Scudo Sports

Bakın bir paket çikolatada ne kadar böcek varmış

@mehmetsunu

bu internet haberleri denetleyecek olan rtük,

(link)

yalnış haberler vermek yasal olmamalı,tabi bu haber gerçekten yalan ise,sade vatandaş nerden bilecek benim gibi.
ortaya atarlarsa yalan haberleri millet inanırsa ne olacak ,basında ahlak sıkıntısı zati vardı,bu internet haberlerede ulaştı ise neye inanacağız..

Scudo
bu internet sitesi bende hiç güven uyandırmadı büyük ihtimalle sallama bir haber, internette her gördüğümüz siteye inanmayalım

@Fırat Y.

rtük'e bu haberin doğru olup olmadığı sorulabilinir,rtük hukukçuları olayın üstüne gidebilir.

(link)

Binlerce yıl varlığını sürdüren insanoğlu acaba 2000 yıl önce de kekiğindeki böcek kıllarını mı temizliyordu? Ya da pirincinde hiç mi böcek yoktu?

Çocuklaşmanın gereği yok; sterilize ürün yemek istiyorsanız, sterilizasyon işleminde vücuda gerekli yararlı bakteriler de ölüyor, bunu da bilin. Peki bu yararlı bakteriler nereden geliyor? Tabii ki diğer canlılardan!

Vücudumuz her türlü dış zararlıyla mücaadele edebilecek şekilde evrimleşmiştir.

• Beğen
Tepkiler: sercansekkin
http://gif.co/qGE5.gif
Abi tamam da kasaptan et alırken kasapın lavaboya girip elini temizlememe ihtimali gibi birşey bu hatta bu dediğim daha olası geliyor bana tabi aile kasapları ve işini ahlaklı yapanlar dışında

haberin kaynak linki vs verilmemis asparagas haber de olabilir :)

Hep dendiği gibi üzümü yeyip bağını sormamak lazım.Sordukça insanın yiyesi gelmiyor.Gerçi şu da var bizim tiksindiğim şeyleri gayet tüketiyor diğer milletler.En basitinden Habu Sake içeniniz var mı? Ben şahsen içtim ve çarpması dışında iyiydi gayet......

• Beğen
Tepkiler: cngz
@Murat.Bagci

(link)

24 saat haberler değişiyor,bir haberde snicker için vermişlerdi,metal parçaları var dendi,bu site ne kadar güvenilir tartışma konusu tabi....

@I am the Uptown C.

bu içecekler konusunda titizliğim devam ediyor,colayı abartmam,torku elemanları kola içebilmekte.elitlerde yarışan volkan akboga yarış sonrası kola içiyor,yalnız beni uzun yollarda fişekleyen işkembe çorbası olmuştur.birde maden suyu ile ayran karışımı,ayrıca çukulata yemem kesin aşırı şeker performansımı düşürmekte.fındık kuru üzüm ,uzunlarda olur.

@Kudret Kurtcebe abi muhtemelen o yediğin işkembede çikolatadan daha fazla bakteri vardır, veya o bazen yediğin tek lahmacunlarda da keza aynı. Çok takmamak lazım böyle şeyleri, deterjan reklamı klişesi ama "kirlenmek güzeldir" :harika:

Not: İşkembe, kelle-paça, sakatat falan dinlemem yerim, tabii abartmadan, kıvamında, takmam yani :)

@ÖmerMurat

kesin doğru,yalnız uzun tecrübeler sonunda vardığım nokta tempolu sürüşlerde şekerin bana yaramadığı,bu nedenle 209 km 'lik kartepe turunda şeker yok,kuru üzümün şekeriden alırım şekeride, habere göre böcek yumurtası varmış ondada

:komik::komik::komik:

en sevmediğim olayda medyanın insanlar üzerinde panik havası yaratması...

@Kudret Kurtcebe haberdeki resimlerde fda onayi vs deniyor ama herhangi bir yabanci link kaynak yok. o yuzden bu tur haberlere pek fazla guvenmemek lazim ...

Dünyadaki kakao tüketiminin üretimi karşılamadığını düşünürsek (%40 lık açık) doğal olarak çikolata niyetine yediğimiz şeyin zaten sadece %20lik kısmı kakao %30 artık süt(yağı ve yaralı herşeyi alınmış)geri %50 lik kısmı katkı maddelerinden oluşuyor.

