Scudo Sports

Bandırma - İzmir (Aliağa) Turu (Tavsiyelere açığım)

edge35

Üye
Tepki
41
İsim
Muhammad
Bisiklet
Sedona
Bandırma - İzmir Turu

29 Temmuz istanbul çıkışlı Bandırma - İzmir arası 4 günlük bir tur yapmayı düşünüyorum. Kendimce bir rota çıkardım. Aslında Çanakkale'yi de dahil etmek istemiştim fakat zamanım kısıtlı olduğu için fazla uzatamadım. Yine zamanım kısıtlı olduğu için günlük 80-90 km yol yapmam gerekiyordu, o yüzden yükseklerden de biraz kaçtım. Tur için gezilecek yer, gece kamp kurmak için kalacak yer tavsiyesi olanlar varsa memnun olurum.

1. Gün: Bandırma - Kuş Cenneti - Ilıca Kaplıcaları (91km)
2. Gün: Ilıca Kaplıcaları - Edremit (91km)
3. Gün: Edremit - Ayvalık - Dikili (91km)
4. Gün: Dikili - Aliağa (71km)

(link)
(link)[/URL]
(link)

Not: Sadece soru-cevap bölümüne açabildiğim için bu bölüme açtım.

Yardım edebilecek kimse yok mu?

Scudo
Güneş kremini en başta yaz ben 2 günlük 200 km tur yaptım ve güneş kremi unuttum. Tur bittikten sonra ilk gün elim şişti sonrasında soyulmaya başladı hala soyuluyo leke leke kaldı. Güneş kremini yaz en başa. Çikolata filan alma enerji için eriyo zaten :D sele çok önemli ona dikkat et. Yol veya kamp yeri tavsiyesini başka arkadaşlar verir benim bir bilgim yok o konuda

@Erdem Şiğva Eyvallah, güneş kremi kullanmayı hiç sevmiyorum el mahkum kullanacağız. Çikolatalarıda yolda market gördükçe halledeceğiz artık:D

Benzer turu aynı tarihlerde bir arkadaşımla yapacağız. Bizim tur Edremit' te başlayıp Çeşmede bitecek. Turu yapacağım arkadaşım bizim rotayı yapıp dönenlere Campingleri sormuş. Gecelik kişi başı minimum 60 TL istiyorlarmış. Bu sebepten biz vücudumuz el verdiği sürece İnto the wild takılacağız:)
Kazasız, belasız turlar dilerim. Belki yolda karşılaşırız :)

• Beğen
Tepkiler: edge35
Merhaba, bayram boyunca yollardaydık.Ffırsat olursa tur yazısı da yazmak istiyorum. Bandırma - Gönen - Kalkım - Edremit üzerinden Ayvalık'a gidip, Asos - Gülpınar üzerinden Çanakkale'ye dönüş yaptık.
Öncelikle ne kadar erken kalkabilirseniz, o kadar rahat yol alırsınız. Güneş kremi ve bol su yanınızda bulunsun. Kaz dağlarında bolca çeşme vardı ama sahil tarafı öyle değil. Kuruyemiş vs gerçekten yararlı oluyor.
Ören'de Altın Kamp'da, Ayvalık'ta Çamlık Kamp'da kaldık ort. 25 tl kişi başı. Edremit yerine Ören'i tavsiye ederim, denizi de gayet güzeldi ve temiz bir kamp alanı.
Bu arada maksimum 50 tl duydum kamp alanlarında, bayram dışında fiyatlar daha düşük de olabilir.
Biz bazı yerlerde 2 gün kaldığımız için güvenliğinden dolayı kamp alanlarını tercih ettik, yol kenarlarında da uygun yerler bulunabilir.

• Beğen
Tepkiler: edge35
@mersault
Tek olmasam tercihim yalnız kamp atmaktan yana olurdu, belki de öyle yaparım, sağım solum belli olmaz :D Umarım yolda karşılaşırız:)

@Ertunç Öner
Teşekkürler, ben de Ören'e bakıyım akşama, belki de orda yaparım:)

Ne yazık ki, bazı aksiliklerden dolayı başka bir bahara kaldı.

bende en azından edremit aliağa arasını çok merak ediyordum açıkçası yapmayı uzun uzun düşündüğüm rota. inşallah nasip olur.

Aynı rotayı bugün kendim icin hazırlamıştım başlığı görmem iyi oldu. Ufak tefek bi kac bilgi aldım sağolun.

Gerekli ekipmanlar dışında su kesinlike olmazsa olmaz onun yanında kuruyemiş , kuru incir, muz olabilir.İnciri fazla tüketmek bağırsakları hareketlendiriyor uyarayım :huhuu: Sade soda çok rahatlatıyor mineral açısından da faydalı gerekli , güneş kremini de güneşli ortama çıkmadan 10-15 dakika önce sürmek daha yararlı iyice derinize geçiyor diğer türlü sürüp hemen çıkmak en azından bana fayda etmiyordu. Bunlar dışında pek bir bilgim yok umarım en kısa zamanda güzelce yaparsınız turunuzu :)

Geri