Scudo Sports

Bambu Agacından Bisikleti Olan Var Mi ?

Ortaya o !Bak Arkadaş bu Ikıncı oldu mesajıma bo$ yazılar dedıqın qiT isine benım kafamı bozuyorsun !

sen Cok yUce bı ınsansın Anladlk Bak bu ıkı ettı laflarıma bo$ dıyosun ? hala ''gavur''dan bahsedıyorsun neyın avukatlıqını yapıyosun sen şımdı ?

Madem ÖLe babayigitsen Yap Qardesım Laf kalabalıqı yapma!..

lnsallah ! Yapdıgın gün Açarsın Anlatırsın Uzun Uzun kendı Konunda Tamam mı bende oqun Qelır bu uLkede ne yaman adamlar warmı$ derım Qendi qendime .. .

Bu KOnu Kıtlensın

Scudo
@MoNqOl
Konuyu lanetledin biliyor musun.Sırf senin yazdığın korkunç söz dizimi yüzünden konu artık saptı.Gerçekten 14 yaşında ki bir çocuğun yazacağı bir yazı bu.(Eğer yazdıklarınızı okursanız demek istediğimi anlarsınız).Bir kere çok yüzelsel düşünüyorsunuz ve şuan gördük bunu değiştiremeyeceğiz.
Emin ol araştırmalarımı tamamlayınca deneyeceğim.Ama bizler(Öğrenci kesim) her zaman her istediği parayı istedi şeye harcıyamıyor.Bu sebepten belki senin istediğin kadar kısa sürede olmaz.Ama "MoNqOl" senle bu konuyu devam ettiremeyiz.Ben umuyordum ki;
Herkesin ilgisinisini çekecek ve herkes Google yada başka arama motorlarında buldukları sonuçları burda paylaşacak.Sonuçta en uygun tasarımı ve üretim şeklini bulabilirdik.Daha sonrada türkçe bir belge hazırlanabilirdi.Ama sen bu fırtsatı mahvettin.
Bu sebepten teşekkür ederim sana ...

• Beğen
Tepkiler: MoNqOl
Hala benım yazılarımı Qucumsuyorsun ?

Konu lanetlensın bosver yapmak Istıyen Zaten gene Yapar !

once nası konusman gerekdıgını oqren!

konu benım Arkadasım Unuttun mu?

2 3 msjdır bo$ laf dlyosun ? Ben Sana Nıye cevap vermıyorum dusundun mu ?

BAmbu Aqacından bısıkletı Olan warmı dedim ?

ve YOK ?

Yapdıqın Zaman qoru$uruz senınle !

Googleden Aratanlarda seni görücekler emin ol!qörüp dusunucekler senın qıbı qırısken ruhlu lnsanla gurur duyucaklar !!

pes etme bu yuzden..

Aradıqın Güç İçinde ..bul Onu Dostum :D :D

Bu Konular Daha oncede Kıtlenmısh, bu KOnu Lanetli Benım SUcum yok ? :D sen Bı yazılarına bak her Cumleye benı Kucumseyerek basladıqını qormuyomusun ?

senDe bıseyler War AMa neyse Konusup Quzel hayallerını berbat etmek lstemıyorum .. .

o deqerli süslü göz boyuyan cumlelerını ayrı bı konuda Yazman dılegıyle ben Zaten yenı geldım gıdıyorum Sen alıskınsın buralara qalıba?..

he blrde Yapdıgın Bısıkletln markasını beni hatırlayıp MoNqOl!? koymak lstersen cok Mutlu olurum :D

kusra bakma 14 yasındakı cocugun!? cumlelerı bunlar cok qırısken Arkadas.

lclm senın kadar kararmamıs Ylnede hayır duAsı Edelim
Allah Yardımcın olsun ;)

Arkadaşım kimsenin seni küçümsediği yok, aldığın cevapları beğenmemişsen beğenme, değerlendirmeye alma, yardımcı olanlara/olmaya çalışanlara da saygısızlık yapma!

Ayrıca "gnutheory" oldukça haklı yazını okumak bi eziyet, messenger kullanmıyorsun burda...

@fatihgüven

Sevgili arkadaşlar, Monqol arkadaşımızın amacı anlaşılan üzüm yemek de değil, fikir alış verişinde bulunmakta. Arkadaşımızın biraz canı sıkılmış, bi konu açayım da sonra kavga çıkarır rahatlarım demiş kendi kendine, son derece düzgün bi talebe gelen ve yardımcı olmaya çalışanlara 'hönkürüp' duruyor açıkcası.

Dolayısıyla bu arkadaşımızla üslubunu düzeltene kadar tartışmayalım derim. Baksanıza, forumu bile babasının malı sanmaya başlamış, konu benim diye çıkışıyor. Bırakın arkadaşlar, yanıtlamayın. Bağırır bağırır susar...

