Scudo Sports

balatalarıma arap sabun kaçtı

Furkan Kılınç

Daimi Üye
Tepki
89
Bisiklet
Salcano
arkadaşlar hidrolik disk frenimin balatalarına arap sabunu kaçtı(nasıl olduğunu hiç sormayın :D)
suyla bolbol yıkadım fakat eski performansı yok frenlerin.
birde balataları söküp öyle temizlemeyi düşünüyorum ama sökmeyi bilmiyorum .
acaba balatalarımı nasıl sökebilirim? frenlerim avid juicy 3.

Scudo
Balataları sökmek için yukarıda duran iğne tarzındaki şeyi çıkarman gerekiyor ondan sonrası zaten kolay :D

evet o iğne gibi duran seyı alyanla acarsan balatalar cıkar zaten

evet o vidayi alyanla aç karşısında da klips gibi birşey var onuda çıkart sonra çıkıyor zaten balataların kurula bide balata temizliyici sprey sık balatalarına frenlerin hemen eski haline gelmiyebilir balata temizleyici sprey kullanınca 1 -2 tur yapınca eski performansını alır.

Avid Juicy 3 de iğne gibi bişey ya da pim yok arkadaşlar. Dostum kaliperi adaptörden tamamen sök. Balataların tutacak yerlerinden çekince eline gelir zaten, çıkmış olur istediğin uygulamayı yaparsın. Yalnız sökerken balata itici yayın durumunu ezberle takarken yine aynı şekil takman gerekiyor. İşlem bittikten sonra balataları yerine tekınca tam oturduğundan emin ol, çıt sesini duyman lazım. Bir de balataları çıkardıktan sonra boşluğa bişey sıkıştırırsan iyi olur, yanlışlıkla fren kolunu sıkarsan pistonlar kapanabilir ve yağ kaçırabilir.

Kaliperi tekrar takarken de vidaları biraz gevşek bırak, freni sık sonra vidaları sık. Eğer hafif sürtme yaparsa aynı işlemi tekrar uygula ve rotor un düzgün olmasına dikkat et.

penseyle tut balataların ucundaki çıkıntıdan orantılı güç kullanarak çek çıkar yağ sökücüyle iyice temizle sonra inceden bi zımpara yap sonra yerine tak
diskleride aynı şekilde beyaz atletin en ufak bi kararma olmayana kadar temizle ben öyle yaptım bi 300 metre gıcık ses geldi ama sonra geçti..:)

Şuana kadar kullandığım en iyi balata temizleme ikilisi cif krem ve bulaşık teli.

Bu ikili beni gres yağından bile kurtardı.

cevaplar için teşekkürler herkeze :)
bugünlerde bisikletimle hiç uğraşamıyorum kısa zamanda bakacağım inşallah..:in:

Benim arkadaşımın başına geldi buna benzer bir olay ne yaptıysak çıkaramadık. En sonunda diskleri değiştirdik :D Şaka şaka öyle bişi olmadı. Cif bize çözüm olmadı saf alkol bulabilirsen anlık olay hemen çıkarır :D

konu başlığına abartısız 2 dakika güldüm :D
herhalde bisiklet balkondaydı ve halı yıkanıyordu :D nasıl olduğunu sormayın demişsin ama tahminim bu yönde :D

Geri