Scudo Sports

Balataya mazot döküldü

Frenler tutmada zayıflamıştı fren esnasında gıcırdı yapıyordu camsil işime yaradı tavsiyeniz için çok teşekkürler :rolleyes:

Scudo
Balataları değiştir ancak bunu yapmadan önce rotar ve klipsleri iyice temizleyip balata spreyi ile temizle.
Mazor dökülen balataların sıvıyı çoktan emmiştir, geri dönüşü yok yani.

Bak bu da benim bisiklet, aynı durum sende de oldu galiba. 30 liraya yeni balata alabilirsin.
Klips ve rotları balata spreyi ile temizlemeyi unutma aksi halde yeni aldığın balatalar da yalan olur.

sök ve ateşe tut mazot yanar balata yada bişey olmaz.

@mustafa genç

Evet balataya birsey olmaz ama yapisik oldugu demir den kopar ve tehlike yaratilmis olunur. Baska da birsey olmaz.:)

@Murat Cömez

yapışık olduğu demirden kopacak olsa fren ile inilen Rampalardan inerken kopar mesala iki sefer çekip indirim 35,40 km lik rampa bulunan uludağ gibi sıcaktan diskin rengi değişti. bir rampa dan frenli bir şekilde indiğinizde elinizle rotora dokunmayı deneyin bakın ne kadar ısınıyor Disk elimizi yapmayın dikkat edin.

@mustafa genç

Nekadar isindigini biliyorum, nede olsa dünkü cocuk degilim ve merak etmeyin elimi de yakmam ama o isi ile ates farkli birsey. Neyse sizler daha iyi biliyorsunuz, delme takma isler benim isim degil ustalarin isi de degil sadece kar etmek isteyen ve kendini tehlikeye atmak isteyen kisilerin isi. Sizler kadar bu tür isler den anlamadigim icin fazla yazmak istemiyorum. Sizlere ates de hayirli balata kurutmasi diliyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Murat Cömez

delme takma da ne oluyor balata, yağ, ateş, ısı, fren ile ne ilgisi var. hangi konuya mesaj yazdınız siz

@mustafa genç

Balatanin üzerindeki mazotu atesle yakmak delme takma oluyor. Aman fazla sinirlenmeyin tamam siz daha iyi biliyorsunuz ve üstünsünüz.:alkis:

Hayirli isler.:)

NOT: Bunu isterseniz ceviri yaparak bi okuyun.
Özellikle simdi arastirdim ve almancasini malesef buldum.

Beim Einsatz von Feuerquellen anstatt eines Heißluftföhns entstehen durch
eine falsche Anwendung zu hohe Temperaturen. Dies kann zur Schädigung des
Bremsbelags führen indem sich der Belag von der Trägerplatte löst, was man
meistens erst während der Fahrt merkt. Wenn eine Feuerquelle (auf einer Tour
oder Reise) zum aufbereiten der Bremsbeläge genutzt wird, darf dieser nicht in
das Feuer gehalten werden. // Um ein gutes Ergebnis zu erlangen, sollte man
sich einen günstigen Heißluftföhn ab 16 bis 25 Euro kaufen. Dieser lässt sich
auch zum leichteren entfernen von Aufklebern oder anderen Dingen verwenden.
Kaynak: (link)

Frenin balatasi ve diski sürtünmeden dolyayi nar gibi kizardigi halde neden ates cikarmiyor? Bunu hic bi düsündünüzmü?

Kafadan atma bilgiler hic bir zaman iyi degildir ve herzaman kötü sonuclar yaratabilir.

@Murat Cömez

sen çok akıllısın bence! kelimelere kendi aklınca anlamlar yükleyip bunu başkalarının senin aklın mantığın gibi anlamasını bekliyorsun.

Mazot bulaşmış balatayı 1 saat selülozik tinerde beklettim. Sonra 1 saat güneşte kurumaya bıraktım. Eskisinden farksız oldu. Çöpe atmayın balatanızı. :)

Geri