Anıl Erdoğan
Forum Carbonbaşı
- Tepki
- 1.838
- İsim
- Anıl ERDOĞAN
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Arkadaşlar herkese slm,
Bu turu 2 hafta önce yaptık ama işlerden dolayı tur yazısı ve fotoları ayarlayamadım. Bu zamana kaldı
Turumuzu Canım abim Hakan abi @ratm ile yapıyoruz.
Sağolsun önceden kullandığı rota ile Balçova terapi ormanından Behzat tepeye çıkıp oradan aşağı teknik iniş gerçekleştireceğiz.
Turumuzun rotası ve relive videosu
Hakan abiyi vapur iskelesinden aldıktan sonra incir altı üstünden yola koyulduk.
Terapi ormanına girdikten sonra (bilenler bilir) dik bir rampa ile başlıyoruz, RAMPA çıkmaya
Yav arkadaş dakka bir gol bir hemen rampaylamı başlanır yaa.
Bu ormanların düz gidişi yokmu
neyse başladık tıngırmıngır çıkıyoruz. Tıngır mıngır dediğime de bakmayın bisikletlerin ikisi de Cube canavar gibi bisikletler , Hakan abide maşşallah Canavarlara yakışıyor ama daha henüz rampalara alışamadığım için acaip yoruluyorum. Hafta da bir sürme de yetmiyor...
Sonun da ilk köşeye geliyoruz. Burada biraz dinlenip tekrar yola koyuluyoruz.
Güzel manzarayı geçtikten sonra
hemen bir foto ekleyelim , yolumuza yani manastıra doğru çıkmaya devam ediyoruz

buradan sonra kısa bir mesafe daha tırmanıp manastır diye tabir edilen büyük bir boş alana patika yoldan yaya olarak çıkıyoruz.
Çıktığımızda gerçekten ormanların içinde güzel boş bir alan karşılıyor.
Yürüş yapanlar , kamp kurunlar, kitap okuyanlar(en çok o hoşuma gitti
), geziye gelen çoluk çocuk herkes orada. Manastır denmesinin sebebi eskiden orada bir manastır olması imiş şuanda eski taşları kalmış okadar...
Bu arada alanın ve canavarların fotosu
178941 dosyayı görüntüle
ee tabi bizz
telefonun ön kamerası kötü idare edin:islik:

Burada dinlenip birazda sohbet edip patika yoldan yaya bir şekilde Behzat tepeye giden yola koyulduk.
Resimde karşıya doğru çıkan patikaya.
(Yukarıdaki resim İnternet den bulunmuştur o patikayı gösterecek foto çekmemiştim)
Patika önce güzeldi ama ağır ağır dikleşmeye başladı. Yaya çıkmamıza rağmen ciddi manada yoruyordu.
Böyle bir açı yakalamışım hemen değerlendirip canavarın fotosunu çekiyim dedim:asik:
178945 dosyayı görüntüle
Veee tabiki Hakan abiden de bir foto istedik

*****Çıkıyorduk yaya bir şekilde. Bisikletler isyan ediyordu yeter artuuuk sür bizi diyordu,

Aysel ağlıyordu : ""Carbon bisiklet almışlar sürmeden çıkıyorlar"" diyordu

Yorulmuştu bacaklar , ""Taşımıyacam artık seni"" diyordu...******
Burayı bitirdikten sonra 2.Manastır diye geçen boş alana çıktık. Açıkçası burası ilkinde daha büyük ve daha güzel. Burada biraz soluklanıp aşağıda fotoda görününen patikayı yaya olarak çıkmaya devam ettik.
Yürümeye devam ediyorduk , dik rampaları çıktıktan sonra yol biraz normalde döndü ama Yan taraf yamaç
olduğu için yinede yaya olarak çıkıyoruz. Düzlükte giderken aynı zamanda da dinleniyorduk.
Yol normale döndü derken oda
ne önümde sola doğru dimdik bir rampa vardı dedim biz burayı nasıl çıkacaz.

