Scudo Sports

Bakalım paydamız ne kadar bisiklet

bende bisiklete bineceğim hemde yarışcı olacağım ama tayt giymem lazım

• olurmu öyle şey . sen foruma üye ol forum kafeye yaz yeter

• tabi bende ne zaman bunu soracaksın diye bekliyordum ben yanındayım ne gerekiyorsa yaparız

• olur ama tayt olmaz bolca bir şeylerle neden olmasın

• bisiklete binebilirsin ama uygun yerlerde uygun kıyafetlerle bayan arkadaşlarınla neden olmasın

• Toplam katılım
    53
Scudo
hasan abi teşekkürler paylaşım için,
öncelikle bir bayan olarak, bisiklet kullanmak sadece çevredeki eksik insanlar yüzünden zorluyor,şartlarımız zaten zor,tabii her işin,herşeyin bir kıyafeti vardır,iş için ayrı,spor için ayrı,bir parti için ayrı,bisiklet içinde öyle,ben nasıl rahatsam öyle giyinir öyle davranırım ama gerçekten zor...
ama bu konuda tek şunu söyleyebilirim ; kardeşim yeter ki bisiklete binsin,istediğini giyip mutlu olsun, ben sonuna kadar desteğim...

sevgiler

İlla bi yarış olmasına gerek yok ki bence sıradan gezilerde de giymek istese tüm desteğimi veririm.

Herkes istediğini giyebilir.Yapılan kötü bişey değil ki ,spor.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
Hasan Abi, böyle bir konu açtığınız için sizi kutlarım.

Eğer bir erkek bisikletçiyse ve kız arkadaşı/eşi/kızı/annesi vs. bisiklete binmek istiyor, bu erkeğe görüşünü soruyor ve ilk etapta olumsuz yanıt alıyorsa yazıklar olsun öyle erkeğe. " Tayt giymese iyi olur, trafik kötü, maganda kaynıyor vs. " bunların hiçbiri bahane değil. Bisiklet sporunun gelişmesi her şeyde olduğu gibi kadınların bu sporu benimsemesiyle doğru orantılıdır. Hanginiz yakınlarınızdaki kadınlara bisikleti sevdirmeye çalıştınız? Ya da hiç aklınızdan geçirdiniz mi? Eğri oturup doğru konuşalım. Yalnızca erkeklerin yapması bisikletin yaygınlaşması için yeterli değildir. Cesur olmak lazım.
Erkek yanındaki kadını "toplum hazır değil" diye köstekleyecekse, en iyisi kendisi de bıraksın bisiklete binmeyi. Bu şekilde bir arpa boyu yol alamayız.

• Beğen
@Orbea

Yani ben sana ne diyeyim :) . bu güzel yorumun için şöyle kalbimden gelen okkalı bir öpücüğü ağabeyin olarak alnın ortasına koysam herhalde bana kızmazsın
not :lütfen arasıra oylamaya bakalım , genel bir fikrimiz olsun;)
yorum yapan yapmayan herkese tekrar saygılar sevgiler..

Bir pazar günü Yeşilköy sahilinde bir bayanın bahsi geçen kıyafetlerle 1-2 km bisiklete binmesini sağlarsanız ve biraz uzağından takip ederseniz sanırım bir çok yanıt bulursunuz Hasan Abi.

Bir seferinde birkaç kendini bilmezin yalnız başına bisiklete binen bir hanımefendiyi önüne atlayarak taciz ettiğine şahit olmuştum.

Maalesef spora ve sporculara alışkın olmayan bir toplumuz. İçinde yaşadığımız toplumun birçok üyesi için bisikletler karne hediyelerinden ibarettir ve bisikletçiler sporcu, bisikletler ise bir karayolu taşıtı değildirler. Ek olarak tayt giyen birine "taytın gerekliliği şudur" diye değilde, "taytın duruşu budur" diye bakılır.

Bana gelince evet yanımda olduktan sonra destek olurum.

benden de kim olursa olsun destek. ailem bu konuda beni destekliyor. böyle bir talep bana gelirse benden onlara tam destek.

