Scudo Sports

Bakmadan geri gelerek bisikletime carpan taksici - Video

@ahmetcan44

Evet siz bu forumdaki en espritüel arkadaşımızsınız zaten onu anladık bak bende yaptım bu arada espri:))))))havalar zaten soğudu şefim soğuk esprilere gerek yok yazın yaparsınız bol bol..serinleriz

Scudo
@ahmetcan44

size kesinlikle katılıyorum anadolumun insanı gibisi yok ,üniversiteyi anadoluda küçük bir ilçede okudum 5 arkadaş bisikletle gezerken arkamızdan alkışlarlardı,bir sorunumuz olduğunda hemen yardım ederlerdi 5 kişi +5 bisikleti pat patla 10 km götürdüler ,tabi istanbul çok farklı ayrı bir türkiye

Nereyse her bisikletçi taksicilerle bir sorun yaşamıştır bende dahil. Bu adamlar yol bir tek benim, siz keyif için sürüyorsunuz biz ekmek parası kazanıyoruz gibi saçma bir düşünceyle gezdikleri için, ben taksicilerin ne önünden nede arkasından sürüyorum, gerekirse kenara çekip biraz bekliyorum sonra devam ediyorum. Geçmiş olsun, bisikletçilere naçizane önerim taksicilerin ne önünden nede arkasından sürmemeleri...

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
@Ertuğrul

Aynen katılıyorum ama!aması şu o an o nerden bilecek ben zevk içinmi yoksa iş içinmi bisiklet üzerindeyim neye göre karar verecek bu arkadaşlar otoritemi bu konuda biraz saygı yaaaa çok bir şey değil biraz saygı;ama nerde kime anlatıyorsak biz bunu.

@alper Ku

katılıyorum istanbul dışına bisiklet ile çok çıktım ve tavşanlı köyüne gittim mahmudiye köylüleri ile konuştum insanlar sevecen bi o kadarda iyimser, çünki küçük bir köyde yaşıyorlar oradan çıkmamışlar, şehir hayatını bilmiyorlar ,aman bilmesinler, beni tanıdılar artık, her gidişimde kahveci bana çay ısmarlar ,bende utanırım zorla vermeye çalışsamda ,parayı o da zorla almaz ,bi başkadır köy insanları ,istanbulmu pek sevemiyorum burayı ..evet insan görmek için kaçıyorum köylere ,,

@Oğuzhan k

Genel sorun bu zaten, önyargı, sanıyorlar ki bisiklet iyiyse; zengin ve keyif amaçlı, Bisiklet kötüyse; delinin biri, ciddiye alınmaz. Onlara anlatabilsek ve anlasalar neden bindiğimizi belki onlar bile binmeye başlayacak... Ama nerdeee...

Bak yaaa bisiklete ve bisikletliye saygısı yok heriflerin ama bisikletten'de anlıyorlar yani pinarelloya binersek aa bu zengin çoğuğu nerden anlar.aç kalmamış'ki bak biz ne için direksiyon sallıyoruz ama geroniye binersek aaa bu'da fakir çoçuğu alsa alsa bunu alır buna biner.yazık parası yok hadi taksiyi durduralım şu çocuğa yardım edelim mi diyesi var yoksa hiçde öyle bir taksici,dolmuşçu minübüscüye denk gelmedik ama.bence hiççç alaksı yok iş bunların çocukluğun'da bitiyor sağlam bir psikolojik destek ve yardım almalılar.yada biraz maden ocaklarına bir takılsınlar orda adamlar ne şartlarda çalışıyor başlarına ne geliyor ve ne kadar maaşa çalışıyor diye'de bir baksınlar sonra millete kızarlar.

Aynen bilmiyor ki ben de her ay arabayla harcadigim 350tl benzin parasindan ve trafikten kurtulmaya calisiyorum, biz de insaniz bizim de o yolu kullanma hakkimiz var. Ben de ise gidip geliyorum. Ama yapicak birsey yok mecburen ayni yolu paylasiyorum bu insanlarla.