Saygı duymayı bilen herkese sevgiler...

hayret bişey Ya hala yazıyo lnsanlar :D

Sunlara bakın ne guzel goz boyuyolar :D Yukarı bakın .Blr kac cumle laf ettik Mıllet qaza qelsın dıye afrikalı fakir insan 1o kg bisiklete Biniyor dedim elin gavurunu nıye zengın edelım ?

Adam gavurun avukatlıgını yapıcak neredeyse :D

Cok Yuce insan gnutheory Anında cevap Bunlar Bos Anlamsız yazılar dedi Anında ? Benım Zaten sızden Cok konusmak lstlyen Ama Adamın lafa gırısh tarzına bı bakın ?

Kavqa etmek ıstesem ne lslm war burda ben efendi qibi sordum Bambu Blslkletınmı War yazıyorsunuz hala ? Anlıyomusunuz bu Isden ? YOK ??

ee ?

şizofrenmısınız arkadaslar ?? Hayalinizi qidin ba$ka yerde görün Hadi .. .

Bambu, organik bir malzeme olmasına karşın, uygun koşullarda işlendiğinde ve takviyelerle güçlendiriliğinde, karbon fiber kadar dayanıklı bir malzemedir. Bahsedilen programın içeriğini bilmiyorum ama bambudan bisiklet yapıldığını daha önce de görmüştüm.

Bu arada, forum kültüründen ve paylaşım ruhundan bihaber MSN'ci arkadaş hakkında, yönetim gerekeni yapmalı diye düşünüyorum.

Gnutheory haklı..Ancak ben 14 yaşındayım...Ve isteyeneler araştırsın yazı tiplerime gayet dikkat ediyorum..Ezik hissettim kendimi..
Ayrıca mongol arkadaşımızın yazdıklarını okumak için de şifre çözücü lazım.. :)
3 satır yazıyı 40 dk de okuyarak rekor kırdım resmen..:)
Bi moderatör abilerimizden biri konuya müdahale etse iyi olucak gibi..Konu iyice sapmış..

• Beğen
Tepkiler: orkunuslu
konu baya bi dağılmış gördüğüm kadarıyla... asıl tartışılan konu evde buna benzer bir bisiklet yapılıp yapılamayacağıydı sanırım..

Cocuqum Yasındasın abisi nerden Arkada$ olduk senle ?? :D

Moderatorler Ilqılenırmısınız su Konuyla Alo? ben burda bosh beles yazılar Yazılsın dıye Açmadlm ..

ben qırerken sÖledım Zaten yenı olduqumu ? sıZIn kadar Süslü cümleler kuramam haliyle .. ne quzel qoz boyuyo bu Insanlar ya?

Moderatorler bı bakın hele ? fark ettımde Hepsının kan grubu benden deqisiK? :)

senIN payla$ım ruhu dedıqın ne quzel kardesım?
benım Aradıqım cevap YOK burda! daha ne ? Uzatma Konuyu acan adamım daha qımsın ki ne cürretle yazıyorsun sen Bana he?

qit hayali baska yerde qör arkada$!
ne paylasıcam ben siZinle ?
her eve pc her cocuga bisiklet Almıslar kendını blr halttan zanneden bır suru Insan admın ?

bi yem Attlk bln tane sazan üşüşdü ..
kaybet bu konuyu bızahmet Admln yada benı kaybet nedir bu coluk cocukla muhatap oluyoruz ??

qidip ba$ka yerde bayılın lnsan kırıntıları hayde !!!.. .

Bambu bulmak zor bişey değil 100 ytlden başlıyor Aguera en bilinen türü betonu bile mazallah çatlatıyor..yetiştiren bu ağacı bir kaç elemanla konuştum ağaç severler.com adresinden.. iş bambuyu bulmakla bitmiyor..Ntv de o kadro yarış bisikletiydi ama kadın iyi sürüyordu..kaynak noktaları belkide sert özel bir macunla yapılıyor.. eğer imkan olursa böyle bir kadro yapmak biraz geometri bilgiis birazda tecrübeyle yapılabilir.

@İntiharMavi

Aslında arka bahçemizde yetiştirsek(Özel türünü) ve ardından standart bir mtb tasarımı kullarak kadro oluşturabileceğimize inanıyorum.
Bu arada bambunun hala dayanıksız olduğunu düşünenler var aramızda...Benim verdiğim talimatlarla 2004'de kendine bu bambu kadroyu yapan kişi hala kullandığını söylüyor.
(link)
(link)
Ve sayfadaki bazı güncellemeler

Update August 2006: - still without any problems...

