Scudo Sports

Bankalarda hesabı ve kartları olanlar mutlaka okusun

recep24ank

Forum Bağımlısı
Tepki
4.663
İsim
Recep Eşref ÇINAR
Bisiklet
Carraro
Bisikletle İlgisi Yok Ama Herkesi İlgilendiren Bir Konu Olduğu İçin Mağdur Olmamanız İçin Paylaşıyorum. Umarım Bir Katkı Sağlamış Olurum.
26 Nisan Son Tarih. Bankalarda Kullanmadığınız Hesap ve Kartlarınızı Kapatınız. Bu Tarihten Sonra Yıllık Hesap Ücreti ve Bir Çok Yeni Uygulma Hesap ve Kart Sahiplerine Yüklenecektir. İtirazlarınız Geçerli Olmayacaktır. Ben 17.04.2014 Tarihinde AKBANK Kullanmadığım Bankamatik Kartımı Kapatmaya Gittim. Sırayıda Müşteri Temsilcisinden Aldım. Meğersem Vezne İşlemlerinden İptal Ettiriliyormuş. Boşboşuna Sıra Bekledim. Birde Vezne İşlemleri İçin Sıra Aldım, Ordada Bekledim. Yok Böyle Birşey Ya.. Bana 2 Yıldır Kullanmadığım Bankamatik Hesabımı SMS Bildirim Ücreti Adı Altında 2 Yıllık 70 TL. Borç Çıkarmışlar. Birden Şok Oldum. Dedim Nasıl Yani. Bana Sormadan Kullanmadığım Hesaba SMS Uygulamasını Nasıl Eklemişler Dedim. Bu Parayı Ödeyin Hesabınızı Kapatalım Dedi. Dedim Ödemeyecegim. Dediler Müşteri Hizmetlerini Ara. Aradım Yemin Ediyorum 25 Dakika Müşteri Hizmetlerine Yok 3 Ü Tuşla Yok 5 İ Tuşla Bir Türlü Bağlanamadım. Resmen Oyalama Taktiği. Dedim Vezneye Bağlanamıyorum. Yapacak Birşey Yok Diyor Ya Borcu Ödersiniz Yada Müşteri Hizmetlerinden İptal Ettirirsiniz Dedi. Dedim Bu Kredi Kartı Değil Bankamatik Kartı Nasıl Oluyor Dedim. Ben Bilmem Diyerek Başından Saldı. Tekrar Sarıldım Telefona Rastgele Bir Bölümden Müşteri Hizmetlerine Bağlandım. Çok Sinirliyim. Cinayet İşlemek Üzereyim Bu Kartımı İptal Edin Diyerek Bağırmaya Başladım. Ve Çok Şükür İptal Ettirdim. Hiçbir Ücrette Ödemedim. Bana Aynı Bankadan Farklı Şubelerden 3 Ayrı Hesap Açmışlar. Onları Duyuncada Şok Oldum. Hepsini İptal Ettirdim. Ne Yapıp Ne Edin Hatlarınızı ve Kartlarınızı İptal Edin.

Scudo
Ali BABACAN'ın bir ekonomi forumundaki konuşmasını hatırlıyorum geçen yıl. Bankaların zekası, siyasetin(yasamayı kasdederek) zekasından daha yüksek. Bizim yaptığımız bir düzenlemeyi onlar bir yolunu bulup yine yapıyorlar demişti. Çok haklı.

Banada finansbank yaptı bunu 2 yıl önce.
Resmen paramı gasp etti.
Üşenmedim hergün arayıp ana avrat sövdüm.
artık tanıdılar en sonunda onlar konuşmaya başladı.
-beyfendi niye böyle yapıyorsunuz diye.
Dedim size hergün 50TL'lik sövücem.
twitterdan dm falan atmışlar artık " yasal yol bilmem ne " zırvaları ile.

ulan aklıma geldim bak 3-5 aydır sövmüyordum,arim bi.

@Ömer ÇOLAK
çok yanlış bir düşünce bankacılara farklı bir zeka verilmiyor. görevini yapamıyorsa istifasını verecek, benim zekam yetmiyor diyecek.
ama onları kendilerinden üstün görürlerse zaten savaşı kaybetmişlerdir. bu cümleyle sadece bahane üretirler bence doğru olan bu eğer yanlışım varsa özür dilerim.

