Banane kardeşim ben bisikletliyim kaldırımı da kullanırım.

Evliya

Daimi Üye
Kayıt
6 Ocak 2015
Mesaj
293
Tepki
72
Şehir
Mersin
İsim
Tarık
Mersinde yaşıyan bir bisikletlinin kullandığı en sık laf en azından benim için.Mesela foruma yada herhangi bir alışveriş merkezine giderken kullandığım kullanmaktan vazgeçemediğim laf Banane kardeşim ben bisikletliyim aslında bu lafı kullanmak istemezdim özellikle yaşlı teyzelere karşı ama ben ne yapabilirim şehri mersinde bisiklet yolu YOK.Hatta bazen işi abartıp yaşlı teyzelere sizin çocuğunuz olsa bu bisikletli kişi siz otobüslerin içindenmi gitmesini istersiniz yoksa kaldırımdanmı tarzında bir soru yöneltiyorum bir nevi vicdanımı rahatlatıyorum tabi ondan sonra yoldan bisikletle gidenleri görünce utanıyorum.
 
Scudo

Bicyle

Aktif Üye
Kayıt
18 Ekim 2014
Mesaj
173
Tepki
35
Şehir
ordu
Bisiklet
Salcano
tabi haklısın kardeşim ama bir bisiklet yolu olsada insanlar ordan yürüyor yani yapabileceğin tek şey kalabalık olduğunda kaldırımı değilde kask ve önlemini almak şartıyla güvenlik şeridinden gitmek umarım yardımcı olabilmişimdir .

tabiki dikkatli olmak şartıyla
 
  • Beğen
Tepkiler: Gülay Özata

Evliya

Daimi Üye
Kayıt
6 Ocak 2015
Mesaj
293
Tepki
72
Şehir
Mersin
İsim
Tarık
Mersinde otobüs o kadar fazla ve o kadar yabanilerki adamlar arabanın bile üzerine sürüyorlar ki bir keresinde okuldan çıkıp maça gidecektim belki mersini biliyorsundur mezarlığın ordan yokuş aşşağı aşşağıya iniyordum dedim bir arkama bir bakim araba varmı bir tane minibüs edecek küfür şuanda bulamıyorum son hızlan üzerime doğru geliyor hemen çok az sağa yanaştım böyle santim farkıylan aramdan geçti tabi ben yusuf yusuf
 

Ahmet-E

Daimi Üye
Kayıt
14 Ekim 2014
Mesaj
223
Tepki
244
Yaş
54
Şehir
antalya
Bisiklet
Lapierre
@alierkanimrek
Katılıyorum.
 

Evliya

Daimi Üye
Kayıt
6 Ocak 2015
Mesaj
293
Tepki
72
Şehir
Mersin
İsim
Tarık
onları zaten yapıyorum gerektiği zaman yol veriyorum ama benim kaldıramadığım yaşlı teyzoların 'Oğlum niye kaldırımdan gidiyon burası bisiklet yolumu' Teyze sen burayı konya sanmışsın cevabından sonra ekşiyen bir teyzeyüzü görüyorum.Teyzecim sanki bisiklet yolu vardıda biz ordan sürmedik.Arkdaş belirtmiş yayalar bisiklet yolunu kullanıyorlar diye bilmiyorum BİSİKLET YOLUMUZ YOK.
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Evliya

Bir acidan hakli bir acidan haksizsin bence.
Bol bol kaldirim kullanirim. Ozellikle tek yon yollarda yolu uzatmamak icin trafige ters istikamette gideceksem kaldirimi secerim.
Bizim ufaklik 8 yasinda hergun okula bisikletiyle gidip gelirken kaldirimda ona eslik ederim.
Ancak!!!
Kaldirim yayalar icindir. Kaldirima park eden arabalardan, kaldirimi kullanan motorsiklet ve elektrikli bisikletlerden hic hoslanmam. Bisiklet ile gidenlerinde kaldirimda onceligi yayaya vermesi gerektigine inanirim ve oyle yaparim. Bisikletli bazi tiplerin zil calarak kaldirimdaki yayalarin onlerinden kacismalarini beklemelerine sinirlenirim. Kaldirimda yaya varsa, yaya yogunlugu nedeni ile musait degilse, bisikletle hiz yapanlara, cocuklara yaslilara engellilere vb. dikkat etmeden bisiklet surenlere uyuz olurum.
Kaldirimda suruyorsaniz onceligi yayalara verecek, gerekirse durup bekleyecek, kalabaliksa veya bisikletinizle birilerine engel teskil edecek durumdaysa inip elinizde tasiyacaksaniz, bu sartlarda kaldirimda surmek benimde basvurdugum bir yontem.
Dogru mu? Tartisilir ve kisiye gore degisir. Keske kaldirimlar sadece yayalarin olabilse, araclar yollarda saygili davransa, yogunluk ve ihtiyac olan yerlerde bisiklet yollari bulunsa... Ama maalesef hepsi bir kaos! Kimsenin kimseye saygisi ve tahammulu yok :(
 

