Scudo Sports

Bakırköy-Yenikapı bisiklet yolunun son durumu ne?

Birhan K.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.928
Herkese selamlar,

Ben yaklaşık 2 ay önce, başlıkta bahsettiğim güzergahta bisiklet yolunu takip ederek yürüyüş yapmıştım. Yol gayet güzel yapılmıştı ama pisti. Sahil boyunca peyzaj çalışmaları devam ettiği için yer yer çamur ve toprakla kaplıydı. Yani kısacası bisiklet sürmeye pek müsait değildi.

Yakın zamanda bu yolu kullanan var mı? Varsa son durum nedir?

Scudo
Dün güzergahı kullandım. Bir iki yerde çalışmalar gereği yol kesiliyor, bazı kısımlarda yolda toprak, çamur vb. var. Ben mtb sürdüğüm için problem yaşamadım.

@ihsan onur şener
Videoyu izleyemiyorum şu an ancak dün ben sürerken de bir çok insan yolda yürüyorlardı. Karşıdan gelenler problem değil bizi görünce çekiliyorlar ama arkası dönük olanlar can sıkıcı oluyor.

Özetle yolda performans yapmayı engelleyecek en büyük unsur insanlar.

Peyzaj çalışmaları devam ediyor.. Gidip gelinebilir.. Ama ben tercih etmiyorum.. Zaten araç yolu yeterince geniş, bisiklet yolu ise kısa...

surların oraya kadar bisiklet yolu devam ediyor. surların devamında da yanlış hatırlamıyorsam bisiklet yolu var fakat surlar yolu kapatıyor o yüzden biraz ana yola çıkman gerekiyor.

kaldirimlara bisiklet yolu yapmaktan vazgecmezsek, yayalarinda bisiklet yolunda yurumelerini engelleyemeyiz. kaldirimda bisiklet yolu olmaz, yaptik demek icin yapiyoruz, dogru olani yapmiyoruz.

@baykuş97
abi sen işe giderken bile stravada kupa alan adamsın, zaten işin olmaz bike yoluyla :)

Cevaplar için herkese çok teşekkürler.

O güzergahta maalesef kamyon ve otobüs trafiği de hayli yüksek. Ben de asfaltı kullanayım diyorum ama yolun daraldığı yerlerde büyük araçlara denk gelince baya riskli oluyor. Bisikletliler Derneği'nin dediğine bakılırsa bu bisiklet yolu projesi ilk etapta Bakırköy-Yenikapı arası, sonra Sirkeci ve sonra da diğer tarafta Florya'ya kadar kesintisiz sürecek bir yol yapma projesiymiş. Fakat benim gördüğüm kadarıyla ve sizin de bahsettiğiniz üzere şu anki Bakırköy-Yenikapı yolu bile birkaç noktada kesintiye uğruyor. Bitince nasıl olur hep birlikte görürüz ama benim fikrim, tam bir mangalcı parkuru olmuş. O mavi yol yazın kömür karasına döner.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Geri