Update August 2007: - The bamboo bike after Dubnicky maraton 2007. More pictures from this event you can find here.
(link) sonrasında bisikletin bir resmi ;
http://www.bmeres.com/images/bamboobikekdm.jpg
Dipnot;
Hala " gavur" söylemiyle düşünüyorsunya "MoNqOl" sana bişey diyemiyorum.Bu arada Can Sonbay senden özür dilerim.Ben bu şekilde ki ifadeyi yanlış kullandığımı şimdi anladım.Ordaki amacım liseye çağından daha önce ki genç arkadaşlarımızın bu şekilde yabancı karekterlerle yazma gibi bir ilgilerinin olabileceğiydi.(Bu şekilde yazmak çok daha zor olmalı.Metin yazılıp sonra içinden mi seçiliyor yoksa eşzamanlı bu şekilde düşünülüp mü yazılıyor.Buna bu kadar uğraşması şaşırtıcı açıkcası...)
Bence konuyu bu sözdizimleri ile kirletmektense , sevmiyorsanız hiç girmeyin daha iyi.Çünkü siz her defasında ana fikri olmayan ve sonucu bu konu kitlensin dediğiniz yazıyı okumak gerçekten kriptoloji tekniği gerektiriyor.Ben her kelimenize önermelerle karşılık bulmaya çalışıyorum.Bu hiç hoş bir durum değil.

• Beğen
''eğer imkan olursa böyle bir kadro yapmak biraz geometri bilgiis birazda tecrübeyle yapılabilir.''

HARIKASIN !

dlyelım bambu elimizde bir elimiZdede güzel bir geometri harikası Kadromuzun planı War beyler! ..

peKi ya sOnrasl beyler??

Maranqoz ustasına yapdırabılırmıyız bunu ??

• Beğen
Tepkiler: fatihgüven
@MoNqOl
Merhaba,
Önerileri dinleyip buna göre davrandığınız için size teşekkür ederim.Hatta şuan fark ettim yabancı karekter kullanımını azaltmışsınız.Lütfen hiç kullanmayın.Şuan aklıma bir sebep geldi bu yaptığının acaba senin türkçe karekterlere sahip klavye kullanmaman mıdır?Ama "ü" ve "ı" kullanıyorsun bu bağlamda bu yaptığın sadece kötü bir alışkanlık.Lütfen bu şekilde yazma , biraz daha özenli ve imla kurallarına uygun yazarsan çok daha paylaşımcı olursun.

Konuya dönersek;
Bence marangöze ihtiyacın yok burda sadece iyice hazırlanıp birazda yetenekli olmak gerekli sanırım.Bence verdiğim talimatlara bakmamışsın.Bu bağlamda ordan bir alıntı;
The frame building itself was quite quick. I have used the frame jig I made for my previous carbon frame. Bamboo rods were fitted in miter joints together with aluminum tubes (bottom bracket shell, head and short seat tube) and bonded with epoxy. The junctions in the rear part of the frame I have made from polyurethane foam and the following laminating process of the joints with epoxy resin and woven carbon cloth was practically the same as for the carbon frame. The bamboo rods, in the place of connection with the carbon were machined, so there were small shark teeth which guaranteed that the bamboo will not loose. Also it is important to have well dried bamboo, so it will shrink later minimally.
Bunları yapmak zor olmasa gerek.Ama daha iyi yöntemler bulanlar lütfen burda paylaşsın.Sonuçta en iyi tasarımı ve üretimi bulunca türkçe bir belge hazırlayalım...

aRKADAŞLAR NE MARANGOZA NEDE başak birine ihityaç var biisklet snein için bir tutkuysa azimle istek başarılmıcak bişey yok..bu iş Bambunun aeorodinamik yapısını bilmememizden kaynaklanıyor... MTB ye uygulanabilirliği konusunda bir şüpem yok..zaten değerli arkdaşalrımız reismelrler..linklerle bizi biraz daha bu konuya inandırmış durumda..bir bambu yetiştirmek ortalama 5 yılı alıyor..kimse bu zmanaı beklemez..ama bahçeis olanalr için büyük avantaj..5 yıl tohum. dan bir filiz bile çıkmyor..çünki tohum3n kormozomlu endosperm değdimiz bir yapıya sahip kendi besiinin kendi karşılıyor tabiyki su ve gübre takviyenize ihityacı var tohum öyle bir kökö salıyorki.. aşağılara doğru..birden bu köklerin 27 fitlik bir uzunluk için gerekli olduğunu anlıyorsunuz..atrtık 5 yıldan sonra buda budaya bildiğin kadar:) bisiklet takımı kurarsın.. bence..kaynak yerleri bildiğimiz doğlagaz döşemecilerinin kullandığı benimde bir vakit çalıştığım çift katlı aliminyum doğal gaz borusuyla sağlanıyor.. hem esnek hemde çok sert tek düşmanı yükske sıcaklık biz kaynak yaparken 300 dereceyle birbirine yapıştırıyorduk..fırat pen ini ürettiği 1.5 ,2.3 inçlik T dirsekler.. bu iş için biçilmiş kaptan ne yalan söyliyim ben çizimlerini eld eettikten sonra kadromun hemen bambu arayışına çıkıp..bu işe başlıcam.. biz ön ayak olursak..bu işin ticari boyutu bile var öncelik tabiyki bu doğa dostu Makinelere..sahip olmak ve tanıtmak..fırsta buldukca bende burdan bilgilerimi siz değerli arkadaşalrımla paylaşıcam..inşallah bu işe merak salanlar..güzel bir netice alır..saygılar