alierkanimrek

Forum Demirbaşı
Kayıt
13 Kasım 2008
Mesaj
413
Tepki
339
Şehir
Antalya
Bisiklet
Carraro
@Uğur S.

Ben kaldırımı çok kullanıyorum çünkü trafik kurallı işlemiyor ve yolların haddinden fazla araç var, insarlar mecburen arabalarla cambazlıklar yaparak ilerliyor, yollar bisiklet için çok tehlikeli maalesef, aslında anlatmaya gerek yok hepimiz yaşıyoruz eminim.

Ben bisiklet yolu istemiyorum, önce kurallı işleyen bir trafik, trafiğin normal akmasını sağlayacak yollar ve geniş yaygın otoparklar olmalı, belkide trafikteki araç sayısının azalması lazım bilemiyorum, ancak o zaman yolda güvenle sürebiliriz, bunlar olmadan bisiklet yolu yapılınca doğal olarak otopark oluyor.
 

Fırat Y.

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2014
Mesaj
884
Tepki
1.370
Şehir
samsun
Bisiklet
Focus
kusura bakma genç kardeşim ama yaşlı teyzeler haklı, bisikletle kaldırımdan gitmemelisin:) trafikten korkma, bisikletler de trafiğin bir parçasıdır, uzaylı değiliz yani:)
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@alierkanimrek

Sozlerinizin bu kismina kesinlikle katiliyorum! Hollanda gibi kisitli yuzolcumunde cok sayida insanin bulundugu duz bir ulke degiliz. Ve devletin ulasim politikasi geregi bisikletli sayisini arttirmak gibi bir eylemi yok ve muhtemelen uzun sure olmayacak. Bu durumda bisiklet yolunu belli ana arter ve merkezler haricinde beklemek, tum ulkede yayginlasmasini ummak saflik olur.
Sizin dediginiz gibi oncelik:
"önce kurallı işleyen bir trafik, trafiğin normal akmasını sağlayacak yollar ve geniş yaygın otoparklar olmalı, belkide trafikteki araç sayısının azalması"

Buda toplu tasima ve alternatiflerin hizli, uygun fiyatli ve yaygin hale gelmesi ile saglanmali. Trafik kontrol ve cezalari polisin hisim akrabalik iliskisi ve keyfiyetine bagli olmamali. Hatta cuvaldizi baskasina batirirken igneye razi olmaliyiz. Kural disi bisikletli ve yaya olarak bizede ceza kesilmesini kabullenmeliyiz...
 
  • Beğen
Tepkiler: Fanonn

FelixTheCat

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mayıs 2013
Mesaj
689
Tepki
896
Şehir
İstanbul
İsim
Betül
Başlangıç
1999—00
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Trafik kurallarına göre bisiklet yolu yok ise en sağ şeritten kullanmamız gerektiği ve kaldırımdan gitmememiz gerektiğini biliyorum fakat ne yazık ki ülkemizde bisiklet yolu olan şehirlerimizde yayalar bisiklet yolunu işkal etmek için ellerinden geleni yapıyor bisiklet yolu olmayan yollarda ise trafikteki sürücüler bisikletliye öncelik vermiyor. Ne doğru ne yanlış diye tartışmaya başlarsak ama ama ama diye uzar gider. Kendi sağlığımız için önemli ve öncelikli olanı yapmak zorundayız o yüzden ilk önce kendimize saygı sonra diğer insanlara olmak zorunda. Önlemlerimizi alıp en sağdan yavaş ve temkinli bir şekilde ilerlediğimizde ( bazı kendini bilmez şaka yaptığını sanan beyinsizler harici) hiç bir sorun yapamıyoruz. En azından bayan olmama rağmen İstanbul'da bir iki kere beyinsizlerin yaptığı bilinçli sıkıştırma dışında bir şey yaşamadım ve hep yoldan sürüyorum. Özellikle avrupa yakasındaki bisiklet yolları yolluktan çıkmış durumda.
 

