Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başarılı bir sporcu nasıl olunur?

Serdar Emre ACAR

Forum Bağımlısı
Tepki
356
Acaba bu işte antreman yapan herkes başarılı olabilir mi?Yoksa çok iyi yeteneklerimizin mi olması gerekir?

• Beğen
Tepkiler: M.Kaba
Scudo
Uğraştığımız branşta iyi bir teorik bilgiye yani antreman bilgisine sahip olmalıyız.

@Serdar Emre ACAR

Herşeyden önemlisi istekli olmak bence, bazıları spora mutlaka çok küçük yaşlarda başlamak gerektiğinde ısrarcı oluyor, oysa ben buna pek katımıyorum. Evet, erken yaşlarda spora başlamak mutlaka faydalıdır ama geç yaşlarda iyi bir sporcu olunmaz diye bir kaide yok. Bunun en güzel örneği havuzda tanıştığım yüzme hocasıydı, adam profesyonel anlamda yüzmeye 22 yaşından sonra başlamıştı ve her stilde mükemmeldi, kaşta yapılan yarışlarda yakaşık 9 KM'yi bir saat kırk dakika gibi sürede yüzmüştü en son.

• Beğen
Tepkiler: Berk_D
Hayatını bu işe adayıp,bu yolda birçok şeyden vazgeçebilirsen neden olmasın? Ama bu ülkede bunu yapmaya değer mi ? Hayatını bu işten kazanabilir misin? Orası muamma işte..

Bu ülke şartlarında bir şeyler yapılamaz mı?Profesyonel takım kurulamaz mı?Mtb için diyorum en azından onun bütçesi yola göre daha az.Bu işi yapacak ülkemizde hiç mi fabrika yok.Veya hangilerimiz bu işler için ön ayak olabiliriz ya da olduk.En azından denedik.

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
Şu sıralar en somut adım sanırım Manisaspor'dan geldi. Profesyonel kıta takımı kurma çabasındalar şu anda. Shimano ve Bianchi grubu da işe ortak.

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
ben 15 yaşında bir genç. olarak söyleyebilirim inanınki her insanın yeteneği vardır ama yetenekten ayrı gücü vardır tekniği vs.olmaz ama gücü olduğundan gidebilir oyuzden bisiklet yarışları vs o şekildeki organizasyonlara katılanları düşünenler önce sağlık raporuna bakarak kendinde bi sorun olmadığını öğrenir ve bu tip bisiklet forum vb.sitelerden antreman bilgisi alır ve bisiklet sporu çok ama çok (istiraat) gerektiren bir spordur bu yaptığımız antremanların vucudumuza enjekte etmemiz için bizim çok iyi beslenme ve dinlenmemiz gerekir adeta bütün hayatınızı adamış gibi tabi antremanda bilinçsiz yapılırsa o kişinin bisiklet sporunda ilk başlarda iyi ve sonradan kötülere gitmesine sebep olur mutlaka bilgili ve hesaplı çalışmak gerekir...

• Beğen
Tepkiler: Dizdar MERT
@Önder Tarım

Çok yakında Ankaragücü'nden de çok güzel bir adım gelecek inşallah.:) Şu an çalışmalar sürüyor.

Birçok şey yazılabilir ama benim bisiklet dışında girdiğim bazı müsabakalardan yaşadığım en can sıkıcı olay kaybedenin veya 1. olamayanların yaptıkları huzursuzluklar olmuştur. Yani kazanınca nasıl kutluyorsak, istediğimiz hedeflediğimiz dereceyi yapamadığımız zamanda sindirmesini, bizi geçeni tebrik etmeyi, yani sportmenliği ve centilmenliği yapabilmek çok önemli. Ben sırf bu sebeplerden bazı dallarda katıldığım yarışlara artık girmiyorum.

Ali bey. Bisiklet camiası bu bakımdan çok başarılıdır. Ben şu ana kadar başarısız olup da taşkınlık yapanı hiç görmedim. Sanırım göremeyeceğim de..

@Serdar Emre ACAR

başarmak inanmanın yarısıdır ilk önce inanıp fedekar olucaz (malum ülkemizde bu fedekarlıklarr biraz daha artıyor:)) zorla kimse kimseye bu sporu yaptıramaz sabredicez başarı ancak bu şekilde gelir.
Bu spor ülkemizde maalesef yaygın değil o yüzdende iyi sporcu olsak bile imkansızlıklar yüzünden birçoğumuz buruk şekilde bu sporu bırakmışlardır bunun için birazda şans lazım bazı zorluklarla karşılacağız bu kesin ilk baştada aile karşı gelecektir ama onlarda bir müddet sonra anlayışa karşılamak zorunda kalacaklar

Bisiklet , malzeme sporu olduğu için büyük maliyetler ve yatırımlar gerektiriyor . Birde ilgi olmayınca üvey evlattan beter oluyor ne yazık ki . Birçok insanda gerçekten işi iyi bilmediği için klüpçülük olayına bulaşmak istemiyor .

Gençler aslında çok hevesli ama büyükler hep önlerini kesiyor çocukların . Gençliklerini okul , dershane , özel öğretmen üçgeninde heba ediyorlar . Ancak %10 bir yerlere geliyor . O %10'da 10-15 sene sonra ben ne yaptım diye sapıtıp gidiyor.

Şimdi başarıdan başarıya da fark var. Yerel başarılar isteniyorsa azimli ve bilinçli antremanla mümkün. Başarı dünya çapında bekleniyorsa işte orada durup pek çok şeyi sorgulamak gerekiyor. Sadece istek ve azimle olmaz. Bu iş için doğuştan avantajlı bir genetik, güçlü sponsorlar, ve tabi size çalışan bir labaratuar :) gibi şeyler gerekiyor..

@d.berkay

çarşı karışmamışmıydı sizde başkan olayları felan ;)

Yok o kısmı bizi ilgilendirmiyor :) Güzel bir haber gelecek yakında bekleyiniz :)

@d.berkayKaptan , Ankaragücü futbolcuların paralarını bile ödeyemiyor. Bisikletçilere su vermez herhalde :)

Yakında Konya Şeker spordanda bir haber gelecektir.İnşallah camiamıza hayırlı olur.

@Cem Unden

Vallahi Futbol kısmı ile çok ilgilenemiyoruz biz. Ancak şu an için bisiklet takımdaki herkes fazlasıyla memnun halinden.. 2011'de herşey süper olacak..

Geri