Hesabı kapatmak için ille de hesabın açıldığı şubeye mi başvurmak gerekiyor? Genel merkezlerine dilekçe göndersem hesabı kapattıramaz mıyım?

bankaların insanlara yarardan çok zararı dokunurken neden hala bankalara başvurular bitmek bilmiyor anlam veremiyorum :D
daha beter olun diyesim var ama nedenini bilmeden demek de gelmiyor içimden :)

arkadaşlar genelleme yapmayalım, almayan bankalar var

İş Bankasından üniversiteye başladığımda açtırdığım bir bankamatiğim vardı. Mezun olduktan sonra hesabıma bir anda Hesap işletim ücreti olarak 100 TL yansıttılar borç ve bu sadece bir yıllık. Bankaya gidip kapatmak istediğimde de kredi kartı ile bankamatik birleşik olduğundan dolayı hesabı kapatamayacaklarını anca ikisinin birlikte kapatılması gerektiğini söylediler. Bu para da bankamatiği kullanmadığım sürece kalacakmış öyle içine para attığımda anında çekiyor.

Bu konuyu okuduktan sonra Müşteri hizmetlerini arayıp kapattırmayı deneyeceğim öğleden sonra. Bakalım ne olacak.

@Aytekin Akkaya
Öyle bir şart yok. Farklı bir şehirde açtırmış olduğum banka hesabını, ikamet ettiğim yerdeki sıradan bir şubeye gidip bireysel müşteri temsilcisinin bana verdiği bir talimatnameyi imzalayarak kapattırmıştım. Gerçi her banka bu kolaylığı sağlıyor mu emin değilim. Gidip görüşerek en sağlıklı bilgiyi edinebilirsiniz.

@berkay onaylıı
Bunun cevabı basit aslında. :)
Türk insanının yatırım yapmak için güvenli bulduğu 3 yol var; Altın, döviz ve vadeli hesap.
Hisse senedi al-sat yapmak, parayı uzun süre bir senede bağlamak, Forex türü yatırımlar pek cazip gelmediği için bankaları tercih ediyor insanımız. Bir bankada hesap açtırdıktan sonra da kredi kartıydı, özel sağlık sigortasıydı ek hizmetler derken gerisi geliyor elbet.

Bankacılardan (veznedarlardan değil, üst seviye yönetici olanlardan, beyin takımı denenlerden) ne kadar nefret etsem de bir noktada da saygı duyuyorum onlara. Toplumu iyi analiz edip, anında ona göre bir manevra yaparak her türlü durumu kendilerine göre fırsata çevirebiliyorlar.

bddk neye var anlamıyorum resmen halkı dolandırması çin yardımcı oluyor

@Hasan Kılınçhesapta para olmazsa bir şey alamazlar

@Turan BabacanMaalesef o kadar basit değil uzun zamandır içinde bulunduğum kurum maaş hesabı için bir çok bankayla çalıştı dolayısıyla benim normalde hiç işimin olmadığı bankalarla ticari bir ilişkim doğdu, benim isteğimin dışında bir çok banka hesabım oldu.İsterseniz bir de bu yönünden bakın olaya kullandığınız o tabir pek hoş değil ve doğru da değil, herşey sizin kendi iradenizle yürümüyor hayatta ne yazık ki...

Yapı Kredi'den banka kartım var, öğrenci belgemi vererek açmıştım. Acaba ücret yansıtılır mı ? Arayıp soracaktım ama bekleme süresi sonunda bağlanacakken hattan düştüm. Peh.

Benim için çok faydalı bir bilgi oldu Recep Bey. Paylaşımınız için size çok teşekkür ederim. 2 farklı bankada kullanmadığım 2 tane hesabım vardı. Bu pazartesi kesin gidiyorum kapattırmaya.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Halkbank dan bana gelen msj aynı su şekilde.

... Subesi'nde sonu 637 ile biten hareketsiz TL hesabinizin aylik hesap isletim ucreti 5 TL olup, tahsilat her ayin basinda yapilacaktir. Muafiyet ve ucretsiz hesap kapama kosullari icin 4440400’den, subenizden veya www.halkbank.com.tr adresinden bilgi alabilirsiniz.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. Pazartesi hemen şubelere gidiyorum.

Genelde en yakın şubeden hallediliyor. Finansbank telefon Bankacılığına menü eklemiş, Denizbank için farklı şubeden dilekçe verdim. Şu maaş hesapları yüzünden oluyor bunlar hep.

Olayın ana kahramanı Akbank olunca hiç şaşırmadım. Nasıl bir idare sistemi anlamış değilim. Canları sıkıldıkça kafalarına göre işlem yapıyorlar. Bana da çatı fonu hesabı açmışlardı. Neymiş benim payımı banka kullanırsa çoooook kazanırmışım! Bir de bu fondaki paraya dokunmak yok öyle. Anında ceza ücreti kesilir 9 Tl. Adamlar akıllı tabi. "Nasıl olsa asgari ücretli, maaşı kirasına yetmez! Öpe öpe çekecek fona aktarılan parayı! Her türlü yeriz 9 lirasını." işin tuhaf yanı benzer mağduriyeti yaşayanların hepsi işçi. Yani maaş hesabı. O ay 100.000 kişiye bunu yapsalar 900.000 cukkada.

Son 5 gün. Acele edin.

Geri