• Beğen
Tepkiler: gnutheory
@İntiharMavi
Çok güzel bir bilgi teşekkür ederim.Arka bahçemizde yapmamız için gereken her belgeyi toplamaya başladık.Lütfen konu ile ilgili bulduğunuz belgeleri burda paylaşın.Kim bilir belki türkçe bir belge bile hazırlarız.
Eleme;
@İntiharMavi
Senin düşünüğün gibi bir tasarım da yapmışlar;
(link)
Bu arada (link) bu firma gerçekten iyi tasarımlar yapmışlar ve bunu piyasaya sürmüşler.
Benim oyum hala karbon ile tamamlan tasarımdan yana...

Benim de ilgimi çekti bu konu hemen bir google da arama yapayım dedim ve bir şirket hemen göze çarptı. Calfee Design

(link)

Bu bambo işinin en az carbon fiber kadar uzmanlık gerektiren ve zor bir iş olduğunu söylemek zorundayım ne yazık ki . Ve fiyatlar da çok uygun değil .
Adamların yaptığı Kadrolar 1,8 kg veya 2 kg ağırlığında :) fakat fiyatı 2,700 $ ( verdiğim linkte Price List kısmına bakarsanız orda bamboo kadro fiyatı yazıyor )

http://img66.imageshack.us/img66/1444/bambootb4.jpg

Meşhur bisikletleri de bu Ödüller almış birkaç tane .

Kendi bamboo bisiklet kadrosu veya bisikleti yapma olayına gelince hertürlü emeğe saygım sonsuz .
Lakin değil bamboo dan süper hafif bir kadro yapmak demirden normal sıradan bir kadro yu yapabilir misiniz acaba :)
Yani biraz da gerçekçi olmak lazım çok denemek isteyen varsa önce bambo değil keresteden deneyebilir. Yani carrefourdan 150 ytl lik bir bisiklet alıp kadrosunu ilgili yerlerden kesip herhangi bir kereste ile denenebilir . Bakalım oluyor mu ? :p

Ben hiç zannetmiyorum şöle ele gelir birşey çıksın .
Kaldı ki türkiye bamboo yetişen bir ülke bile değil .
Bunu profesyonelce yapan bu şirket Bamboo çatlamasın diye tavlanmış ve smoked ( bilemiyorum herhalde kurutulmuş manası gibi bişey ) kullanıyorlar. Bamboo ların bağlantı yerlerinde de hint keneviri lifi kullanıyorlarmış .

2700 $ vermek isteyen biri olursa yapılmış bamboo kadro sahibi olabilir hatta isteyene komple bisiklet te hazırlıyorlarmış ama değer mi değmez mi ona siz karar verin .

• Beğen
@syntaxerror

Merhaba,
Konuya damdan düşer gibi mesaj yazdığınız çok belli bir kaç mesaj yukarda biz bunları tartışmıştık;
@gnutheory
Ve verdiğiniz link bir mesaj önce verilmiş.:) Lütfen konuları okuyup linklere bir göz atıp öyle cevaplar yazın...
Ve hala kimse bu karbon ile yapan arkadaşın talimatlarına bakmamış inanamıyorum.
Not;
Bu nasıl saçma bir espiri anlayışı.Altında bir ironi yok bu espirinin kusura bakmayın.
Yani biraz da gerçekçi olmak lazım çok denemek isteyen varsa önce bambo değil keresteden deneyebilir. Yani carrefourdan 150 ytl lik bir bisiklet alıp kadrosunu ilgili yerlerden kesip herhangi bir kereste ile denenebilir . Bakalım oluyor mu ? :p
Ekleme;
Bu arada tartışmamızın ana konusunu da kaçırmışsınız.Burda bu çalışma bence hafif bir bisiklet arayışı değil.Çevreci bir çözüm yaratmak.

• Beğen
Geri