andjustice4all

science rocks
Kayıt
26 Mart 2014
Mesaj
250
Tepki
398
Şehir
İzmir
İsim
Doğu Mert A.
Bisiklet
KTM
Arkadaşımızın yaşı çok genç olduğu için toplumsal dinamiklerin işleyişinden bihaber olması çok normal. Zaten normal bir ülkede yaşamıyoruz, herkesten her şeyi uygun yapmasını da bekleyemeyiz. Bize düşen tecrübemizi paylaşmak oluyor, ben de elimden geleni yapayım :

Sevgili genç kardeşim. Bir toplumu ayakta tutan yasalardır ve yasalara göre bisiklet asla kaldırımda kullanılmaz. Bisiklet her şeyden önce oyuncak değil bir ulaşım aracıdır ve diğer tüm ulaşım araçları gibi karayolunda hareket ettirilmelidir. Yolların senin için tehlikeli olduğunu düşünüyorsan (ki bence her yaştan insan için çok tehlikeli) o güzergahta bisiklet kullanmamalısın. 'Kaldırımda giderken gerektiğinde yayalara yol veriyorum' da bir savunma biçimi değil. Zaten kaldırım tamamen yayalara ait olduğu için senin yol verme gibi bir hakkın ya da lüksün yok. Bahsini ettiğim yasalar da biz vicdanen karar vermeyelim diye var. Benim gönlüm tabiki senin kaldırımda daha güvenli bir yolculuk yapman yönünde. Fakat bir de kendini 5 yaşında evlatları olan bir anne-babanın yerine koyarak düşün. Onların gönlüne göre de 15 yaşındaki bir gencin bisikletle 5 yaşındaki evlatlarının bulunduğu kaldırımda gitmesi hoş değil. Umarım buradan bir şeyler anlatmayı başarabilmişimdir.

Sevgiler :)
 

Bicyle

Aktif Üye
Kayıt
18 Ekim 2014
Mesaj
173
Tepki
35
Şehir
ordu
Bisiklet
Salcano
bence onlemini al ve bisiklet yolu yapılana kadar emniyet şeridinden git tek çözüm bu yayaların kadırımından gidebilirsin ama herkes niye buradan gidiyorsun der emniyet şeridinden gidersen ve yola atlamasan kimsenin birşey diyeceğini sanmıyorum ama dediğim gibi sadece kendine dikkat değil gelen arabalar ada dikkat etmelisin mersin gibi biyerde yine kaldırımın kalabalık olması normal açıkcası .
 

olympos

Daimi Üye
Kayıt
16 Ağustos 2014
Mesaj
238
Tepki
193
Yaş
25
Şehir
İstanbul
İsim
Enes
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
kask takınca şoförlerin tavirlari çok değişiyor. ben genelde yolda sürüyorum trafikte şeridi ortalıyorum durmam gerektiğinde dikiz aynasından görebilecekleri şekilde duruyorum. ama illa kaldırıma çıkmam gerektiğinde karşıma yaya çıkarsa yolun kenarına inip bekliyorum geçmesini, eğer çok kalabalıksa mecbur yoldan gitmeliyiz
 

Batuhan Köksal

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Mayıs 2014
Mesaj
736
Tepki
769
Yaş
26
Şehir
Ankara
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Anlamak için üç kere okudum. :D Noktalama işaretleri önemli tabi
 
  • Beğen
Tepkiler: Umur Bora

aziz otkur

Forum Demirbaşı
Kayıt
25 Aralık 2014
Mesaj
485
Tepki
177
Yaş
27
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Bianchi
bende sana şöyle birşey söyliyeyim izmitte bisiklet yolları var ama kimsenin umurunda degil yürüyüş yolu olarak tabir edilen biryerde sol taraf bisiklet yolu sag taraf yaya ama herkes karışık yürüyor üstelik bisiklet yolunda gidiyorsun ya yol vermek yerine bide seni uyarmaya kalkıyor yok stand kuruyolar :D degişik yani bisiklet yolu olsun mersinde gör bak orda insanlarda yürüyecek motorsiklette geçecek herşey olucak
 