• Beğen
ben tayt olayına hayır dedım sadece nedenıyse bılmıyorum ole bıryerlerını gostermesı falan alakası yok asla oyle seylere takmam kız erkek ayrımı da olmaz ama bılmıyorum ben taytın o kadar ii durmadığını dusunuyorum :) yanı kendı ustumde bıle:) ama bu hafta o popo agrıları yuzunden aldım bır tane :D

Tayt bence fizigi düzgün insanlara ve kısmen bacaklarında kas kütlesi olanlara yakısır .. Belki kabullenmesekte bu yüzden taytı sevmiyor olabilir toplumumuz ..

http://img256.imageshack.us/img256/9046/res027cl7.jpg

Bu resim İran Milli Takımı. Marmaris'deki finiş sonrası çekildi. Hepsinde tayt var. Acaba kendi ülkelerinde de bunları giyebiliyorlar mı?
Atatürkün bu ülkede devrimleri gerçekleştirmesinin sebebi, halkının ileri gidebilmesi sağlamaktı. Biz hala bu ülkede tayt giyen sporcuları tartışıyorsak, bu bizim medeniyet olarak ileri değil geri gittiğimizi gösterir. Tayt bir spor kıyafeti olarak giyildiği sürece tartışma konusu bile olmamalı, eğer gündelik bir kıyafet olarak derseniz bu o kişinin tercihine kalmıştır. Tacizler konusunda haklısınız, toplum olarak cinnetin eşiğine gelmiş bir haldeyiz, basın bozuntusunun yayınladığı , çıplak " sözde " sanatçı, manken, ne idüğü belirsiz silikonize vücut görüntüleri; fütursuzca tefriş edilen vıcık vıcık ilişkiler. Bu toplumu sapık bir hale getirdi. Evet haklısınız bu ülkenin pek çok yerinde tayt ve benzeri kıyafetlerle spor yapmak garip karşılanıyor ve doğrusu pek tavsiye de etmem. O yüzden yaşadığım bölgeyi çok seviyorum, eğer kızım bu sporu yapmak isterse sonuna kadar destek olurdum, tabii gerekli güvenlik önlemlerini alması koşuluyla.
Not: Eğer derseniz ki, " bak İranlılar kendi ülkelerinde tayt giyemiyorlar ama 2. ve 3. oluyorlar! "
İran Bayan Milli takımı var mı? cevabı yeterli olur sanırım.
Sağlık ve esenlikler dileklerimle...

• Beğen
@Frontalier
Bir şey yazmayayım dedim, ama dayanamayacağım. Aklı başında tek hemcinsimiz de cevaplamamış, pes doğrusu. Uzun zaman sonra buraya bakınca ilk dikkatimi çeken bu bölüm oldu. Birbuçuk yıldır yollardayım ben, senin dediğin yerdense tek başıma belki milyon kere geçtim; nasıl giyinmem gerekiyorsa öyle giyinerek. Bir kere bile tacizle-macizle karşılaşmadım. Üstelik Alibeyköy gibi bir yerde oturuyor ve yol bisikleti kullanıyorum. Ve tek başınayım. Eğer öyle bir şey varsa en çok benim yaşamam gerekirdi. Çok komik buluyorum doğrusu bu tür konuşmaları.
Bırakın allahaşkına, yok öyle bir şey. Başıma gelen en kötü şey bir-iki laf atma olmuştur, o kadar. Kaldı ki bu erkeklerin de başına geliyor.

Pazar günü Yeşilköy civarında bisiklet kullanmak bu bahsin dışında ayrı bir tartışma konusu zaten. Mangal yapmanın yasaklanacağı günü sabırla bekliyorum!