@verisakeet

iş geliyor dayanıyor sizin için emniyetli bisiklet yollarının yapımına, bir anlayış olmalı ,bizde tek bir bisikletçide olsa oraya bisiklet yolu yapacak devlet ama devlet bunu düşünmez ,gerçekte avrupa yakada ve anadolu yakada bayağı var artık bisiklete binende ama bu insanlara hizmet götürecek bakanlığın kasasında ne kadar para var ona bakacağız, tabi çevre ve şehircilik bakanlığı yapacak bu işleri ,en üst bakanlık odur ve tüm belediyelerin üstündedir.bakanın açıklaması ise imkanımız dahilinde demekte, bu da şunu göstermekte para yok kasada,,

@Kudret Kurtcebe

Bisiklet kullanacak insan cikmaz diye dusunuluyor, halbuki sehir icinde ulasim amacli bisiklet kullanan az, kullanmak isteyen ancak kullanamayan sayisi da cok. Is bisiklet yoluna gelirse evet herzaman kasa bos. Bizim vergiler E5 kenarindaki cicekli LED li suslemelere harcanir, ama bisiklet yolu icin 1km boya harcaninca cok onemli buyuk bir basari olur.

Bu hareketin aynısını bana kırmızı ışıkta beklerken bir kadın sürücü yapmıştı. Niyeyse arkada ben önde araba yeşilin yanmasını beklerken geri vitese takıp geri geri geldi ve çaat diye geçirdi tamponu ön lastiğe. Bisiklete bir şey olmadı, arabanın tamponu bayağı bir içeri göçtü :) Soldan geçip gayet kibarca ne yapıyorsunuz/dikkat edin diyecek oldum, yüzüme bile bakmadan gazladı gitti :)

@KaanG

Kadinlar genelde bu tarz durumlarda ayni tavri sergiliyorlar. Genelde Sessizce aracta beklerler ya da bakmadan uzaklasirlar. Herhalde P ya da N den D ye alacagina R ye aldi vitesi sonra panik yapip uzaklasmis diye dusundum :) Halbuki carpilan bir araba degil dunyanin en guvensiz tasiti. Acaba birsey oldu mu diye once dusunmek lazim ama iste hizli dusunme konusunda error veriyor bazi insanlar :) Ya saldiri ile savunma yapiyorlar ya da birsey yapamadan uzaklasiyorlar. Gecmis olsun en azindan size ve bisikletinize birsey olmamis.

videoyu birkere daha izledim taksinin sağı boş gibi ordan neden geçip gitmediniz .

Bu olayların zengin, fakir yada oturduğunuz semt ile alakası yok bence. Tamamen eğitim ile alakalı. Caddebostan sahil yolunda yolun ortasından giden çocuğuna, "kenardan gider misin" dediğim için yanındaki babası durup, "NE VAR LAĞĞNN" diye cevap vermişti. O çocuk yarın büyüdüğü zaman bizden sonra o yolu kullanacaklara da çok farklı davranmayacaktır.

Kısacası eğitim şart. :)

Bunların kitabında dikiz aynası ya da yan ayna gibi faktörler süs :)

• Beğen
Tepkiler: Berke
@alper Ku

Karanlikta en yanlis hareket araclarin kor noktalarina girmek. Taksici arkaya dahi bakmadan aniden geri gelebiliyorsa, saga sinyal vermeden yine aniden saga dogru basabilir ben de orada kazaya kurban gidebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Berke
banada 1 ay önce böyle bi araba çarptı adam beni suçladı

Taksici ve minibüsçü milleti 1 lira için adam öldürmeyi göze almış mahlukattan oluşuyor ekseri. Üstelik terbiyesizliği de hak olarak görmekteler. Çeki düzene sokacak her düzenlemeye gözü kapalı destek veririm.

Varya adama illa kadroda baseball sopasi tasit diyorlar.Tamam buda yanlis ama dinsizin hakkindan imansiz gelir.

Geri