Valla zorlaya morlaya çıktık ama bende bitmiştim harbiden.
Çünkü patikadan ziyade keçi yolu gibi çok dikti
Behzat Tepeye artık son bir rampa kalmıştı. Dedim ne tepeymiş beeee
Açıkçası internetten baktım niçin adının Behzat olduğuna ama bulamadım bilen arkadaşlar var ise yazarlarsa sevinirim genel kültürümüz artar
Son tepenin fotosunuda ekleyelim
veeee Zirve Behzat Tepe

Ağlamak istiyorum
178948 dosyayı görüntüle

Tepede güzelce dinlendik, çerezimizi , şekerlemelerimizi yidik:islik:
1.manastıra kadar aynı rota üstünden teknik iniş yaptık. 1.Manastır sonrasında Daha da teknik iniş isteyen patikaya geçtik . İniş gerçekten efsane güzeldi. İlk iniş tecrübem olmasına rağmen açıkçası çok iyidi.
Eee tabiki düşmeden olmaz
:islik:
Yalnız ben düşüşü zor olan 1.manastırdan sonra değil önce yaptım hemde düzlükte.
Düzlükten inerken bisiklet sağa kaymaya başladı hızında etkisiyle sola çekemedim ve yer kapaklandım.
Şok şok flaş flaş Anıl bey ayağının fotosuna ulaştık sayın seyirciler

Bu kapaklanmanın etkisi ile kaval kemiğimi iyi yere çarptım. Kanama hafif oldu ama evde çok ciddi ağrıdı.
Hatta ağrısı 2 gün sürdü diyebilirim. Ara ara hissettiriyor. Değdimi KESİNLİKLE değdi.
Benim için çok özel bir yeri olan turdu.(İlk teknik iniş)
Bu turda öğrendiğim çok şey oldu. Öncelikle maddi durumu iyileştirip güzel flat pedallar almam lazım bu pedallar teknik inişlerde çok ağrı yapıyor.
2. olarak güzel bir çeket veya rüzgarlık almalıyım.
Okuduğunuz için teşekkür eder güzel yorumlarınızı beklemekteyim

BONUS:
Bu kadar Behzat tepeden bahsedilip de Behzat Komiserden bahsedilmeden olmaz

Bu turu 2 hafta önce yaptık ama işlerden dolayı tur yazısı ve fotoları ayarlayamadım. Bu zamana kaldı
Turumuzu Canım abim Hakan abi @ratm ile yapıyoruz.
Sağolsun önceden kullandığı rota ile Balçova terapi ormanından Behzat tepeye çıkıp oradan aşağı teknik iniş gerçekleştireceğiz.
Turumuzun rotası ve relive videosu
Hakan abiyi vapur iskelesinden aldıktan sonra incir altı üstünden yola koyulduk.
Terapi ormanına girdikten sonra (bilenler bilir) dik bir rampa ile başlıyoruz, RAMPA çıkmaya
Yav arkadaş dakka bir gol bir hemen rampaylamı başlanır yaa.
Bu ormanların düz gidişi yokmu
neyse başladık tıngırmıngır çıkıyoruz. Tıngır mıngır dediğime de bakmayın bisikletlerin ikisi de Cube canavar gibi bisikletler , Hakan abide maşşallah Canavarlara yakışıyor ama daha henüz rampalara alışamadığım için acaip yoruluyorum. Hafta da bir sürme de yetmiyor...
Sonun da ilk köşeye geliyoruz. Burada biraz dinlenip tekrar yola koyuluyoruz.
Güzel manzarayı geçtikten sonra
hemen bir foto ekleyelim , yolumuza yani manastıra doğru çıkmaya devam ediyoruz

buradan sonra kısa bir mesafe daha tırmanıp manastır diye tabir edilen büyük bir boş alana patika yoldan yaya olarak çıkıyoruz.
Çıktığımızda gerçekten ormanların içinde güzel boş bir alan karşılıyor.
Yürüş yapanlar , kamp kurunlar, kitap okuyanlar(en çok o hoşuma gitti
Bu arada alanın ve canavarların fotosu
178941 dosyayı görüntüle
ee tabi bizz
telefonun ön kamerası kötü idare edin:islik:

