Scudo Sports

Balkan ve Uluslararası Triatlon Şampiyonası

gencizmirli

Forum Bağımlısı
Tepki
338
Yarışmaya 18 ülkeden 160 sporcu katıldı.

Gelibolu'da Hamzakoy mevkiinde yapılan şampiyona, sabah yıldız bayanlar ve yıldız erkekler 350 metre yüzme, 10 kilometre bisiklet ve 2.5 kilometre koşu yarışmaları ile başladı. Yarışmalarda yıldız bayanlarda Ceren Orhanlı birinci gelerek Türk Milli Takımı'na Balkan Şampiyonluğu'nu getirdi. Yıldız bayanlarda ikinciliği Sırbistan'dan Croronoc Sovanna, üçüncülüğü ise Bulgaristan'dan Hrista Stoynova kazandı. Yıldız erkeklerde ise Bulgaristan'dan Emil Stoyney ve Georgi Rachev ilk 2 sırayı alırken, üçüncülüğü ise Türkiye'den Onur Yazgel aldı.

Büyük ilgi gören yarışmalarda Genç Bayanlarda Romanya'da Pallea Andreea birinci, Türkiye'den Çiğdem Gülgeç ikinci, Bulgaristan'dan Monika Mikava da üçüncü oldu.

Genç Erkekler yarışmalarında ise Sırp Ogniejen Stojonovic birinci olurken; Bulgar Filip Dragolov ikinci ve Yunan Kokotzıs Vaggelis de üçüncü oldu.

Yarışmaların öğleden sonraki bölümünde ise büyük bayanlarda Yunanistan'dan Dimakı Deniz birinci, Yeni Zelanda'dan Evelyn Wıllıson ikinci ve İspanya'dan Dojol Marig de üçüncü oldu. Son bölümde ise büyük erkekler dalında Çek Cumhuriyeti'nden Jan Janovr birinci, Macaristan'dan Tamas Lıptak ikinci ve Avustarya'dan Clayton Fettell de üçüncü oldular. Yarışma sonunda dereceye girenlere ise ödülleri törenle verildi.

İzmirde ki triatlon'cu arkadaşımız Oksal'ın derecesini merak ediyorum.Kendiside çok başarılı bir sporcu.Umarım iyi bir derece almıştır.

Scudo
Gençizmirli haber için çok teşekkürler.

Ne güzel organizasyonlar oluyor, ancak hiç kimsenin haberi olmuyor. Belki de benim kendi ayıbımdır tabi bilmiyorum ancak bu yarışı ilk kez şimdi duydum :(.

bu organizasyonun avrupa dağ bisiklet yarışı ile aynı tarihe gelmesi çok kötü oldu Triatlon yarışlarıda çok zevkli fotoğraf bekliyorum :)

Teknik sorun yaşadığımdan maalesef yarışı tamamlayamadım...

Oksal üzüldüm senin adına.Sorun olmasaydı senden derece bekliyordum ben.
İyi sürüşler

@HaliliOzturk

ben birkac gazetede okudum bu konuyu, gorsel medyada yer bulmadı sadece

cerene bravo
ben yarisin tarihini unutmustum
haberi yapistiran arkadasa tesekkurler

Dün akşam TRT spor haberlerinde yarış haberini verdiler. Görmemle dumur olmam bir oldu. İlk defa spor haberlerinde triathlon görüyorum: hem de yurtiçi. Ne diyelim, görsel medyada bu görüntülerin artarak devamını diliyoruz.

gercekten ozellıkle futbola werıleren onemden dolayı bırakın sewgıyı gıcık olmaya basladım.spor haberlerı yerıne futbol haberlerı dınlıoruz resmen dewamlı.bırı bı tek duzelıkten kurtarmalı ınsanları dıger sporlar cok daa zor emek harcanıo we cokdaa eglencelı bence

Burası türkiye yapacak fazla birşey yok. Yapsanızda millet anlamıyor.

gençlerin yarışını izlerken geliboluda yarışı izleyen birkaç kişinin konuşmasına kulak misafiri oldum. Aynen şöyle dedi "Bende doğru düzgün bir şey yapacaklar sandım yüzdüler koştular hiçbirşey göremedik. Şurda önümüzde koşsalar birşeye benzerdi bari". Ne demektir ya. Fransa da 12.000.000 kişi fransa turunu izliyor ve geçen bisikletçileri 1-2 saniyeden fazla görmüyorlar. Ve turu izlemek için sabahın 5 inde 6 sında yola çıkıyorlar, grup anca 7-8 saat sonra onların bulunduğu yerden geçiyor.Bizde böyle insanlar oldukça ülkede sadece futbol olur...

• Beğen
Tepkiler: tanerhosgor
Avrupa Triatlon Birliği'nin 2019 faaliyet takviminde yer alan organizasyon Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğiyle düzenlenecek. 3 - 4 Ağustos tarihlerinde Kartal sahilinde yapılacak etkinlik, İstanbul'da ilk kez düzenlenecek. Sporseverler, 2 gün sürecek müsabakaları ücretsiz izleyebilecek.

(link)

Yalnız ben bisiklet ve koşu parkuru hakkında bilgi bulamadım...
İBB'ye güzergah ve yarış güvenliği sebebi ile kapatılacak yolları sordum...
Böyle bir etkinlikte güvenlik için yolların kesinlikle kapatılması gerekli. Ama kapatma ile ilgili hiçbir bilginin olmaması da çok saçma...

Geri