
4.Yaşadığınız ülkede o spora ait kültür seviyesi ve aile
5.Antreman ve iyi bir antrenör . Gelişiminizin her seviyesinde daha üst kalite antrenörle çalışma imkanı
6.Geleceğe ait kaygılar olmaması
7.Rekabet
Şimdi bizim ülkemizde hangileri var ona bakalım .
1.Bizim memlekette para var . Dünyanın en iyi spor organizasyonlarını yapabiliyoruz.
2.Spor kültürü yok . İspanya , İtalya gibi 20.yüzyılın başında çok zengin olmayan ülkelerde zamanında binlerce bisiklet klübü kurulmuş
3. Aileler . Herkes çocuğu okusun doktor , avukat vs olsun istiyor . Benim çocuğum mutlu olsun diyen yok . Oysa bir insan işini gerçekten severse çöpçü bile olsa hayatta başarılı olur . Bugün çöpçü olur , yarın katı atık toplama tesisi kurar .(Tanıdığım bir kişi buna örnektir)
4.Antrenör . Bizde klüp kursan antrenör bulmakda mesele . Hadi gelin bisiklet klübü kuralım . Nerede antrenör ?
5.Geleceğe ait kaygılar . Ne yazık ki memlekette paşa da olsan kimsenin garantisi yok . Bir strestir gidiyoruz.
6.Rekabet yok . Futbolda bile halimiz belli . Avrupa'da en çok para harcanan 6.-7.lige sahibiz ama halimiz ortada
İşin özü bizde spor kültürü yoktur . Olmazda
Bizde ancak Şakkıdı şakkıdı kültürü olur ; kutuyu aç ,parayı kap kültürü olur ; Oynama Şıkıdım Şıkıdım , Çakkıdı Çakkıdı , Kurtlar Vadisi , Arka Sokaklar , FB , GS, BJK kültürü olur , İddia kültürü olur , SBS , ÖSS , dershaneden okula , okuldan özel hocaya , oradan yine dershaneye kültürü olur . Cep telefonu , Ipod , facebook kültürü olur
Rakı , şiş kebab , çevir kazı yanmasın kültürü olur . Futbolculuk kültürü olmaz , futbol seyirciliği kültürü olur , maçlarda eşşek gibi bağırıp ana avrat küfretme kültürü olur , baharda çimenlerin üzerinde pijamayla mangal yapma kültürü olur , Rus kızlarına gidip Rus milletinin hepsine Nataşa deme kültürü olur . Bizim memleketimiz aslında cennet diye başlayıp , yerlere tükürme , çöp atma , bilimum yerlere küçük ,büyük abdest bozma kültürü olur.
Yine dellendim , kusura bakmayın