Burada dinlenip birazda sohbet edip patika yoldan yaya bir şekilde Behzat tepeye giden yola koyulduk.
Resimde karşıya doğru çıkan patikaya.
(Yukarıdaki resim İnternet den bulunmuştur o patikayı gösterecek foto çekmemiştim)
Patika önce güzeldi ama ağır ağır dikleşmeye başladı. Yaya çıkmamıza rağmen ciddi manada yoruyordu.
Böyle bir açı yakalamışım hemen değerlendirip canavarın fotosunu çekiyim dedim:asik:
178945 dosyayı görüntüle
Veee tabiki Hakan abiden de bir foto istedik

*****Çıkıyorduk yaya bir şekilde. Bisikletler isyan ediyordu yeter artuuuk sür bizi diyordu,
Aysel ağlıyordu : ""Carbon bisiklet almışlar sürmeden çıkıyorlar"" diyordu
Yorulmuştu bacaklar , ""Taşımıyacam artık seni"" diyordu...******
Burayı bitirdikten sonra 2.Manastır diye geçen boş alana çıktık. Açıkçası burası ilkinde daha büyük ve daha güzel. Burada biraz soluklanıp aşağıda fotoda görününen patikayı yaya olarak çıkmaya devam ettik.
Yürümeye devam ediyorduk , dik rampaları çıktıktan sonra yol biraz normalde döndü ama Yan taraf yamaç
Yol normale döndü derken oda
Valla zorlaya morlaya çıktık ama bende bitmiştim harbiden.
Çünkü patikadan ziyade keçi yolu gibi çok dikti
Behzat Tepeye artık son bir rampa kalmıştı. Dedim ne tepeymiş beeee
Açıkçası internetten baktım niçin adının Behzat olduğuna ama bulamadım bilen arkadaşlar var ise yazarlarsa sevinirim genel kültürümüz artar
Son tepenin fotosunuda ekleyelim
veeee Zirve Behzat Tepe
Ağlamak istiyorum
178948 dosyayı görüntüle

Tepede güzelce dinlendik, çerezimizi , şekerlemelerimizi yidik:islik:
1.manastıra kadar aynı rota üstünden teknik iniş yaptık. 1.Manastır sonrasında Daha da teknik iniş isteyen patikaya geçtik . İniş gerçekten efsane güzeldi. İlk iniş tecrübem olmasına rağmen açıkçası çok iyidi.
Eee tabiki düşmeden olmaz
Yalnız ben düşüşü zor olan 1.manastırdan sonra değil önce yaptım hemde düzlükte.
Düzlükten inerken bisiklet sağa kaymaya başladı hızında etkisiyle sola çekemedim ve yer kapaklandım.
Şok şok flaş flaş Anıl bey ayağının fotosuna ulaştık sayın seyirciler

Bu kapaklanmanın etkisi ile kaval kemiğimi iyi yere çarptım. Kanama hafif oldu ama evde çok ciddi ağrıdı.
Hatta ağrısı 2 gün sürdü diyebilirim. Ara ara hissettiriyor. Değdimi KESİNLİKLE değdi.
Benim için çok özel bir yeri olan turdu.(İlk teknik iniş)
Bu turda öğrendiğim çok şey oldu. Öncelikle maddi durumu iyileştirip güzel flat pedallar almam lazım bu pedallar teknik inişlerde çok ağrı yapıyor.
Okuduğunuz için teşekkür eder güzel yorumlarınızı beklemekteyim
BONUS:
Bu kadar Behzat tepeden bahsedilip de Behzat Komiserden bahsedilmeden olmaz