Scudo Sports

Balçova-Manastır-Behzat Tepe-Narbel Keşif sürüşü

Atahan Eker

Daimi Üye
Tepki
435
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba. Cumartesi günü Urla'dan başlayıp Balçova-Manastır-Behzat Tepe-Narbel-Urla' da bitirdiğimiz gezimizden aklımda kalanları ve merak ettiğim bikaç soruyu paylaşmak istedim. Öncelikle parkuru paylaşayım. (link)
Doğma büyüme İzmirli olarak böylesi doğa harikası yerleri daha önceden keşfetmediğim için kendime çok kızdım. Böyle doğa turlarının sayısını arttırıp gerekirse farklı illeri de görmeyi planlıyorum. Ne kadar yolumnuzun 4/3ünü tırmandıysak da çok keyif aldığımı belirtmeliyim. Parkura ters yerden başlamamız ve bizi tepeye kadar çıkaracak araç olmamsından dolayı çok yorulduk ama dönüş yolundaki inişler gerçekten çok zevkliydi. Manastır yolunu bilenler daha iyi anlayacaktır, ilk su kaynağının olduğu yerden manastıra çıkan patikayı bisikletleri sırtımıza alarak yürümek zorunda kaldık. Bölgeyi bilmediğimizden dolayı oradaki insanların dediklerine göre yol aldık. Tabi iş manastıra çıkmakla bitmiyor, manastırın yukarısındaki dağ yoluna kadar yine bisikletler elimide ya da sırtımızda yaklaşık 20-25 derecelik patika yoldan ilerlemeye başladık. (İlk su kaynağından patikaya girmeyip yoldan gitseydik bu kadar eziyet çekmeyecekmişiz) Tam yola çıktık artık inişe geçeriz derken yine zorlu tırmanışlar başladı. Zirveye vardığımızda karşılaştığımız görüntü tüm bu eziyetleri unutturdu diyebilirim.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Rotayı bilen arkadaşlara da sormak istiyorum, araç yolu değil de patika yolları izleyerek iniş yapabileceiğimiz yollar var mı?

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Kaya
Scudo
hocam videoyu hangi kamera ile çektiniz özelten yazabilirmisiniz acaba banada kamera lazım ama bütçem fazla değil

• Beğen
Tepkiler: Atahan Eker
Evet var. Manastır ı biliyorsunuz zaten yazmışınız. Manastır ile araç yolunun birbirine bağlayan patika araç yolunu kesip, devamında aşağıya doğru devam ediyor taa ki aşağıya otele kadar. Şöyle daha açıklayıcı olacak: araç yolundan yukarı radar a doğru giderken sağa manastıra sapıyosunuz ya, işte tam oradan sola saparsanız patikayı bulabilrsiniz. ormanın içinden harika bir yoldur, bazı yerleri güneş dahi görmez..

• Beğen
Tepkiler: Atahan Eker
@gökhangenel

Orayı farkettim. Hatta bisiklei bırakıp 10-15m kadar yayn ilerledim. Hedefimizde Behzat Tepe olduğundan yolumuza devam ettik. İlk fırsatta pedallamaya çalışacam. Teşekkürler.

@mahmut krt

Gopro Hero 2 kullandım

Geri