Faruk, şimdi biz gecen gece Bebek'e gittiğimiz gibi gitsek yani 80 km'yi tempolu bir şekilde ortalamamız en az 25 km olarak 3 saat'te gidebiliyorsak.
Yalova'dan saat 10:00'da çıktığımızı düşünürsek ve 70 km'yi Orhangazi rampasını göz önünde bulundurarak yine 3 saat'te alsak saat 13:00'da İznik'te olabiliriz.
Dönüşte feribot 19:30'da yani en geç 19:00'da limanda olmak şart, aynı tempoda dönsek yani 3 saat düş saat 16:00'da İznik'ten çıkmak lazım.
Ama ya yolda lastik patlarsa yada başka bir aksiliği düşünerek bence 1 saat önceden İznik'ten çıkmamız gerek buda saat 15:00 demektir.
Tuğba ile kuvvetli poyraza rağmen 55 km. lik bir tur yaptık bugün. Aslında daha da gidecektik ama rüzgar dayanılmaz bir hal almıştı. Denge sağlamak bile güç bir hale gelmişti. Yolumuzun ilerisindeki köpekleri de görünce geri dönmenin iyi bir fikir olduğuna karar verdik
Seninde ayağına sağlık Faruk, sanırım bu hayatımın en rüzgarlı turu olarak kalıcak, daha önce bisikletle yan yan hiç gitmemiştim , ama süper eğlendik, nefesim ve ayaklarım açıldı.Rotada gayet güzeldi, daha rüzgarsız günlerde devamını getiririz:in:
Yaa evet bir yandan rüzgarla uğraşırken (abartmıyorum belki de fırtına demek lazım) bir yandanda kapanan havayı gözlüyorduk. Hatta birkaç damla da geldi üzerimize. O an cidden tırstım. O rüzgarda ıslansaydık kesin birkaç hafta kendime gelemezdim. işin kötüsü etrafta sığınacak hiçbiryer de yoktu.
Evet evet fırtınaydı o, hava haberleri de bunu destekledi az önce dinledim. Çatılarmı uçmamış, köklü ağaçlarmı yamulmamış ne bileyim takalarmı alabora olmamış ve biz iki bisikletçi rüzgara karşı 'esssss essss bumu gücücün hepsi hıh' şeklinde kafa tuttuk, aynı anda pedala yüklendiğimizin de altını çizelim .
Evet Engin abi bizde geliyoruz, yer varsaa diyeceğim ama otobüs değil ki bu, sanırım problem olmuş çok kişi geliyo bilmem ne... bence daha çok bisikletçi daha büyük mutluluk, biz Ankara'da 80 kişi perşembe turu yapardık harika olurdu.