Fanonn

Aktif Üye
Kayıt
6 Mayıs 2014
Mesaj
144
Tepki
141
Şehir
İstanbul
Bisiklet
KTM
Bisikletle karayolunda emniyet şeridinden, şehir içinde ise sağ şeritten gitmek gerekiyor ve genelde bir sorun yaşanmıyor. Kaldırıma çıkmaya gerek yok. Asıl sorun karayolu kavşaklarında emniyet şeridi olmayan kavşak geçişlerinde yaşanıyor. Bu bölümlerde araçlar şeridi ortalamış bir bisiklet görürse onu sıkıştırıp yoldan atmaya kalkıyor. Ülkemizde insan canından bile olabilir bu bölümleri geçerken.
Benim işe gidip gelirken Yalova'da kullandığım güzergahta yaklaşık 500 metrelik böyle bir kavşak geçişi var, bu bölümde özellikle benim geçtiğim saatlerde yayaların çok nadiren kullandığı kaldırımlar bulunuyor. Burayı kurallara uygun bir şekilde yoldan geçecek olsam, herhalde bir ay bile dayanamadan bir aracın altında kalırdım. Bu nedenle o kavşak geçişinde kaldırımı kullanıyorum. Ama bir yayayla karşılaştığımda onu rahatsız etmeyecek şekilde davranıyorum, gerekirse bisikletten iniyorum.
Bu arada bisikletlilerin hepsi bu bölümde aynı şeyi yapıyor, çünkü aklın yolu bir.
Tabii bir de motorlu taşıt trafiğine kapalı sokaklarda yayaların arasında bisiklet kullanma durumu var. Buralarda da bisiklete ayrılmış özel bölümler hariç, yine yayaların önceliklerinin olduğunu unutmamak gerekiyor. Yaya trafiği yoğunsa bizim de bisikletten inip bu bölgeleri yaya olarak geçmemiz daha uygun olur.
Sevgiler, saygılar.
 
  • Beğen
Tepkiler: suat akman

Umut Tekin

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Ağustos 2013
Mesaj
417
Tepki
284
Yaş
29
Şehir
Kayseri- Mersin
İsim
Umut Tekin.
Bisiklet
Carraro
Ben de Mersinliyim. Yıllardır burada bisiklet sürüyorum. Trafik söylediğin gibi tehlikeli değil aslında. Meskoplar biraz sıkıntı haklısın ama kafanda kask olduktan sonra gerisini dert etme. Sana daha saygılı davranıyorlar. Mersinde neredeyse hiç trafikten şikayetçi olmadım. Ben hata yaparım şoför gelip uyarır beni arabada ki küfürle falanda değil hani. Başıma henüz trafikte olumsuz bir şey gelmedi Güzergahım her daim Mezitli-Çarşı arasıdır. Bu güzergahta bile bisiklet yolu yok. Hatta konuda açmıştım Mersinde 1 metre bile bisiklet yolu yok diye.

Yayalarda ise maalesef bende sürmek istemiyorum mecbur kalmadıkça. Sürenleride sevmiyorum. Çünkü sessizce arkandan gelip yanından geçiveriyorlar. Bir adım sağa dönsem al sana kaza. Benimde yanımdan sessiz sedasız geçip giden bisikletler oluyor. Sinir oluyorum.

Bundan sonraki yorumları evde denemeyiniz.

Bu arada yolda sürmenin bir zevki de o bahçelievler-mezitli koop tarzı otobüslerle yarış yapmaktır :) Onları geçtiğinde çok sinirleniyorlar. Her gün gider birini bulur yarışırdım pozcuya kadar :) Çarşıdan Mezitli'ye kadar Mezitli-Koop otobüsleriyle yarıştığım söylentileri doğrudur :)
 
  • Beğen
Tepkiler: AykutÇ.

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
şehir içinde 2 şeritli ve emniyet şeridi olmayan yollarda sağ yanaşan arabalardan kurtulmak için çoğunlukla bende kaldırım tercih ediyorum aşırı yavaş gitmek kaydıyla. şimdiye kadar kimseyi rahatsız etmedim hiç tepki almadım. trafikte hızlar konuşuyor. bisiklet motorlu taşıtların ve yayaların ortasında kalıyor. bende ihtiyaç anında her iki tarafında alanı kullanmaktan çekinmiyorum :)