Scudo Sports

Baldır - Üst Arka Adele ağrısı

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
Her gün bisikletle işe gidip geliyorum. Gidiş dönüş 32-33 km civarı oluyor. Dönüşte 2-3 tane sert yokuş var. Gravel 38c lastik kullanıyorum. 102 kiloyum. Yokuşlarda nabzım tavan oluyor. Hiç yarıda bırakmadım yokuşları ama özellikle sürüş sonrasında duş falan aldıktan sonra yoğun bir baldır ağrısı oluyor. Çok fazla mesafe sayılmaz gidip geldiğim ama nedense bu ağrılar hiç bitmiyor. Yaklaşık 1 aydır sürüyorum, ilk günler belki uzun aradan sonra olan bir sürüşten dolayı olabilir diyeceğim ama o hamlığı üstümden attım 350-400km sürdüm. Arada 2 gün dinlenince ağrı kalmıyor ama acaba beslenme eksikliği ya da takviye mi almak lazım. Bu ağrıları hissetmesek daha zevkle süreceğim.

Scudo
Belirli bir seviyeye gelmeden her gün sürmeyin. Gün aşırı birçok kişinin bisiklete bindiği zaman aralığıdır. Bulunduğunuz kilodaki birinin ister çok yağlı isterse de mükemmel maskülen bir vücudu olsun ; her gün 30-40 km bisiklete binmesi böyle ağrılara yol açabilir. Sadece bisiklete binmek birçok kas grubu için gelişmeye yeterli olmuyor. Ayrıyeten ağırlık çalışması ile kasları yıpratıp ; gelişmelerini ve acı eşiğini yukarılara çekmeyi deneyebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Özşahin
İç varis olabilir sizde, iç varis rampa çıkarken veya zorlayıcı aktivite yaparken pek bir şey hissettirmez fakat aktivite sonrası feci geçici ağrı yapar.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Özşahin
baldır kasından kasıt alt bacağın arkasında olan kalf kası mıdır?

eğer doğru anlamışsam sele olması gerekenden yüksekte olabilir. 4-5 mm aşağıya indirip tekrar deneyin.

baldır kasından kasıt alt bacağın arkasında olan kalf kası mıdır?

eğer doğru anlamışsam sele olması gerekenden yüksekte olabilir. 4-5 mm aşağıya indirip tekrar deneyin.

Üst arka adelelerim daha çok ağrıyor.

kilitli pedal kullanıyor musunuz?

Kilo, bisiklet tecrübesi, bikefit, yetersiz esneklik, sürüş sonrası esneme, yetersiz dinlenme gibi birçok faktörü düşünmek gerekir. Bazıları zamanla iyileşecektir ancak dinlenme ve sürüş sonrası esneme hareketlerini ihmal etmeyin

• Beğen
Tepkiler: Fota
Kullanıyordum ama 2 gündür normal pedala geçtim.

alışma süreci de olabilir, kilitli pedala yeni geçildiğinde harmstringlerde ağrı olur ama bence seleniz yüksek çünkü alt bacakta da ağrı olduğunu söylüyorsunuz.

bir iki gün dinlendirin ağrı geçsin, sonra topuk hesabıyla ayarlayın seleyi veya şu anki halinden 5-10 mm indirip öyle deneyin. bence çözülecektir.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Geri