Türk gıda kodeksi gıda ürünlerinde malesef çok esnek ama bir yerdede öyle olması gerekiyor.
Milletin durumu belli aldığı cebine giren belli..Gerçek çikolatayı market rafında göremezsiniz ancak lüks mekanlarda yada üst tabaka müşteriye hitab eden markalarda görebilirsiniz.
Kakao ve kahve altın çağını yaşıyor ve durum böyle olunca hileli ürünlerde çoğalıyor.

Yediğiniz çikolata değil.
Marketteki paket kakaonun arkasını çevirin bakalım ne okuyacaksınız..
%20-22 kakao peki geriye kalan %78 ?

@Candan Biberci

yüzde 78 kimyasal -katkı maddeleri-şimdi iyiki bisiklete biniyouz bu kış bol bol terledim ,bendeki zararlı toksitler terle atıldı yazında bol bol terlemece ,terleyen vücut asla hasta olmayacak.

FDA gıdalarda bu miktarlara KADAR olan yabancı maddelere onay veriyor, yedikleriniz tertemiz de olabilir ordan burdan bi şeyler uçmuş düşmüş de olabilir içine, bu organizasyon bir üst limit rakamı koymuş bu kıla, tüye, böceğe

@Onur YCL
Dediğiniz markaları o çikolataları yedikten sonra s**ıyorlar herhalde...:D:D
Ben fabrikasyon sanıyordumm....:hihi::hihi:

Kışın bizi hastalıklardan koruyan D vitaminidir, D vitamini ise güneş sayesinde vücut tarafından üretilir ve depolanır, O nedenle cildimizin güneş görmesi önemli tavi uv ışınlarından korunmak şartı ile. Kışın sonuna doğru D vitamini depolarımız tükenmeye başladıkça yada baştan tam dolmadığından zaten sınırda ise hastalıklar daha çok etkili olmaya başlar.
Katkı maddeleri ile ilgili gıda mühendisi birisinin şöyle bir açıklaması vardı:
1 adet topkek 50 kuruş
İçinde
un-yumurta-yağ-kabartma tozu-şeker-kakao/meyve parçaları vs var
Ambalaj gideri var
Üretici karı var
Üretim masrafı var (karıştırması-kalıplaması-pişirilmesi-soğutulması
Perakendeci karı var

Bu 50 kuruşu gelin paylaştırın. Sonuçta BOM yani Bill of materials maliyeti 10 kuruş ise un -şeker-yumurta acaba ne kadar vardır o kekin içinde.

Kuru meyve konusunda da örneğin İzmir'e giderken yol kenarında gördük otoban/şehirlerarası yolun yanındaki o mis gibi egzost gazlarının suladığı üzüm bağlarının içinde kurumaya bırakılmış üzümler ve havadan tepelerine inen egzost artıkları kanserojen fren balatası tozları. Fazla mı esnek bu gıda standartları ne.

demekki bizi ayakta tutan bunlarmı yoksa böcüklerden kemirgenlerdenmi enerji alıyoz acep
bunlar güçlendiriyor dimekki bizi

@SOZUAK

açıkçası 5 aydır ayda bir aldığım devit-3 kapsül bana yaradı,performansta artış oldu,kemiklere bire bir, d vitamini önemli,300000 ünite var.

Bence bu kadar kasmaya gerek yok, sonuçta ölücez hepimiz :)
Bize ayrılan sürenin tadını çıkaralım daha çok pedallayalım...

Organik dediğimiz yani doğal olan herşeyde bu bahsedilenlerden var, olmalı da. Yüzde yüz hijyen ortamında yetişen birşey doğal da olmaz. İnsan bin yıllar boyu bu ortamlarda yetişmiş saklanmış gıdaları yedi. Zararlı olan şeyler endüstri devrinden sonra çıkan mahsülleri içindekilerdir. Mesela en basitinden unun rengi aslında beyaz değildir, şeker de keza öyle. Kendimizi zehirleyen yine bizleriz garibim kemirgen değil. Çikolatadaki işlenmiş şeker böceklerden çok daha zararlı :D

Geri