Ben bayanlar için tacizlerin, taytla alakası olduğuna inanmıyorum, yani amaç bayanı taciz etmek ne giydiğini önemsemediklerini düşünüyorum ki eğer tacizi düşünürsek taytlı veya başka bir giyimde bayanlar bisiklet kullanmamalı diye bir sonuç çıkar AMA elbetteki her bayan kendince güvenli olduğuna inandığı koşullarda bisikletini kullanma özgürlüğüne sahip olmalı.Ben herkese herşeye karşın bisikletimi kullanıyorum mühim olan spor ve bundan aldığım keyif.
iyi günler diliyorum

• Beğen
@Zuhâl

Sanırım bende Siz'in gibi dayanamayarak yanıt vereceğim bu mesajınıza. Siz benim bahsettiğim tarzda bir durumla karşılaşmamış olabilirsiniz umarım bir ömür boyu da karşılaşmazsınız. Ben gözümle gördüğüm kulağımla işittiğim şeyleri yazdım.

Ayrıca Yeşilköy sadece bir örnektir. Neler yaşanabileceğini görebileceğiniz bir yerdir sadece. Özellikle Yeşilköy de olur demiyorum. Heryerde olabilir.

Bende Gaziosmanpaşada yaşıyorum. Sık sık sağa sola gidiyorum bisikletimle. Ben erkek olmama rağmen trafikte hareket halinde olan araçların, ipsiz sapsız adamların, dengesizlerin tacizine uğruyorum. Bu kimi zaman bilerek önünüze atlamaları, ellerini kollarını uzatmaları, önünüze birşeyler yuvarlamaları, futbol topuyla size karşı şut çekmeleri ve aklıma gelmeyen birçok başka şekilde olabiliyor. Tekrar ediyorum herkesin başına gelmek zorunda değil.

Kaldırmıyor, kaldıramıyor toplumumuzun bir kısmı. Ya garipsiyor, ya çekemiyor, ya özeniyor artık ne derseniz deyin bunun sonucunda hedef haline geliyorsunuz.

Benim telaffuz etmeye çalıştığım husus ise Hanımların çok daha fazla hedef haline gelebileceği, çok daha kolayca taciz edilebileceğidir.

@Frontalier

Son cümlenize katılmıyorum sayın Frontalier bey. Bu cümlenin altında " kadınlar savunmasızdır " anlamı ve kadınlara karşı güvensizlik fark ediliyor. Neyse, uzatmayayım; önceki mesajımda söylediklerimin üstüne başka bir şey yazma ihtiyacı duymuyorum.

@Zuhâl

Zuhâl hanım.

Ilk olarak alaycı tavrınıza bir anlam veremiyorum ve takdirini diğer katılımcılara bırakıyorum. İkinci olarak "kadınlar savunmasızdır" demiyorum, hiçkimseye karşı bir güvensizliğim de yok bunlar biraz da sizin alınganlığınız ile alakalı diye düşünüyorum. Son olarak şunu eklemeliyim ki bu platform birkaç kişinin konuyu erkeklerin hegemonyası veya feminizme sürükleyerek kişiselleştiremeyeceği kadar çok kişi tarafından paylaşılıyor. Kaldı ki bu şekilde cevaplar göndermeye devam edecekseniz tam olarak bunu yapmış olursunuz ve bu diğer insanlara karşı bir nebze saygısızlık olacaktır.

İyi günler, kazasız belasız sürüşler diliyorum size.

@Frontalier
Frontalier Bey;

Kimseyle alay etmek haddimize düşmez; bunu alınganlığınıza veriyorum.

Kadınlar savunmasızdır diye bir şey dediğinizi iddia etmedim, şahsen öyle bir anlam fark ettiğimi söyledim. Alınganlık veya değil, sizin takdirinizdir. Kaldı ki burada erkek hegemonyası ve feminizmden bahsetmedik; şahsi deneyimlerimi paylaşmam sizde öyle bir izlenim bıraktıysa yapabileceğim bir şey yok. Ve yazdıklarımı/yazacaklarımı saygısızlık olarak yorumlamanıza da üzüldüm açıkçası.

