Scudo Sports

Bakırköy'de bisiklet sürmek bir harika dostum..

Scudo
Bu ülkede onu yeme bunu yeme biz ne yiyeceğiz kardeşim sözleri kamu spotu kıvamında radyolarda dönerken, bisikletin bir ulaşım aracı olduğu ve bisikletlilere karşı araç sahiplerinin 1,5 metre mesafe ile yol almak durumunda olduğu, bisikletin faydaları, bisiklet yollarının ne işe yaradığı, bisiklet yollarında mangal yapmanın ve araç park etmenin yasak olduğu anlatılmaz. Sizlere de garip gelmiyor mu ?

@Çağdaş78 Henüz ölmediysen/yaralanmadıysan yada birini öldürmeyip/yaralamadıysan 4 sene aslında çok uzun bir süre değil. Trainer bu gibi durumlar için ilaç =)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Bu ülkede onu yeme bunu yeme biz ne yiyeceğiz kardeşim sözleri kamu spotu kıvamında radyolarda dönerken, bisikletin bir ulaşım aracı olduğu ve bisikletlilere karşı araç sahiplerinin 1,5 metre mesafe ile yol almak durumunda olduğu, bisikletin faydaları, bisiklet yollarının ne işe yaradığı, bisiklet yollarında mangal yapmanın ve araç park etmenin yasak olduğu anlatılmaz. Sizlere de garip gelmiyor mu ?

Bisiklet yolu değil mangal yolu olmuş. Bence oranın bisiklet yolu olduğundan haberleri bile yoktur...

Bunlar şaşırmadığımız görüntüler artık, Çomaristan da sıradan bir gün. Öyle laf dalaşına filan girerseniz suçlu çıkarsınız. Çünkü 1 metre genişliğinde olan bu yerin esas amacı park ve mangal, o yüzden renkli.

Açıkçası oranın bisiklet yolu olduğunu bilen sayısı bile yok denecek kadar az, çünkü bisiklet bir oyunca ve ona yol ayrılmaz. Caddebostan'da da görüntüler benzer. Durmadan gittiğimi bilmem. Bisiklet yolundan sürülüyor diye küfür eden, gel laaağn buraya, insanlar yürüyor burada!!! diyen biliyorum. Artık garipsemiyorum. Almanya'da aynısını yapsanız, bisikletçiyi yavaşlattığınız için azar yersiniz. Park etseniz, ceza yersiniz. Tabi medeniyet güzel şey.

Anadolu yakasında Kartal'dan başlayıp Maltepe ve bazen de caddeye kadar sürüşler yapıyorum. Özellikle hafta sonu bisiklet yolu kullanılmaz halde. Mangal dumanı, bisiklet yolunda yürüyen, bekleyen insanlar ve en sinir olduğum bisiklet yolu giriş çıkışlarına araç park edilmesi gibi manzaralara rastlamak pekala mümkün. En iyisi imkan buldukça sabah erkenden yola çıkmak gibi duruyor. Aksi durumda malesef bu düzen kolay kolay değişmeyecektir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: venom09
Polisi aradınız mı? Şikayet etmeden bu düzenin değişeceğini düşünmüyorum.

• Beğen
Bisiklet yolunda bisiklet sürmenin tehlikeli ve yasak olduğunu bilmiyor muydunuz?

geçenlerde bi haber paylaşılmıştı. zabıta dan mangal operasyonu diye.. toplamışlar sanırım. işlem yapılmadıkça aramak gerekiyor sanırım. ama birkaç telefonu dikkate alırlar mı bilmem..

@Gökhan Akkaya
hocam kalabalık bi organizasyona denk gelirlerse yandılar. bir daha orda değil mangal yapmak, yürümezler bile.. :) bezdirme politikası:) yada giriş ve çıkışa gözcü koyup bisikletle gelen var mı diye eleman dikerler:)

Az kaldi arkadaşlar dayanin. Avrupa'da ki kirmizi eti 3-4'e katladi tavuk. Yakinca mangal yapacaklari birşey kalmayacak.

hocam bu kültürü uygun yerlerde icra eden biri olarak takip ettiğim kadarıyla, yaz aylarında artan fiyatlar kışın epey bi düşüyor.. düğün sezonunda artan çeyiz fiyatları gibi:)

mangal yapta şehir içinde ayıp ya bide yol ortasında son sürat geçeceksin tekmeleyerek falan seni gören ilerdekiler mangalları pistten almaya başlar zaten :)

• Beğen
Şimdi öncelikle buranın Türkiye olduğunu kabul edicez nokta. Sonrasında çift matara taşıyacan yanında bu yolda bisiklet sürecem ben diyorsan birinde su diğerinde soğuk ayran olur , kola olur , fanta gazoz olur sana kalmış :) Bir de sırt çantası ya da heybe varsa at içine lavaşını ekmeğini aç açına gezme yollarda yanaşacan mangalcıya kanatını köfteni domatesini biberi yiyecen artık yapacak bişi yok. E bisiklet yoluna park eden arabalara ne diyeceksin diye soruyorsan cevabım şu dur Nereye parkedecek bu adamlar :)

Bakırköy için tek umudum parası bol zenginler. Nasıl mı? Bu mangalcılara sırtını verip karşına baktığın zaman yeni gökdelenler dikilmekte, hilton milton vs. bir sürü godaman marka bir arada. Orada ki zengin kısım sitede izole bir yaşam sürerken pencereden balkondan bakıp mangal yapanları en az bizim kadar istemeyecek ve yok edene kadar tüm belediye, emniyet vs. güçlerini devreye sokarlar diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: orhankocaturk
Bu yolu daha doğrusu bu güzergahı kullanan biri olarak bisiklet yolunu hiç kullanmıyorum. İnsanların mangalla bilmem neyle işgal etmesi önemli değil bence. Çünkü piknik alanı gibi yerlerin içinden geçmesi bi yana ( aslında piknik alanı değil oralar )çok salakça belirlenen imarı yapılan bir yol. Bakımları yok saçma sapan dönüşler mantık dışı güzergah. Hiç kullanmayın eğer ki Eminönüne doğru ya da Avcılara doğru gidecekseniz. Haaa mini gezi düzenliyorsanız sahile sıfır yürüyüş yolu daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: anzolot
Şimdi gördüm, benim görüntülediğim yerde daha önce haber yapılmış meğerse ama öküze ne kadarını öğretebilirsin ki?

• Beğen
Tepkiler: ekranci ve Bilal07
Cumartesi akşam Kadıköy - Maltepe yaptık durum burada da aynı sadece Bakırköy değil :(

• Beğen
Geri