Böyle bir forumda bu tür polemikler hoş değil; konuyu duygusallığa dökmeyelim lütfen.

yorumların olması güzel herkese teşekkürler böylelikle kim nasıl düşünüyor tanımış oluyoruz(tabii yorum olunca tanıyabiliyorsunuz;) ) . Sevgili Zuhal ve sevgili Frontalier (isminiz bilmediğim:( için özürdilerim böyle yaz yorum) izin verirseniz bende kişisel fikirlerimi söyleyeyim .
tartışılan bu konu anlaşılan erkek egemen ki( dünya genelinde böyle malesef) toplumlarda bu tip sıkıntılı konulardaki sorunlara olan yaklaşımlar biraz da temel düşünce farklılıklarından kaynaklanıyor..
neticede aynı taraf ama farklı gözmüşsünüz gibi geldi bana yanılada bilirim :rolleyes: .. yani aynı yakada farklı köşelerdesiniz . bence de uzatmaya gerek yok ..
şimdi burada söylemek istediğim özgürlüklerin kişisel hakların bilimin ışık tuttuğu yolda ilerleyen çağdaş bir ülkede yaşadığımızı düşünüyorsak ve bir hukuk devleti nin kendimizi yaslara bağlı vatandaşları olarak görüyorsak Ki yaşadağımız ülkenin adı Türkiye Cumhuriyetidir. nasıl bir Cumhuriyet olduğu herkes tarafından çok iyi bilinir.
O zaman biz eğer bu sporu seviyorsak veya en azından bisikleti seviyor ve yaygınlaştırmak istiyorsak :) .
Oradan geçiilmez burdan gidiilmez gibi düşün memeliyiz .
ben şahsen eşimle beraber ve arkadaşlarımla beraber istediğmiz donamımla şehrin her yerine girerim . Ne olduğunu görmek için arkadan takip etmem gerek yok . bizzat yanında giderim başımıza bir şey gelecekse ikimizin başına gelir. inceldiği yerden de kopar .. Elemanlar bir şekilde de savcının hakimin karşısına çıkar taciz etmek darp yapmak nedemekmiş, ne amaçla bunları yapıyorlarmış savcıya hakime ve bana anlatırlar.:boese157:
diyeceksiniz ki abi boş ver ya ne gerek var işte sende oradan gitme . ben eşim arkadaşım kızım yada her kimse bu yoldan geçmemiz gerekiyorsa geçeriz.:mad: o yol bu sadece bu kafadaki insanların yolu değildir ..ben ve ailem sporumuzun gereği olarak bu yolu kullanacaksak bu yol kullanılır.
onlarda saygıyla kenardan bizim geçememizi beklerler ,ister seyrederler ister kafalarını çevirirler ,kendilerinin bileceği bir iş . yok başka bir şey olursa inceldiği yerden kopsun derim:cool: .
Bizim buradaki konumuz bu işi gerçekten profösyonelce dünya standartlarıyla yapmayı isteyen ailemizden bir bayana nederiz konuya nasıl yaklaşırız:rolleyes: .
yoksa taytla geçebiliriz - geçemeyiz gibi bir tartışma değil :( ...
biliyorum bazı kardeşlerim abi biz buralarda erkek halimizle tayt giysek başımıza gelmedik şey kalmaz diyorlardır. bu ülkede etek giydi diye kızlarımızın bacaklarına jilet atılıldığı yerleri bilirim :( .
Ama artık bunlar tarih olmalı. inşallah da sizler sayesinde olacak..
Neticede bu donanımlar birsürü araştırmalar neticesinde geliştirilmiş sürücünün performansını pozitif yönde etkileyerek başarısı için elzem görülmüş şeylerdir.

bu konuda bizeden destek bekleyen bayan arkadaşlarımızın yada kız evlatlarınızın(anne ve baba olarak düşünün) isteklerine olan tavrımız bizim kişiliğimiz dünya görüşümüz ile ilgilidir. elbet bunlarada saygımız çok fazlasıyla da vardır ....
tabiii nereye kadar ...
kardaş burdan geçemezsin...
e kadar

herkese sevgi ve saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: tırt kaptan
Geri